Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΔΕΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ

Recommended Posts

Αγαπητές φίλες,

Στις 21/5 ξεκινάει κανονικά η άδειά μου για τον τοκετό.

Το θέμα είναι οτι δουλεύω ωρομίσθια στην ΠΔΣ (10 ώρες/βδομάδα) και θα ήθελα να τελειώσω κανονικά τη χρονιά με τους μαθητές, δεδομένου οτι οι ώρες είναι ελάχιστες, δύσκολα θα βρεθεί αντικαταστάτης μόνο για τις λίγες μέρες των εξετάσεων και τα γραφειοκρατικά είναι μπέρδεμα.

Εάν λοιπόν ζητήσω από το γιατρό μου να δώσει ΠΗΤ λίγες μέρες μετά για να μπορέσω να τελειώσω τη χρονιά και τελικά γεννήσω περισσότερο από 1 μήνα πριν, θα μου ζητήσει το ΙΚΑ βεβαίωση προωρότητας;

Κάθε γνώμη ή προηγούμενη εμπειρία θα ήταν χρήσιμη!

Διαφημίσεις

Αγαπητές φίλες,

Το θέμα είναι οτι δουλεύω ωρομίσθια στην ΠΔΣ (10 ώρες/βδομάδα) και θα ήθελα να τελειώσω κανονικά τη χρονιά με τους μαθητές, δεδομένου οτι οι ώρες είναι ελάχιστες, δύσκολα θα βρεθεί αντικαταστάτης μόνο για τις λίγες μέρες των εξετάσεων και τα γραφειοκρατικά είναι μπέρδεμα.

Εάν λοιπόν ζητήσω από το γιατρό μου να δώσει ΠΗΤ λίγες μέρες μετά για να μπορέσω να τελειώσω τη χρονιά και τελικά γεννήσω περισσότερο από 1 μήνα πριν, θα μου ζητήσει το ΙΚΑ βεβαίωση προωρότητας;

kalhmera ! egv eixa gennhsei ena mhna pio prin kai den moy zhthse to ika tpt apla allazoyne oi hmeromhnies poy tha pareis ta epidomata kyoforias - loxeias , sto epidoma kaisarikhs [ se periptvsh poy kaneis ] an kaneis enstash opvs eixa kanei ki egv tha se rvthsoyne kaisarikh kai giati ena mhna pio prin apo thn epitroph toy ika , ekei tha epikalesteis gia logoys ygeias toy mikroy oti eprepe na to parei pio prin o giatros to mvro. Tvra gia fysiologiko toketo den nomizv na poyne kati para mono oti tha allaxoyne oi hmeromhnies . Ayta eixa na soy grapsv apo dikh moy empeiria.

:wink:

Αγαπητές φίλες,

Σου βγάζω το καπέλο που θες να τελειώσεις την χρονιά με τους μαθητές σου.:wink:

Συνήθως και δυστυχώς βλέπουμε το αντίθετο:evil:

Σου βγάζω το καπέλο που θες να τελειώσεις την χρονιά με τους μαθητές σου.:wink:

Συνήθως και δυστυχώς βλέπουμε το αντίθετο:evil:

Το θεωρώ φυσικό και αυτονόητο, τι να πω... Εφόσον είναι λίγες οι ώρες, ο γιατρός μου συμφωνεί και αντικαταστάτης δύσκολα θα βρεθεί γιατί να τους αφήσω στις εξετάσεις κιόλας; Το βρίσκω από αντιεπαγγελματικό έως απάνθρωπο αφού έχουν έτσι οι συνθήκες...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

kalhmera ! egv eixa gennhsei ena mhna pio prin kai den moy zhthse to ika tpt apla allazoyne oi hmeromhnies poy tha pareis ta epidomata kyoforias - loxeias , sto epidoma kaisarikhs [ se periptvsh poy kaneis ] an kaneis enstash opvs eixa kanei ki egv tha se rvthsoyne kaisarikh kai giati ena mhna pio prin apo thn epitroph toy ika , ekei tha epikalesteis gia logoys ygeias toy mikroy oti eprepe na to parei pio prin o giatros to mvro. Tvra gia fysiologiko toketo den nomizv na poyne kati para mono oti tha allaxoyne oi hmeromhnies . Ayta eixa na soy grapsv apo dikh moy empeiria.

