Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ


Recommended Posts

παίρνοντας το ερέθισμα από τα κείμενα που διάβασα μέσα στο FORUM, από μητέρες βρεφών και παιδιών που για πρώτη φορά θέλουν να στείλουν τα βλαστάρια τους σε παιδικό σταθμό, έχοντας το άγχος στο αν θα φάει το παιδί και με πρόσφατη επικοινωνία μου για συνεργασία σε παιδικό σταθμό, ως επαγγελματίας μαγείρισσα, σκέφτηκα να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη για το θέμα τις πολύ σημαντικής παιδικής διατροφής.

Απασχολούμε με παιδιά εδώ και 30 σχεδόν χρόνια.

Όταν έγινα μάνα στα 19 μου και έχοντας τον εαυτό μου σαν κακό παράδειγμα"ΉΜΟΥΝ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΈΝΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΦΑΓΗ" κατά το στενό μου οικογενειακό περιβάλλον, λες και φύτρωσα, άρχισε να με απασχολεί πολύ σοβαρά το θέμα του φαγητού.

πριν 28 χρόνια δεν είχαμε την ενημέρωση που υπάρχει σήμερα και το ίντερνετ ούτε που το φανταζόμασταν.

Ρώταγα γιατρούς, διάβαζα ότι υπήρχε και προσπάθησα να χτίσω ένα υγιές οικοδόμημα με πνευματική και σωματική υγεία.

Το κάθε παιδί δεν είναι, πιστεύω, τίποτε άλλο από μια πολυώροφη οικοδομή.

Εκτός από την αγάπη μας που σαφώς την έχει απεριόριστη και είναι το μπετόν, αυτό που για μένα τουλάχιστον είναι τα σίδερα, ειδικά σήμερα που τα παιδιά μεγαλώνουν μακριά από την φύση και τρέφονται με αμφιβόλου ποιότητας τροφές, είναι η διατροφή.

Πάνω σ αυτό μπορω να μιλάω και να γραφω ώρες.

Για να επανελθω όμως στο εδω θέμα, ειδα μητερες να συζητάνε για το αν θα φάι το παιδι τους στο σταθμό.

Δεν ειδα καμια να λέι ότι ο σταθμός που διάλεξε έχει ένα άνθρωπο που μαγειρεύει με δίπλωμα, που γνωρίζει καλά το θέμα της παιδικής διατροφής

Και όπως προανέφερα, σε επίσκεψη μου για συνεργασία με κάποιον παιδικό σταθμό, ανακάλυψα δυστυχώς ότι συνήθως το άτομο που μαγειρεύει είναι και καθαρίστρια και πορτιέρης , και προσέχει καπια στιγμη τα παιδια και και και...

Άσε για το μηνιαίο προγραμμα διατροφής

Ιδανικό για φαντάρους σε άσκηση, Όμως ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΈΝΟ ΑΠΌ ΠΑΙΔΊΑΤΡΟ

Το θέμα δεν είναι αν θα φάει πίτσα ένα παιδί, αλλά το τι περιέχει η πίτσα.

Επί σεις θεωρώ δεδομένο πως ένας σταθμός εκτός των άλλων θα μάθει στα παιδιά, με πολλούς γνωστούς σε παιδαγωγούς τρόπους, να αγαπήσουν την κάθε τροφή, και να μάθουν και τους γονείς τους να τρώνε σωστά.

Θεωρώ όμως ότι σε αυτό το θέμα οι μόνοι υπεύθυνοι είσαστε εσείς οι μαμάδες.

Είμαι σίγουρη πια, ότι καμία σας δεν ρώτησε ποτέ να μάθει αν ο άνθρωπος που βρίσκεται μέσα στην κουζίνα είναι επαγγελματίας πιστοποιημένος.

Δεν είναι δυνατόν, να είναι κριτήριο μόνο το κόστος, για ένα σταθμό.

Θα αφήνατε το μωρό σας σε μία ηλικιωμένη, κουφή και τυφλή?

Πως επιτρέπεται να το ταΐζει κάποια που μεταξύ σφουγγαρίστρας και καθάρισμα τουαλέτας, ρίχνει και μια φακή στο τσουκάλι?

Διάβασα επί σεις ότι πολλά μικρά έχουν αλλεργίες και αρρωσταίνουν εύκολα.

Θα μου πει κάποια πόσες φορές την εβδομάδα τρώει μπρόκολο στο σταθμό?

Και το θέμα δεν είναι ότι δεν του αρέσει, αλλά το πως θα του το σερβίρουν.

Νομίζω ότι πλατείασα αρκετά και είναι ένα θέμα που με απασχολεί σοβαρά,είμαι στην διάθεση όποιας μαμάς θέλει, για όποια πληροφορία μπορώ να δώσω σχετικά με τροφές και το πως να κάνετε τους μικρούς μπόμπιρες να τις φάνε ευχάριστα.

ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


θα μιλήσω για εμένα προσωπικά που και οι 2 μάγειρες είναι "πιστοποιημένοι" καθώς επίσης ο ένας εκ των 2 έχει πάρει και το 2ο βραβείο μαγειρικής σε διαγωνισμό που έγινε στην Τουρκία.

Επίσης γνωρίζω πολύ καλά από που προμηθεύοντε τις "πρωτες υλες" καθώς επίσης και όλο το πρόγραμμα που είναι πάρα πολύ ισορροπημένο...( το έχω δείξει και σε φίλη διατροφολόγο )

Άσχετο εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μου πεις πως θα φάει γενικότερα κάποιες τροφές ( στο σχολείο τρώει τα πάντα ).

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...