Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αεροπορικό ταξίδι στο τρίτο τρίμηνο

Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα..ειμαι τωρα στην 33η εβδομαδα και οταν θα μαι 36η θα επιστρεψω στην ελλαδα για να γεννησω..η πτηση ειναι 1,5 ωρα..

εχω κανει ηδη μια καισαρικη πριν 18 μηνες και τωρα και το δευτερο παιδακι θα ερθει με καισαρικη.

φοβαμαι πολυ μιας και κανονικα δεν επιτρεπεται να ταξιδευει καποιος σε τοσο προχωρημενη εγκυμοσυνη και υπαρχει κινδυνος λογω πιεσης να σπασουν τα ραμματα της τομης της καισαρικης.

η γιατρος μου μου ειπε να ερθω ελλαδα (φανταζομαι πως αν ηταν τοσο μεγαλος ο κινδυνος δε θα το αναλαμβανε και θα μου λεγε η να ερθω νωριτερα η να γεννησω στο εξωτερικο.)

ο γιατρος μου εδω λεει πηγαινε αλλα τον βλεπω λιγο σκεφτικο.

εχει καμια παρομοια εμπειρια ή γνωσεις πανω στο θεμα?

Διαφημίσεις

Δεν ξερω να σου απαντησω σε αυτα που ρωτας απλα ηθελα να σου πω να εχεις μαζι σου ενα χαρτι με υπογραφη και σφραγιδα του γιατρου σου που να λεει οτι σου επιτρεπει να ταξιδεψεις στην εβδομαδα που βρισκεσαι

Με το καλο το νεο μελος!:-P

4

Ξέρω μόνο μια γνωστή μου η οποία ταξίδευε κανονικά από την 1η στιγμή εώς λίγο πριν τη γέννα της την 38η εβδομάδα,στη 2η εγκυμοσύνη, κάθε ΣΚ Ρώμη-Αθήνα-Ρώμη αλλά δε γνωρίζω αν είχε γεννήσει φυσιολογικά το 1ο της παιδάκι

και έλεγε ψέμματα στις αεροπορικές ότι ήταν λιγότερων εβδομάδων έγκυος

Ιt always rains hardest on the people who deserve the sun

Mjb3p3.png

αυτο που ξερω εινια οτι πρεπει να εχεις γνωματευση απο τον γιατρο σου οτι επιτρεπει να ταξιδευεις αλλα πρεπει να μιλησεις και με την εταιρεια να σου πουν τι δεχονται και τι θελουν να τους δηλωσεις σε εγγραφα απο πριν :)

Διαφημίσεις

Δεν γνωρίζω κι εγώ πολλά.

Απλά ρώτησε τον γιατρό σου μήπως υπάρχει περίπτωση λόγω της πίεσης που ασκείται στον αέρα αν υπάρχει πιθανότητα να σπάσουν τα νερα...κάτι έχω ακούσει σχετικά αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη...:(

nd2Xp3.pngIsxAp3.png

Τα μικρά μου κοριτσάκια, τα γλυκά μου ζουζουνάκια!!!

μια γνωστη μου ηταν 7 μηνων κ δε την αφησαν ουτε με χαρτι γιατρου:shock: γινεται αυτο?:shock:

Άμα οι κανόνες της αεροπορικής εταιρίας ήταν αυστηροί, ναι.

Πουλακι1989 το έχουμε ξανασυζητήσει και παλιότερα αυτό το θέμα.

Σου είχα πει και τότε, εμένα με άφησαν να πετάξω στην 36η εβδομάδα μόνο με υπογραφή γιατρού.

Πέταξα από Ελλάδα για Γερμανία, είναι 2 ώρες και κάτι η πτήση.

Είχε πολύ άσχημο καιρό και πολλά κενά αέρος, το αεροπλάνο πήγαινε πάνω κάτω όλη την ώρα.

Ήμασταν συνεχεία δεμένοι και δεν μας άφηναν να πάμε ούτε τουαλέτα.

Ευτυχώς δεν έπαθα τίποτα, άντεξα.

Η απόφαση είναι δική σου, ότι νομίζεις κάνε.

Εγώ προσωπικά μετά από αυτό που τράβηξα τότε, ορκίστηκα ότι δεν θα ξαναμπώ έγκυος σε αεροπλάνο.

