Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑ....

Recommended Posts

Γεια σας!!!

Είμαι νέα στο forum το οποίω το βρήκα ψάχνοντας μια λύση για το πρόβλημα που με απασχολεί. Πραγματικά έπρεπε να σας βρω πιο νωρίς. Θα είχα λύσει αρκετά προβλήματά μου. Η κορούλα μου είναι τώρα 3,5 χρονών. Στα 3 σταματήσαμε την βραδινή πάνα, κάνουμε τα τσισάκια στην τουαλέτα αλλά ..... το μεγάλο ΑΛΛΑ... τα κακάκια μας εξακολουθούμε να τα κάνουμε στην πάνα. Οπου το λέω με κοροιδεύουν αλλά με έχει προβληματίσει πολύ. Τι τουαλέτα πάμε, τι γιογιο, τι ιστορίες κουλές τις λέω, τι ειδικό κάθισμα στην τουαλέτα, τι την άφησα και τα έκανε πάνω της. Δεν μπορώ να την μαλώνω άλλο.

Ο λόγος που το κάνει έχω την εντύπωση είναι ότι δεν θέλει να τα βλέπει , αισθάνεται περίεργα....σαν αν συχαίνεται ένα πράγμα.... Πείτε μου τι να κάνω βρε παιδιά?????

Να σημειώσω ότι στον παιδικό που την πάω κατά καιρούς που ήθελε κακά τα έκανε στην τουαλέτα . Εμένα γιατί με ταλαιπωρεί στο σπίτι έτσι???? Που φταίω??

Δύο πράγματα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, βαθιές ρίζες και γερά φτερά!!!

Διαφημίσεις

Δηλαδή αν θέλει να κάνει κακά της στο σπίτι της βάζεις πάνα; Στον παιδικό όμως της φοράς βρακάκι και αν θέλει να κάνει τα κακά της πηγαίνει στην τουαλέτα; Εάν ακολουθεί αυτή τη συμπεριφορά στο σχολείο και αλλάζει αυτή η συμπεριφορά στο σπίτι νομίζω πως έχει να κάνει με την μεταξύ σας σχέση...Για κάποιο λόγο αντιδρά με αυτόν τον τρόπο... πιθανά να την έχεις ζορίσει ή μαλλωσει τόσο που αντιδρά... Ίσως πρέπει να το αφήσεις για λίγο καιρό να το ξεχάσει και να επιχειρήσεις ξανά με πολύ καλό και υπονομονετικό τρόπο σε κανένα δίμηνο.... Ρώτησε όμως και τις δασκάλες της στο σχολείο για να σου πουν με ποιό τρόπο την βάζουν στην τουαλέτα και πες τους τί συμβαίνει στο σπίτι....

κρυψε τις πανες.πες τελειωσαν δεν εχουμε κ δε πουλανε αλλες.πρεπει να κανουμε στο γιογιο τωρα.ε 1-2-3 μπορει να τα κανει πανω της.τοτε πες της πως πρεπει να πεταξουμε κ τα ρουχα τωρα.στο τελος δε θα εχεις ρουχα να βαλεις.. μονο στο γιογιο κανουμε κακα.

:P:p

Νομίζω ότι όσο της μιλάω τόσο αντιδρά ... έχω σταματήσει για λίγο διάστημα και θα προσπαθήσω ξανά. Όπως επίσης τα έβαλα και με τις γιαγιάδες και παππούδες που ακόμα και στο τηλέφωνο θα τις πουν "τα έκανες τα κακά στην τουαλέτα?????΄ (έχω και αυτά εγώ...). Θα εφαρμόσω την λογική οκ τελείωσαν οι πάνες τέλος......... Στον παιδικό που ρώτησα πάντως παρασύρεται από τα άλλα παιδάκια και γι αυτό πάει... Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκρισή σας. Υπομονή θέλει για όλα.....

