Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θερμοκρασία μωρού

Recommended Posts

Καλημέρα μανούλες..ήθελα να σας ρωτήσω το εξης: έχω παρατηρήσει ότι τα απογεύματα το μωράκι μου, 6 μηνών σχεδόν τώρα ανεβάζει θερμοκρασία, 37 , 37+1.ή από τον πωπό 37 + 5 για 1 2 ώρες..είναι φυσιολογικό ή θεωρούνται δέκατα?

Διαφημίσεις

και εμενα τα ιδια εδω και αρκετο καιρο. χτες ηρθε ο παιδιατρος και του το ανεφερα και μου λεει οτι ειναι ιωσουλα, πριν λιγο καιρο με εστειλε για καλλιεργεια ουρων. σκεφτομαι μηπως τα ντυνουμε περισσοτερο απ'οσο πρεπει,για δοντια ειναι ακομα νωρις....ελπιζω να μην ειναι τιποτα...

Dz0Up3.png

• 2 weeks later...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΝΤΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΗΣ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΣΣΙΝΑ ΚΑΚΑΚΙΑ ΜΑΣΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΟΤΑΝ ΤΡΩΕΙ...ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ,ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑΤΑ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΝΤΙΑ...:confused:

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΝΤΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΗΣ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΣΣΙΝΑ ΚΑΚΑΚΙΑ ΜΑΣΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΟΤΑΝ ΤΡΩΕΙ...ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ,ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑΤΑ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΝΤΙΑ...:confused:

και εγω καθε μερα κοιταω τα ουλα,ασε που ο τυραννος δεν με αφηνει να τον δω

Dz0Up3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα σας!Εμενα παντως κοριτσια ο γιατρος μου ειχε πει οτι απο 38,5 και πανω θεωρειτε πυρετος σε μωρακι,και οτι μπορει να ανεβαζει θερμοκρασια οταν ζεστενεται ή οταν ειναι λιγο παραπανω ντυμενο...και με εκραζε καθε φορα που τον πηγαινα ντυμενο σα...κρεμμυδι....:)

Κάθε φορά που θες να πας μπροστά.......πήγαινε πίσω και πάρε ΦΟΡΑ!!

ενταξει πυρετός θεωρείται από 38,2 και πάνω αλλά αν το μωρό έχει ας πούμε 37,7 δεν ανησυχούμε? λοιπόν εμένα μου είπε η γιατρός, ο παιδονεφρολόγος που πήγαμε και το ίντερνετ που΄έψαξα πολύ ότι εππιμονα πυρετός 37,2 συνέχεια πχ για μια ολόκληρη μερα χρήζει παρακολούθσηης..αν δηλαδή εμφανίσει ξαφνικά 37,3 ας πούμε τότε το ξεντύνουμε το κάνουμε ένα ντουζάκι και αν συνεχίσει και εχει τότε το αναφέρουμε στον παιδίατρο..εμένα πχ έκανε 37,7 έως 37,8 για 2 ώρες μόνο και την επόμενη κάναμε καλλιέργεια που βγήκε δυστυχώς θετική..το θέμα είναι τίειδους θερμόμετρο έχουμε και πού μετράμε? εγώ έχω ακόμη ένα υδραργυρικό του λεπτού και το βάζω στη μασχάλη 2 λεπτά...για αρκετό διάστημα που με είχε πιάσει εμμονή του έβαζα στον πωπώ το ηλεκτρονικό αλλά σταμάτησα πια..πάντως το ηλεκτρονικό μόλις σφυρίζει δείχνει μικρότερη ένδειξη, θα πρέπει να το κρατάμε 2 λεπτά σίγουρα

Θέλω να σας πω λίγα πραγματάκια εμπειρικά... αφου και εγω είχα ψιλοπροβληματιστεί πέρσυ με το θέμα αυτό. Πρωτά - πρώτα πρέπει να προσέχετε κάποια πραγματάκια πριν θερμομετρήσετε τα μπεμπάκια σας.

1. Τα θερμομετρούμε πάντα 30 -40 λεπτά αφού ξυπνήσουν και οχι αμέσως μετά τον ύπνο γιατί τότε η θερομοκρασία φαίνεται τσιμπιμένη.

2. Μην ντύνετε βαριά τα παιδάκια και μετά βάζετε θερμόμετρο

3. Να περιμένετε 20 -30 λεπτά μετά το γάλα τους γιατί το ζεστό γάλα ανεβάζει λίγο τη θερμοκρασία.

4. Να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε θερμόμετρα τύπου πιπίλα, ηλεκτρονικά κτλ. Το θερμόμετρο υδραργύρου (αν και έχουν πει οτι θα το καταργήσουν μέσα στο 2010) θεωρείται το πιο ακριβές στις μετρήσεις του.

Απο εκεί και πέρα, να ξέρετε οτι τα δόντια δεν προκαλούν πυρετό ούτε καν ανεβασμένη θερμοκρασία. Απο την άλλη όμως, θεωρούμε οτι το μωρό έχει δέκατα μόνο όταν η θερμοκρασία υπερβεί το 37,5. Depon ή αλλο αντιπυρετικό μόνο αν φτάσει 38 και πάνω η θερμοκρασία, και αφου φυσικά συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Οταν βλέπετε τη θερμοκρασία του μωρού λίγο ανεβασμένη, θα πρέπει να υπάρχει και κάποια κλινική ένδειξη ώστε να πούμε οτι κάτι δεν πάει καλά, πχ το μωρό να μην τρώει καλά, να μην έχει όρεξη, να έχει γκρίνια, να φτερνίζεται, να βήχει κτλ. Θέλω να πω οτι αν δεν υπάρχει κάτι απο τα παραπάνω και το μωράκι έχει λίγο ανεβασμένη θερμοκρασία, απλώς παρακολουθείστε το λίγο πιο στενά για αρχή. Συνήθως δεν είναι τίποτα.

• 1 year later...

κοριτσια εχω ξεχασει ποια ειναι η κανονικη θερμοκρασια του βρεφους?εβαλα στη μπεμπα θερμομετρο στον ποπο κ εδειξε 37.2.

ρωταω γιατι εκανε μια φορα διαροια.κολλησε απο τα αλλα 2 που εχουν γαστρεντεριτιδα.πηγαμε παιδιατρο αλλα δεν της ειχα βαλει θερμομετρο τοτε και σε φαινοταν να ειναι και ζεστη.τωρα της εβαλα προληπτικα και εδειξε 37.2

ο γιατρος μας εδωσε ηλεκτρολυτες και ειπε αν κανει διαροια μεχρι αυριο να την ξαναπαμε.μεχρι στιγμης μονο μια φορα εχει κανει πριν 4 ωρες πριν παμε στον γιατρο δηλαδη.αλλα δε θυμαμαι ποια ειναι ειναι κανονικη θερμοκρασια που εχει ενα μωρο.ξερει καμια?

Διαφημίσεις