Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

έλλειψη σιδήρου sos

Recommended Posts

μαμάδες βοήθεια ...

το αγοράκι μου είναι 15 μηνών, επειδή ήταν πρόωρος είχε φεριτίνη μολις 10 με κατώτατο όριο το 20, του δίναμε σταγόνες σιδήρου και αυξήθηκε στο 17 τώρα όμως ξαναέπεσε στο 12 χώρις να έχω σταματήσει τις σταγόνες και παρόλο που τρώει κρέας αρκετό και χορταρικά....

μήπως θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποια μαμά τι να κάνω που είχε παραπλήσιο πρόβλημα;

ευχαριστώ.. :):)

wWPdp2.png

Διαφημίσεις

μαμάδες βοήθεια ...

το αγοράκι μου είναι 15 μηνών, επειδή ήταν πρόωρος είχε φεριτίνη μολις 10 με κατώτατο όριο το 20, του δίναμε σταγόνες σιδήρου και αυξήθηκε στο 17 τώρα όμως ξαναέπεσε στο 12 χώρις να έχω σταματήσει τις σταγόνες και παρόλο που τρώει κρέας αρκετό και χορταρικά....

μήπως θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποια μαμά τι να κάνω που είχε παραπλήσιο πρόβλημα;

ευχαριστώ.. :):)

καλημερα,πορτοκαλαδες πινει??απο οτι ξερω βοηθανε.

επισης καποια γαλατα βιολογικα εχουν περισσοτερο σιδηρο απο οτι τα αλλα

π.χ τα teddi,που περνω εχουν 2,1 mg σιδηρου ενω τα delta advance,γυρω στο 1,2 mg απο οτι θυμαμαι.

φρόντισε ταυτόχρονα με το σίδηρο να πάιρνει και βιταμίνη C( αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου). Δηλαδή να του δίνεις τις σταγόνες με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Επίσης τις σταγόνες να τις παίρνει σε κάποια απόσταση από κατανάλωση γαλακτοκομικών προιόντων ( το ασβέστιο και ο σίδηρος είναι "ανταγωνιστικά "ως προς την απορρόφηση).

W7hT.jpg

τις σταγόνες του τις δίνω μαζί με την φρουτόκρεμα αλλά ο μικρός αφού φάει την φρουτόκρεμα μετά άπό μία ώρα ζητάει γάλα...΄λέτε να παίζι ρόλο

μήπως να του το δίνω το απόγευμα που δεν πίνει καθόλου γάλα ή μετα το μεσημεριανό;

wWPdp2.png

ναι το γάλα παίζει ρόλο! εξουδετερωνει ουσιαστικά τον σίδηρο!

απ όταν ήμουν έγκυος θυμάμαι που ο γιατρός μου έλεγε ότι καλό είναι να μην έχω πιει 3 ώρες πριν και 3 ώρες μετά γάλα! :wink:

Διαφημίσεις

ναι το γάλα παίζει ρόλο! εξουδετερωνει ουσιαστικά τον σίδηρο!

απ όταν ήμουν έγκυος θυμάμαι που ο γιατρός μου έλεγε ότι καλό είναι να μην έχω πιει 3 ώρες πριν και 3 ώρες μετά γάλα! :wink:

ναι,και εμενα αυτο ειχε πει. :D

όχι δεν φάνηκε να ανησυχεί λόγω του ότι ο μικρός γεννήθηκε και πρόωρα

μου κάνει εντύπωση όμως που δε σου έδωσε κάποιες οδηγίες για τον συσχετισμό του σιδήρου με το γάλα...

Διαφημίσεις

Eπίσης να ξέρεις ότι σε αυτή την ηλικία όλα τα μωράκια αντιμετωπίζουν έλειψη σιδήρου γιατί έχουν τελειώσει τα αποθέματα που λ

λάμβαναν στην εγκυμοσύνη μέσω της μητέρας και από τον θηλασμό ! Εμείς λόγω ενδομητρικού προβλήματος και προωρότητας παίρναμε σίδηρο για 2 χρόνια τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα ! Φρόντισε αυτό που σου είπαν και τα κορίτσια , να το προσλαμβάνει παράλληλα με χυμούς εσπεριδοειδών και όχι γάλα στα κοντά ! Ο συγχρονισμός είναι λίγο δύσκολος καμμιά φορά , αλλά προσπαθείς όσο μπορείς !

Eπίσης να ξέρεις ότι σε αυτή την ηλικία όλα τα μωράκια αντιμετωπίζουν έλειψη σιδήρου γιατί έχουν τελειώσει τα αποθέματα που λ

λάμβαναν στην εγκυμοσύνη μέσω της μητέρας και από τον θηλασμό ! Εμείς λόγω ενδομητρικού προβλήματος και προωρότητας παίρναμε σίδηρο για 2 χρόνια τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα ! Φρόντισε αυτό που σου είπαν και τα κορίτσια , να το προσλαμβάνει παράλληλα με χυμούς εσπεριδοειδών και όχι γάλα στα κοντά ! Ο συγχρονισμός είναι λίγο δύσκολος καμμιά φορά , αλλά προσπαθείς όσο μπορείς !

ευχαριστώ πολύ ηρέμησα λίγο...

φιλιά

wWPdp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Και η μικρή μου αντιμετωπίζει πρόβλημα σιδήρου. Είναι 25 μηνών και πρόωρη. Μετά από αλλεπάλληλες ιώσεις κάναμε αναλύσεις και έδειξαν τον σίδηρο της 10. Θα παίρνει για 3 μήνες 15ml ημερησίως (7.5 το πρωί και 7.5 το βράδυ) το lecofer και θα ξανακάνουμε τις αναλύσεις. Αν είναι καλά τα αποτελέσματα θα τις επαναλάβουμε στους επόμενους 3 μήνες χωρίς να έχει πάρει φαρμακευτικό σίδηρο για να ελέγξουμε αν είναι κάτι παροδικό ή όχι. Το σημαντικό από ότι μου είπε ο γιατρός είναι ότι οι αποθήκες σιδήρου δεν επηρεάστηκαν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...