Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πως τα καταφέρνουν μερικοί?

liontarina

Recommended Posts

καλησπέρα κορίτσια... σας παρακολουθώ συχνά... είμαι παλιο μέλος και σας διαβάζω ανελλιπώς ... σήμερα όμως θέλω κάπου να πώ τις σκέψεις μου μπας και ξεσπάσω λίγο.. και φυσικά όλο αυτό αφορά την οικογένεια του συζύγου μου και ειδικά τον κουνιάδο και την συνυφάδα μου... σημερα λοιπόν ανακάλυψα πως το καινούργιο τους αυτοκίνητο, αυτό που ισχυρίζονται ότι αγόρασαν με δόσεις το πλήρωσε ο πεθερός μου...πήρε χρήματα από έναν κοινό λογαριασμό που έιχαν με τον αντρα μου... και δεν είπε σε κανέναν τίποτα αντιθετα μας κορόιδευαν όλοι μαζί... αυτό λοιπόν που με εκνευρίζει είναι πως ο κουνιάδος μου και η γυναίκα του ζουν σχεδόν εις βάρος μας και όμως με τούτα και με κείνα πάντα καταφέρνουν να έχουν το καλύτερο για τον εαυτό τους... παρακαλούν, επαιτούν, απαιτούν στο τέλος επιτυγχάνουν ότι θέλουν... και το χειρότερο είναι πως αφού τους δανείζουμε χρήματα για να βγάλουν την εβδομάδα την επόμενη φορά που θα τους δούμε θα έχουν τον αέρα του εκαττομυριούχου σε μας πλασάροντας μας μια ζωή που στην ουσία δεν υπάρχει, και ότι υπάρχει από αυτή το έχουν χάρη στον άντρα μου.. και αναρωτιέμαι .... πως τα καταφέρνουν μερικοί και επιβιώνουν έτσι? και πως καταφερνουν να έχουν τέτοιο θρασσος?

Διαφημίσεις

τι να σου πω...ειναι να τους χαιρεσαι η να τους λυπασαι;;;απο τη μια αυτοι μπορει να τα καταφερνουν να περνανε καλύτερα απο την αλλη ειναι για λυπηση...

μη νομίζεις, παντου υπαρχουν τετοιοι που βολευονται με οτν ενα ή αλλο τροπο.

Ο αντρας σου τι λεει επι τουτου;

Μη το σκεφτεσαι και να ξερεις οτι το παιδι που θα φερεις στον κοσμο θα εχει αρχες και ηθος, αυτο να θυμασαι παντα.

Τα λεφτα με τον ενα ή τον αλλο τροπο βρισκονται, το ηθος και ο χαρακτηρας οχι!

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Τι να σου πω κορίτσι μου? Τα ερπετά πάντα βρίσκουν τρόπο να επιβιώνουν . Σέρνονται κάτω, ακόμη πιο κάτω αλλά τη βρίσκουν την άκρη πάντα.

5f27b8bd0c.png

ο αντρας μου στεναχωριέται βέβαια κάνοντας την θλιβερή διαπίστωση πως οι δικοί του συμπεριφέρονται λες και έχουν μόνο ένα παιδί... και αυτό είναι που με πονάει περισσότερο.. που στενοχωριέται... για καιρό δεν ήθελε να το παραδεχτεί αλλά τελευταία κάνει συνέχεια διαπιστώστεις που δεν είναι καθόλου ευχάριστες...

τελικά έχει σημασία να έχεις ήθος και χαρακτήρα? η μήπως όλα αυτά είναι ένας τρόπος να παρηγοριόμαστε όλοι εμεις που έχουμε αναλάβει το ρόλο του μ..... σε αυτή την κοινωνία? και εγώ τι να κάνω? να συνεχίσω να το ανέχομαι αυτό ή να αποτραβήξω τον αντρα μου από την "κοινή" επιχείρηση (την οποία έστησε και στηρίζει αυτός ενώ τα κέρδη μοιράζονται εξ ημισείας) και να τους αφήσω να πεινάσουν?