A, ξέχασα κάτι πολύ σημαντικό.

Να επικοινωνήσεις πρώτα από όλα με την αεροπορική εταιρία που πρόκειται να πετάξεις και να ρωτήσεις τι χρειάζονται να τους πας για να σε αφήσουν να πετάξεις.

Εγώ την πρώτη φορά πήγα στο αεροδρόμιο χωρίς χαρτί από τον γιατρό (δεν είχα ενημερωθεί) και δεν με άφησαν να πετάξω, με διώξανε.

καλημερα κοριτσια..ευχαριστω για τις απαντησεις..θα παρω μαλλον τηλεφωνο να ρωτησω!ελπιζω να μη γινει τιποτα ..χτες ολο το βραδυ υπεφερα απο συσπασεις και δε μπορεσα να κοιμηθω καθολου.ελεγα τωρα θα γεννησω και τσαμπα εκανα τοσο θεμα με την πτηση στις εγκυους!!λετε να με προλαβει η μπεμπα?

σας ευχαρστω ολες!

Διαφημίσεις

ΕΓΩ ΕΙΜΟΥΝ 8 ΜΗΝΩΝ Κ ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΘΕΣ.ΚΗ-ΚΡΙΤΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ, ΑΛΛΑ Κ ΠΑΛΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣΓΕΙΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΘΑ αναλαβω εγω τα εξοδα. κ τιποτα ολα μια χαρα, πρεπει να εισαι χαλαρη χωρισ αγχος κ ολαθα πανε καλα

ΕΓΩ ΕΙΜΟΥΝ 8 ΜΗΝΩΝ Κ ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΘΕΣ.ΚΗ-ΚΡΙΤΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ, ΑΛΛΑ Κ ΠΑΛΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣΓΕΙΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΘΑ αναλαβω εγω τα εξοδα. κ τιποτα ολα μια χαρα, πρεπει να εισαι χαλαρη χωρισ αγχος κ ολαθα πανε καλα

Πέταξες με ελληνική εταιρία σίγουρα.

Οι ξένες εταιρίες είναι πολύ πιο αυστηρές.

αγαπουλα σ ευχαριστω για την απαντηση..εχεις δικιο που μου λες να μην ειμαι αγχμενη..ο γιατρος μου εδω λεει οτι μπορει να μου δωσει κανενα αγχολυτικο για τις ωρες εκεινες..παιζει λεει μεγαλο ρολο..δε ξερω αν θα παρω φαρμακο αλλα σιγουρα θα μαι οσο πιο χαλαρη μπορω!

ολυμπια μου ειπαν οτι μπορω μονο με χαρτι γιατρου και ως τον 7ο μηνα..τι να πω τωρα..σιγουρα θα χω ενα χαρτι γιατρου..αντε να δουμε

ολυμπια μου ειπαν οτι μπορω μονο με χαρτι γιατρου και ως τον 7ο μηνα..τι να πω τωρα..σιγουρα θα χω ενα χαρτι γιατρου..αντε να δουμε

Καλό θα ήταν άμα μπορείς ίσως να τους πεις ψέματα ότι είσαι στον έβδομο και όχι στον όγδοο μήνα. Άμα η κοιλιά σου δεν είναι πολύ μεγάλη μπορεί να το χάψουνε.

Διαφημίσεις

δεν ειναι πολυ μεγαλη!!ευτυχως!!!

και θα φοραω και παλτο ελπιζω να περασω απαρατηρηρη κοριτσια!!αν και στη βιεννη συνηθως σε κοιτανε απο πανω μεχρι κατω!!στην προηγουμενη εγκυμοσυνη ταξιδεψα τελευταια φορα στον 7ο και με πηγανε απο αλλο ντεσκ για να μη περιμενω!βεβαια ηταν καλοκαιρι και εγω ημουν τοσο χαρουμενη για την κοιλιτσα μου που την εδειχνα!!

τωρα με το παλτο ελπιζω να ναι καλυτερα τα πραγματα!!demi μου το σκεφτηκα κι εγω για buissnes αλλα οταν ρωτησα τιμη ειπα απλα ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ!!ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι ο αντρας μου θα καταφερει τελικα να ρθει 3 μερες πριν το μεγαλο ταξιδι οποτε θα φυγουμε μαζι!!θα χω καποιον να μου κραταει το χερι στο αεροπλανο!!

