Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έναρξη παιδικού-Καλή χρονιά σε όλους!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.Σήμερα ξεκίνησε η μικρή μου κόρη παιδικό δημόσιο.Όλα καλά για πρώτη φορά όσον αφορά στις αντιδράσεις της.

Θα γράψω τι μου έκανε κακή εντύπωση μήπως κάποιος έχει παρατηρήσει τα ίδια πράγματα και δω κι εγώ τι θα κάνω.

1)Η παιδαγωγός είναι μια για 14 παιδιά ηλικίας περίπου 2 ετών.

2)Ενω τα περισσότερα παιδάκια φορούν ακόμη πάνα,δεν υπάρχει χώρος αλλαγής.Ούτε πάγκος ούτε τίποτα.Αλλαγή έχουν μόνο σε άλλο τμήμα που είναι τα βρέφη κι αυτός ο χώρος είναι στην απέναντι μεριά του κτιρίου,αφορά δηλαδ'η άλλα παιδάκια.

Ρώτησα την παιδαγωγό πού αλλαζουν τα παιδιά και μου εδειξε τις τουαλέτες!!((προφανώς τα αλλάζουν όρθια! ή στο πάτωμα!

3)το πρωινό των παιδιών είναι γάλα,κέικ,τσουρέκι,κουλουράκια και γενικώς τίποτα υγιεινό.

Αυτά προς το παρόν.Εύχομαι και πάλι καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Διαφημίσεις

Οι συνθήκες που περιγράφεις πιθανόν να επηρεάζουν και τη διάθεση των παιδαγωγών (με το δίκιο τους).

Πρέπει να σας πω ότι δεν είναι όλοι οι παιδικοί σταθμοί έτσι.

Ο γιος μου πηγαίνει δεύτερη χρονιά (πήγε 2,5 ετών) σε δημοτικό σταθμό.

Είναι 2 δασκάλες ανά 20 παιδιά, υπάρχει τουαλέτα με 4 λεκανίτσες & νιπτηράκια και αλλαξιέρα (1 τουαλέτα ανά 2 τάξεις). Οι δασκάλες του έβγαλαν τα pampers κάτι που εγώ δεν μπορούσα στο σπίτι.

Το δεκατιανό είναι τυρί με ψωμί, γιαούρτι κλπ. Αν κάποιο παιδί έχει γενέθλια πρέπει να συμβουλευτεί η μαμά το μάγειρα ο οποίος θα της πει ότι δεν δέχονται τούρτες αλλά κέικ που είναι πιο υγιεινό. Το μεσημεριανό είναι κάθε μέρα της εβδομάδας σχεδόν το ίδιο. Κάθε Δευτέρα μακαρόνια με κιμά, κάθε Τρίτη κριθαράκι ή λαδερό, Τετάρτες ψαρόσουπα, Πέμπτες κοτόπουλο με ρύζι, Παρασκευές όσπριο. Ο γιος μου έμαθε να τρώει όλα τα φαγητά.

Ο παιδικός ανοίγει 7 το πρωί. Το αργότερο που μπορείς να φέρεις το παιδί σου είναι 9.00 και το νωρίτερο που μπορείς να το πάρεις 12.30. Όσα παιδιά μένουν μέχρι αργά κοιμούνται στις 1.30. Μπορείς να πας το πρωί και να πεις σήμερα θα τον αφήσω ολοήμερο (ο παιδικός κλείνει 4-4.30).

Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τις εγκαταστάσεις και κυρίως με τη συμπεριφορά του προσωπικού. Είμαστε μια οικογένεια. Μακάρι να πάρουν και την κόρη μου. Σκέφτομαι να την πάω μετά τα Χριστούγεννα που θα είναι 2,5.