Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μετα απο παλινδρομη εξετασεις ;

gogo72

Recommended Posts

σε ποσο διαστημα μετα απο την παλινδρομη κανατε εξετασεις ; κανατε ολο το πακετο ή προσπαθησατε για δευτερη φορα ; αναρρωτιεμαι αν εχει σημασια ο χρονος που γινονται οι εξετασεις , αν δηλ. πρεπει να γινουν αμεσα ή οχι ; εσεις ποτε ξεκινησατε ; και που πηγατε να τις κανετε ; σε καποιο ιδιωτικο ή σε δημοσιο ;

Διαφημίσεις

σε ποσο διαστημα μετα απο την παλινδρομη κανατε εξετασεις ; κανατε ολο το πακετο ή προσπαθησατε για δευτερη φορα ; αναρρωτιεμαι αν εχει σημασια ο χρονος που γινονται οι εξετασεις , αν δηλ. πρεπει να γινουν αμεσα ή οχι ; εσεις ποτε ξεκινησατε ; και που πηγατε να τις κανετε ; σε καποιο ιδιωτικο ή σε δημοσιο ;

Καλο μου ειναι η πρωτη σου παλλινδρομη??

Αν ναι δεν συνηθιζεται να δινουν εξετασεις στην πρωτη παλλινδρομη!!το 90% αυτων θεωρουνται τυχαιο γεγονος απο τους γιατρους!!

Σου ειπε ο γιατρος σου να κανεις ή απο μονη σου το ψαχνεις??

Λυπαμαι για την απωλεια σου αλλα πραγματικα συνηθως δεν συντρεχει καποιο προβλημα υγειας .

Εγ οπως και τα περισσοτερα κοριτσια απο εδω μεσ δεν εκαναν καμια εξεταση στην πρωτη παλλινδρομη.

Απαντησε μου σε αυτα που σε ρωταω για να συζητησουμε.

γιατί εγώ ότι ονειρευόμουν στην ζωή μου ,το έχω βρει σε εσενανε ψυχή μου και έχω τα πάντα πια!!!

η πεταλουδίτσα μου γεννήθηκε στις 23/9/10

το ψαχνω μονη μου δε θελω να ξαναπερασω τα ιδια με τιποτα ο γιατρος μου δεν ειναι πολυ θετικος για να το ψαξω αλλα παλι δεν ειναι και αρνητικος αλλα δεν ξερει ακριβως ποιες πρεπει να κανω οποτε αρχισα να το ψαχνω εγω να βρω μια ακρη απο την αλλη εχω ακουσει οτι οσο πιο συνομα προσπαθεις τοσο πιο ευκολο ειναι δεν ξερω αν ειναι αληθεια ή μυθος εχετε αναλογη εμπειρια ;

το ψαχνω μονη μου δε θελω να ξαναπερασω τα ιδια με τιποτα ο γιατρος μου δεν ειναι πολυ θετικος για να το ψαξω αλλα παλι δεν ειναι και αρνητικος αλλα δεν ξερει ακριβως ποιες πρεπει να κανω οποτε αρχισα να το ψαχνω εγω να βρω μια ακρη απο την αλλη εχω ακουσει οτι οσο πιο συνομα προσπαθεις τοσο πιο ευκολο ειναι δεν ξερω αν ειναι αληθεια ή μυθος εχετε αναλογη εμπειρια ;

Gogo μου ειναι θεμα καθε γιατρου ο δικος μου για παραδειγμα μου εκανε τρελλες εξετασεις πριν μεινω εγκυος και στη συνεχεια αφου εμεινα στον προγεννητικο μου εδωσε καποιες για την πηκτικοτητα του αιματος οπου ειδαμε οτι κατι δεν παει καλα με εστειλε στον αιματολογο οπου και εκεινος μου εκανε εξετασεις αλλα παλλινδρομησε!!!!

Γιατι στα λεω αυτα ο δικος μου ειναι της γνωμης οτι πρεπει να ψαχνομαστε αμεσως μολις μας προκυψει κατι!!!!!

Βεβαια ειναι πολλοι οι γιατροι που δεν συμφωνουν στο να ψαξουν να βρουν την αιτια σε 1η παλλινδρομη συζητα μαζι του παλι και κανε οτι νομιζεις!!!!

Είναι πολύ σημαντικό για να μη ταλαιπωρείται μια γυναίκα με παλίνδρομη να γίνει ιστολογική εξέταση καθώς καριότυπος στο έμβρυο που παλινδρόμησε. Η μία φορά είναι συνήθως τυχαίο γεγονός, κάτι που επιβεβαιώνεται με τις παραπάνω εξετάσεις στο έμβρυο.

