Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΕ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ????

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Εργαζομαι με μειωμένο ωράριο. 4ώρες.

Πηρα την 6αμηνη αδεια του ΟΑΕΔ και από την παραλλη εβδομάδα επιστρέφω κανονικά στη δουλεια.

Αυτό που θέλω να ρωτησω είναι αν δικαιουμε και εγώ μειωμενο ωραριο, όπως οι κοπέλες που δουλεουουν 8αρο.

Ρώτησα στον ΟΑΕΔ και δεν ηξεραν να μου πουν, αλλά μου είπαν ότι λογικα θα δικαιουμαι.

Μήπως έχει βρεθεί καμια άλλη κοπέλα στη θέση μου ή ξέρει αν μου πει?

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Διαφημίσεις

οι 8ωρες κοπελες δουλευουν μετα το 6μηνο 6 ωρες.οι 6ωρες 4 ωρες και ενα τεταρτο και εσυ που εισαι 4ωρη θα δουλευεις 3 ωρες και 10 λεπτα.φιλια

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!1Σ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ

σε ευχαριστώ για την απάντηση!

ξέρεις μήπως για πόσο διαστημα θα ισχυει αυτο το ωραριο?

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

νομιζω ειναι γυρω στον 1 1/2 χρονο.για τις 8ωρες ειναι για τις 4ωρες νομιζω.κανε καμμια ερωτηση και στη επιθεωρηση.παντως ειναι πανω απο χρονο σιγουρα

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!1Σ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ

na rotiso kati posa soy edine o oaed afoy isoyn 4ori? kai ego 4 aori eimai alla sta xartia me exei dilomeni gia 3 nomizo, kai kati allo mporeis na moy peis ti lefta sinolika pires adeia toketoy loxeias ktl? se eyxaristo ek ton proteron!!

i97Sp2.png

Διαφημίσεις

Ώχ! Μου βάζεις δύσκολα....

από τον ΟΑΕΔ, κάθε μήνα ήταν 327 ευρώ.

Για τη γέννα δεν θυμαμαι το ακριβές ποσό, ήταν γύρω στα 1500 ευρώ νομίζω.

Καλησπέρα!

Εργαζομαι με μειωμένο ωράριο. 4ώρες.

Πηρα την 6αμηνη αδεια του ΟΑΕΔ και από την παραλλη εβδομάδα επιστρέφω κανονικά στη δουλεια.

Αυτό που θέλω να ρωτησω είναι αν δικαιουμε και εγώ μειωμενο ωραριο, όπως οι κοπέλες που δουλεουουν 8αρο.

Ρώτησα στον ΟΑΕΔ και δεν ηξεραν να μου πουν, αλλά μου είπαν ότι λογικα θα δικαιουμαι.

Μήπως έχει βρεθεί καμια άλλη κοπέλα στη θέση μου ή ξέρει αν μου πει?

Αχ πολύ χαίρομαι που δικαιούμαστε μειωμένο ωράριο!!!!!!!!!! Τέλεια!!!!!!!!!!!!!!

Να ρωτήσω και κάτι αλλό? Την άδεια του 2009 τη δικαούμαστε κανονικά ολόκληρη έτσι?

Εμένα τελειώνει το εξάμηνο 24/5.

Για την άδεια θέλω να πιστεύω ότι την δικαιούμαστε ολόκληρη!

το θέμα είναι ότι κολάω να ζητησω το μειωμενο ωραριο στον εργοδοτη μου. Το θεωρώ ''κάπως'' να πηγαινω για 3 ωρες στη δουλεια...σαν κοροιδία...

Διαφημίσεις

φοβάμαι ότι μετά από 11 μήνες άδεια (γιατί πήρα κολλητά και ττην άδεια καλοκαιριού),αν ζητήσω και μειωμένο ωράριο.....μόλις κλείσει ο χρόνος μηνμε σουτάρουν....

• 1 month later...

Έχω κάποιες απορίες

δουλεύω σε μια ετ, 8ωρο αλλά με έχουν ως ημιαπασχόληση

δικαιούμε μειωμένο ωράριο ?????? ή όχι ?????

επίσης 3 ιουλίου τελειώνει το 6μηνο, θέλω να σταματήσω αλλα τουλάχιστο να βγώ σε ταμείο ανεργίας!

αν διακαιούμε μειωμένο ωράριο , σκεφτόμουν να μου το δίναν μαζεμένο με την φετινή άδεια έτσι ώστε να είμαι πιο κοντά στον χρόνο για να γίνει έστω εικονική απόλυση

τι μπορώ να κάνω για να μην χάσω το ταμείο ανεργίας????

