Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΤΕΝΩΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΩΝ

Recommended Posts

Πήγα σήμερα για ακτινογραφίες γιατί απο τότε που γέννησα υποφέρω απο έντονους πόνους στην πλάτη και την μέση

το πόρισμα είναι ΣΤΕΝΩΣΗ σπονδύλων, στο ΙΚΑ δεν σου λένε και πολλά και το μόνο που ρώτησα ήταν αν είναι κάτι που φεύγει ή διορθώνεται, και ο γιατρός εκεί μου είπε ότι "θα το έχεις για πάντα πλέον αλλά τα υπόλοιπα με το γιατρό σου!"

εγώ υποφέρω και ραντεβού έχω την τρίτη

θα ήθελα αν κάποιος ξέρει κάτι να μου πεί

πως αντιμετωπίζεται και αν ανιμετωπίζεται

Διαφημίσεις

Πήγα σήμερα για ακτινογραφίες γιατί απο τότε που γέννησα υποφέρω απο έντονους πόνους στην πλάτη και την μέση

το πόρισμα είναι ΣΤΕΝΩΣΗ σπονδύλων, στο ΙΚΑ δεν σου λένε και πολλά και το μόνο που ρώτησα ήταν αν είναι κάτι που φεύγει ή διορθώνεται, και ο γιατρός εκεί μου είπε ότι "θα το έχεις για πάντα πλέον αλλά τα υπόλοιπα με το γιατρό σου!"

εγώ υποφέρω και ραντεβού έχω την τρίτη

θα ήθελα αν κάποιος ξέρει κάτι να μου πεί

πως αντιμετωπίζεται και αν ανιμετωπίζεται

Δεν φεύγει Νικόλ μου, αυτό είναι. Έχω κι εγώ. Τα μόνα που μπορείς να κάνεις είναι, να μη σηκώνεις βάρη, αν μπορείς να δυναμώσεις κοιλιακούς και ραχιαίους ώστε να υποστηρίζουν τη μέση σου και να μην επιβαρύνεται η σπονδυλική σου στήλη, να προσέχεις να μη κουράζεσαι, πως κάθεσαι, πως σκύβεις, να έχεις φυσιολογικό βάρος........τα κλασσικά.

EDIT

Α, ναί!!! και οπωσδήποτε να αποφεύγεις την ορθοστασία!!!

Αν η κατάσταση χειροτερέψει πολύ και ο σπόνδυλος αρχίσει να πιέζει κάποιο νεύρο (χτυπάει συνήθως στο πόδι) τότε ή κάνεις ενέσεις ή αν δεν αντέχεται πια και φτάσεις σε σημείο να μην μπορείς να αυτοεξυπηρετηθείς, κάνεις εγχείριση. Έχει κάνει η μαμά μου.

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

ωχ , δεν θέλω να φτάσω σε σημείο να χρειαστεί εγχείρηση !!!!!!!!

μια ζωη τρέχω σε γιατρούς!!! δεν θα γλιτώσω ποτέεεεε????? ουφφ

ευχαριστώ βρε Μαράκι, εντάξει δε λέω υπάρχουν και χειρότερα αλλά όντως αυτό το για πάντα σου κόβει τις ελπίδες και απλά ψάχνεις τρόπους για να ζείς με το πρόβλημα σου

Διαφημίσεις

Έλα μην αγχώνεσαι, Νικολ μου:D δεν σημαίνει ότι θα σου συμβούν τα χειρότερα. Προσπάθησε να κάνεις αυτά που σου γράφω και που θα σου πεί ο ορθοπεδικός, βεβαίως βεβαίως, για να το έχεις σε συντήρηση και μπορεί να μη χειροτερέψει ποτέ!:wink: Δεν είναι απόλυτο ότι οδεύεις προς την εγχείρηση. Σου λέω τι μπορεί να συμβεί για να καταλάβεις τη σπουδαιότητα του πράγματος και να μη το παραμελείς. That's all. Και παρεπιπτόντως, η μαμά μου έχει 10 χρόνια που έκανε την εγχείριση και είναι μια χαρά. Σπανιότατα και αν κουραστεί πολύ, την πονάει η μέση και λίγο το πόδι αλλά μόλις ξεκουραστεί επανέρχεται αμέσως.:wink:

edit

Σε ευχαριστώ Μαρία!!!:D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!