Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

<<Καταγγελω>> το βιβλιο "Τι να περιμενεις τον πρωτο χρονο"

Recommended Posts

Λοιπόν αγορασα το βιβλίο "Τι να περιμένεις τον πρώτο χρονο του μωρου σου" απο τις εκδόσεις διόπτρα μιας και μου το σύστησε μια ξαδερφη μου απο την Αμερική και εχω φρικάρει με αυτα που λέει μεσα σχετικά με τον θηλασμό. Αναλυει τον κάθε μήνα και σου δίνει συμβουλές και σε καθε μηνα λέει για απογαλακτισμό! Αυτο ειναι εξωφρενικό! Μια μαμα που δεν εχει ασχοληθεί οπως εμεις εδω και το εχει τυφλοσούρτη θα παρασυρθεί. Να φανταστειτε ειμαι στον 6ο μηνα και αναφερει οτι το μωρο πρεπει να απογαλακτιστει απο το στηθος γιατι θα σαπισουν τα δοντια του!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Συνεχεια εχει μεσα συμβουλες απογαλακτισμού και φυσικά ο τομεας του θηλασμού ειναι αρχαιοτάτων χρονων!...ακομα δεν εχω παει παρακατω να σας πω κι αλλα αλλα με αυτα που διαβαζω εχω τρελαθεί! Το βιβλιο εχει πουλησει περισσοτερα απο 7.000.000 αντιτυπα παγκοσμιως...καταλαβαινετε τωρα!

Προσοχή λοιπόν υποψήφιες μανούλες!

Διαφημίσεις

Το έχω το βιβλίο... με βοήθησε σε πολλά...

Νομίζω πως στα κεφάλαια αναφέρει τάισμα του μήνα, για θηλασμό και αποθηλασμό και ψυχοκινητική ανάπτυξη.

Επειδή δε με ενδιέφερε ο αποθηλασμός δεν είχα δώσει σημασία. Δεν έχω διαβάσει τι λέει σε αυτά τα σημεία. Όταν όμως έφτασα στους 8,5 μήνες θηλασμού και ήθελα να σταματήσω λόγω εγκυμοσύνης.... διάβασα το αντίστοιχο νομίζω σημείο. Αν και περισσότερες πληροφορίες πήρα από τη μαία μου.

Θέλει πάντα προσοχή σε όσα διαβάσουμε. Πάνω απ' όλα η κρίση η δική μας και όχι πιστή εφαρμογή του ότι διαβάζουμε. Από εκεί και πέρα για τα μωρά με βοήθησε πολύ.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ναι σε αλλα θεματα μπορει να ειναι πολυ χρήσιμο αλλα το σημαντικότερο πράγμα τον πρώτο χρονο ειναι το ταίσμα του παιδιου οποτε....

Στην αρχη δεν εδωσα σημασία αλλα τωρα που το ειδα με ησυχια τρελάθηκα!

Επίσης αν το παιδί σας ξυπνάει μέσα στην νύχτα, με αυτό το βιβλίο θα αισθανθείτε ότι είναι ελαττωματικό και πρέπει να το αλλάξετε! :)

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

Αλήθεια; Αυτό με τα χαλασμένα δόντια πού το γράφει; Δεν το έχω πρόχειρο τώρα το βιβλίο, αλλά δεν μου φάνηκε και ότι ήταν μανιφέστο απογαλακτισμού...

Εγώ είχα την εντύπωση ότι περιγράφουν συνοπτικά τι μπορεί να γίνει γύρω από τον απογαλακτισμό, ανάλογα με την ηλικία. Έχω και τη συνέχεια του βιβλίου αυτού, για το 2ο και 3ο χρόνο και βλέπω και άλλα θέματα που επανέρχονται, όπως το κόψιμο του μπιμπερό, τα νυχτερινά ξυπνήματα, οι στερεές τροφές, οι παιδικοί σταθμοί κτλ... Αλλιώς τα προσεγγίζει αυτά τα θέματα ανάλογα με την ηλικία. Νομίζω η τελευταία ηλικία που αναφέρεται το θέμα του απογαλακτισμού είναι οι 24 μήνες.