είνια κρίμα , δουλεύω τόσα χρόνια

nikol μου καλημερα!! για να μπεις στο ταμειο ανεργιας πρεπει να γινει απολυση δλδ να συννενοθεις με τον εργοδοτη να σου κανει την εξυπηρετηση αυτη... ομως αν παρεις το μειωμενο μαζεμενο ο εργοδοτης το δινει ουσιαστικα προκαταβολικα γιατι σου εχει εμπιστοσυνη οτι θα παραμεινεις στην εργασια αλλιως εκεινος απο την στιγμη που εσυ θα φυγεις θα εχει χασει τις μερες που σου προπληρωσε.. οποτε δεν ξερω πως μετα θα ηταν εφικτο να σου κανει την εξυπηρετηση που θελεις για να μπεις στο ταμειο ανεργιας...

edit: ναι και η ημιαποσχοληση εχει μειωμενο ωραριο νομιζω κατα μια ωρα αλλα το οτι εχει ειναι σιγουρο

Edited by Theni
ξεχασα..

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

ναι σωστά, αφου είνα να σταματήσω ποιος ο λόγος να μου δώσει το μειωμένο σε άδεια

απλά σε περίπτωση που δεν δεχτεί να μου κάνει εικονική απόλυση τώρα, τότε θα του πώ πόσο είνια ο απαραίτητος χρόνος για να μπορεί να γίνει η απόλυση και τότε θα ζητήσω το μειωμένο και όσο απομένει θα το δουλεψω

η απόλυση θα γίνει όπως και να χεί γιατί δεν πάει καλά η δουλειά

άρα η εικονική θα τον βολέψει θέλω να πιστέψω λόγω αποζημιωσης

Καλησπέρα.

Ο απαραίτητος χρόνος για να γίνει απόλυση είναι 1 έτος από τον τοκετό.

μπορείς επίσης & να ζητήσεις άδεια άνευ αποδοχών (έως 3,5 μήνες) την οποία είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να σου δώσει.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.

Ο απαραίτητος χρόνος για να γίνει απόλυση είναι 1 έτος από τον τοκετό.

μπορείς επίσης & να ζητήσεις άδεια άνευ αποδοχών (έως 3,5 μήνες) την οποία είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να σου δώσει.

χρόνο κλείνω τον σεπτέμβρη

θα δώ πως τι θα μου πουν και αν δω θα ζητησω και αδεια!!!!

οταν ειχα μιλησει με το λογιστη μου ειχε πει οτι ηετ δεν παει καλά και αν ειναι να δηλωσω παραιτηση γιατι δεν μπορει να γινει ουτε εικονική απόλυση!!!

δεν θέλω να χ΄΄ασω το ταμείο όμως

και τώρα σκέφτηκα αν είναι να τους έλεγα να μου κολλήσουν τουλάχιστο τα ένσημα και να τα πληρώσω !!!!

ουφ τι να κάνω , έμπλεξα και δεν θέλω να μαλώσω γιατί είναι συγγενείς

θα δώ πως τι θα μου πουν και αν δω θα ζητησω και αδεια!!!!

Τίποτα δεν θα σου πουν. Η άδεια είναι άνευ αποδοχών & την προβλέπει ο νόμος

ΕΓΣΣΕ 1993 Αρθρο 8. Γονική άδεια ανατροφής.

http://www.gsee.gr/userfiles/file/EGSSE/egsse1993.pdf

• 1 year later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! ΜΗΠΩς ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ? ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΕΑΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΟΙ ΜΕΡΕς ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ Ή ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! ΜΗΠΩς ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ? ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΕΑΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΟΙ ΜΕΡΕς ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ Ή ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Οι ημερες που βγαινουν απο το μειωμενο ειναι ημερολογιακες η εργάσιμες??

• 4 months later...

ειμαι εξαωρη στην δουλεια,τωρα γυριζω και μου ειπαν οτι δικαιουμαι 45 λεπτα την μερα,ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανενας αν ισχυει αυτο ή δικαιουμαι 1 ωρα? και ειναι για 18 μηνες?

• 7 months later...

καλημερα κοριτσια!!! ειμαι 6ωρη στην δουλεια μου..θα ηθελα λοιπον να ρωτησω οταν με το καλο γυρισω τι ωραριο θα κανω κ για ποσο διαστημα?? ακομα να σας πω οτι εργαζομαι μονο πρωινο ωραριο,οταν γυρισω μπορουν να με γυρισουν κ σε απογευματινο(ως τις 9 το βραδυ) η' δεν επιτρπετε??

Xc60p3.png ghL0p3.png

• 2 weeks later...