Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΟΥΧΛΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

Recommended Posts

Το καθάρισα τελικά και σχετικά ανέμακτα.Μαλάκωσα τα άλατα με τον ατμοκαθαριστή,κανα μισάωρο περίπου και μετά το ψέκαζα με νερό μέσα σε βαποριζατέρ και έτσι έφευγε το πουρί στο σωλήνα του πλυντηρίου.Στο τέλος έκανα και μια πλύση με ξύδι στους 90 και καθάρισα.Αν έχεις ατμοκαθαριστή( είναι ο μικρός,έχει 20 ευρώ περίπου) την επόμενη φορά κάντο έτσι ,θα με θυμηθείς:roll::roll::roll::roll::roll:

Στείλε μου τη μαρκα με πμ,please!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 66
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στείλε μου τη μαρκα με πμ,please!!

Δεν είναι συγκεκριμένης μάρκας,από το nikko market τον είχα πάρει πριν 4 χρόνια,αλλά σίγουρα θα έχει και στο alex pak,και ίσως και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα,δεν θα δυσκολευτείς να βρείς....΄Αντε ...και καλά καθαρίσματααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

κανεις κλικ πανω σε αυτον που θες να στειλεις μηνυμα και επιλεγεις "αποστολη προσωπικου μηνυματος"

Εγω παντως που αρχισα να χρησιμοποιω σοδα στο πλυσιμο των ρουχων εδω και κανα 2μηνο, καθαρισε σιγα σιγα και το λαστιχο της πορτας απο τη μουχλα.

Διαφημίσεις

κανεις κλικ πανω σε αυτον που θες να στειλεις μηνυμα και επιλεγεις "αποστολη προσωπικου μηνυματος"

Εγω παντως που αρχισα να χρησιμοποιω σοδα στο πλυσιμο των ρουχων εδω και κανα 2μηνο, καθαρισε σιγα σιγα και το λαστιχο της πορτας απο τη μουχλα.

Με ξεστραβώνετε σιγά σιγά ,που θα πάει θα μάθω.Απ τα πιτσιρίκια πού χρόνος για μένα.Σας ευχαριστώ κορίτσια..........:oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:

κοριτσια δηλαδη το κιτρικο οξυ (σε σκονη) που αγοραζουμε απο το φαρμακειο ειναι το ιδιο με το ξυνο ε???????????

και μπορειτε να ξαναπειτε λιγο πως το χρησιμοποιουμε στο πλυντηριο πιατων και ρουχων λιγο αναλυτικα..............?

δηλαδη ποσες κουταλιες και αν μετα θελει ξεβγαλμα κλπ

WLFfp2.png XI11p2.png

κοριτσια δηλαδη το κιτρικο οξυ (σε σκονη) που αγοραζουμε απο το φαρμακειο ειναι το ιδιο με το ξυνο ε???????????

και μπορειτε να ξαναπειτε λιγο πως το χρησιμοποιουμε στο πλυντηριο πιατων και ρουχων λιγο αναλυτικα..............?

δηλαδη ποσες κουταλιες και αν μετα θελει ξεβγαλμα κλπ

Και στα σουπερ μαρκετ έχει εκεί που είναι τα μπαχαρικά;)

• 1 month later...

κοριτσια σος εχω στενο πληντυριο(αυτα που ανοιγουν απο πανω)και γυρω γυρω απο τον καδο το λαστιχο εχει πιασει μουχλα το χερι μου δεν χωραει να το καθαρισω ολο και οσο και να ετριψα δεν εφυγε...εκανα πλυση και με σοδα και με ξυδι αλλα τιποτα..τι μπορω να κανω πειτε μου παρακαλω

Διαφημίσεις

• 1 month later...
να σημειωσω οτι το αφηνω ανοιχτο παντα μετα απο καθε πλυση και μαζευω τα νερα με ενα βιτεξ

Κι εγώ μια από τα ίδια κοπελιά...θα πάρω το "ξυνό" που είπε καποια κοπέλα παραπάνω, θα βγάλω και τη θήκη του πλυντηρίου να τη βάλω σε καυτό νερο με λίγη χλωρίνη και θα σου πω...το κακό είναι ότι δεν έχω βγάλει ποτέ το φίλτρο...Επιπλέον το δικό μου τελευταία βγάζει και λίγα νερά από κάτω κατά τη χρήση, άστα να πάνε, πλυντηριο 5ετίας και καλή μάρκα σου λέει μετά....μάλλον πρεπει να καλέσω το σερβις άμεσα :(

• 3 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα και από μένα! εγώ έχω στενό πλυντήριο(ανοίγει από πάνω) και πριν λίγο καιρό παρατήρησα πως μόλις έβγαζα τα ρούχα από το πλυντήριο είχαν επάνω μαύρα κομματάκια. Τελικά ήταν μούχλα! Ο τεχνικός που είπε κάθε 2 μήνες περίπου να βάζω κατευθείαν στον κάδο 1 ποτηράκι λευκό ξύδι με 2-3 κουταλιές σόδα και να κάνω πλύση στους 60 βαθμούς(χωρίς ρούχα). Επίσης μου είπε πως τα υγρά απορρυπαντικά είναι τα χειρότερα και να προτιμώ σκόνη.