Κατά τα άλλα και γω που έχω την ευκαιρία να το φυλλομετρώ κατά καιρούς όλο και κάτι βρίσκω μέσα και συμφωνώ με την Alcyon, τέτοια βιβλία καλό είναι να τα αξιολογεί κανείς ανάλογα με το στυλ διαπαιδαγώγησης που έχει. Μερικά πράγματα, όπως οι στερεές τροφές, φαίνεται ότι είναι αρκετά διαφορετικά από ό,τι τα προσεγγίζουμε εδώ. Επίσης με τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου φαίνεται ότι θεωρείται εκεί ότι καλό ειναι να γίνει αποκοπη και από το μπουκάλι... Αλλά έχει πολλές πληροφορίες για πολλά θέματα και μπορεί κανείς να κρατήσει ό,τι του ταιριάζει.

Οποια θελει να θηλασει θα θηλασει........Απο το βιβλιο θα περιμενει να μαθει περι θηλασμου????

Ελεος ρε κοριτσια............

Όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν, αλλά σε αυτό το forum έχουμε διαβάσει πολλές ιστορίες γυναικών που ήθελαν να θηλάσουν αλλά δεν τα καταφεραν λόγω απαράδεκτων οδηγιών από συγγενείς, φίλες, παιδιάτρους, μαίες, γυναικολόγους, βιβλία κτλ. Ας μην τις κατηγορούμε όλες που δεν κατάφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και ναι, από τα βιβλία περιμένω να μάθω, γιατί δεν έχω κανέναν να μου δείξει. Η μάνα μου με θήλασε για 1,5 μήνα, η πεθερά μου επίσης δεν θήλασε τα παιδιά της και δεν έχω καμία φίλη που να θήλασε πάνω από 40 μέρες. Από τις μαίες δεν περιμένω πολλα. Ευτυχώς έπεσαν στα χέρια μου τα βιβλία της Πατσούρου, όμως θα μπορούσα να είχα πάρει και το συγκεκριμένο

Όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν, αλλά σε αυτό το forum έχουμε διαβάσει πολλές ιστορίες γυναικών που ήθελαν να θηλάσουν αλλά δεν τα καταφεραν λόγω απαράδεκτων οδηγιών από συγγενείς, φίλες, παιδιάτρους, μαίες, γυναικολόγους, βιβλία κτλ. Ας μην τις κατηγορούμε όλες που δεν κατάφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και ναι, από τα βιβλία περιμένω να μάθω, γιατί δεν έχω κανέναν να μου δείξει. Η μάνα μου με θήλασε για 1,5 μήνα, η πεθερά μου επίσης δεν θήλασε τα παιδιά της και δεν έχω καμία φίλη πουνα θήλα σε πάνω από 40 μέρες. Από τις μαίες δεν περιμένω πολλα. Ευτυχώς έπεσαν στα χέρια μου τα βιβλία της Πατσούρου, όμως θα μπορούσα να είχα πάρει το και συγκεκριμένο

Συμφωνω μαζι σου...........Η διαφορα ειναι στο ΘΕΛΕΙ......

Εγω δεν εγραψα για το αν μπορουν να θηλασουν αλλα για το αν θελουν...:wink:

Τωρα αν δεν εμπιστευεσαι κανεναν ουτε καν τις μαιες.......τοτε διαβασε την Κα Πατσουρου........Λες πως αυτη που ΔΕΝ θελει να αποθηλασει θα ακολουθησει συμβουλες αποθηλασμου???:confused::confused::confused:...Φυσικα και θα ψαξει να βρει το καταλληλο βοηθημα....

Και αν ειχες παρει το συγκεκριμενο.....θα το ακολουθουσες "τυφλά"?????:confused:......και θα αποθηλαζες χωρις να θελεις??????:roll::roll::roll:...Για να καταλαβω δηλαδη....

