Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παγκόσμια Ημέρα


Recommended Posts

Η τρέλα της παγκόσμιας ημέρας Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ

Για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την αξιοπρεπή εργασία, το θέατρο, το διαβήτη, το Αλτσχάιμερ, τους ωκεανούς, τα μνημεία, την παρηγορητική φροντίδα, τη Γη, την τρίτη ηλικία, την ψυχική υγεία... Εχει κι άλλες; Φυσικά. Ακόμη και Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας έχουμε!

Από τις 365 ημέρες το χρόνο οι μισές και βάλε έχουν γίνει «Παγκόσμιες»! Σιγά την είδηση... εδώ υπάρχει μήνας με 33 τέτοιες ημέρες! Είναι ο Οκτώβρης που του 'χουμε φορτώσει τις περισσότερες παγκόσμιες ημέρες συγκριτικά με τους υπόλοιπους μήνες.

Σε ό,τι αφορά τη σπουδαία μέρα του εορτασμού της δημόσιας τουαλέτας (θυμηθείτε την, γιατί πλησιάζει,19 Νοεμβρίου) καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, όπου συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, υγιεινολόγοι, σχεδιαστές τουαλετών και άλλοι. Σκοπός να ευαισθητοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε καλύτερες τουαλέτες! Δεν είναι αστείο, καθώς ο μέσος άνθρωπος επισκέπτεται την τουαλέτα 2.500 φορές το χρόνο!

Κι άλλα; Και χειρότερα! 1 Στις 14 του Μάρτη εκτός από τον Βενέδικτο γιορτάζει η μπριζόλα και η πεολειξία! Καθιερώθηκε το 2002, έπειτα από την έμμονη ιδέα (άγνωστο πώς γεννήθηκε) ενός αμερικανού ραδιοφωνικού παραγωγού.

Σιγά μη και δεν συμφωνούσαν μαζί του εκατομμύρια ακροατές. Κι έτσι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επείσθη πως η 14η Μαρτίου πρέπει να αφιερωθεί στην μπριζόλα και την πεολειξία! Μην τη γιορτάσετε, όμως, ετεροχρονισμένα, γιατί η 20ή Μαρτίου είναι Ημέρα Αποχής από το Κρέας!

Ο ΟΗΕ και οι άλλοι Και για να μη σπεύσετε να τα βάλετε με τον ΟΗΕ, να διευκρινίσουμε πως δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για όλες τις Παγκόσμιες Ημέρες που μας περικυκλώνουν. Ο Οργανισμός έχει καθιερώσει ένα σύνολο ημέρων, εβδομάδων, ετών και δεκαετιών με σκοπό να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου σε σοβαρά ζητήματα όπως το Περιβάλλον, τα Βασανιστήρια, τα προβλήματα της Γυναίκας, οι Πρόσφυγες κ.λπ.

Σίγουρα ούτε ο ΟΗΕ, αλλά ούτε και διεθνείς οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ή η UNESCO ευθύνονται για το ότι στις 8 Αυγούστου εορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο ο οργασμός! Αυτήν την ημέρα εμπνεύστηκε ένας αμερικανός καλλιτέχνης και ακτιβιστής του σεξ, ο Αλεξ Χίρκα, με σκοπό να «αποθεώσει τον οργασμό, που αποτελεί το ανώτατο στάδιο της σεξουαλικότητας»!

Εξαιρώντας τον Χίρκα, αλλά και ορισμένους άλλους ακτιβιστές, φαίνεται πως κάποιοι εκμεταλλεύονται αδρά την ιστορία με τις παγκόσμιες ημέρες ώστε να βγάλουν λεφτά προωθώντας τα προϊόντα τους.

Ετσι, λοιπόν, ενώ εμείς ως πατριώτες την 25η Οκτωβρίου τιμούμε την πρώτη μάχη του Μεσολογγίου, η Παγκόσμια Ενωση των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών σκέφτηκε να τιμήσει τα μακαρόνια, εκτός από τις χυλοπίτες και τον τραχανά (άλλο ένα εθνικό χτύπημα μετά τη φέτα!!!). Με μία απλή ανακοίνωση βάφτισε τη συγκεκριμένη μέρα ως Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Για πρώτη φορά εορτάστηκε το 1998, και τότε τα κορίτσια της Γερμανίας παρέλασαν με τιμή και δόξα ντυμένα τορτελίνια, σέλινα, κοφτά μακαρονάκια και παπαρδέλες. Μέχρι και στην Κωνσταντινούπολη γιορτάστηκε αυτή η μέρα, με συσσίτιο, τι άλλο, μακαρόνια!