Διαφημίσεις

καλησπέρα κορίτσια... σας παρακολουθώ συχνά... είμαι παλιο μέλος και σας διαβάζω ανελλιπώς ... σήμερα όμως θέλω κάπου να πώ τις σκέψεις μου μπας και ξεσπάσω λίγο.. και φυσικά όλο αυτό αφορά την οικογένεια του συζύγου μου και ειδικά τον κουνιάδο και την συνυφάδα μου... σημερα λοιπόν ανακάλυψα πως το καινούργιο τους αυτοκίνητο, αυτό που ισχυρίζονται ότι αγόρασαν με δόσεις το πλήρωσε ο πεθερός μου...πήρε χρήματα από έναν κοινό λογαριασμό που έιχαν με τον αντρα μου... και δεν είπε σε κανέναν τίποτα αντιθετα μας κορόιδευαν όλοι μαζί... αυτό λοιπόν που με εκνευρίζει είναι πως ο κουνιάδος μου και η γυναίκα του ζουν σχεδόν εις βάρος μας και όμως με τούτα και με κείνα πάντα καταφέρνουν να έχουν το καλύτερο για τον εαυτό τους... παρακαλούν, επαιτούν, απαιτούν στο τέλος επιτυγχάνουν ότι θέλουν... και το χειρότερο είναι πως αφού τους δανείζουμε χρήματα για να βγάλουν την εβδομάδα την επόμενη φορά που θα τους δούμε θα έχουν τον αέρα του εκαττομυριούχου σε μας πλασάροντας μας μια ζωή που στην ουσία δεν υπάρχει, και ότι υπάρχει από αυτή το έχουν χάρη στον άντρα μου.. και αναρωτιέμαι .... πως τα καταφέρνουν μερικοί και επιβιώνουν έτσι? και πως καταφερνουν να έχουν τέτοιο θρασσος?

Αυτό νομίζω ότι είναι απάτη....ακόμα κι αν αυτός που το έκανε είναι πατέρας....το καλύτερο είναι να του μιλήσει ο άντρας σου, να ρωτήσει τι έγιναν τα λεφτά και στη συνέχεια να απαιτήσει να επιστραφούν...

ναι απάτη είναι.. οχι γιατί ήταν όλα δικά μας τα λεφτά να μην λέω και ψεματα...αλλά γιατί το έκαναν κρυφά...όπως κρυφά τους αγόρασαν και το ψυγείο για το σπίτι τους.. όπως κρυφά τα κάνουν όλα...

Μήπως είναι καλύτερα τότε να χωρίσουν οι λογαριασμοί?

Ακόμα και η επιχείρηση αν νιώθετε ότι σας ρίχνουν....αν ήταν απλός συναίτερος δε θα χε πάρει πόδι τώρα?

εγω δεν καταλαβαινω για ποιο λογο υπαρχουν "κοινοι λογαριασμοι" απο τη στιγμη που ο καθενας εχει ηδη την οικογενεια του.... :?::roll:

εγω δεν καταλαβαινω για ποιο λογο υπαρχουν "κοινοι λογαριασμοι" απο τη στιγμη που ο καθενας εχει ηδη την οικογενεια του.... :?::roll:

Μάλλον θα είναι της επιχείρησης ο κοινός...διαφορετικά δε βγάζω νόημα κι εγώ...

Διαφημίσεις

Κι εγω αυτο με τον κοινο λαγαριασμο δεν το καταλαβαινω. Κοινο λογαριασμο εχουν τα ζευγαρια, με τον πατερα του τι δουλεια εχει να εχει κοινο λογαριασμο; Αφου δουλευουν μαζι, ας κανουν την μοιρασια των κερδων του μαγαζιου κι ο καθενας αποταμιευει για την οικογενεια του.

Οσο για την απατη του κοινου λογαρασμου προτεινω να παει ο αντρας σου να του πει ποσα ειχαμε; Τοσα. θελω τα μισα, για να ταβαλω σε ξεχωριστο λογαριασμο. Κι ας κοψουν τα λαιμακια τους πεθερος και κουνιαδος να τα βρουν!! Ε, μα!! :evil:

Παιδιά κάθε επιχείρηση έχει έναν λογαριασμό για τα έξοδά της.....συνήθως είναι όψεως και χρησιμοποιείται αποκλειστικά γι΄αυτό το σκοπό...αν αρχίσουν να βάζουν χέρι οι συνέταιροι κρυφά βράσε όρυζα....

liontarina μου,καλησπερα.

Να υποθεσω οτι εισαι εγκυος και δεν εχεις αλλο παιδακι,βλεποντας το τικερακι σου...

Με την γεννηση του παιδιου σας με το καλο,ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να κοπουν τα δανεικα...Ενα παιδακι εχει πολλα εξοδα,οποτε αυτο θα προτεινα να τους δηλωσετε και αστους να βρουν την ακρη τους μονοι τους....

