Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ψάχνωντας απεγνωσμένα...για κουμπάρο...

Κυριακή

Recommended Posts

Όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε με τον σύντροφό μου, η καλύτερη…τότε…φίλη μου, είπε «Δεν θέλω αντίρρηση εγώ θα σας παντρέψω» και ειλικρινά χάρηκα πάρα πολύ. Όμως μάλλον βιάστηκα και 10 μήνες μου ανακοίνωσε πως επειδή θα παντρεύονταν και εκείνη 2 μήνες πριν από μένα, πως αδυνατούσαν οικονομικά. Θύμωσα, αλλά «αυτά έχει η ζωή». Μετά από μέρες μας ζήτησε να μας παντρέψει ο ένας από τους δύο κολλητούς του συζύγου μου. Αλλά 4 βδομάδες πρίν τον γάμο αγόρασε αεροπλανάκι, το λεγόμενο «παρά πέντε» και άρχισε με το να κάνει τσιφουτιές (αυτός διάλεξε τα πιο φτηνιάρικα στέφανα και έβαλα εγώ τα χρήματα για να συμπληρώσω να πάρω αυτά που μας άξιζαν…αντί για ποτήρια σαμπάνιας πήρε ποτήρια ούζου με το ποδαράκι, επειδή έμοιαζαν…)και 2 βδομάδες πρίν το γάμο, που έπρεπε να πάνε να κάνουν τις τελευταίες δουλειές με τον άντρα μου, πήγε στην Βυτίνα με την κοπελιά του για διήμερο στα ξαφνικά…Το αποτέλεσμα ήταν να τον πάρει ο σύζυγος μου και να ακυρώσουμε τις αγορές του, να του δώσουμε πίσω τα χρήματα που είχε ήδη ξοδέψει για τις λαμπάδες και να χαλάσει μία φιλία 20 τουλάχιστον χρόνων…προσπάθησα να το διορθώσω αλλά ο σύζυγος μου ήταν ανένδοτος σε μια τέτοια συμπεριφορά. Έτσι μίλησε με τον άλλο κολλητό του ο άντρας μου και κανονίστηκε να μας παντρέψει αυτός. Όμως αυτός είναι άνεργος και όλα τα έξοδα τα κάναμε εμείς…δεν κάναμε και ιδιαίτερα πράγματα έτσι και αλλιώς. Τα χρήματα της «κουμπαριάς» μας πήγαν γύρω στα 800 €.

Τώρα για τον γιο μου έπρεπε να βρούμε μία καλή νονά και νονό. Η ξαδέρφη του άντρα μου μας είπε πως θα το βαφτίσει αυτή. Όμως …

Η ξαδέρφη του άντρα μου, η Άννα είχε έρθει με την οικογένειά της 2 χρόνια πριν από την Αμερική. Είχαν τάξει στον άντρα της Άννας τον Μάικ δουλειά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως καθηγητής κοινωνιολογίας, κάτι που δίδασκε χρόνια ο άνθρωπος στο Πανεπιστήμιο το οποίο δούλευε εκεί, στην Αμερική. Πούλησαν τα πάντα και ήρθαν στην Ελλάδα, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και στο Πανεπιστήμιο εδώ του είπαν ότι δεν αναγνώριζαν την δουλειά τόσων χρόνων. Και από εκεί που έπαιρνε 5.000 $ του έδιναν 1000 €. Η Άννα ήταν δασκάλα σε σχολείο και εδώ δεν έβρισκε τίποτα παρά μόνο σε ένα φροντιστήριο για λίγες ώρες την εβδομάδα και της έδιναν 300 €. Έτσι με βαριά καρδιά διέλυσαν ξανά την ζωή τους και γύρισαν πίσω στην Αμερική.

Έτσι πάλι βρεθήκαμε χωρίς νονό. Όλοι μας απέφευγαν, τους είχαμε χάσει. Προτείναμε στην ανιψιά μας, αλλά είχε στον νου της να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο. Και κάνα 2 φίλοι έβρισκαν για δικαιολογία το ότι είχαν να ξεχρεώσουν κάρτες. Τέλοσπάντων δεν θα σταθώ σε αυτό…γιατί ευτυχώς η Αννούλα μας επικοινώνησε μαζί μας και μας είπε ότι ο άντρας της πήρε την παλιά του δουλειά, το ίδιο και η ίδια με 3000 $, και πως θα μας βάφτιζε το μωρό μας η ίδια το καλοκαίρι που θα έρθει. Το τρίψαμε στα μούτρα όσων μας έδωσαν χυλόπιτα και τώρα είμαστε καλά ψυχολογικά όσων αφορά το θέμα αυτό.

Μετά από όλα αυτά αποφασίσαμε πως όταν μας προτείνουν να βαφτίσουμε ή να παντρέψουμε θα δεχτούμε με «την μία». Δεν θα φέρουμε κανέναν στη θέση που μας έφεραν. Το να γίνεσαι νονός ή να παντρεύεις ένα ζευγάρι είναι ευλογία. Δεν θα αρνηθούμε σε καμία περίπτωση…σε καμία.

Σας ευχαριστώ που με «ακούσατε»!!!