Εγώ μετά την πρώτη αποβολή μου δεν έκανα καμία εξέταση αλλά στη συνέχεια είχα μια παλίνδρομη, μετά έκανα κάποιες εξετάσεις στο Έλενας που έχει τμήμα αποβολών, δεν ελέγχουν τα πάντα σε αυτό το κέντρο αλλά τα βασικότερα αίτια μιας παλίνδρομης, είναι όμως μια αρχή και για εσένα που έχεις μόνο μία νομίζω ότι είναι ότι πρέπει για να ξεαγχωθείς χωρίς να ξοδευτείς πολύ. Επειδή μπορεί να σου πάρει λίγο καιρό μέχρι να τελειώσεις με αυτές τις εξετάσεις καλό θα ήταν να πήγαινες άμεσα, αν τελικά το αποφασίσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος καθυστέρησης σε σχέση με το χρόνο της παλίνδρομης. Αν πας για να σε δεχτούν πρέπει να πεις ψέματα ότι είχες δύο παλίνδρομες.

Σε ποια βδομάδα ήσουνα; Είδατε έμβρυο; ακούσατε καρδούλα;

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

Διαφημίσεις

Ξέρει καμία τί ακριβώς γράφει το χαρτί της ιστολογικής όταν είναι αυτό που λέμε τυχαίο γεγονός; Όταν δηλαδή δεν δίνει κάποια αιτία για την παλινδρόμηση;

Ξέρει καμία τί ακριβώς γράφει το χαρτί της ιστολογικής όταν είναι αυτό που λέμε τυχαίο γεγονός; Όταν δηλαδή δεν δίνει κάποια αιτία για την παλινδρόμηση;

Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω εχω 3 παλλινδρομες και μονο η τελευταια ιστολογικη βγηκε καθαρη και δεν την εχω ακομη!!!!!

Εμένα η δική μου λέει στο συμπέρασμα ΅κανονικη ενδομήτρια κύηση¨. Μήπως έπρεπε να είναι λίγο πιο αναλυτική; Και κάτι άλλο. Έχει σημασία πού θα κάνεις την ιστολογική; Δηλαδή σε νοσοκομείο ή σε ιδιωτική κλινική;

Εμένα η δική μου λέει στο συμπέρασμα ΅κανονικη ενδομήτρια κύηση¨. Μήπως έπρεπε να είναι λίγο πιο αναλυτική; Και κάτι άλλο. Έχει σημασία πού θα κάνεις την ιστολογική; Δηλαδή σε νοσοκομείο ή σε ιδιωτική κλινική;

Δεν ξερω εγω που τις εκανα ολες στο ΜΗΤΕΡΑ λεει περισσοτερα τι να σου πω!!!!

Διαφημίσεις

Θα συμφωνησω φυσικα με την Αθηνα οτι ειναι θεμα γιατρου!!!

Καμια μας δεν θελει να ξαναπερασει τα ιδια!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ!!!

Προγεννητικο ελεγχο ειχες κανει???

Αν ναι ηταν ενταξει??και τι ειχες κανει??

Εμεις τις εξετασεις τις εχουμε αλλα να εχεις υποψην σου οτι ειναι λιγι δαπανηρες και χρονοβορες.

στην πρωτη μου παλλινδρομη ξεκινησα κανα τις προσπαθειες αμεσως μετα την πρωτη περιοδο.Σε αυτην θα κανω περιπου 3μηνες συν Θεο!!

Και παλι ομως και αυτο ειναι θεμα γιατρου και το τι βλεπει στην καθε κοπελα μετα την αποξεση.

γιατί εγώ ότι ονειρευόμουν στην ζωή μου ,το έχω βρει σε εσενανε ψυχή μου και έχω τα πάντα πια!!!

η πεταλουδίτσα μου γεννήθηκε στις 23/9/10

Gogo, εγώ είχα μία παλλίνδρομη (την πρώτη κιόλας) και όταν παλλινδρόμησε η γυναικολόγος μου, μου είπε ότι δεν κάνουμε εξετάσεις στην πρώτη αποβολή, γιατί συνήθως είναι τυχαίο γεγονός. Και δεν έκανα καμμία.

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη, από την αρχή μου έδωσε χάπια προγεστερόνης και μία παιδική ασπιρινούλα κάθε πρωί και όλα πήγαν καλά. Γέννησα τον Νοέμβριο.

Τελικά ήταν όντως τυχαίο γεγονός και δεν χρειάστηκε να το ψάξω.

Την ίδια περίοδο μια φίλη που είχε ήδη ένα παιδί, έκανε μια παλλίνδρομη και της είπαν τα ίδια, ότι μία φορά μπορεί να τύχει σε όλες. Πάνω από μία το ψάχνουμε... (και η φίλη μου ξαναέμεινε έγκυος και τώρα έχει δύο παιδιά!)

Αλλά να σου πω την αλήθεια, κι εγώ ήθελα κάτι να ψάξω μετά την αποβολή μου, για να μην ξαναπεράσω τα ίδια. Τρελλαινόμουν να κάθομαι και να περιμένω να δω αν θα ξανασυμβεί....