Διαφημίσεις

Να πω κάτι καιίσψς είναι βλακεία. Αν βάλεις στο μπάνιο ένα αρωματικόαπό αυτά που τα πατάς εσύ και της πεις πως κάθε φορά που θα κάνει κακά μπορει να το παταει? Αυτό το αναφέρω σε περίπτωση που την ενοχλεί η μυρωδιά

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Βαλε τις δασκαλες στον παιδικο να της μιλησουν!

Εμενα θυμαμαι ενω ειχε κοψει τελιως την πανα στον σταθμο,στο σπιτι τιποτα!

Το συζητησα με την κυρια της στο σταθμο....την επιασε μια μερα με ωραιο τροπο φυσικα...τι ακριβως της ειπε δεν ξερω αλλα απο τοτε τελος η πανα!!!

κρυψε τις πανες.πες τελειωσαν δεν εχουμε κ δε πουλανε αλλες.πρεπει να κανουμε στο γιογιο τωρα.ε 1-2-3 μπορει να τα κανει πανω της.τοτε πες της πως πρεπει να πεταξουμε κ τα ρουχα τωρα.στο τελος δε θα εχεις ρουχα να βαλεις.. μονο στο γιογιο κανουμε κακα.

:P:p

Το ίδιο θέμα είχε η νύφη μου με την ανιψιά μου και ακριβώς έτσι κατάφερε να την κάνει να πάει τουαλέτα για κακάκια!Της είπε "τελείωσαν οι πάνες, πωπω!" και εκείνη είπε "τώρα?" και της είπε να πάει τουαλέτα και...αυτό ήταν!Δεν ξαναζήτησε πάνα!

Να πω κάτι καιίσψς είναι βλακεία. Αν βάλεις στο μπάνιο ένα αρωματικόαπό αυτά που τα πατάς εσύ και της πεις πως κάθε φορά που θα κάνει κακά μπορει να το παταει? Αυτό το αναφέρω σε περίπτωση που την ενοχλεί η μυρωδιά

Καλή ιδέα!

• 1 month later...

Πέστε μου και μένα τον τρόπο, γιατί και με το καλό προσπάθησα και με το άγριο! σε λίγους μήνες θα είναι πέντε η κόρη, αλλά μην ακούσει για κακά στην τουαλέτα! Αρνείται πεισματικά ότι τα έκανε, κι ας μυρίζουν σε όλο το σπίτι. Αηδιάζει, αισθάνεται άβολα, τι να πω. "Μην τα βγάζεις, είναι δικά μου", μου είπε σε μια φάση. Μια παιδοψυχολόγος μου πρότεινε, να την πάμε στην τουαλέτα κάθε μια-δυο ώρες και να την αφήσουμε να κάνει τα κακά, για να "ταξιδέψουν" - λίγο παραμύθι, λίγο φαντασία, λίγο κουτσομπολιό μέχρι να το μάθει. Δεν μπορώ άλλο, κουράστηκα - και δεν βλέπω καθόλου βελτίωση...

hY5fp3.pngfNqvp3.png

Διαφημίσεις

Πέστε μου και μένα τον τρόπο, γιατί και με το καλό προσπάθησα και με το άγριο! σε λίγους μήνες θα είναι πέντε η κόρη, αλλά μην ακούσει για κακά στην τουαλέτα! Αρνείται πεισματικά ότι τα έκανε, κι ας μυρίζουν σε όλο το σπίτι. Αηδιάζει, αισθάνεται άβολα, τι να πω. "Μην τα βγάζεις, είναι δικά μου", μου είπε σε μια φάση. Μια παιδοψυχολόγος μου πρότεινε, να την πάμε στην τουαλέτα κάθε μια-δυο ώρες και να την αφήσουμε να κάνει τα κακά, για να "ταξιδέψουν" - λίγο παραμύθι, λίγο φαντασία, λίγο κουτσομπολιό μέχρι να το μάθει. Δεν μπορώ άλλο, κουράστηκα - και δεν βλέπω καθόλου βελτίωση...