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Διαφημίσεις

Μόνο που το διάβασα αγχώθηκα τι μπλέξιμο ήταν αυτό. Ευτυχώς που στο τέλος τα καταφέρατε και βρήκατε λύση. Κάτι τέτοιο έγινε και με εμάς. Ειχαν σκοτωθεί όλοι ποιος θα μας πρωτοπαντρέψει και όταν ήρθε η ώρα όλοι εκαναν τις πάπιες. Τελικά αφού φάγαμε πορτα το έλεγα με παράπονο στην φίλη μου ότι εκεί που είχαμε τόσους όλοι απευγευγαν και μου επιε και τι στεναχωριέσαι θα σας παντρέψω εγώ. Ετσι και έγινε κι τώρα θα βαφτλίσει και το παιδί μας και ΄πετάω από χαρά γιατί είναι τέλεια. όλοι οι υπόλοιποι ήταν φίλοι χρόνια από φοιτητές και την Αναστασία την γνώριζα 4 χρόνια Οταν ήρθα στην Αθήνα μετά τις σπουδές με τον άντρα μου δεν ήξερα που πέφτει η Ακρόπολη και δεν γνώριζα κανένα είχα πάει λοιπόν να κάνω ένα σεμινάριο γιατί δεν έβρισκα δουλειά και στο ίδιο πήγε και αυτή για τους ίδιους λόγους. Το βράδυ που σχολούσαμε παίρναμε το ίδο λεωφορεί ο και σταματούσε μια στάση πιο πριν από εμένα οπότε κάποια στιγμή μου έπισαςε κουβέντα και είπαμε να φεύγαμε παρέα .Ετσι γεννήθηκε μια μεγάλη φιλία. Την νιώθω σαν οικογενειά μου μια που όλοι είναι μακρυά μου και την αγαπώ πολύ . Ειναι ένα τέλιεο άτομο ΄και δεν έχουμε ανταλλάξει κουβέντα 10 χρόνια. Αγαπάει το παιδί μου το βλέπει όσο πιο συχνά μπορεί και χαίρομαι που ο γιός μου θα την έχει πνευματική του μητέρα. Γιατί το να γίνεςι νονός είνα για μένα μεγάλη ευθύνη και δεν είναι μόνο τα δώρα αλλά πολύ παραπάνω πράγματα.

k4xS.jpg

Δυστυχως ειτε μας αρεσει ειτε οχι το οικονομικο ειναι ο πλεον σοβαροτεροςλογος να πεις οχι σε μια κουμπαρια.... και δεν φταιει αυτος που θα γινει κουμπαρος....

Δες τι λες....

αυτός διάλεξε τα πιο φτηνιάρικα στέφανα και έβαλα εγώ τα χρήματα για να συμπληρώσω να πάρω αυτά που μας άξιζαν…αντί για ποτήρια σαμπάνιας πήρε ποτήρια ούζου με το ποδαράκι, επειδή έμοιαζαν…)

Τι σημαινει τα πιο φτηνιαρικα στεφανα? Εγω πηγα μαζι με την κουμπαρα μου και διαλεξα μονη μου οικονομικα στεφανα....

Το ποτηρι για το κρασι στην εκκλησια ηταν ενα απο το καλο σερβιτσιο της γιαγιας μου το οποιο το στολισα μονη μου... δε για τη σαμπανια, απλα ανοιξα το συνθετο μου και εβγαλα δυο ποτηρια απ΄το καλο μου σερβιτσιο...

Για λαμπαδες πηραμε δυο φτηνες σχετικα ανθοστηλες-κηροπηγια τις οποιες και στολισαμε με αληθινα λουλουδια...

Επειδη μαζι εγινε και η βαφτιση, τη λαμπαδα τη φτιαξαμε μονες μας, δε τα ρουχα που φορουσε ο μικρος ηταν ενα λινο τυρκουαζ καθημερινο κουστουμακι απο ενα συνεικιακο μαγαζι με παιδικα ρουχα που μας κοστισε το ολο συνολο 70 ευρω. + 32 τα παπουτσακια του. Το συνολο της πηγε περιπου 100 ευρω αλλα φαντασου οτι ηταν δυο μυστηρια και σχεδον 400 ευρω πηγε ο σταυρος του μικρου (που την εκραξα που πηρε τοσο ακριβο και μαλιστα τον πηρε σε τιμη κοστους...)

'Οταν βαζουμε τον αλλο στη διαδικασια να πληρωσει τα μαλλιοκεφαλα του ειναι λογικο να δυσκολευομαστε να βρουμε κουμπαρο.. Ο γαμος και η βαφτιση ειναι μυστηρια.... αλλα πλεόν εχουμε ξεφυγει και εχουμε παρανοησει τη εννοια τους. Πλεον ο γαμος και η βαφτιση του παιδιου μας ειναι κοινωνικη εκδηλωση εντυπωσιασμου ..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δυστυχως ειτε μας αρεσει ειτε οχι το οικονομικο ειναι ο πλεον σοβαροτεροςλογος να πεις οχι σε μια κουμπαρια.... και δεν φταιει αυτος που θα γινει κουμπαρος....

Δες τι λες....

αυτός διάλεξε τα πιο φτηνιάρικα στέφανα και έβαλα εγώ τα χρήματα για να συμπληρώσω να πάρω αυτά που μας άξιζαν…αντί για ποτήρια σαμπάνιας πήρε ποτήρια ούζου με το ποδαράκι, επειδή έμοιαζαν…)

Τι σημαινει τα πιο φτηνιαρικα στεφανα? Εγω πηγα μαζι με την κουμπαρα μου και διαλεξα μονη μου οικονομικα στεφανα....

Το ποτηρι για το κρασι στην εκκλησια ηταν ενα απο το καλο σερβιτσιο της γιαγιας μου το οποιο το στολισα μονη μου... δε για τη σαμπανια, απλα ανοιξα το συνθετο μου και εβγαλα δυο ποτηρια απ΄το καλο μου σερβιτσιο...

Για λαμπαδες πηραμε δυο φτηνες σχετικα ανθοστηλες-κηροπηγια τις οποιες και στολισαμε με αληθινα λουλουδια...

