Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είναι ασφαλές το κολυμβητήριο;


Recommended Posts

  • 1 month later...

Διαφημίσεις


Δεν υπάρχει καμιά τέτοια ερευνητική απόδειξη! Υπάρχουν 1-2 άρθρα σε επίσημα επιστημονικά περιοδικά που μιλούν για πιθανότες να αναπτυχθεί άσμα λόγω επαφής με το χλώριο αλλά δεν είναι πλήρως αποδεδειγμένο. Επίσης, 1-2 άρθρα μιλούν για τα οφέλη στα μωρά όσον αφορά την κινητική τους ανάπτυξη. Τίποτα περισσότερο και κυρίως τίποτα για καρκίνο. Αν θες σου στέλνω τα άρθρα.

as1cCDB0g410010Nzc3NTlvZHwwMTI1ZHxPIFNvdGlyYWtpcyBlaW5haQ.gif
Link to comment
Share on other sites

κοιτα, απο το να μην αθλουνται η γνωμη μου ειναι καλυτερα στην πισινα με το χλωριο. αλλα αν βρεις πισινα με οζον να την προτιμησεις ασυζητητι! εγω θεωρω οτι εμαθα απο τη μια να κολυμπω, απο την αλλη κερδισα μια χρονια ρινιτιδα που ισως να μην ειχε εξελιχθει ετσι....:roll:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Υπάρχει τέτοια πισίνα; Πρώτη φορά το ακούω!

 

 

Στο ΟΑΚΑ η πισίνα που χρησιμοποιείται απο βρέφη έως 2,5 - 3 ετών καθαρίζεται με όζον . Για μεγαλύτερες ηλικίες δεν γνωρίζω. Για πληροφορίες δες εδω www.baby-swimming.gr

Link to comment
Share on other sites

εγω την πηγαίνω την δικιά μου εδω και 5 μηνες στο κολυμβητηριο του Παοκ στη Θεσσαλονικη. καθαριζεται με χλωριο αλλα οι ποσοτητες ειναι παρα πολυ μικρες για να προκαλεσουν τοσο σοβαρα προβληματα . Αλλωστε δε μπορούμε και να τα μεγαλώνουμε σε γυάλες !! Πάντος ούτε και με τα αυτάκια μας έχουμε πρόβλημα . Όλα μία χαρά.της φοράω βέβαια και σκουφάκι. Α

Fwfvp2.png

yNy5p2.png

Link to comment
Share on other sites

Στο ΟΑΚΑ η πισίνα που χρησιμοποιείταιαπο βρέφη έως 2,5 - 3 ετών καθαρίζεται με όζον . Για μεγαλύτερες ηλικίες δεν γνωρίζω. Για πληροφορίες δες εδω www.baby-swimming.gr

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Εμείς μένουμε Θεσσαλονίκη και δεν πρέπει να υπάρχει τέτοια πισίνα.

Δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα υγείας στα παιδιά που να οφείλεται στο κολυμβητήριο. Ανησυχώ περισσότερο για μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ από ότι ξέρω, στα αυτάκια τους μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Ο ανηψιός μου 5 χρονών υποφέρει συνεχώς από ωτίτιδες από τότε που ξεκίνησε κολυμβητήριο. Πήγε για 1,5 χρόνο περίπου αλλά της συνέστησαν οι γιατροί να σταματήσει γιατί μπορεί να προκληθεί μείωση της ακοής από τις συνεχείς οι ωτίτιδες.

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Εμείς μένουμε Θεσσαλονίκη και δεν πρέπει να υπάρχει τέτοια πισίνα.

 

Στην Θεσσαλονικη αν δεν κανω λαθος εχει στην Περαια.

z1QBp3.png UKB8p3.png

 

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στην Θεσσαλονικη αν δεν κανω λαθος εχει στην Περαια.

 

 

Όχι δεν κάνεις λάθος και μεις πήγαμε για λίγο αλλά μας έπεφτε πάρα πολύ μακρυά..

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Όχι φιλενάδα δεν κάνεις λάθος. Εκεί πάει ο μεγάλος μου. Αλλά δεν έχει μόνο Όζον, σε ένα μικρό ποσοστό περιέχει και χλώριο γιατί έτσι επιβάλλει η νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σας μιλάει μια ρώην πρωταθλήτρια κολύμβσης: να τα στείλετε τα παιδιά σας ασυζητητί στο κολυμβητήριο. Έχουν να κερδίσουν τόσο πολλά!!Επεί 13 χρόνια καθημερινά κολυμπούσα,Ούτε ωτίτιδες πέρασα ούτε ρινίτιδες ούτε κρυώματα είχα...

Link to comment
Share on other sites

ναι κορίτσια συμφωνώ ο γιος μου πάει από 3,5 χρονών(είναι 11 τώρα) και η μικρή το ίδιο! δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, δεν αρρωσταίνουν σχεδόν ποτέ, δεν έχουν πάθει ποτέ ωτίτιδα!