κορίτσια δεν συμφωνώ μαζί σας. Δεν έχω εντρυφήσει σε αυτό το θέμα του απογαλακτισμού που αναφέρετε αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο το έχω βρει ιδιαιτέρως χρήσιμο , ίσως το πιο χρήσιμο βιβλίο που έχω διαβάσει μέχρι τώρα.Απαντά σε πολλά καίρια ερωτήματα και απαντά σχεδόν σε όλες τις απορίες που μπορέι να σου δημιουργηθούν...Είναι καταπληκτικό βιβλίο...Επίσης πιστέύω, ότι τις περισσότερες φορές σε καθησυχάζει για πολλά πολλά θέματα....Για εμένα είναι ευαγγέλιο και για τα δύο μου παιδιά(εννοείται ότι δεν είμαι βιβλιοπώλης...)και φυσικά το συστήνω ανεπιφύλακτα.είναι στην κρίση του καθενός εάν θα το ακολουθήσει πιστά ή θα ασπαστεί μόνο ως προς το μέρος που του ταιριάζει....

Διαφημίσεις

Δεν μιλάμε για εμένα γιατί εγώ δεν έχω ακόμα παιδιά και άρα δεν έχω εμπειρία θηλασμού, και επίσης από τη φύση μου ποτέ δεν ακολουθώ κάτι αν δεν το ερευνήσω. Ας μην βιαζόμαστε να θεωρούμε τον εαυτό μας το απόλυτο παράδειγμα και μέτρο σύγκρισης. Πολλές γυναίκες αποθήλασαν επειδή η μαία ή ο παιδίατρος τους είπε θηλασμός κάθε τρεις ώρες, 15 λεπτά από κάθε στήθος και αν δεν χορτάσει δώσε συμπλήρωμα, με αποτέλεσμα να κοπεί το γάλα. Αν κάνεις το κόπο να ψάξεις στην ενότητα του θηλασμού θα βρεις δεκάδες παρόμοιες ιστορίες

Στη δική μου περίπτωση πάντως... το βιβλίο αυτό μαζί με το "τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος" ήταν κάτι σα manual. Το ότι θήλασα τα δίδυμα το οφείλω σε πληροφορίες που βρήκα εκεί μέσα. ΟΛΟΙ οι άλλοι μου λέγανε πως αποκλείεται να τα θηλάσω. Το διάβασα, είδα τα σκίτσα από τις στάσεις για θηλασμό διδύμων και .... δοκίμασα. Πέτυχαν όλα μια χαρά.

Νομίζω πως το βιβλίο προσπαθεί να πιάσει σφαιρικά όλα τα θέματα με μορφή ερωταποκρίσεων έτσι ώστε να είναι πιο ευανάγνωστο. Όπως λοιπόν βοηθάει αυτές που θέλουν να θηλάσουν, όπως βοηθάει για τις στερεές τροφές, δείχνει και τρόπους αποθηλασμού ανάλογα με την ηλικία.

Επίσης πολλές πληροφορίες περί θηλασμού βρίσκονται στο "τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος". Πολλές από αυτές τις είδα κάπως να .... απαξιώνονται σε ενότητες του θηλασμού, αλλά εμένα με βοήθησαν αρκετά. Διαβάζοντας στο φόρουμ για θέματα που και εγώ η ίδια είχα δει βελτίωση ακολουθώντας έναν α' τρόπο ενώ οι συστάσεις από το φόρουμ ήταν διαφορετικές... μπερδεύτηκα.

Επειδή μπερδεύτηκα λοιπόν απευθύνθηκα στις συμβουλές της μαίας μου και του βιβλίου που τόσο καιρό με κράτησαν στο θηλασμό και σταμάτησα να ψάχνω αν είναι τεκμηριωμένες σε βιβλιογραφία.

Θέλω να θηλάσω. Θηλάζω. Ακούω το παιδί μου και τίποτα άλλο. ;)

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Για μια ακόμη φορά, συμφωνώ με την alcyon (έχει καταντήσει μονότονο, χεχε).

Εχω και τα 2 βιβλία ("εγκυος" και "πρώτο χρόνο") και όντως απετέλεσαν το manual σε μια περίοδο που δεν ήξερα που πάνε τα 4, και με βοήθησαν πάρα πολύ. Ακόμη το ανοίγω και το συμβουλεύομαι.