Επειδη μαζι εγινε και η βαφτιση, τη λαμπαδα τη φτιαξαμε μονες μας, δε τα ρουχα που φορουσε ο μικρος ηταν ενα λινο τυρκουαζ καθημερινο κουστουμακι απο ενα συνεικιακο μαγαζι με παιδικα ρουχα που μας κοστισε το ολο συνολο 70 ευρω. + 32 τα παπουτσακια του. Το συνολο της πηγε περιπου 100 ευρω αλλα φαντασου οτι ηταν δυο μυστηρια και σχεδον 400 ευρω πηγε ο σταυρος του μικρου (που την εκραξα που πηρε τοσο ακριβο και μαλιστα τον πηρε σε τιμη κοστους...)

'Οταν βαζουμε τον αλλο στη διαδικασια να πληρωσει τα μαλλιοκεφαλα του ειναι λογικο να δυσκολευομαστε να βρουμε κουμπαρο.. Ο γαμος και η βαφτιση ειναι μυστηρια.... αλλα πλεόν εχουμε ξεφυγει και εχουμε παρανοησει τη εννοια τους. Πλεον ο γαμος και η βαφτιση του παιδιου μας ειναι κοινωνικη εκδηλωση εντυπωσιασμου ..

Επειδή δεν το ανέλυσα...φτηνιάρικα στέφανα:Τα στέφανα που ήθελε να μας πάρει ήταν παλιού τύπου με το σύρμα απο μέσα και απ'εξω ήταν τυλιγμένα με κάτι πούλιες και ύφασμα και η δεύτερη επιλογή ήταν στέφανα στο χρώμα του σύρματος(σαν σκουριασμένα)...Μάλλον τους είχαν μείνει στην αποθήκη που μας πήγε, και αυτά που διάλεξα είχαν 130 € μόνο 50 € παραπάνω απο αυτά που ήθελε αυτός να μας πάρει. Τέλοσπάντων διάλεξα κάτι που μου άρεσε και όχι κάτι που θα με έκανε να ντρέπομαι και να στεναχωριέμαι...

Όσο για τις λαμπάδες μας πήρε 2 φωτιστικά δαπέδου δώρο για το γάμο και αυτά έδωσε για στολισμό. Τα κεριά τα πήρε απο την Πράκτικερ και ο μόνος στολισμός ήταν πάνω στα δύο φωτιστικά με λουλούδια αληθινά(άσε που στο τέλος μας είπε ο ανθοπώλης οτι αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κουμπάρο αυτόν και όταν του είπαμε τί έγινε αμέσως μας κατάλαβε και μου έκανε οικονομικότερη και πρακτικότερη τιμή)(πρακτικότερη: τα λουλούδια του στολισμού της λαμπάδας τα πήρε και τα πήγε για τον στολισμό στο τραπέζι το νυφικό και μου έκανε δώρα τα λουλουδάκια για τα μαλλιά).

Επίσης εγώ του είπα να του δώσω ποτήρια απο δικό μου σερβίτσιο και προσβλήθηκε και μου είπε πως αν είναι έτσι μπορούσε να πάρει και αυτός των γονιών του...ήθελε να το παίξει κουβαρντάς... Και βέβαια στο τέλος πιά έγινε αυτό που ήθελα, χρησιμοποίησα τα δικά μου ποτήρια που ήταν όντως όμορφα. Δεν είμαι φαντασμένη, απλά ήθελα να είναι όλα όμορφα...όχι ακριβά. Ούτε στολισμό ζήτησα όυτε περιττά...

Το θέμα ήταν οτι ήθελε να πάρει και το κάθισμα για το αεροπλανάκι του...και η πραγματικότητα είναι ότι δεν μας αγάπαγε όπως σε αγάπαγε η φίλη που σας πάντρεψε.

Όσον αφορά για την βάφτιση...εγώ λόγω της "πτώχευσης" των νονών τους είπα να κάνόυμε εμείς τα έξοδα...αλλά δεν το δέχτηκαν γιατί πλέον τα οικονομικά τους είναι καλά και εκεί είναι όλα φτηνα...απο εκεί θα πάρει τα βαφτιστικά. Δέν θέλω ούτε μάρκες, ούτε ακριβά. Αλλά κάποιους να μας νοιάζονται και να αγαπάνε το παιδί μου. ΄

Τα οικονομικά τους τα ανέφερα όχι γιατί είμαι η ΣΔΟΕ αλλά για να δείτε ότι στην Ελλάδα δεν τους εκτίμησαν όσο εκεί. Εξάλλου και πρίν φύγουν για Αμερική, αυτούς θέλαμε για νονούς γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλοί άνθρωποι είναι. Εκεί είναι όλα φτηνά... Στην Ελλάδα με κάποιο ποσό αγοράζεις ένα διαμέρισμα (όχι οροφοδιαμέρισμα)...εκεί με το ίδιο ποσό, αγόρασαν μεζονέτα με κήπο και ψησταριές και όλα αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση στα Αμερικάνικα σπίτια.

Μάλλον δεν με κατάλαβες καλή μου dora. Δέν είμαι ψώνιο και πάντα ζητάω και έχω τα βασικά. Εσύ είχες για να σε παντρέψουν άτομα να σε αγαπάνε. Κάτι που είναι σπάνιο και να το κρατήσεις γερά.

Πατησατε το κουμπί μου !!!

Λοιπον... για εμενα οι κουμπάροι (ειτε που σε παντρευουν ειτε που βαπτιζουν τα παιδια) ειναι ΙΕΡΟ πράγμα... πρωτα απο ολα γινονται συγγενεις και εχουν υψηλη θεση στην καρδια αλλά και στην οικογενειά μου !!!

Η ιστορία μας τωρα... μεναμε χρόνια μαζι με τον Γιάννη και είχαμε πει οτι θα παντρευτούμε ΜΟΝΟ οταν θα μεινω εγκυος, διαφορετικα το βρίσκαμε περιττό, χώρια που δεν ειχαμε και τα χρήματα... Τεσπα αρχες Φεβρουαρίου μάθαμε ότι ήμουν έγκυος και το αργότερο που μπορούσαμε να παντρευτούμε θα ήταν τον Ιούνιο που θα ημουν ηδη 5 1/2 μηνων !!!