Λύση δεν μπορώ να σου δώσω γιατί κι εγώ τη ζητάω απελπισμένα! 8 μήνες τώρα ΑΡΝΕΙΤΑΙ να κάνει κακά. Γενικώς! Μόνο στον ύπνο της τα κάνει. Τσίσα μια χαρά χωρίς ζόρια κόψαμε την πάνα στ 2 περίπου. Αλλά τότε πόνεσε μια φορά με τα κακά και παπαλα. Μια φορά μετά από 5 μήνες κατάφερα να την πείσω να τα κάνει στην τουαλέτα και είμαστασ πολύ χαρούμενοι. Όταν όμως πήγε να κάνει επίδειξη στον μπαμπά της ξαναπόνεσε και τέρμα!

Ξέρει κανείς να μας βοηθήσει! Έχω σκάσει μ'αυτό το θέμα! Τα κρατάει με χίλια ζόρια...

ADYsp2.png

Κορίτσια, το ίδιο προβλημα έχω και εγώ με τη μια απο τις δίδυμες κορες μου. Είναι 3 ετών και 3 μηνών. Όποτε θέλει κακά και της λέμε να πάει στην τουαλέτα, κλαίει και δεν θέλει. Πηγαίνει στο δωμάτιο της και σφίγγεται όρθια. Μάλιστα επειδή κάποια στιγμή πόνεσε, τώρα σφίγγεται να μην τα κάνει και τραβάει την πάνα της προς τα πάνω. Βέβαια ούτε τα τσίσα της κάνει στην τουαλέτα αλλά τώρα που θα ζεστάνει θα της βγάλω εντελώς την πάνα και ας γεμίζει όλο το σπίτι. Που θα πάει: Θα μάθει να πηγαίνει στην τουαλέτα.

Κι εγώ θα ήθελα να της βγάλω την πάνα, το θέμα είναι πως στο σπίτι υπάρχει και το άλλο παιδί (μικρότερο) που δεν θα ήθελα να υποφέρει εξαιτίας της. Σκέφτηκα μήπως πρέπει να ξεκινήσω την εκπαίδευση του μικρότερου, μήπως σταθώ πιο τυχερή και ακολουθήσει η μεγαλύτερη. Είναι μια ιδέα - και σιγά σιγά ξεμένω από ιδέες!

hY5fp3.pngfNqvp3.png

Κορίτσια έχουμε κι εμείς το ίδιο πρόβλημα με τα κακά στην πάνα. Ενώ εχει κόψει τα τσίσα και την βραδυνή πάνα απο τα 2.5 σχεδόν δεν λέει με τίποτα να κάνει τα κακά στην τουαλέτα ή στο γιογιο. Της αρέσει να κάνει όρθια παίζωντας και ζωγραφίζοντας στο δωμάτιό της. Είναι όμως ήδη 3.5 χρονων τώρα και δεν πάει άλλο. Απο την Κυριακή της είπα οτι τελείωσαν οι πάνες και προσπαθούμε συνέχεια στην τουαλέτα. Τι παραμύθια της διαβάζω, τι της φέρνω ζωγραφιές να ζωγραφίζει καθιστή, τι της τάζω να την παω στο Jumbo. Προσπαθεί η αλήθεια είναι,κάθεται αρκετή ώρα στην τουαλέτα, αλλά δεν τα έχει καταφέρει ακόμα.Σήμερα είναι η τρίτη μέρα που δεν έχει κάνει κακά και φοβάμαι μη μου πάθει τίποτα. Τί να κάνω ? να συνεχίσω την προσπαθεια ή να της ξαναβάλω πάνα για να τα κάνει και να μην έχω τίποτα χειρότερο? Πείτε μου μια γνώμη.