Ωστόσο, όπως ισχύει για όλα τα πράγματα, πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς το βιβλίο με κριτική σκέψη, και να φιλτράρει την παρεχόμενη πληροφορία (δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή, κλείνουν τα μάτι μου καθώς γράφω). Το βιβλίο δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ένστικτό μου, ή την κρίση μου. Έτσι, και στη δική μου περίπτωση, επειδή δεν με ενδιαφέρει ακόμα αποθηλασμός, δεν έδωσα σημασία (όπως δεν έδωσα σημασία στο κεφάλαιο περί περιτομής, σε όσα αναφέρονται για τις στερεές τροφές, γιατί θεωρώ ότι είναι προσαρμοσμένα στα αμερικανικά δεδομένα κτλ κτλ).

Ορθό αυτό ... πως είναι προσαρμοσμένα στα αμερικάνικα δεδομένα. Μου φάνηκε έντονο εξ αρχής. Όμως μου άρεσε που διαβάζοντας το βιβλίο που στα θεμάτα του θηλασμού των διδύμων που τα βρήκα εξαιρετικά χρήσιμα και βασίστικα επάνω τους με επιτυχία, βρήκα και τροφή για να αξιολογήσω το γιατρό (τους γιατρούς μου για την ακρίβεια), ως προς το θέμα της καισαρικής. Βρήκα πώς να το προσεγγίσω για να τους δείξω πως θα ήθελα να έχω έναν φυσικό τοκετό αν αυτό είναι δυνατό. Μέχρι τότε τα σκεφτόμουν και φοβόμουν πως θα με βάλουν στο νυστέρι χωρίς να με ρωτήσουν. Σύμφωνα με όσα άκουγα εδώ κι εκεί.... ένιωθα απειλή από τους γιατρούς και πως πάνε να με εκμεταλλευτούν πριν καν οι ίδιοι δηλώσουν τη θέση τους.

Διαβάζοντας, κατάλαβα κάποια πράγματα και καθόρισα τη στάση μου ώστε να μπορώ να δω "διαγνωστικά" το γιατρό ως προς το τι πιστεύει καλύτερο και παράλληλα να μην προβάλλω παράλογες απαιτήσεις σε πραγματικό κίνδυνο.

Κι εγώ τα έχω τα βιβλία. Και τα 3. Τα έχω πάρει και για δώρο σε φίλες μου. Όταν πρωτοέμεινα έγκυος και δεν ήξερα την τύφλα μου, έψαχνα κάποιο βιβλίο που να μου λέει μήνα μήνα τί να περιμένω και αυτό το βιβλίο με βοήθησε πάρα πολύ να κατανοήσω την κατάστασή μου:lol: Έτσι πήρα και τα άλλα δύο σαν μάνιουαλ για το μωρό.

Έχει πολύτιμες πληροφορίες, σε καθοδηγεί ώστε να ξέρεις τί θεωρείται φυσιολογικό και δίνει πολλές πρακτικές συμβουλές. Ωστόσο, στο θέμα των εμβολίων, της διατροφής (εκθειάζει τους χυμούς π.χ.) κλπ. είναι εντελώς προσανατολισμένο στα αμερικάνικα δεδομένα και έχει γίνει απλή μετάφραση χωρίς κάποια "προσαρμογή" στην Ελληνική πραγματικότητα.

Αυτό που δεν μου άρεσε στα βιβλία αυτά κι έτσι κατανοώ την "καταγγελία" της yogini είναι πως π.χ. ενστερνίζονται κάποιες - για μένα - αυταρχικές μεθόδους για τη διαπαιδαγώγηση του μωρού ως προς τον ύπνο. Εγώ είχα ανησυχήσει πολύ που το μωρό μου δεν κοιμόταν τις ώρες που έγραφε το βιβλίο, και με τους τρόπους που έγραφε το βιβλίο και είχα ακολουθήσει τη μέθοδο cry it out, μέχρι που την απέρριψα, είχα αγχωθεί πάαρα πολύ για να κόψουμε την πιπίλα αλλά και το πότε θα μάθει επιτέλους το μωρό μου να πίνει από το ποτήρι (λες και υπάρχει περίπτωση να μη μάθει).