Ολα τα καλά πρέπει να τα γιορτάζουμε. Στις 21 Μαρτίου ρίξτε την στον ύπνο και απολαύστε την Παγκόσμια Ημέρα Υπνου, δίχως να σας κατηγορήσει ουδείς! Επίσης, αν θέλετε να βάλετε τις φωνές γιατί έχετε τα νεύρα σας, κρατήστε όρεξη για τις 16 Απριλίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρας Φωνής. Εκτός από τους νευρικούς, αυτή τη μέρα γιορτάζουν ωτορινολαρυγγολόγοι, λογοπαθολόγοι, λογοθεραπευτές κ.ά. Την ίδια μέρα γιορτάζεται και η Παγκόσμια Ημέρα Θορύβου, που έχει κηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση Ακουστικής.

Οσο κι αν θέλετε να γελάσετε, συγκρατηθείτε μέχρι τις 3 Μαΐου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου. Ξεκίνησε το 1998 από την Ινδία, και τον Μαντάν Κατάρια, που πιστεύει ότι το γέλιο είναι θεραπευτικό.

Ζήτω το φαγητό

Και τρεις μέρες μετά ξεκινήστε το φαΐ, γιατί είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Δίαιτας. Σημειώστε, 6 Μαΐου: Γιατί τη γιορτάζουμε; Διότι έτσι αποφάσισε η Μαίρη Εβανς, μια πρώην ανορεκτική Αγγλίδα και συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».

Κάνε κι εσύ μία Παγκόσμια Ημέρα, μπορείς. Φτιάξε μία παγκόσμια ένωση, μία παγκόσμια οργάνωση και επικεντρώσου σε έναν και μόνο στόχο, για παράδειγμα να οριστεί η 25η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Βλακείας. Φτιάξε μια ανακοίνωση και μοίρασέ την μέσω Ιντερνετ παγκοσμίως ώστε να συλλέξεις όσο περισσότερες υπογραφές μπορείς.

Στη συνέχεια μπορείς να απευθυνθείς στα Ηνωμένα Εθνη, να υποβάλεις αίτηση και να απαιτήσεις την καθιέρωση Ημέρας Βλακείας, καθώς είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, εντός αλλά και εκτός συνόρων. Οσο πιο κοινά αποδεκτό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το θέμα, τόσο πιθανότερο είναι να πετύχεις να καθιερωθεί η Ημέρα Βλακείας. Ακόμη, όμως, κι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα από τον ΟΗΕ, μπορείς μέσω της παγκόσμιας οργάνωσής σου, που πρέπει να έχει νόμιμο καταστατικό και ικανά μέλη σε διάφορες χώρες, να κυκλοφορήσεις μια ανακοίνωση με την οποία θα ενημερώνεις τους πάντες ότι την 25η Οκτωβρίου γιορτάζει η βλακεία...

Κι αν εσείς που τώρα διαβάζετε το κείμενο σχολιάζετε... «Πάρ' τ' αβγό και...», μην το κουρέψετε, διότι και το αβγό έχει την παγκόσμια ημέρα του. Είναι η 10η Οκτωβρίου και καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής Ωοπαραγωγών, που θέλανε έτσι να τιμήσουν την υψηλή διατροφική αξία των αβγών.

ΥΓ.: Σας ευχαριστούμε που μας ανεχτήκατε... Αν και η Παγκόσμια Ημέρα Ανεκτικότητας είναι η 16η Νοεμβρίου!

 

πηγή http://users.lak.sch.gr/babaroutsoup/today/planetday.htm

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Παγκόσμια Ημέρα του Τίποτα

Tης Mαριαννας Tζιαντζη

Δεν υπάρχει ημέρα του χρόνου που να μην είναι αφιερωμένη σε κάτι: Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, του Πατέρα, των Ζώων, των Δασών, των Ορέων, του Περιβάλλοντος, της Μυωπίας, της Ποίησης, των Ερωτευμένων… και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Μια Παγκόσμια Ημέρα είναι ευκαιρία για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, ψώνια, διαγγέλματα, συνέδρια, τηλεοπτικά αφιερώματα, αναφορά σε στατιστικά στοιχεία, υποσχέσεις, εκθέσεις ιδεών και επίδειξη υποκρισίας σε οικουμενική κλίμακα.