Όταν ρώτησα από τι προήλθε η μούχλα (πάντα αφήνω ανοιχτό το πλυντήριο να αερίζεται) μου είπε πως φταίει το μαλακτικό. Μόλις άνοιξα τη θήκη του μαλακτικού ήταν κατάμαυρη! Έβαλα χλωρίνη.. τη μούλιασα.. τίποτα..και μετά από πολλές προσπάθειες μου έρχεται η ιδέα: έριξα ξύδι σόδα και καυτό νερό και το άφησα για ένα τέταρτο. Δεν πίστευα στα μάτια μου! Η θήκη ήταν σαν καινούργια! Και να φανταστείτε ότι είχα ήδη πάρει προσφορές για να αγοράσω καινούργια!

Από τότε και εγώ έκοψα το μαλακτικό. Αντί για μαλακτικό βάζω ένα ποτηράκι ξύδι και 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Τα ρούχα είναι πιο μαλακά και δεν έχουν καθόλου κατάλοιπα από μαλακτικό. Αφήστε που είναι τελείως αγνό. Δοκιμάστε το. Και πάντα στα λευκά 1 κουταλιά σόδα μαζί με το απορρυπαντικό

στο δικο μου πληντυριο(που ανοιγει απο πανω)η μουχλα δεν ειναι στην θηκη αλλα στο λαστιχο και οτι και αν εχω κανει ειτε με ξυδι σοδα,χλωρινη πληντυριου ΔΕΝ καθαριζει:twisted::twisted::-(

στο δικο μου πληντυριο(που ανοιγει απο πανω)η μουχλα δεν ειναι στην θηκη αλλα στο λαστιχο και οτι και αν εχω κανει ειτε με ξυδι σοδα,χλωρινη πληντυριου ΔΕΝ καθαριζει:twisted::twisted::-(

Annia εγώ έκανα 2 πλύσεις στους 90 με μπόλικη σόδα και λευκό ξίδι και τώρα ειναι μια χαρά. και το λάστιχο και η θήκη και κάτω από τη θήκη που μένει λίγο νερό. Εφυγε και η ενοχλητική μυρωδιά. Τη θήκη την είχα βγάλει μέρες πριν και την είχα βουτήξει σε ένα κουβά με νερό και χλωρίνη.

τι μαρκα εχεις??εμενα ειναι της αριστον κα ολο το λαστιχο απο γκρι που ηταν εχει γινει μαυρο..σοδα μαγειρικη που στην θηκη η μεσασ τον καδο?μαζι με ξυδι?δεν θα λιωσει/αφρισιε η σοδα?

Διαφημίσεις

τι μαρκα εχεις??εμενα ειναι της αριστον κα ολο το λαστιχο απο γκρι που ηταν εχει γινει μαυρο..σοδα μαγειρικη που στην θηκη η μεσασ τον καδο?μαζι με ξυδι?δεν θα λιωσει/αφρισιε η σοδα?

Brandt έχω που ανοίγει από επάνω. Έβαλα μια κούπα μαγειρική σόδα και 1,5 κούπα λευκό ξίδι στη θήκη του απορρυπαντικού. Έριξα και βραστό νερό. Εννοείται άφρισε η σόδα αλλά έπεφτε μεσα στον κάδο. Το διαβασα εδώ από το φόρουμ το "κόλπο".

Δες εδώ αν και εγω τις αναλογίες δεν τις τήρησα κατά γράμμα

http://noikokyrokoritso.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html

• 2 χρόνια μετά...
Εξαρτάται από το αν προλαβαίνω να τα απλώσω. Αλλά ναι, συνηθίζω να τα αφήνω και στη λεκάνη προκειμένου να τα απλώσω όταν γυρίσω από τη δουλειά. Μακάρι να φταίει αυτό και να βρέθηκε η λύση. Είναι βλακεία να κάνεις μπάνιο, να έχεις καθαρή πετσέτα και να μεταφέρεται αυτή η μυρωδιά στο σώμα σου.

Εχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα ικαι αναρωτιέμαι αν βρήκες λύση στο πρόβλημα σου. Ξέρω ότι η ανάρτηση έχει γίνει από το 2009 και ελπίζω να δεις την ερώτησή μου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...