Επίσης είδα πως περιγράφουν τον τρόπο θηλασμού που πρότειναν οι γιατροί πριν 40 χρόνια (κάθε 3 ώρες κλπκλπκλπ) και αν δεν είχα διαβάσει και κάποιο άλλο βιβλίο για το θέμα (δυστυχώς δεν θυμάμαι πως λεγόταν, ήταν γραμμένο από κάποια ελληνίδα μαία) δεν νομίζω πως θα είχα καταφέρει να θηλάσω μιας και το "τι να περιμένετε..." μου έδινε τις συμβουλές που μου έδινε και η μαμά μου της οποίας της είχε "κοπεί το γάλα" στους 2 μήνες...

Συνέχισα λοιπόν να συμβουλεύομαι το "τι να περιμένετε..." αλλά με πιο κριτικό πνεύμα κι έτσι ηρέμησα...

Διαφημίσεις

Mπουκίτσα δε συμφωνώ μαζί σου. Εγώ ήθελα πάρα πολύ να θηλάσω, αλλά επειδή δεν είχα καμία ουσιαστική βοήθεια από τις μαίες και λόγω επίπεδων θηλών δεν τα κατάφερα. Μου στοίχισε πολύ αυτό και με πειράζει ακόμη και σήμερα!!! Καλό είναι να μην γενικεύουμε. Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες και ειδικά αυτό το θέμα είναι λεπτό για κάποιες από μας!

Αυτο λεω κι εγω βρε mammy μου....Αφου δεν καταφερες να θηλασεις για καποιον συγκεκριμενο λογο.....θα περιμενες ενα βιβλιο με γενικες οδηγιες να σου δωσει λυση???Η πας και παιρνεις καποιο εξειδικευμενο βιβλιο καθαρα για τον θηλασμο η συμβουλευεσαι καποιον ειδικο...

Δηλαδη παλια που δεν υπηρχαν βιβλια,τηλεοραση,μελετες και ενημερωση....οι γυναικες δεν θηλαζαν????

Τον ποιον θα συμβουλευτει ο καθενας ειναι στην κριση του καθενος.....

Και δεν αναφερθηκα σε κανεναν προσωπικα....οποτε μην το παιρνεις και προσωπικα...Αν "θελεις"...."μπορεις"...τουλαχιστον να προσπαθησεις....

Έχει πολύτιμες πληροφορίες, σε καθοδηγεί ώστε να ξέρεις τί θεωρείται φυσιολογικό και δίνει πολλές πρακτικές συμβουλές. Ωστόσο, στο θέμα των εμβολίων, της διατροφής (εκθειάζει τους χυμούς π.χ.) κλπ. είναι εντελώς προσανατολισμένο στα αμερικάνικα δεδομένα και έχει γίνει απλή μετάφραση χωρίς κάποια "προσαρμογή" στην Ελληνική πραγματικότητα.

Αυτό που δεν μου άρεσε στα βιβλία αυτά κι έτσι κατανοώ την "καταγγελία" της yogini είναι πως π.χ. ενστερνίζονται κάποιες - για μένα - αυταρχικές μεθόδους για τη διαπαιδαγώγηση του μωρού ως προς τον ύπνο. Εγώ είχα ανησυχήσει πολύ που το μωρό μου δεν κοιμόταν τις ώρες που έγραφε το βιβλίο, και με τους τρόπους που έγραφε το βιβλίο και είχα ακολουθήσει τη μέθοδο cry it out, μέχρι που την απέρριψα, είχα αγχωθεί πάαρα πολύ για να κόψουμε την πιπίλα αλλά και το πότε θα μάθει επιτέλους το μωρό μου να πίνει από το ποτήρι (λες και υπάρχει περίπτωση να μη μάθει).

Επίσης είδα πως περιγράφουν τον τρόπο θηλασμού που πρότειναν οι γιατροί πριν 40 χρόνια (κάθε 3 ώρες κλπκλπκλπ) και αν δεν είχα διαβάσει και κάποιο άλλο βιβλίο για το θέμα (δυστυχώς δεν θυμάμαι πως λεγόταν, ήταν γραμμένο από κάποια ελληνίδα μαία) δεν νομίζω πως θα είχα καταφέρει να θηλάσω μιας και το "τι να περιμένετε..." μου έδινε τις συμβουλές που μου έδινε και η μαμά μου της οποίας της είχε "κοπεί το γάλα" στους 2 μήνες...