Αυτή την εβδομάδα γιορτάσαμε, τιμήσαμε, θυμηθήκαμε (ποιο ρήμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί;) την Παγκόσμια Ημέρα

Επισιτισμού..................,

Οι Παγκόσμιες Ημέρες μοιάζουν να επιβάλουν κάποια τάξη, κάποια κοινή συνείδηση και ανέξοδη συναίνεση σε έναν χαοτικό κόσμο, να προσφέρουν μια ευκαιρία για αναστοχασμό, τρομάρα μας. Η πανάρχαιη κυκλική αντίληψη του χρόνου μεταλλάσσεται στην κυκλική αντίληψη του παγκόσμιου πολίτη, στην κυκλική πανηγυρική ενασχόληση με τα παγκόσμια προβλήματα ή τις παγκόσμιες αξίες. Μια ενασχόληση που έχει αυστηρά καθορισμένη ώρα έναρξης και λήξης, αφού μόλις το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, «πάμε γιʼ άλλα». Πήρες, φτωχέ, την ανθοδέσμη σου, τώρα σώπα και κολύμπα.

Οι περισσότερες Παγκόσμιες Ημέρες καθιερώθηκαν μεταπολεμικά από επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών είτε από άλλους οργανισμούς και από ποικίλες πρωτοβουλίες. Ημέρες που ακολουθούνται από γενική πτώση ή από τις προθέσεις «κατά» ή «δίχως» ή «για» (π.χ., κατά του έιτζ, της θανατικής ποινής, της διαφθοράς ή «δίχως αυτοκίνητο» ή «για τη συνεργασία Βορρά και Νότου»), ημέρες των καλών προθέσεων που παραμένουν προθέσεις. Τουλάχιστον όλοι συμφωνούμε σε κάτι: στη δυσπιστία απέναντι στο παγκόσμιο θέατρο των Παγκόσμιων Ημερών.

Κάθε μέρα είναι παγκόσμια ημέρα της απληστίας, της συχνά φονικής δίψας για κέρδος και κυριαρχία, του φανατισμού, της εκμετάλλευσης, της δυστυχίας και της επικερδούς ανοησίας σε πλανητικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, κάθε μέρα είναι ή μπορεί να είναι ημέρα της ελπίδας, της δημιουργίας, της καινοτομίας, όμως η πρώτη δέσμη, αυτή που περιλαμβάνει τις «δημόσιες αμαρτίες», δίνει τον τόνο.

Ποιος ξέρει, ίσως σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Αλήθειας, που ενδέχεται να μετονομαστεί σε Παγκόσμια Ημέρα των Δημοσκοπήσεων, αφού τα γκάλοπ φαίνεται να ζυγίζουν και να καθορίζουν τις επιθυμίες και τις απόψεις μας, αυτά είναι ο σάκος που μετράει κάθε λογής απίδια.

Ημέρα εξετάσεων, ημέρα πληρωμής, ημέρα στάσης πληρωμών, ημέρες δοκιμασίας. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με αυτοπεποίθηση για ημέρες γιορτής, ημέρες χαράς, ημέρες χωρίς φόβο για το αύριο, ημέρες χωρίς φυλακές, χωρίς παρακολούθηση, χωρίς πείνα, παρʼ όλο που σήμερα η Γη μπορεί να μας θρέψει όλους, όπως και ο Ηλιος μπορεί να μας ζεσταίνει και να μας φωτίζει και τη νύχτα. Μήπως θα πρέπει να οριστεί και μια Παγκόσμια Ημέρα Θαυμάτων και Οραμάτων;

http://users.lak.sch.gr/babaroutsoup/today/planetday.htm

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Τις περισσότερες Παγκοσμιες ημέρες ούτε που τις ήξερα...η αλήθεια είναι γελάω ακόμη με κάποιες από αυτές...Ο νοών νοείτω..:lol:

 

Αλλά αυτό που μου άρεσε πιο πολύ από όλα είναι το...

 

....Κάνε κι εσύ μία Παγκόσμια Ημέρα, μπορείς.