Τεσπα επειδη χρηματα δεν ειχαμε κινησαμε καποιες διαδικασιες και πουλησαμε ενα μεριδιο απο ακινητο ωστε με τα χρηματα αυτα να κανουμε τον γαμο... Ουτε οι μενε ουτε οι δε γονεις ειχαν καμμια προθεση να βοηθησουν - και καλυτερα, δεν εχουν να μας προσαψουν ΤΙΠΟΤΑ !!!

Τεσπα αφου καταφεραμε και βρηκαμε τα χρηματα και ξεραμε οτι ειμαστε οκ, αρχισαμε να σκεφτομαστε ποιος θα μας παντρεψει... προταση δεν ειχε ερθει απο κανεναν... ή μαλλον... απο καποιο φιλικο ζευγαρι ειχε υποθει αλλα εμεινε εκει... (μετα απο χρονια μου ειπαν οτι το ηθελαν πολυ αλλα δεν ειχαν χρηματα)... Τελοσπαντων ειχαμε δυο πολυ καλους φιλους μας που ειχαν φερθει γενικα πολυ καλα σε ολη την φιλια μας και ειπαμε να το προτιενουμε εμεις... ο ενας μας προλαβε και το ειπε μονος του... χαρηκαμε και του ειπαμε οτι θα θελαμε να το πουμε και στον αλλο... συμφωνησε (ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ !!!)... Στον αλλο το ειπαμε εμεις γιατι λογω μιας παλιας ιστοριας, δεν θα τολμουσε ποτε να το πει ο ιδιος...

Τελικα εγινανα κουμπαροι μας και οι δυο, ομως επειδη δεν ειχαν χρηματα, τα πληρωσαμε ολα εμεις και θα μας τα εδιναν λιγα λιγα...

Εμας δεν μας πειραζε αυτο.... αλλωστε ηταν πολυ μπαμ μπαμ... Σταθηκαν ομως κοντα μας στις διαδικασιες κλπ...

Συγγνωμη που εχω σκισει το θεμα αλλα μου αρεσε τωρα... Δεν θα ξεχασω ποτε 3 μερες πριν τον γαμο που ημουν εγω με την κοιλαρα και οι 3 "αντρες μου" οπως ελεγα κουβαλαγαν τα καλαθια με τις μπουμπουνιερες !! χαχα !!!

Τεσπα για να το συμμαζεψω το θεμα οι ιδιοι βαπτισαν και το κοριτσακι μας... βεβαια τους ειχα κανει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ κουβεντες για το τι σημαινει για εμενα νονος και τις απαιτησεις μου και ΟΛΑ !!!

Τελικα βαπτισαν το παιδι, ολα καλα...

Σημερα... το αποτελεσμα ???

Τον ενα - αυτον που το ειχε προτεινει απο μονος του - εχουμε να τον δουμε 2 χρονια !!!!!

Ο άλλος ??? ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ - ΝΟΝΝΟΣ - ΦΙΛΟΣ του κοσμου !!!!!

Δημητρη σε αγαπαμε και σε ευχαριστουμε ολοι !!! :D:D:D

Διαφημίσεις

Συγγνωμη που εχω σκισει το θεμα αλλα μου αρεσε τωρα... Δεν θα ξεχασω ποτε 3 μερες πριν τον γαμο που ημουν εγω με την κοιλαρα και οι 3 "αντρες μου" οπως ελεγα κουβαλαγαν τα καλαθια με τις μπουμπουνιερες !! χαχα !!!

Μιά χαρά τα λές... δεν έχεις σκίσει κανένα θέμα...ίσα ίσα τέτοιες περιπτώσεις γνωρίζω οτι υπάρχουν και δεν είμαστε οι μόνοι με τον άντρα μου

...Επίσης

Όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε με τον σύντροφό μου, η καλύτερη…τότε…φίλη μου, είπε «Δεν θέλω αντίρρηση εγώ θα σας παντρέψω» και ειλικρινά χάρηκα πάρα πολύ. Όμως μάλλον βιάστηκα και 10 μήνες μου ανακοίνωσε πως επειδή θα παντρεύονταν και εκείνη 2 μήνες πριν από μένα, πως αδυνατούσαν οικονομικά. Θύμωσα, αλλά «αυτά έχει η ζωή».
Όπως λέει και ο Λαζόπουλος...η κατάρα είναι γαϊδάρα και γυρίζει στον αφέντη της. Της συναίβει ακριβώς το ίδιο. Λίγους μήνες πρίν το γάμο τους η κολλητή της, της είπε πως δεν μπορεί να τους παντρέψει για τον ίδιο λόγο. Τελικά την πάντρεψε ο αδερφό της. Ευτυχώς της κάλυψε τα πάντα στον οικονομικό τομέα και με το παραπάνω...

Εγώ θα συμφωνήσω με τη dora στο θέμα της κουμπαριάς. Κουμπαρια δυστυχώς στις μέρες μας σημαίνει "χορηγός γάμου ή βάφτισης". Και η μόδα πλέον "απαιτεί" να γίνονται πολλά και συνήθως ακριβά (από στολισμό εκκλησίας και στολισμό νύφης, οι περισσότεροι ψάχνουν για ακριβά αυτοκίνητα.... και δε συμμαζεύεται).

Εγώ έχω παντρέψει 2 φίλες μου και έχουμε και από ένα βαφτίστήρι με τον άντρα μου. Θέλω να πιστεύω ότι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα μαζί μας παρόλο που στο δεύτερο ζευγάρι που παντρέψαμε αντιμετωπίσαμε οικονομικό πρόβλημα καθώς είχε μείνει ο σύζυγός μου άνεργος και είχαμε ήδη ξεκινήσει χτίσιμο σπιτιού.