Συνέχισα λοιπόν να συμβουλεύομαι το "τι να περιμένετε..." αλλά με πιο κριτικό πνεύμα κι έτσι ηρέμησα...

Ακριβως αυτά με προβλημάτισαν κι εμενα!

Και εγω πήρα απάντηση απο το βιβλιο σε 2-3 πράγματα και τοσο καιρό δεν ειχα δώσει σημασια ομως τώρα το ξανακοίταξα και το εξέτασα πιο προσεχτικά. Αν οταν εχω απορια παω στο βιβλιο και το βιβλιο μου λεει οτι κανονικα ειναι ωρα να περασω στο μπιμπερο τι γινεται;

Εμεις εδω μεσα εχουμε μια χαρα κριτικό πνεύμα αλλες κοπέλες ομως εκει εξω εχουν μονο το βιβλίο. Νομιζω οτι θα επρεπε να διορθώσουν κάποια πράγματα και μετα θα γινοταν το σουπερ βιβλιο.

Ισως η La Leche Leaque να έπρεπε να τους στειλει καποιες προτάσεις.....

Επισης επειδή εχω βαρεθεί να ψάχνετε τις λέξεις για να ξεκινήσετε καυγά, το καταγγελω το έγραψα γιατι ειμαι στον τομέα των καταγγελιών και με καποιο τροπο πρεπει να ονομάσω το θέμα. Εχω κάθε δικαιωμα να χρησιμοποιω οποια έκφραση μου αρεσει νομιζω απο τη στιγμή που δεν προσβάλλω κανεναν προσωπικά στην τελική ας έρθει η συγγραφέας να μου ζητησει τα ρεστα :). Τελος.

Nαι, μπορεί βέβαια κάθε γυναίκα να μην είχε πρόσβαση παλιά σε βιβλία και ενημέρωση, όμως είχε κοντά της τη μάνα της, τη θεία της, τη φίλη ή τη γειτόνισσα, που όλες είχαν θηλάσει τα παιδιά τους και μπορούσαν να τη βοηθήσουν και να της συμπαρασταθούν... Δεν ισχύει όμως αυτό σήμερα... δυστυχώς... για το λόγο αυτό και πολλές μανούλες παρόλο που έχουν όλη την καλή διάθεση δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά όσο θα ήθελαν...

Όλα τα παιδιά δεν είναι ίδια... άλλα θηλάζουν κάθε τρίωρο, άλλα κάθε δίωρο, άλλα κάθε 1 ώρα... επίσης άλλα κοιμούνται πολλές ώρες το βράδυ και άλλα ξυπνάνε κάθε τόσο να θηλάσουν... Όμως όλα αυτά είναι φυσιολογικά κι από τη στιγμή που το δεχόμαστε αυτό, βιβλία του τύπου "τι να περιμένω από το παιδί μου..." που ευαγγελίζονται κοινό τρόπο αντιμετώπισης όλων των παιδιών, επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι σωστά... Γιατί αγνοούν τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού...

Δεν είμαστε μία μάζα ανθρώπων... είμαστε ξεχωριστοί, με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας μας... κι αν ένα βιβλίο ταιριάζει σε μια ομάδα ανθρώπων σε μια άλλη μπορεί να είναι απαράδεχτο... Δεν είναι κακό αυτό ούτε πρέπει να αποτελεί αφορμή αντιπαράθεσης!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Οποια θελει να θηλασει θα θηλασει........Απο το βιβλιο θα περιμενει να μαθει περι θηλασμου????

Ελεος ρε κοριτσια............

Μην το λές, στο πρώτο μου παιδί ήμουν άσχετη και καμία απο το περιβάλλον μου δεν είχε θηλάσει, ο παιδίατρος άσχετος , ήμουν έρμαιο στην κοτσάνα του καθενός, στον 4ο μήνα ο θηλασμός πήγε περίπατο. Τώρα στο δεύτερο παιδί αν δεν είχα πάρει το βιβλίο της Πατσούρου και δεν ενημερωνόμουνα εδώ απο το φόρουμ δεν νομίζω οτι θα είχα την ίδια αυτοπεποίθηση.