:wink:

Αν επιτρέπεται γιατί έκανες ένσταση για το επίδομα καισαρικής; Σου έδωσαν λιγότερα χρήματα λόγω του οτι γέννησες ένα μήνα νωρίτερα;

Διαφημίσεις

Εμενα το ΙΚΑ μου ζητησε την εντολη καισαρικης υπογεγραμμενη απο το γιατρο μου (που ειναι γιατρος του ΙΚΑ) οπου θα επρεπε να εξηγηθουν οι λογοι της προωρης καισαρικης.

Το εκανα αυτο, και ο γιατρος σημειωσε διαφορα ακαταλαβιστικα (γραφικος χαρακτηρας χαλια:)).

Μετα αφου τα προσκομισα μαζι με την αποδειξη που μου εκοψε για τη γεννα, με καλεσανε στο τηλεφωνο για να με ρωτησουνε αν με παρακολουθουσε ο γιατρος αυτος στο ιδιωτικο του ιατρειο στην εγκυμοσυνη. Τους λεω "ναι" μου λενε "χμμμμ"...

Τελικα μετα απο κατι μηνες πηρα το επιδομα καισαρικης (136 ευρω:confused:)

Το θεωρώ φυσικό και αυτονόητο, τι να πω... Εφόσον είναι λίγες οι ώρες, ο γιατρός μου συμφωνεί και αντικαταστάτης δύσκολα θα βρεθεί γιατί να τους αφήσω στις εξετάσεις κιόλας; Το βρίσκω από αντιεπαγγελματικό έως απάνθρωπο αφού έχουν έτσι οι συνθήκες...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Nα είσαι καλά σου λέω , με το καλό να γεννήσεις και να χαρείς το μωράκι σου :-D

Σου μιλάει γονιός που το παιδί του στις 5 από τις 6 τάξεις του δημοτικού γνώρισε την δασκάλα του τον δεύτερο μήνα του σχολικού έτους :evil:

Να ΄σαι καλά και πάλι.

• 3 weeks later...

Γειά σας και από μένα!

λοιπόν, όποιος-α ξέρει, ας με διαφωτίσει. δούλευα κι εγώ ως ωρομίσθια καθηγήτρια, αλλά από τέλος φεβρουαρίου έχω βγεί με άδεια επαπειλούμενης κύησης λόγω σοβαρού προβλήματος στην εγκυμοσύνη. η σύμβασή μου με τα σχολεία λήγει 15/06/10. η ΠΗΤ είναι 12/09/10. τί επιδόματα δικαιούμαι από το ΙΚΑ?

ευχαριστώ!

Έχω την εντύπωση οτι δικαιούσαι κανονικά επίδομα κυοφορίας-τοκετού-λοχείας, αρκεί να έχεις 200 ένσημα στα δύο προηγούμενα χρόνια από την ΠΗΤ σου. Για σιγουριά όμως, κάνε τον κόπο να στείλεις ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο ΙΚΑ (ναι ναι, απαντούν!) και να εξηγήσεις την περίπτωσή σου.

Εύχομαι με το καλό το μωράκι σου!

Nέος γρίφος τώρα... Πήγα στο ΙΚΑ για να μου δώσουν κατάσταση ενσήμων τα 2 προηγούμενα χρόνια από την ΠΗΤ μου και λένε οτι επειδή εργάζομαι με σύμβαση σε Δημόσιο τομέα, δε φαίνονται τα ένσημά μου από Γενάρη 2010 και μετά και οτι γι' αυτό φταίει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει συμβεί σε καμία αυτό; Πώς αντιμετωπίζεται; Με βεβαίωση εργοδότη θεωρημένη από τον επόπτη;;

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

παιδιά υπολόγισα τα ένσημά μου και βγαίνουν 194 (!!!) για τα 2 τελευταία χρόνια πριν τις 12/09/10 που έχω ΠΗΤ. μπορώ να αγοράσω κατά κάποιο τρόπο αυτά τα 6 ένσημα? ΄δλδ. στο διάστημα ιουλίου-αυγούστου που μου μένει? θα μετρήσουν?