Και επειδή ήξερα από πρώτο χέρι τι εστί κουμπάρα από οικονομικής απόψεως, όταν παντρεύτηκα δεν ζήτησα τίποτα από τους κουμπαρους μας. Απλά και μόνο να με ενημερώσουν τι θα έπαιρναν για να ξέρω να συμπληρώσω ότι άλλο θα ήθελα εγώ μόνη μου (αυτό δεν το είπα βέβαια).

\ sL7ap2.png

Λια μου οπως θα ειδες, κι εμεις δεν δινουμε σημασια στα χρηματα...

Αλλωστε κι εγω ειμαι κατα των πολλων πολλων...

Να σκεφτεις οτι στον γαμο στολισαμε απλα το ΔΙΚΟ ΜΑΣ αυτοκινητο που μας πηγε και τους δυο... Εκει να δειτε ξυνισμενα μουτρα πεθερας, θειας και αδελφης !!! χαχαχαχαχαχαχα!!!

Εμεις γενικα τον γαμο μας τον καταευχαριστηθηκαμε γιατι δεν ανακατευτηκε κανεις που να μην θελουμε και καναμε ΟΤΙ ακριβως γουσταραμε και στα οικονομικα που μπορουσαμε αλλα και που θελαμε !!!

Τα ιδια και στην πρωτη βαπτιση... τωρα η αληθεια ειναι οτι ειμαστε λιγακι πιο στενα οικονομικα, αλλα με την χαρα που εχουμε ολα θα γινουν ομορφα πιστευω !!! :D

Και εγω θα συμφωνησω με τη Δώρα πως ο κουμπαρος-νονος ειναι χορηγος γαμου-βαπτισεως στη σημερινη εποχη γιατι οπως και να εχει και λιγο φιλοτιμο να εχει δεν θα δεχτει να μη πληρωσει κατι(ετσι τουλαχιστον θα εκανα και εγω ).

Εχω 2 φιλες που λογω οικονομικου παραγοντα ξερω οτι θα μου αρνηθουν να βαφτισουν το νινι μου (οταν με το καλο θα γεννησω ) και αυτο το γνωριζω γιατι το εχουμε συζητησει εμμεσα και το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα ειναι να τους φερω σε δυσκολη θεση !!!

Και εννοειται πως δεν θα παρεξηγηθω αλλα θα το εκτιμησω που μου το λενε ξεκαθαρα!

Και τελευταια και εγω θα επραττα το ιδιο αν καποιος μου προτεινε κουμπαρια και δεν ειχα λεφτα να του αρνηθω.....

Δυσκολες εποχες!!!!

pEmXp3.png

Και εγω θα συμφωνησω με τη Δώρα πως ο κουμπαρος-νονος ειναι χορηγος γαμου-βαπτισεως στη σημερινη εποχη γιατι οπως και να εχει και λιγο φιλοτιμο να εχει δεν θα δεχτει να μη πληρωσει κατι(ετσι τουλαχιστον θα εκανα και εγω ).

Εχω 2 φιλες που λογω οικονομικου παραγοντα ξερω οτι θα μου αρνηθουν να βαφτισουν το νινι μου (οταν με το καλο θα γεννησω ) και αυτο το γνωριζω γιατι το εχουμε συζητησει εμμεσα και το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα ειναι να τους φερω σε δυσκολη θεση !!!

Και εννοειται πως δεν θα παρεξηγηθω αλλα θα το εκτιμησω που μου το λενε ξεκαθαρα!

Και τελευταια και εγω θα επραττα το ιδιο αν καποιος μου προτεινε κουμπαρια και δεν ειχα λεφτα να του αρνηθω.....

Δυσκολες εποχες!!!!

Δέν είχε οικονομικό πρόβλημα, ο παρολίγον κουμπάρος και πρώην κολλητός του άντρα μου. Δέν ήθελε να τα χρησιμοποιήσει μάλλον για άλλους εκτός απο τον εαυτό του. Δικαίωμα του. Να μην προσπαθεί να το παίξει κουμπάρος όμως αν δεν το θέλει πραγματικά και να μην το ζήταγε. Δέν μπορεί κάποιος να παίζει με την ψυχή μας έτσι. Και στο τέλος να βάζει προτεραιότητα το αεροπλανάκι για να κάνει το χόμπυ του. Έπρεπε να διαλέξει και να μας αφήσει το χρονικό περιθώριο να βρούμε κάποιον να μας αγαπάει για να μας παντρέψει. Ολα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια και εμείς άν κάποιος ήθελε να παντρευτεί ή να βαφτίσει το παιδί του θα το κάναμε με μεγάλη χαρά. Και στην τελική τίποτα δεν είναι τζάμπα σήμερα, αλλά όταν πρόκειτε για κάτι τόσο σημαντικό και τόσο όμορφο το θεωρούμε ευλογία. Υπάρχει και Θεός. Και δεν πρέπει να κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν.

Διαφημίσεις

Δυσκολες εποχες!!!!

Δέν είχε οικονομικό πρόβλημα, ο παρολίγον κουμπάρος και πρώην κολλητός του άντρα μου. Δέν ήθελε να τα χρησιμοποιήσει μάλλον για άλλους εκτός απο τον εαυτό του. Δικαίωμα του. Να μην προσπαθεί να το παίξει κουμπάρος όμως αν δεν το θέλει πραγματικά και να μην το ζήταγε. Δέν μπορεί κάποιος να παίζει με την ψυχή μας έτσι. Και στο τέλος να βάζει προτεραιότητα το αεροπλανάκι για να κάνει το χόμπυ του. Έπρεπε να διαλέξει και να μας αφήσει το χρονικό περιθώριο να βρούμε κάποιον να μας αγαπάει για να μας παντρέψει. Ολα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια και εμείς άν κάποιος ήθελε να παντρευτεί ή να βαφτίσει το παιδί του θα το κάναμε με μεγάλη χαρά. Και στην τελική τίποτα δεν είναι τζάμπα σήμερα, αλλά όταν πρόκειτε για κάτι τόσο σημαντικό και τόσο όμορφο το θεωρούμε ευλογία. Υπάρχει και Θεός. Και δεν πρέπει να κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν.