είναι πολύ όμορφη άθληση πραγματικά.Επίσης να σας πω ότι το γιο μου τον ξεκίνησα πολύ μικρό με τη συμβουλή της παιδιάτρου, γιατί πάθαινε συνέχεια βρογχιολίτιδα και έκανε συνέχεια εισπνεόμενα..φανταστείτε ότι τότε ζούσα στη Χαλκίδα όπου η πισίνα ήταν ανοιχτή και ο μικρός έκανε μπάνιο σε ζεστό μεν νερό αλλά έξω στο κρύο...τον έβλεπα και έτρεμα αλλά η γιατρός επέμενε...παιδιά δεν θα το πιστέψετε από τότε σταμάτησαν και οι κρίσεις άσθματος που τον ταλαιπωρούσαν και ο συνεχής βήχας.

α!για να αποφύγουν την ωτίτιδα πάντα μετά το ντους μάλλινο σκουφάκι!

 Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Η κολύμβηση σε πισίνα που περιέχει χλώριο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. Μάλιστα, αρκούν 40 λεπτά στο νερό για να προκληθούν αλλοιώσεις στο DNA.

 

 

Στο πλαίσιο της μελέτης, όλοι όσοι κολυμπούσαν σε κλειστές πισίνες, εμφάνισαν τις αλλαγές που υπήρξαν σε μια σειρά από δείκτες που δείχνουν μόνιμες γενετικές τροποποιήσεις.

 

Μάλιστα, οι τοξικές για το DNA επιπτώσεις παρατηρήθηκαν σε 49 υγιή άτομα μετά από κολύμβηση μόλις 40 λεπτών σε μια κλειστή χλωριωμένη πισίνα, όπως ανακοίνωσε το CREAL.

Οι ερευνητές βρήκαν ενδείξεις για αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου σε υγιήάτομα, αλλά και για πιθανά αναπνευστικά προβλήματα από το χλώριο που χρησιμοποιείται ως μικροβιοκτόνο.

 

 

Ερευνητές του Κέντρου Ερευνών στην Περιβαλλοντική Επιδημιολογία (CREAL) της Βαρκελώνης και του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Νοσοκομείου Ντελ Μαρ, υπό τον έλληνα συν-διευθυντή του Κέντρου CREAL επιδημιολόγο Μανόλη Κογεβίνα, δημοσίευσαν τη μελέτη τους στην επιστημονική επιθεώρηση Environmental Health Perspectives.

 

Ο κ. Κογεβίνας, ο οποίος επίσης συνεργάζεται με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας της Αθήνας, ξεκαθαρίζει πως «τα ευρήματα της έρευνας δεν πρέπει να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από το να κολυμπάνε σε πισίνες, καθώς οι θετικές επιπτώσεις για την υγεία από την κολύμβηση μπορούν να αυξηθούν, αν μειωθούν τα επίπεδα αυτών των χημικών στο νερό».

Εν τούτοις, ο βιολογικός καθαρισμός πισίνας με τη διαδικασία ηλεκτρόλυσης που χρησιμοποιείται και σε αρκετές δημόσιες πισίνες στην Ελλάδα, είναι ο πιο υγιεινός και αβλαβής τρόπος απολύμανσης του νερού.

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=5&articleID=10466&la=1

 

το καλοκαίρι ιδίως πρέπει να προσέχουμε για τα παιδια μας ποιο πολύ, γιατί τα βάζουμε σε οποιαδήποτε πισίνα ξενοδοχείου..

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το χλώριο δεν έχει ομοιόμορφη εξάπλωση στον όγκο του νερού της πισίνας.. ωστόσο είναι αποτελεσματικό στον όγκο του νερού που βρίσκεται. Ακόμα και αν η πισίνα έχει κυκλοφορία του νερού, κάποιο σημείο θα υπάρχει που να μην έχει χλωριωθεί.. Πέρα από αυτό, πιστεύω πως η άσκηση στην πισίνα είναι η καλύτερη, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής από τους υπεύθυνους της πισίνας.

Link to comment
Share on other sites

Το νερό της πισίνας περιέχει έτσι κι αλλιώς χλώριο! Το χλώριο που έχει από το υδραγωγείο! Για να το καταλάβετε γεμίστε την μπανιέρα του μωρού σας με νερό. Κλείστε το μπάνιο και μπείτε μετά από μισή ώρα μέσα! Θα νομίζετε πως ρίξατε χλωρίνη. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει πισίνα χωρίς χλώριο! Το θέμα είναι να μην προστίθεται έξτρα χλώριο για τον καθαρισμό τη στιγμή που έχει αποδειχτεί πως είναι βλαβερό σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Στην Ελλάδα ειδικά που δεν ελέγχονται οι πισίνες και χλωριώνονται ανεξέλέγκτα γιατί είναι πιο εύκολο από το να καθαριστούν κανονικά είναι τραγικά τα πράγματα.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...