Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βιβλία για όρια_πειθαρχεία

Recommended Posts

Θα ήθελα να μου προτείνετε βιβλία σχετικά με τα όρια που πρέπει να βάζουμε στα παιδιά και την πειθαρχεία.Έχω ένα παιδί 11 μηνών και θέλω να διαβάσω σχετικά με το πώς αντιδρώ όταν κάνει ζημιές.Φυσικά διάβασα το κομμάτι ψυχολογία εδώ αλλά θα ήθελα να μου προτείνετε καλά βιβκία σχετικά με το θέμα αυτό.

Διαφημίσεις

- "ΤΟ ΠΑΙΔΙ μια νέα αντιμετώπιση" του Ρούντολφ Ντράικωρς που είχε εκδοθεί από τις εκδόσεις Γλάρος και τις εκδόσεις Ερμής.

- Ένα επίσης πολύ καλό και παλιό βιβλίο για το θέμα από τις εκδόσεις Διόπτρα λέγεται "Πώς να μεγαλώσετε σωστά το παιδί σας", Λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των παιδιών ηλικίας από 0-12 ετών, του Dr.J.Pearce. Έχει μικρά κεφάλαια, μέσα στα οποία είναι κι ένα, για την πειθαρχία.

- Στις εκδόσεις Θυμάρι υπάρχουν τα βιβλία " Οι γονείς βάζουν όρια" και "Τα παιδιά χρειάζονται όρια" του Dr Jan Uwe-Rogge.

- Τέλος, ένα βιβλίο όπου θεωρείται η τελευταία λέξη των ερευνών σχετικά με την ανατροφή των παιδιών και καλύπτει διάφορα θέματα Η ανατροφή του παιδιού βήμα βήμα της Sunderland Margot, από τις εκδόσεις Ισόρροπον.

Edited by marron
πλεονασμός
9Af0p2.png

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

'Ενα καταπληκτικό βιβλίο είναι το
:Μαμα κοψε το κυρηγμα (και εσυ μπαμπα επισης)
της κας Τζωρτζακακη.Στην ουσια ειναι δυο βιβλια αλλα το πρωτο αναφερετε στην προσχολικη κυριως ηλικια.Δεν περιεχει καθολου τις θεωριες των ψυχολογων καθως η συγγραφεας ειναι δασκαλα και οτι περιγραφει ειναι βιωματα μιας ζωης.Σιγουρα θα σας αρεσει.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με την eliso, πολύ καλό βιβλίο, και επίσης ένα υπέροχο βιβλίο με παραδείγματα είναι το ‘Μικρά προβλήματα μεγάλα βάσανα για γονείς παιδιών έως 7 ετών‘. Εγώ το απήλαυσα και σε πολλά απο αυτά που λέει και εφάρμοσα έχω δει αποτέλεσμα.