Σαφως οταν καποιος δεν μπορει και δε θελει καλυτερα να μη προτεινει αλλα τι να πεις....αβυσσος η ψυχη των ανδρων ...... :roll:

pEmXp3.png

Και εγώ με τη σειρά μου θα συμφωνήσω με τη dora.

Πιστεύω οτι η κουμπαριά είναι κάτι ιερό και όπως είπε και η Μαριλένα και πως τους βάζεις στην οικογένεια σου με αυτόν τον τρόπο...

Δεν είναι χορηγοί γάμου/ βάφτισης οι κουμπάροι!

Όταν παντρευτήκαμε εμείς βάλαμε για κουμπάρους δυο καλούς μας φίλους οι οποίοι τότε ήταν και οι δυο φοιτητές! Απο την αρχή τους είπαμε πως για μας είναι σημαντικό να είναι διπλα μας -και δεν είχαμε καμια χρηματική απαίτηση, θα κάναμε μόνοι μας όσα μπορούσαμε...άσχετα αν μετά εκείνοι απο μόνοι τους μας βοήθησαν αρκετά.

Τώρα το Σεπτέμβρη θα παντρέψουμε την καλύτερη φίλη μου (Ηλιανούλα μου σ αγαπω!!!) και πστεύω όπως και εκείνη, πως είναι σημαντικότερο να είμαστε διπλα τους, να μοιραστούμε τη χαρά τους και να είμαστε εκείνοι που θα τους ενώσουμε στο νέο ξεκίνημα που κάνουν στη ζωή τους ... παρά το τι θα μπορούμε να τους προσφέρουμε χρηματικώς, ξέροντας πως τα οικονομικά μας δεν είναι και τόσο ανθηρά...

Αν υπάρχει συνεννόηση και απο τις δυο πλευρές, μιλόντας πάντα ανοιχτά, και είναι φιλίες βασισμένες σε γερά θεμέλια νομίζω πως δεν θα υπάρχουν και παρεξηγήσεις.

G9FN.jpg.png

κι εγω θα συμφωνησω με τη dora.αντι να παρακαλαμε να βρουμε καποιον να μας παντρεψει η να βαφτηση τα παιδια μας(γιατι λογω του ικονομικου ο καθενας το σκεφτετε)τον ψαχνουμε και πλουσιο.εμενα ο κουμπαρος μου μου εκανε τα καλυτερα πραγματα και ακριβα και εχω να τον δω απο το γαμο μου,τι να το κανω αυτο?σημασια εχει να βρουμε καποιον να κανουμε παρεα και να μας αγαπαει σαν ανθρωπους.τωρα στη βαφτηση ειπα της νονας να παρει τα ποιο φτηνα πραγματα,αλλα να αγαπαει το παιδι μου,για μενα αυτο εχει σημασια.τα λεφτα και τα μεγαλεια δεν κανουν τους ανθρωπους.

71107turcfebzs2.gif

252682in41fsxg03.gif

Εγώ πάντως δεν ξέρω κανέναν που να ήθελε πλούσιο νονό...Όσες περιπτώσεις ξέρω, δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Τώρα άμα τύχει. Η οικογένεια της Αννας(νονάς) τώρα ορθοποδεί οικονομικά. Μέχρι που είπα μήπως να πάμε να ζήσουμε εμείς εκεί. Πάντως όταν της είπα λόγω οικονομικού προβλήματος να τα καλύψουμε εμείς τα έξοδα και πως φτάνει που θέλει να το βαφτίσει, εκείνη είπε πως δεν το κοιτάει το θέμα με τα χρήματα και δίνει σε άλλα θέματα σημασία. Επίσης τον Μάιο θα βαφτίσει την ξαδέρφη του γιού μου που είναι και κόρη του αδερφού της. Καλή καρδιά να υπάρχει.

Εγω κοριτσια εκανα κουμπαρο καποιον που γνωριζα περιπου 2 χρονια παλιος συναδελφος απο τη δουλεια.

Δεν ειχαμε πολλες εναλλακτικες καθως ολοι ειχαν απομακρυνθει εκτος απο την αδερφη της μαμας μου (με περναει γυρω στα 4 χρονια μονο και κανουμε πολυ καλη παρεα)

Επειδη ομως ειχαμε ηδη συγγενεια αποφασισαμε να μας παντρεψει ο συναδελφος μου. Ολα πηγαν υπεροχα και εκανε οχι απλως το καλυτερο, αλλα το τελειο για μας. Οτι θελεις, μου ελεγε, μια φορα παντρευεσαι!

Τωρα θα βαφτισει και τον μικρο και του φερεται καλυτερα κι απο παιδι του.

Εμενα το παραπονο μου ειναι σε μια μακρινη μου ξαδερφη που καναμε πολυ παρεα. Αυτη εκανε 3 αγορια κια καθε φορα πηγαιναμε στο σπιτι τους με δωρα για τα παιδια, λουλουδια, γλαστρες, γλυκα κλπ. Οχι απο υποχρεωση αλλα το ενιωθα.

Οταν ηταν εγκυος στο τριτο αγορακι της, της ειπα να μου δωσει το παιδι να το βαφτισω. Η απαντηση της ηταν οτι δεν αποφασιζει ποτε για νονους μεχρι να γεννησει και να πανε ολα καλα, το πιο πιθανο ομως ηταν να κουμπαριασουμς απο οτι ειπε.

Οταν γεννησε λοιπον πηγαμε στο μαιευτηριο να της ευχηθουμε και της το ξαναειπαμε και δεχτηκε.