Ιδιωτικο σε ποσες μερες πηρες την απαντηση?

Νομίζω περίπου σε 10 μέρες. Πάντως και σε μένα μου είπαν ότι το ψάχνουμε όταν επαναλειφθεί και όχι από την πρώτη παλίνδρομη.

Τί να πώ; Μακάρι να ξέρουν τι κάνουν οι γιατροί και να είναι όντως τυχαία γεγονότα, γιατί καμία δεν αντέχει να ξαναπεράσει αυτήν την οδυνηρη εμπειρία.

ρωτησα στο ελενα ειναι χωρις ραντεβου για τις εξετασεις βεβαια πρεπει να τις εχεις γραμμενες στο βιβλιαριο στπ λαικο για θρομβοφιλια παει για σεπτεμβριο μεχρι τοτε εγω τι θα κανω θα πρεπει να περιμενω ;

αληθεια ποσο καιρο μετα μεινατε εγκυουλες οσες τα καταφερατε ;

Διαφημίσεις

Μετα την παλλίνδρομη έκανα εξετάσεις θυροειδη που δεν μου τις είχε βάλει ο γυναικολόγος μου στο πακετο του προγεννητικού ελέγχου,και φυσικά μετά την απόξεση δεν ξαναπήγα σε αυτόν τον γυναικολόγο γιατι διαβασα και εμαθα οτι ειναι εγκληματική παραλειψη να μην ειναι στον προγενετικο ελεγχο οι εξετασεις του θυροειδη,ποσο μαλλον για μενα που έχω πολυκυστικες και έχουν αμεση σχεση.Ο προγενετικός είχε βγει τελειος,τελικα θυροειδη δεν εχω και οι ιστολογικές βγηκαν καθαρες χωρις υποψια θρομβοφιλιας.Ειχα ακούσει καρδιά,όλα πηγαιναν τελεια.Σαν σημερα θα ηταν να γεννησω,εχω παλέψει πολύ με τον εαυτό μου και τις σκεψεις μου απο τοτε,αυτό που λενε οτι ο χρονος ειναι ο καλυτερος γιατρός ισχυει,για μενα όμως το άλυτο μυστήριο,το μαράζι μου,η ερώτηση που κάνω όλη την ώρα στον εαυτό μου είναι ¨πως χωρίς ουτε μια σταγόνα αίμα να παλλινδρομεί μια εγκυμοσύνη?¨.Τι μπορεί να έφταιξε,δεν καπνίζω και δεν πίνω ποτε.Δεν με βασανίζει τοσο το αν θα μεινω εγκυος,όσο το ερώτημα που με βομβαρδιζει οχι πολλές φορές αλλά πολλές ωρες την ημέρα ¨θα πανε όλα καλά την επόμενη φορά??????????¨

Αν δεν υπήρχες στην ζωή μου,εσένα ακριβώς θα ειχα επινοήσει...

καλησπερα και απο μενα... αν και εχω "μετακομισει" στο τοπικ για τις εγκυμονουσες παντα ριχνω μια ματια εδω, καθως για πολυ καιρο ημουν μια απο εσας. Εγω οταν παλλινδρομησαν τα μωρακια μου, καθως ειχα διδυμα, εκανα και ιστολογικη αλλα και μια σειρα απο εξετασεις, λιγο πιο εξειδικευμενες απο αυτες του προγεννητικου. Βεβαια gogo72 θα συμφωνησω με τις αλλες κοπελες οτι ειναι τυχαιο γεγονος η πρωτη φορα. Το ιδιο ισχυριστηκε και ο γιατρος μου, που ειναι και επικουρος καθηγητης μαιευτικης (ε! φανταζομαι κατι παραπανω θα ξερει...). Τις εξετασεις τις καναμε περισσοτερο για να καθησυχαστω εγω. Η γνωμη μου ειναι να τις κανεις αν ετσι θα ηρεμησεις εσυ. Δεν ειναι και κανενας κοπος. Αν αυτο σε χαλαρωσει καντο. Εγω εμεινα εγκυος 3μηνες μετα την παλλινδρομη και μετα απο προτροπη του γιατρου να αφησουμε ενα τριμηνο να περασει για να ηρεμησει η μητρα απο την αποξεση και να ισορροπησει ξανα και η περιοδος μου. Σου ευχομαι και ευχομαι σε ολες τις κοπελες συντομα να φερουν στον κοσμο ενα υγιες μωρακι....Χαλαρωσε και προσπαθησε να μην αγχωνεσαι για την επομενη φορα....Ολα θα ειναι διαφορετικα...το αγχος μονο κακο κανει. Εγω ειχα τοσο αγχος την 1η φορα που εκανα υπερηχο στη 2η εγκυμοσυνη που η πιεση μου ανεβηκε στο 15 οταν με μετρησε...Περισσοτερο κακο κανουμε παρα καλο οταν αγχωνομαστε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...