Εχω το πιο γλυκό κουνελάκι

It7lp2.png

Αν της ξαναβάλεις την πάνα, σίγουρα πας την προσπάθεια πολύ παρά πίσω. Η άλλη όψη λέει, μήπως τελικά στην προσπάθεια την βλάψεις σωματικά; Τι τραβάμε κι εμείς οι μαμάδες! Στα λόγια είναι τόσο απλά, και όταν τα λένε οι πιο "έμπειρες" ακούγονται τόσο όμορφα. Στην πράξη όμως τα καθημερινά προβλήματα είναι τόσο πολλά, και τα διλήμματα τόσο πολύκλοκα. Θέλουμε το καλύτερο για αυτά, μήπως όμως τελικά προσπαθούμε λιγότερο ή περισσότερο από όσο πρέπει; Θα προσπαθήσω κι εγώ να της πω ότι τελείωσαν οι πάνες - αν και φοβάμαι, πως δεν έχει πρόβλημα να περιφέρεται ολόγυμνη στο σπίτι...

hY5fp3.pngfNqvp3.png

Διαφημίσεις

Δίκοπο μαχαίρι είναι. Οντως θα με πάει πολύ πίσω αν της ξαναβάλω πάνα για τα κακά γιατί προσπαθεί το ταλαίπωρο, προσπαθεί πολύ, αλλά δεν τα καταφέρνει. Όμως πραγματικά φοβάμαι μη μου πάθει τίποτα επειδή τα κρατάει. Ελπίζω σήμερα το απόγευμα που θα γυρίσω απο τη δουλειά να τα καταφέρουμε, αλλιώς θα δώ τι θα κάνω...

It7lp2.png

Τί στο καλό αν επιμείνεις δεν θα πετύχει? Το θέμα είναι να καθίσει. Φαντάζομαι πως αν δεν κάνει στην πάνα μερικές φορές μετά θα της φανεί παράξενο να τα ξανακάνει στην πάνα.

Εμείς με υπακτικά λαδάκια είμαστε για μήνες. Έτσι είναι μόνιμα υγρά και μαλακά και δεν πονάνε. Έτσι και ξαναπονέσει τη βάψαμε. Τη βάζω να κάθεται κάθε απόγευμα στην τουαλέτα αλλά μέχρι στιγμής μόλις τις έρχονται πετάγεται επάνω μην τυχόν και βγουν :confused:

ADYsp2.png

Είχα παρόμοιο πρόβλημα με τον γιο μου, όταν ήταν 3,5 χρονών και αρνούνταν να κάνει τα κακά του στην τουαλέτα για δύο λόγους, όπως το εντόπισα τελικά εγώ: ο ένας ήταν για να μην ξεβολευτεί από το παιχνίδι του, ήταν ευκολία γι' αυτόν να τα κάνει στην πάνα γιατί δεν χρειάζονταν να αφήσει εκείνη τη στιγμή αυτό που κάνει. Ο άλλος λόγος ήταν ότι σιχαίνονταν τα κακά του και δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να μπει συνειδητά στη διαδικασία της τουαλέτας.

Αυτούς τους δύο λόγους λοιπόν καταπολέμησα. Καταρχάς του έβγαλα την πάνα και του είπα τέλος οι πάνες. Αντικατέστησα με όμορφα σλιπάκια με τους αγαπημένους του ήρωες, spiderman, cars, πειρατές, κλπ.

Στη συνέχεια κάθε φορά που έκανε την ανάγκη του επάνω του, δεν τον μάλωνα αλλά φρόντιζα να τον ξεβολεύω από το παιχνίδι του βάζοντάς τον να καθίσει στην τουαλέτα. Όχι ως τιμωρία αλλά με ένα "αθώο" τρόπο του έλεγα ότι δεν πειράζει που είχε αυτό το ατύχημα αλλά πρέπει να κάτσει στην τουαλέτα γιατί μάλλον θα του έρθουν και άλλα. Έτσι, το να τα κάνει επάνω του τον απομάκρυνε από το παιχνίδι του περισσότερη ώρα από ότι το να επισκεφθεί οικειοθελώς την τουαλέτα.;)