Παμε λοιπον αφου σαραντησε στο σπιτι με το φυλαχτο του παιδιου, δωρα στα αλλα, γλυκα κλπ.

Τοτε μας ειπε "οκ αλλα επειδη εχω κι αλλη μια προταση θα το σκεφτω αλλα μαλλον θα σας το δωσω το παιδι."

Απο τοτε εχουν περασει 3-4 χρονια κι ακομα περιμενω....

Μας καλεσε στη βαφτιση (ειχε δωσει αλλου το μικρο εννοειται) και ενω δεν ηθελα να παω, πηγαμε για να μην πει κανεις τιποτα και μαλιστα πηρα το καλυτερο, οχι για να τους μπω στο ματι, αλλα γιατι το ενιωθα και το παιδακι δεν φταιει σε τιποτα.

Εν τω μεταξυ κι ενω τους ειχα καλεσει στο γαμο μου ολη την οικογενεια (μιλαμε για 10 ατομα μαζι με παιδια, θειους κλπ) και μου ειχαν πει οτι θα ερθουν (εμ πληρωνα με το κεφαλι) δεν ηρθε κανεις στο τραπεζι και πληρωσα κερατιατικα και τους 10.....(επι 48 ευρω το κεφαλι υπολογιστε! :evil: )

Εμεινα, εγκυος, γεννησα και δεν με πηραν ουτε τηλεφωνο ετσι για μια ευχη ρε παιδι μου.

Αν θα τους καλεσω στη βαφτιση οπως μας καλεσαν αυτοι σε ολα τους τα παιδια????? Ε οχι δα, τετοιοι ανθρωποι δεν αξιζουν τιποτα!

Σορυ για το μεγαλο ποστ αλλα ειναι πολυ μεγαλο και το παραπονο μου.

Διαφημίσεις

Το θέμα είναι ο νονός-κουμπάρος του παιδιού να είναι καλός άνθρωπος και να ξέρεις ότι το παιδί σου μπορεί να πάρει και μια συμβούλή από αυτόν, θα το αγαπάει και θα το θυμάται με τα τυπικά του δωράκια μεν, αλλά μεγάλης σημασίας για κάθε παιδάκι. Θυμηθείτε όλες μας σαν μικρά παιδιά με πόση αγωνία περιμέναμε το Πάσχα την Λαμπάδα μας, το Αβγό και το δωράκι μας. Δεν έχει σημασία η αξία τους αλλά η κίνηση. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν την αξία του παιχνιδιού. Άλλωστε γρήγορα μπορεί να το χαλάσουν, να το σπάσουν. κ.α. Σημασία έχει να χαρούν όταν το δουν και να το ευχαριστηθούν.

Όσο για τους νονούς.... ακούστε και τον δικό μου πόνο....

Μας πάντρεψε ένα ζευγάρι. Πολύ καλοί φίλοι μας. Για λόγους οικονομικούς (δουλειά) πριν 3 χρόνια, ο άντρας μετακόμισε στην επαρχία (στο χωριό του) και η γυναίκα του έμεινε στην Αθήνα. Μεταξύ τους δεν τα πηγαίναν καλά. Κάθε λίγο και λιγάκι έλεγαν ότι θα χωρίσουν και μετά από μερικούς μήνες τα ξαναέβρισκαν. Τους βλέπουμε συνολικά 3-4 φορές το χρόνο. Η κουμπάρα μου είναι μονίμως εξαφανισμένη (ίσως επειδή έχει και τα δικά της). Ο κουμπάρος μου όποτε έρχεται Αθήνα τον βλέπουμε αλλά ακόμα και τηλεφωνικά δεν έχουμε συχνή επαφή. Όταν ήμουν έγκυος του είχαμε πει ότι μας είχαν προτείνει και άλλοι να βαφτίσουν το παιδί και μας είπε "έαν θέλετε να σας το βαφτίσει άλλος εγώ δεν έχω πρόβλημα." και του είπαμε ότι θα αποφασίσουμε και θα δούμε.

Ξαφνικά όταν γέννησα ήρθαν οι δυό τους στο μαιευτήριο και χρύσωσαν το παιδί (ξέρετε με αυτό το χρυσό φυλακτό-ματάκι). Τους έχουμε δει άλλη μια φορά την παραμονή των χριστουγέννων και αυτό ήταν. Καμία επαφή. 2-3 φορές που μίλησα με την κουμπάρα μου στο τηλέφωνο μου λέει συνέχεια "τι κάνει το βαφτιστήρι μου? είπε νονά?" και μου έρχεται να την απαντήσω... "Γιατία ξέρει ποιά είναι η νονά του?"

Τελος πάντων. Εγώ είπα στον άντρα μου ότι δεν θέλω να φαφτίσουν τον Θάνο οι κουμπάροι μου και προτείναμε στον κολητό του, ο οποίος μόλις του το προτείναμε μόνο που δεν έβαλε τα κλαματα. Έρχεται πολύ συχνά στο σπίτι, ο μικρός κάνει συνέχεια χαρές και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι.

Βέβαια ακόμα δεν το έχουμε πει στον κουμπάρο μου αλλά σε κανά μήνα που θα ανέβει στην Αθήνα θα του το πούμε. Άλλωστε η βάφτιση θα γίνει τον Σεπτέμβρη. Προλαβαίνουμε.....

7adb2868d6.png

Εν τω μεταξυ κι ενω τους ειχα καλεσει στο γαμο μου ολη την οικογενεια (μιλαμε για 10 ατομα μαζι με παιδια, θειους κλπ) και μου ειχαν πει οτι θα ερθουν (εμ πληρωνα με το κεφαλι) δεν ηρθε κανεις στο τραπεζι και πληρωσα κερατιατικα και τους 10.....(επι 48 ευρω το κεφαλι υπολογιστε! :evil: )

Εμεινα, εγκυος, γεννησα και δεν με πηραν ουτε τηλεφωνο ετσι για μια ευχη ρε παιδι μου.