Πάντως η αλήθεια είναι επειδή το έχω και εγώ το βιβλίο οτι σε κάποια σημεία είχα την αίσθηση οτι δίνει κάποιες οδηγίες για αποθηλασμό π.χ. σελίδα 221 που λέει γιατί να δώσει συμπλήρωμα. Η γυναίκα επιθυμεί να πάει σινεμά, να βγεί με τον άντρα της κτλ, γιατί προτείνει συμπλήρωμα και δεν λέει να φτιάξει μία τράπεζα να βγάζει γάλα και να το αποθηκεύει? Στον δεύτερο μήνα δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα το συμπλήρωμα? Εγώ δηλαδή δεν θέλω να πάω σινεμά, δεν θέλω να μείνω μόνη μου με τον άντρα μου? Σε αυτή την φάση είναι θυσίες που πρέπει να κάνω, το παιδί μου με χρειάζεται ίσως πιο πολύ απο ποτέ. Όταν διαβάζεις κάτι τέτοια απο τόσο ΄καλό΄βιβλίο τα πέρνεις στο κρανίο και νιώθεις ούφο! Αλλά φαντάζομαι το μαρκετινγκ λέει πως για να πουλήσεις πρέπει να πιάσεις όλη την γκάμα των μαμάδων... Αυτό όμως ίσως σαμποτάρει την σωστή ενημέρωση και απλά μας χαιδεύει τα αυτιά μας.

Yogini μαζί σου! Τέλος

Συμφωνώ με αυτά που λες Δήμητρα, και επειδή σήμερα οι νέες μητέρες πιθανότατα δεν έχουν ξαναπιάσει μωρό στα χέρια τους (όπως κι εγώ μέχρι να γεννήσω), τέτοια βιβλία κατά τη γνώμη μου δίνουν πρακτικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν. π.χ. σου λένε πως το μωράκι σου μπορεί να κλαίει όλη μέρα γιατί έχει κολικούς οπότε δεν θα φρικάρεις εντελώς αν σου συμβεί.

Και γενικώς προσέχουν ώστε πάντα να γράφουν πως όλα τα μωράκια δεν είναι ίδια και μπορεί οι συμπεριφορές να αλλάζουν και ρωτήστε τον παιδίατρό σας κλπ.

Η κάθε μαμά γράφει το βιβλίο για το δικό της παιδί :lol::lol:

Λοιπόν, κι εγώ το βιβλίο αυτό το αποκαλούσα manual. Toυς πρώτους μήνες όμως του θηλασμού μπορώ να πω ότι περισσότερο με άγχωνε παρά με βοηθούσε.Γιατί;Επειδή έλεγε ότι αν το παιδί επιθυμεί να θηλάσει σε λιγότερο από μια ώρα από την προηγούμενη φορά που θήλασε τότε πιθανότατα δεν του φτάνει το γάλα.

Στον περίγυρο μου δεν είχα γυναίκες που να έχουν θηλάσει και σε ΟΛΟΥΣ φαινόταν περίεργο που το παιδί ήθελε να τρώει όλο το απόγευμα...Τότε δεν ήμουν στο φόρουμ και δεν ήξερα ότι αυτό είναι απόλύτως φυσιολογικό. Εκ των υστέρων ένοιωσα μεγάλη ανακούφιση που και άλλες μαμάδες ένιωθαν και ζούσαν το ίδιο. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα. Το να κατανοήσει η μαμά ότι αυτό που κάνει το παιδί της είναι φυσιολογικό και δεν φταίει το γάλα της που είναι ''αραιό'' ''ανεπαρκές'' κλπ, κλπ, είναι βασικό για να μην χάσει το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση της και σταματήσει το θηλασμό....Είναι ευαίσθητο το θέμα και, ναι, μπορεί να επηρέασει μια καινούρια μαμά....

Από κει και πέρα συμφωνώ και εγώ με την άποψη ότι καλό είναι να έχουμε κριτικό πνευμα ως προς αυτά που διαβάζουμε και ακούμε...