Τέλος φρόντισα να τον πηγαίνω πολύ τακτικά στην τουαλέτα για "προσπάθειες" ειδικά σε "επικίνδυνες" ώρες, όπως μετά το φαγητό. Εγώ βέβαια πάντα δίπλα του. Εκεί δημιουργήσαμε ολόκληρο έπος για τα ... απόβλητα των ανθρώπων. Τι ονόματα δώσαμε στα κακάκια, τι χαρακτήρες, τι οικογενειακές σχέσεις. Τι τα μωρά κακά ήθελαν να βγουν για να πάνε στη μαμά τους, τι έβγαινε την άλλη μέρα η μαμά για να πάει να τα πάρει από το σχολείο. Τι τραγουδάκια με αφιερώσεις στα κακά... Ιστορίες καθημερινής τρέλλας!:mrgreen:

Πάντως το γεγονός είναι ότι όλα αυτά απέδωσαν και σε μια βδομαδούλα είχαμε μόνιμα αποτελέσματα εκεί που όλες οι άλλες μέθοδοι είχαν αποτύχει. Τον επόμενο καιρό συνέχισε μόνος τους τις ιστορίες, κοιτώντας τα κακάκια του και συστήνοντάς τα μου. Αυτό είναι η μαμά, αυτό το παιδάκι, αυτό η θεία... Μετά από λίγο καιρό τα ξέχασε και αυτά και απλά χρησιμοποιεί την τουαλέτα όπως όλοι μας, απλά μερικές μέρες που τον πιάνουν οι ανασφάλειές του μου ζητά να του τραγουδάω από την κουζίνα, όσο αυτός είναι στην τουαλέτα. Μου κάνει και παραγγελιές.:cool:

Αυτά. Ελπίζω η δική μας ιστορία να βοηθήσει και άλλα παιδάκια που έχουν την περίσσεια ευαισθησίας και φαντασίας που έχει και το δικό μου.;)

.....δε νομίζω τάκη....

Πολύ καλή η προσπάθεια! Μπράβο :)

Εγώ έχω απογοητυτεί εντελώς. Δεν κατεβάζω πια ιδέες. Τίς έλεγα κι εγώ διάφορες ιστορίες παρόμοιες ή με τον Λάκη το αχλαδάκι που δεν βολευόταν πια στο εντεράκι....:(

τί να θέλουν τα καημένα να βγουν να πάνε στη θάλασσα. Τής εξήγησα επίσης ότι αν τα κάνει στην τουαλέτα δεν θα χρειαστεί να την ξυπνάω τη νύχτα να την αλλάζω (δεν τής αρέσει) αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θυμάται τί έγινε τη νύχτα. Τής έχω κάνει και επίδειξη, και η ξαδερφούλα της που είναι πιο μεγάλη και τη θαυμάζει γενικά. Τίποτα. Έχω προσπαθήσει να εκεταλευτώ και το γαστροκολικό αντανακλαστικό ταϊζοντάς την στην τουαλέτα. Τίποτα. Μόλις τής έρχονται πανικοβάλλεται... :cry:

ADYsp2.png

Τι είναι τα υπακτικά λαδάκια ? Κάτι σαν κλυσματάκι ? Είναι εύκολο?

Υπακτικά λαδάκια είναι αν έχεις ακουστά τα duphalac, Nujol κ.τ.λ.

δεν αποροφούνται από τον οργανισμό και περνάνε έτσι μέσα στο εντεράκι (δημιουργούν νομίζω κάτι σαν φιλμ). Τα πάιρνεις από το στόμα. Αυτά μας τα σύστησε η γιατρός όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Κρατώντας τα κακά σκλήρηναν και μαζεύτηκαν πολλά. Κάναμε λοιπόν κλίσμα (όχι το παιδικό που δεν έκανε τίποτα) μισή δόση, και στο καπάκι αρχίσαμε τα λαδάκια τακτικά. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς φυσικά να το κάνεις αυτό για χρόνια. Τα λαδάκια τα παίρνουμε ήδη για 3 περίπου μήνες.

Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται: μαλακώνουν και γίνονται σχεδόν διαροϊκές οι κενώσεις. Σταματάμε τα λαδάκια, κρατάει τα κακά, ξανασκληραίνουν και δωσ'του πάλι απ'την αρχή...