πουλάκι, εγώ ταξίδεψα πριν λίγες μέρες και ενώ ήμουν στον 8ο με ελληνική εταιρία σε πτήση εσωτερικού που διαρκούσε πάνω από μια ώρα. Ο γιατρός μου είχε πει οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μάλιστα μου έδωσε χαρτί που έγραφε οτι είμαι στον 7ο για να είμαι καλυμμένη. Δεν μου το ζήτησαν καν, ούτε όταν πήγαινα, ούτε στην επιστροφή. Αν έχεις το οκ από το γιατρό σου δεν θα έχεις πρόβλημα πιστεύω.

καλημερα κοριτσια!

σημερα πηγα στο γιατρο και αφου ειδε πως ειναι ολα καλα ζητησα ενα χαρτι για να δειξω στο αεροδρομειο αν χρειαστει και μου ειπε πως δε μπορει να μου δωσει και να παρει την ευθυνη..πωπω δεν υπαρχουν αυτοι οι γιατροι στο εξωτερικο..να δω τωρα τι θα κανω..

• 6 months later...

Αύριο μπαινω στον 8ο και είμαστε καλεσμένοι σε μία βάφτιση. Πρέπει να ταξιδέψω με το αεροπλάνο μία ώρα και κάτι. Έκλεισα εισιτήρια. Λέτε όμως να βλάψω το μωράκι μου???:(

Να επισημαίνω ότι έχω πολύ καλή εγκυμοσύνη χωρίς καμία επιπλοκή και τράχηλο 4,6εκ.

καλησπερα!!θα πρεπει καλυτερα να ρωτησεισ τον γιατρο σου!!κατ αρχασ ρωτησεσ την αεροπορικη εταιρεια?απο οτι γνωριζω γιατι ειχα ρωτησει απο τον 7ομηνα δεν αναλαμβανουν!!!γιατι ομωσ να ταλαιπωρηθεισ τοσο?κι εγω στην 34η βδομαδα ειμαι,μεχρι τωρα ολα τελεια και εκανα οτι γουσταρα αλλα τωρα ο μικροσ εχει αρχισει να μου κανει συσπασεισ και πρεπει να κατσω σπιτι να ξεκουραστω και μου εδωσε μαγνησιο!!!

καλησπερα εγω περυσι ταξιδεψα με αεροπλανο στον 8 μηνα η γιατρος μου δεν ειχε κανενα προβλημα απλα η ολυμπιακη ηθελε μια βεβαιωση απο την γιατρο μου οτι ειμαι οκ.

αυτο γραφει η ολυμπιακη στην σελιδα της

Εγκυμοσύνη

Εφόσον έχετε φυσιολογική εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές και κυοφορείτε ένα έμβρυο, μπορείτε να ταξιδεύετε αεροπορικώς μέχρι την 36η εβδομάδα κύησης, και μέχρι την 32η εβδομάδα σε περίπτωση δίδυμης κύησης. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσκομίσετε βεβαίωση από τον γυναικολόγο. Η βεβαίωση θα πρέπει να δηλώνει ότι η έγκυος εξετάστηκε, ότι δεν υπάρχουν επιπλοκές κι ότι επιτρέπεται η αεροπορική μεταφορά της. Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται η διανυόμενη εβδομάδα κύησης καθώς και η εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού. Η βεβαίωση θα πρέπει να έχει εκδοθεί το πολύ 72 ώρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία ταξιδιού.

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Καλησπέρα!! Μένω σε νησί και ο γιατρός μου είναι στην Αθήνα, οπότε ταξιδεύω από την πρώτη εβδομάδα με αεροπλάνο. Τώρα είμαι στην 31η εβδομάδα και την τελευταία φορά που θα μπω σε αεροπλάνο θα είναι πριν κλείσω την 36η. Ο γιατρός μου με αφήνει. Πάντως επικοινώνησε με την αεροπορική εταιρεία να σου πουν τι χαρτιά πρέπει να έχεις μαζί σου, για σιγουρα...η κάθε μια έχει τα δικά της.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...