 

:lol: :lol: :lol:

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites

Διεθνείς-Παγκόσμιες Ημέρες

πηγή

Σαν Σήμερα.gr

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

27 Ιανουαρίου - Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

28 Ιανουαρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων

31 Ιανουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

02 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

04 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

06 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής

09 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

12 Φεβρουαρίου - Ημέρα της Ερυθράς Χειρός

14 Φεβρουαρίου - Ημέρα των Ερωτευμένων

14 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου

14 Φεβρουαρίου - Διεθνής Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό

15 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

20 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

21 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας

21 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα του Ξεναγού

22 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

06 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Σιδηροδρομικών

08 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

12 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο

14 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας

14 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς Π

15 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

15 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας

18 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα Κινητοποιήσεων κατά της Κατοχής του Ιράκ

20 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα της Γης

20 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας

20 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα Αστρολογίας

20 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους

20 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου

22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

23 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

24 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

27 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

27 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

02 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

02 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

04 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα κατά των Ναρκών

07 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

08 Απριλίου - Ημέρα του Έθνους των Ρόμα

11 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Aσθενείας Πάρκινσον

16 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα κατά του Θορύβου

16 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Φωνής

17 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Αγροτικής Πάλης

17 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας

18 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

22 Απριλίου - Ημέρα της Γης

23 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

24 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα

25 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

26 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

27 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design)

28 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

/ Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών

29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Χορού

 

ΜΑΙΟΣ

01 Μαΐου - Εργατική Πρωτομαγιά / Διεθνής Ημέρα Εργατών

01 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης

02 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

03 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας

04 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος

05 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μαιών

06 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

08 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

08 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας)

09 Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης

09 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

12 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων

15 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

15 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Αντιρρησιών Συνείδησης

17 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας

17 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας

18 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

19 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας

21 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

22 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

23 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

24 Μαΐου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων

29 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Κυανοκράνων

31 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

04 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

05 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

08 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

12 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

14 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

14 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα των Weblogger

15 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων

15 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

15 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου

17 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας

20 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

20 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

20 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Κυματοδρομίας (Σέρφινγκ)

21 Ιουνίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

21 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Υδρογραφίας

22 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

23 Ιουνίου - Ολυμπιακή Ημέρα

26 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους

26 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα κατά των Βασανιστηρίων

27 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

ΙΟΥΛΙΟΣ

03 Ιουλίου - Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών

08 Ιουλίου - Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας

11 Ιουλίου - Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών

17 Ιουλίου - Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης

18 Ιουλίου - Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα

30 Ιουλίου - Διεθνής Ημέρα του Διαχειριστή Συστημάτων

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

08 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού

09 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα Ιθαγενών

12 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

13 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων

15 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

20 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών

23 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα για την Υπενθύμιση του Δουλεμπορίου και της Κατάργησής του

30 Αυγούστου - Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

08 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού

10 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας

15 Σεπτεμβρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη

15 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας

16 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα για τη Διατήρηση της Στιβάδας του Όζοντος

18 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών

21 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

21 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

22 Σεπτεμβρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)

23 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας

26 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

26 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

26 Σεπτεμβρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

27 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

28 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λύσσας

29 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα

30 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

01 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

01 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας

02 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα Μη Βίας

02 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Γιορτή Πουλιών

04 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας

04 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

04 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής

05 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

08 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αυγού

09 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

10 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

10 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής

12 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας

13 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών

14 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)

14 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων (Τυποποίησης)

15 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού

15 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών

16 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

16 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

16 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Άρτου

17 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

17 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Μυοσκελετικού Τραύματος

20 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης

20 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

24 Οκτωβρίου - Ημέρα του ΟΗΕ

24 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ακτών

25 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

28 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων

28 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου

29 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης

30 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα Ορθοπεδικών Νοσοκόμων

31 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

06 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Παρεμπόδιση της Εκμετάλλευσης του Περιβάλλοντος στον Πόλεμο και τις Ένοπλες Συγκρούσεις

09 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού

10 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη

14 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη

16 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Ανεκτικότητας

17 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

17 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών

18 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας

19 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας

20 Νοεμβρίου - Ημέρα για την Εκβιομηχάνιση της Αφρικής

20 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

20 Νοεμβρίου - Ημέρα Μνήμης Υπερφυλικών

21 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

21 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού

25 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

27 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής

29 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

01 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

02 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας

03 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

05 Δεκεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη

07 Δεκεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας

09 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς

10 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

10 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοκτησίας

11 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

18 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

 

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...