Αν θα τους καλεσω στη βαφτιση οπως μας καλεσαν αυτοι σε ολα τους τα παιδια????? Ε οχι δα, τετοιοι ανθρωποι δεν αξιζουν τιποτα!

Σορυ για το μεγαλο ποστ αλλα ειναι πολυ μεγαλο και το παραπονο μου.

Έχεις δίκιο κοπέλα μου. Πιστεύω πως όλοι θα έχουν δώσει δίκιο σε σένα. Μάλλον ζήλια είναι προς το πρόσωπό σου. Τί να πώ... Πάντως ειλικρινά μην στεναχωριέσαι. Και όχι τέτοιοι άνθρωποι δεν αξίζουν τίποτα. Και εγώ έκανα έτσι με μια ξαδέρφη μου, θυσία...μέχρι που η μικρή της κόρη μου είπε πως περνάω πίο πολύ χρόνο εγώ μαζί τους παρά η μάνα τους...καλό κακό δεν ξέρω...και ήρθε μόνο η μάνα της. Πιστεύω πως φταίει η μόρφωση που παίρνει ο καθένας στο σπίτι του. Το περιβάλλον που μεγαλώνει.

• 2 εβδομάδες μετά...

δυστυχως παρολο που ειχαμε δωσει τα χερια παλια με μια φιλη μου να μου βαφτισει το μωρο μου,τελικα

δεν θελει.

οποτε ξεμειναμε απο νονο/νονα!!!!

μου το εχει πει καποιος ο οποιος ειναι 55 ετων,δεν εχει ερθει να δει ακομη το μωρο

τωρα πειτε μου πως ειναι δυνατον να βαλω καποιον ο οποιος εχει μεγαλυτερα παιδια απο μενα,πως θα κανω παρεα μαζι τους?

επειδη ετσι την πατησα στο γαμο τωρα πια ουτε τα τυπικα δεν εχουμε γιατι δεν μπορουμε να συμβαδισουμε ηλικιακα!!

μου το εχουν πει επισης 2 φιλες μου αλλα ουτε κι εκεινες δεν εχουν ερθει να το δουν.

τι γινεται ρε παιδια?

τι θα κανω?

9a7bp2.pngIm47p2.png

δυστυχως παρολο που ειχαμε δωσει τα χερια παλια με μια φιλη μου να μου βαφτισει το μωρο μου,τελικα

δεν θελει.

οποτε ξεμειναμε απο νονο/νονα!!!!

μου το εχει πει καποιος ο οποιος ειναι 55 ετων,δεν εχει ερθει να δει ακομη το μωρο

τωρα πειτε μου πως ειναι δυνατον να βαλω καποιον ο οποιος εχει μεγαλυτερα παιδια απο μενα,πως θα κανω παρεα μαζι τους?

επειδη ετσι την πατησα στο γαμο τωρα πια ουτε τα τυπικα δεν εχουμε γιατι δεν μπορουμε να συμβαδισουμε ηλικιακα!!

μου το εχουν πει επισης 2 φιλες μου αλλα ουτε κι εκεινες δεν εχουν ερθει να το δουν.

τι γινεται ρε παιδια?

τι θα κανω?

πρότεινε το μόνη σου σε κάποιο συγγενή που έχεις καλές σχέσεις...

αν έχεις αδέρφια εσύ ή ο άντρας σου είναι μια καλή λύση κι ένας νονός που μπορείς ανά πάσα στιγμή να ξ#χ#σεις για κακή συμπεριφορά αλλά και που δεν πρόκειται κι ολας να εξαφανιστεί ποτέ απ τη ζωή του παιδιού :wink:

δυστυχως δεν πρεπει να βαφτιζουν τα αδερφια αλλιως θα το ειχα κανει!!!!

δε επιτρεπεται!!!

πρώτη φορά το ακουω αυτό....

είναι έθιμο στην Κρήτη (Αν έχω καταλάβει καλά απ την κρήτη είσαι ε?) ή γενικώς ισχύει αυτό?

έχεις ρωτήσει στην Εκκλησία σχετικά?

ρωτάω γιατί η κουμπάρα μου που θα μας βαφτίσει εμάς το μικρό, βαφτίζει την κορούλα της τον Ιούνιο και νονός θα είναι ο αδερφός του άντρα της...

δε επιτρεπεται!!!

είναι έθιμο στην Κρήτη (Αν έχω καταλάβει καλά απ την κρήτη είσαι ε?) ή γενικώς ισχύει αυτό?

ρωτάω γιατί η κουμπάρα μου που θα μας βαφτίσει εμάς το μικρό, βαφτίζει την κορούλα της τον Ιούνιο και νονός θα είναι ο αδερφός του άντρα της...

δε ειναι εθιμο καρδια μου,ισχυει!!!

μου το εχει πει παπας!!!

δε γινεται να ειναι και ανηψακι 1ου βαθμου και πνευματικο παιδι,αν θελεις ρωτα κιολας στην ενορια σου!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

δε επιτρεπεται!!!

δε ειναι εθιμο καρδια μου,ισχυει!!!

μου το εχει πει παπας!!!

δε γινεται να ειναι και ανηψακι 1ου βαθμου και πνευματικο παιδι,αν θελεις ρωτα κιολας στην ενορια σου!!!

:shock: μόλις δει η κουμπάρα μου αυτό το ποστ μάλλον θα πάθει απανωτά εγκεφαλικά.... :shock:

Δεν νομίζω πως ισχύει...ο αδερφός της μάνας μου τους πάντρεψε και βάφτισε και την αδερφή μου (πρώτο παιδί). Μήπως είναι και αυτό μια αυθαιρεσία κάποιου παπά; :roll:

fUvDp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...