Πάντως το βιβλίο έχει ένα εξαιρετικά χρήσιμο παράρτημα για τις παιδικές αρρώστιες με τα συμπτώματα τους και τα ατυχήματα....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Αλλά φαντάζομαι το μαρκετινγκ λέει πως για να πουλήσεις πρέπει να πιάσεις όλη την γκάμα των μαμάδων... Αυτό όμως ίσως σαμποτάρει την σωστή ενημέρωση και απλά μας χαιδεύει τα αυτιά μας.

Yogini μαζί σου! Τέλος

Mετά από αυτό το σχόλιο, δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσθέσω... απλά Ζωή, έβαλε νομίζω τα πράγματα στη σωστή τους θέση... Τα περισσότερα από αυτά τα βιβλία είναι γραμμένα για να απευθύνονται σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται... Για το λόγο αυτό παραθέτουν ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες (π.χ. αρρώστιες, αντιδράσεις μωρού) και ταυτόχρονα διαφορες ανακρίβειες που χαϊδεύουν τα αυτιά... Ορισμένες μαμάδες τέτοιου είδους βιβλία μπορεί να τις βοηθούν γιατί έτυχε να ταιριάζουν με το μωρό τους... αν όμως ένα μωρό επιμένει να ξυπνά το βράδυ και δεν ταιριάζει με τα στάνταρς του βιβλίου τότε τι γίνεται? καταχωρείται αυτομάτως στα προβληματικά παιδιά?

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαβαζα τόσα πολλά για την ανάπτυξη των παιδιών μου που αποφάσισα να σταματήσω το διάβασμα ......:wink::P

Αφήστε τα βιβλία τα δήθεν ειδικά και ακολουθήστε το ένστικτό σας κορίτσια! Καμιά φορά και τις μαμάδες σας γιατί εεε όσο νά ναι όσο και να μας νευριάζουν όλο και κάτι θα ξερουν.... Τουλάχιστον θα έχουμε και ένα άτομο στο οποίο θα μπορούμε να ξεσπάσουμε :lol:

το συγκεκριμενο βιβλιο που αναφερετε δεν το ξερω, εχει παρει ομως ο αντρας μου μια εγκυκλοπαιδια για εγκυμοσυνη,μωρα,παιδια...

σταματησα να τη διαβαζω, οταν εφτασα στο σημειο που λεγε οτι τον ταδε μηνα, τα μωρα πρεπει να κανουν αυτο...

επειδη το δικο μου μωρο, ΤΟ ΑΥΤΟ δεν το εκανε... ψιλοσαλταρησα... και προκειμενου να τρελαθω, εκρυψα τα βιβλια..

Κανένα μέλος ή ομάδα μελών δεν είναι αρμόδια να κατευθύνει ή να κρίνει αποφάσεις ή σκέψεις των μελών, σχολιάζοντας αρνητικά ή με χλευασμό ή ειρωνία τις δημοσιεύσεις τους.

Πιστεύουμε ότι όλες οι γνώμες και απόψεις είναι πολύτιμες και πρέπει να εκφράζονται

(Όχι μόνο αυτές της πλειοψηφίας ή της οποιασδήποτε φαινομενικής πλειοψηφίας δηλαδή)

απο την στιγμή που αυτές δημοσιεύονται σύμφωνα με τους κανονισμούς του φόρουμ.

Στους κανονισμούς του φόρουμ αναφέρεται ότι μόνο οι συντονιστές και η διαχείριση έχουν δικαίωμα αρνητικού σχολιασμού της συμπεριφοράς των μελών.

Για να ενισχύεται η ανταλλαγή απόψεων, απαιτείται η διατύπωση της άποψης του καθενός, να μην περιλαμβάνει απαξιωτικούς, ειρωνικούς ή με χλευασμό χαρακτηρισμούς και εκφράσεις.

Απαγορεύεται η χρήση προσβλητικών εκφράσεων, η παράθεση χυδαίου , άσεμνου ή προστατευόμενου απο νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού και οι προσωπικές επιθέσεις.Ο σχολιασμός της συμπεριφοράς των μελών, είναι αποκλειστικά θέμα της διαχείρισης και των συντονιστών του forum της ΕΕΕΓ