Είναι δυνατόν να θυμάται τόσο καιρό ότι είχε πονέσει και δεν πείθεται με τίποτα!??

ADYsp2.png

Ax βρε κοριτσάκια μου, εγώ τι να κάνω που αντιμετωπίζω το ανάποδο? δηλαδή ο μικρός κάνει κανονικά τα κακάκια του στην τουαλέτα εδώ και μήνες (τώρα είναι 3 και κάτι), αλλά αρνείται πεισματικά να κάνει βγάλει την πάνα και να κάνει πλέον και τσίσα στην τουαλέτα?? Εκεί να δεις... ¨ολα τα δοκίμασα. Με το καλό, με το άγριο, με κουβέντα, τίποτα... Εντωμεταξύ δεν μπορώ να του πω "αχ, τελείωσαν οι πάνες" γιατί βλέπει του μπέμπη και λέει, αφού έχουμε πάνες μαμα! Βοήθειααα....

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Δυστυχώς τελικά κορίτσια δεν τα καταφέραμε. Γύρισα απο τη δουλειά και προσπαθούσαμε όλο το απόγευμα. Τίποτα.... Μεγάλη προσπάθεια... μεγάλο ζόρι και τίποτα. Το βράδυ επιχειρήσαμε πάλι και η μικρή μου άρχιζε να ζορίζεται πολύ και η κοιλίτσα πέτρα. Δεν άντεξα της έδωσα πάνα για να μην έχω χειρότερα.Ένα παιδί που κάνει κακά κάθε μέρα και καμμια φορά 2 φορές είχε μείνει 3 μέρες χωρίς τίποτα. Με φόβισε. Πράγματι μολις της έδωσα πάνα έκανε σχεδόν αμέσως, ζορίστηκε, πόνεσε τα κακά ήτα πολύ σκληρά και μάτωσε κι όλας το κακόμοιρο. Πόνεσε η ψυχή μου. Προσπαθώ πραγματικα αλλά .... δεν άντεξα λύγισα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες καθημερινά χωρίς πολλά ζόρια και ας ελπίσω οτι θα έχω αποτελέσματα....

It7lp2.png

H ιδέα σου με βοήθησε αρκετά..... χθες λοιπόν έγινε το θαύμα....

εκεί που η Αλεξάνδρα μου ζήτησε κακά να και χτυπάει το κουδούνι που είχα καλεσμένους της λέω λοιπόν "Τώρα δεν μπορούμε να τα κάνουμε στην πάνα θα σε κοροιδεύει η Μαριάντα θες να πάμε στην τουαλέτα μαζί??? Ναι μαμά μου είπε όντως αγχωμένη μη τυχόν την κοροιδέψει η φίλη της..πάμε λοιπόν και της λέω να ρίξουμε και λίγο από το αφρόλουτρο της μαμάς να μυρίζει ωραία! Αρχιζε να γελάει και μου ζητούσε και άλλο... καλά έβαλα το σαμπουάν του μπαμπά, skip υγρό, μαλακτικό για ρούχα, υγρο καθαρισμό, υγρό για τζάμια .... η αποθέωση κάθεται λοιπόν και αρχίζω να της κάνω σκετσ με την οδοντόβουρτσα που είναι γατούλα και την οδοντόκρεμα που έχει ένα ποντικάκι .....Ε αυτό ήταν χωρίς να το πολυκαταλάβει εκεί που γελούσε με τις βλακείες που έκανα να σου ακούω τον γνωστό θόρυθο γκλουπ!!!

Το τι ακολούθησε δεν λέγεται , οι καλεσμένοι να έρχονται να με χαιρετούν στο μπάνιο εγώ να γελάω και να λέω ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ.....

Νομίζω ότι κάναμε μια καλή αρχή άντε γιατί το είχα πολύ άγχος βρε παιδιά !!!!! Αυτά πάντως θα της λέω όταν μεγαλώσει γιατί είχε πολύ γέλιο το όλο θέμα.......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...