Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ!!

Recommended Posts

Καλησπέρα, ο μικρούλης μου είναι 14 μηνών και έχουμε μπει κανονικά στις στέρεες τροφές. Γύρω στο χρόνο η παιδίατρος μας είπε να ξεκινήσουμε αυγό και ψάρι σιγά -σιγά.

Τις δύο πρώτες φορές έφαγε ψαράκι (μπακαλιαράκι φρέσκο) κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Την τρίτη φορά επειδή δεν βρήκαμε μπακαλιαράκι, είχα την φαενή ιδέα να του πάρω σκορπίνα....του άρεσε πολύ την έφαγε κανονικά και τρεις ώρες αργότερα σχεδόν στον ύπνο του την έκανε εμετό. Έκανε πάρα πολλές φορές εμετό μέχρι που δεν είχε άλλο να βγάλει!! Υποθέσαμε όλοι, μαζί ακι η παιδίατρος, ότι του έπεσε πολύ βαριά η σκορπίνα, γιατί είναι πολύ παχυ ψάρι.

Άφησα μερικές βδομάδες να περάσουν και σήμερα του ξαναέδωσα, μπακαλιαράκι αυτήν την φορά. Πάνω στις 3 ώρες μου τα έβγαλε ολα!! Έχει κάνει πάνω από έξι φορές εμετό το καημένο μου...:cry:

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν είναι δυνατόν να είναι αλλεργικός τελικά στο ψάρι και αυτή η αλλεργία να εκδηλώνεται με εμετούς αντί για σπυράκια? και γιατί τότε δεν μου το έκανε από την πρώτη φορά που δοκίμασε?

Αν καμίά μανούλα έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο, ας μου πει κάποια πληροφορία...!

Ευχαριστώ πολύ.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, ο μικρούλης μου είναι 14 μηνών και έχουμε μπει κανονικά στις στέρεες τροφές. Γύρω στο χρόνο η παιδίατρος μας είπε να ξεκινήσουμε αυγό και ψάρι σιγά -σιγά.

Τις δύο πρώτες φορές έφαγε ψαράκι (μπακαλιαράκι φρέσκο) κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Την τρίτη φορά επειδή δεν βρήκαμε μπακαλιαράκι, είχα την φαενή ιδέα να του πάρω σκορπίνα....του άρεσε πολύ την έφαγε κανονικά και τρεις ώρες αργότερα σχεδόν στον ύπνο του την έκανε εμετό. Έκανε πάρα πολλές φορές εμετό μέχρι που δεν είχε άλλο να βγάλει!! Υποθέσαμε όλοι, μαζί ακι η παιδίατρος, ότι του έπεσε πολύ βαριά η σκορπίνα, γιατί είναι πολύ παχυ ψάρι.

Άφησα μερικές βδομάδες να περάσουν και σήμερα του ξαναέδωσα, μπακαλιαράκι αυτήν την φορά. Πάνω στις 3 ώρες μου τα έβγαλε ολα!! Έχει κάνει πάνω από έξι φορές εμετό το καημένο μου...:cry:

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν είναι δυνατόν να είναι αλλεργικός τελικά στο ψάρι και αυτή η αλλεργία να εκδηλώνεται με εμετούς αντί για σπυράκια? και γιατί τότε δεν μου το έκανε από την πρώτη φορά που δοκίμασε?

Αν καμίά μανούλα έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο, ας μου πει κάποια πληροφορία...!

Ευχαριστώ πολύ.

Γειά σου δωράκι!μήπως δεν του αρέσει;λέω εγώ τώρα...

Καλησπερα.Το ιδιο επαθε και η κορη μου με το κοτοπουλο και μονο μια φορα ομως.Απο τοτε το τρωει κανονικοτατα.Με το ψαρι ενω ειχε φαει 2 φορες μπακαλιαρακι και 1 φορα περκα την επομενη φορα που ξαναεφαγε μπακαλιαρακι εκανε 6 φορες κακακια!!!Ο παιδιατρος ειπε οτι ισως ειναι και αυτη μια εκδηλωση αλλεργιας η το ψαρακι δεν ηταν και τοσο καλο...ειπε επισης να προσπαθησω παλι γιατι το ψαρι ειναι εξαιρετικα οφελιμο!

://lilypie.com]IBAGp3.png[///lilypie.com]lWptp3.png[/url]url]

Mαράκι, αυτό είναι το περίεργο...του αρέσει και μάλιστα πολύ, το τρώει με μεγάλη όρεξη αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να επιμείνω.

