Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

TO EXETE ΞANAAKOYΣEI AYTO; (Γεννηθηκε με 4 δόντια)

Recommended Posts

Κάποια γνωστή μου έχει ένα μωρακι κάπου 3 μηνών. Είχα να την δω πριν γεννήσει κ την είδα πριν καμιά βδομάδα. Της είπα ότι το δικό μου έβγαλε δόντια. Κ αυτή μου απάντησε ότι το δικό της ΓENNHΘHKE ME 4 ΔONTIA! Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο ξανά;

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Περίεργο αλλά ΟΧΙ ασυνήθιστο υπάρχει πιθανότητα να γεννηθει μωράκι με ένα ή και περισσότερα δόντια.Μου έχει τύχει ως φοιτήτρια στην σχολή όταν καναμε μαιευτική να τύχουμε σε γέννα και το μωράκι να είχε τα 2 κάτω δόντια.

• 3 weeks later...

Καλό μήνα!

Είναι εκπληκτική αν και πιθανή περίπτωση η γέννηση μωρού με δόντια! Επίσης απίστευτο κι όμως αληθινό είναι αυτό που συνέβη στην ξαδέρφη του άντρα μου που γέννησε το γιο της.... με τέλειο μανικιούρ!!! Ο μπέμπης γεννήθηκε με νυχάρες που τις κόψανε αμέσως για να μην τραυματιστεί!!!

8hyMp2.pngyXkPp3.png

Διαφημίσεις

Eίναι από τα κουλά της φύσης παιδί μου...δεν ξέρω πάντως αν μου συνέβαινε αυτό εκτός του ότι θα φρίκαρα θα το έψαχνα πάρα πολύ μέχρι να βεβαιωθώ ότι ,ναι ,μπορεί να συμβεί... όχι τίποτα άλλο αλλά μήπως θα μπορούσε να συνδεθεί το συγκεκριμένο με κάποιο σύνδρομο ή ήταν ένδειξη ότι κάτι στραβό συμβαίνει....

Τα πρώτα δοντάκια theeth.jpg

Τις τελευταίες ημέρες κάτι έχει αλλάξει στη συμπεριφορά του μωρού. Το ήρεμο αγγελούδι σας μεταμορφώθηκε σε ένα νευρικό και ευερέθιστο διαβολάκι που αρπάζει και δαγκώνει με μανία ό,τι βρει μπροστά του: από την κουδουνίστρα μέχρι το δάχτυλο του ανυποψίαστου μπαμπά. Κλαίει υστερικά χωρίς λόγο και αρνείται ακόμη και να δοκιμάσει το αγαπημένο του φαγάκι. Τα σημάδια είναι καθαρά: το μωράκι σας ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο του δοντάκι. Με έντονη ανησυχία, ασταμάτητα κλάματα και έναν πρωτόγνωρο εκνευρισμό, στοιχεία, ευτυχώς, παροδικά που σταματούν όταν αρχίσει να ξεπροβάλλει δειλά δειλά ανάμεσα στα ούλα η πρώτη αστραφτερή κάτασπρη περλίτσα. Την ταλαιπωρία των πρώτων ημερών θα ακολουθήσουν ο ενθουσιασμός και η περηφάνια. Και δικαιολογημένα, άλλωστε, αφού το μωράκι σας ανέβηκε άλλο ένα σκαλοπάτι στην πυραμίδα της ανάπτυξης. Πότε θα συμβεί αυτό; Αν και τα περισσότερα μωρά βγάζουν το πρώτο τους δοντάκι γύρω στους έξι μήνες, γενικός κανόνας δεν υπάρχει. Μερικά μωράκια γεννιούνται με ένα, δύο δόντια, ενώ κάποια "τεμπέλικα" βγάζουν δοντάκια μετά τους 12 μήνες. Η ανατολή του πρώτου δοντιού πάντως συνοδεύεται από διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα: έκκριση μεγαλύτερης ποσότητας σάλιου, κόκκινα και πρησμένα ούλα, εκνευρισμός, ανορεξία, ανησυχία στον ύπνο. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν λίγες ημέρες ή λίγους μήνες. Αν το μωράκι σας υποφέρει πολύ, προσπαθήστε να το ανακουφίσετε καθαρίζοντας το στοματάκι του δύο, τρεις φορές την ημέρα με μια γάζα βρεγμένη με κρύο νερό. Για την αποσυμφόρηση των ούλων μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα παγάκι τυλιγμένο σε γάζα στις περιοχές στις οποίες τα ούλα είναι πολύ κόκκινα, ή να δώσετε στο μωράκι κάποιο από τα παιχνιδάκια που περιορίζουν τις ενοχλήσεις των ούλων. Αν το μωράκι σας παρουσιάσει διάφορα άλλα συμπτώματα, όπως διάρροια ή πυρετό, μη βιαστείτε να τα αποδώσετε και αυτά στα δοντάκια. Πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας, γιατί υπάρχει η πιθανότητα το παιδί να έχει προσβληθεί από κάποια λοίμωξη, ανεξάρτητα από την εμφάνιση του πρώτου του δοντιού. Τα πρώτα δοντάκια που θα φυτρώσουν στο στοματάκι του μωρού είναι οι κάτω κεντρικοί τομείς (κοπτήρες), για να τους ακολουθήσουν ύστερα από λίγο οι άνω κεντρικοί τομείς. manyteeth.jpg

Εχω επισης ακουσει,πως αυτα τα δοντακια ειναι συχνα "κακης ποιοτητας"

Ειναι σπανιο αλλα συμβαινει....εγω για να πω την αληθεια μου,θα ειχα "ψιλο-αγριευτει" αν μου ειχε τυχει......