Fairy, γι' αυτό και εγω του ξαναέδωσα μετά την σκορπίνα γιατί τους κάνει πολύ καλό το ψαράκι...αλλά τώρα θα του το κόψω για αρκετούς μήνες, ταλαιπωρήθηκε πάαρα πολύ σήμερα!:cry:

Mαράκι, αυτό είναι το περίεργο...του αρέσει και μάλιστα πολύ, το τρώει με μεγάλη όρεξη αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να επιμείνω.

Fairy, γι' αυτό και εγω του ξαναέδωσα μετά την σκορπίνα γιατί τους κάνει πολύ καλό το ψαράκι...αλλά τώρα θα του το κόψω για αρκετούς μήνες, ταλαιπωρήθηκε πάαρα πολύ σήμερα!:cry:

Πριν 2 βδομάδες αν θυμάμαι καλά πήρα να δοκιμάσω αυτα τα έτοιμα γεύματα σε βαζακι.αργούσα να του βάλω κουταλιά στο στόμα κ έκλαιγε γιατί ήθελε.έφαγε το μισό λοιπόν κ έκανε εμετό 2 φορές.πήρα να ξαναδοκιμασω αυτές τις μέρες

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ.

Με ποιον τρόπο του μαγειρεύεις τα ψαρια αυτά; Γενικότερα να ξέρεις ότι η ψαρόσουπα είναι πιο βαριά στο στομάχι από ότι το να φάει κάποιος μόνο το κρέας του ψαριού. Εγώ προσωπικά είχα πάντα τέτοιο πρόβλημα μέχρι αρκετά μεγάλη ηλικία. Ενώ με τα ψάρια δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, είχα έντονα στομαχικά προβλήματα όταν έτρωγα ψαρόσουπα.

.....δε νομίζω τάκη....

Ευχαριστώ πολύ.

Ακριβώς το ίδιο κι εμείς!ενώ τις 3 πρώτες φορές δεν επαθε τίποτα μετά από καιρό εμετό μετα τις 3 ώρες!δοκίμασα και κατεψυγμένο και φρέσκο, τα ίδια!οπότε δεν ξαναέφτιαξα ψάρι!

μηπως να του το εδινες λιγο λιγο?εννοω δοκιμασε 15 μερες μετα αλλα βαλε στη ψαροσουπα πολυ λιγο ψαρι.μηπως του ερχεται αποτομο στον οργανισμο?κ σιγα σιγα 1 φορα τη βδομαδα που θα του δινεις ψαρι βαζε του ολο κ πιο πολυ.αν τωρα σου κανει εμετο την επομενη φορα με την πολυ μικρη ποσοτητα ρωτα τον γιατρο σας...

Ακριβώς το ίδιο επαθε και η κόρη μου Τις 2 πρώτες φορές το έφαγε κανονικά και τις 2 επόμενες φορες που έφαγε με διαφορά μίας εβδομάδας το έκανε εμετό 2-3 ώρες μετά και μάλιστα τελειώς αχώνευτο

Η παιδίατρος μου ειπε πως πιθανοτατα ειναι αλλεργία και εχω κλείσει ραντεβου στο παιδων σε αλλεργιολόγο να κανουμε καποιο τεστ (rast test αν το λεω σωστά) να δουμε με σιγουρια

Παντως από ότι μου ειπε η αλλεργία στο ψαρι ειναι αρκετα επικινδυνη και γι'αυτό με εστειλε κατευθειαν για εξετασεις. Μεχρι τοτε δεν δίνω τιποτα που να περιέχει ψάρι

• 2 months later...

Η μικρή μου είναι 10 μηνών και εδώ και ένα μήνα έχουμε ξεκινήσει το ψάρι.Τις δύο πρώτες φορές δεν το ήθελε αλλά από την τρίτη το τρώει και μάλιστα της αρέσει.Ξεκίνησα και εγώ με μπακαλιαράκι και στη συνέχεια δοκίμασα κοκκινόψαρο και παγκάσιους.Είναι κατεψυγμένα και ειδικά το δεύτερο έχει υπέροχη γεύση και το πιο σημαντικό κανένα κόκαλο.Δοκιμάστε το.

Διαφημίσεις

επαθε κι εμενα η μικρη το ιδιο οταν ηταν 1 χρ. μου χε πει ο γιατρος να δωσω ψαρι οταν πια θα το τρωγε ετσι χωρις μπλετερ.δεν ξερω τη σημασια του παντως επιασε

• 3 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...