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

τελικά έχει σημασία να έχεις ήθος και χαρακτήρα? η μήπως όλα αυτά είναι ένας τρόπος να παρηγοριόμαστε όλοι εμεις που έχουμε αναλάβει το ρόλο του μ..... σε αυτή την κοινωνία? και εγώ τι να κάνω? να συνεχίσω να το ανέχομαι αυτό ή να αποτραβήξω τον αντρα μου από την "κοινή" επιχείρηση (την οποία έστησε και στηρίζει αυτός ενώ τα κέρδη μοιράζονται εξ ημισείας) και να τους αφήσω να πεινάσουν?

δεν τους αφηνεις να πεινασουν απλα να κανουν οτι κανουν ολοι, να τα βγαλουν περα μονοι τους...Οπως ειπαν ηδη και το ξερεις θα εχεις συντομα και ενα παιδακι που αφενος θα θελει αρκετα εξοδα αλλα και φερνει κουραση και εγνοιες και καλό ειναι να μην εχεις και περιτες εγνοιες στο κεφαλι σου...(εννοώντας βεβαια τους υπολοιπους!!!)

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

ο λογαριασμός αυτός είναι ένας που υπήρχε από παλια με ένα ποσό περίπου 20.000 εκ των οποίων τα μισά περίπου ήταν του ανδρα μου... δεν έχουμε κοινό ταμείο με τα πεθερικά απλά αυτόν τον άφησε όταν παντρεύτήκαμε για να μπορούν να τον χρησιμοποιούν αν παραστεί καμία ανάγκη... έτσι ας πούμε από ενδιαφέρον για τους γονείς τους... να είναι άνετοι βρε παιδί μου μια και εμείς δεν τα εχουμε αναγκη αυτά τα χρήματα... και δεν είναι θέμα χρημάτων... δόξα το θεώ όλα κατ' ευχήν μας πάνε...αλλά δουλεύουμε σαν τα σκυλιά και οι δύο... αντίθετα με κάποιους άλλους που νομίζουν ότι επειδή η επιχείρηση είναι "δική" τους μπορούν να παίζουν απλώς τα αφεντικά... ασε που έχουν βουλιάξει και κανα δυο τρεις στο παρελθόν ροκανίζοντας το κεφάλαιο που τους έδωσε ο πεθερός φυσικά...

αλλά βρε κορίτσια δεν είναι τα χρήματα το θέμα... είναι η νοοτροπία... είναι δυνατόν να ζητιανεύεις την μια μερα και την άλλη να το παίζεις εκατομμυριούχος?

και εστω θέλεις να το παίζεις εκατομμυριούχος? σε μένα που σε ταιζω? τοσο ηλιθιο με περνάς? λες και δεν ξέρω πως αν σε γυρίσω ανάποδα δεν θα πεσει τάλιρο από την τσέπη σου?

Διαφημίσεις

Κοπέλα μου δυστυχώς κάποιοι γονείς που δεν σκέπτονται σωστά νομίζουν οτι πρέπει να βοηθούν το και καλά αδύναμο παιδί (στο χωριο μου λένε το ένα καλό παιδί και το άλλο γ**ω τη μάνα του) Δεν κοιτούν ποιο πραγματικά αγωνίζεται για να προκόψει η οικογένειά του, στερείται,παλεύει. Και αντί να στηρίξουν το παιδί που προκόβει και προοδεύει σου λένε τι ανάγκη έχει αυτός? μπορεί να τα καταφέρει, ας βοηθήσουμε το κακόμοιρο (αντε μη πω τιποτα) που έχει ανάγκη. Θα σου πώ όμως κάτι. Αυτοι που παλεύουν στη ζωή τους και κοιτούν το καλό της οικογένειας τους είναι αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι και επειδή γυρνάει ο τροχός έρχεται η ώρα που έχεις την επιλογή να βοηθήσεις τα παιδιά σου και μόνο τα παιδιά σου χωρίς να νιώθεις τύψεις για αυτούς που αγνοούσαν τη δική σου οικογένεια τοσα χρόνια. Εσένα κούκλα μου οι γονείς σου είναι εντάξει απέναντί σας. Αν να μη λυπάσε για τίποτα έκτός μόνο απο το ότι ο αντρας σου στεναχωριέται, πραγμα που πιστεύω οτι με τη γέννηση του παιδιού σους θα πάψει να τον απασχολεί τόσο. Κοιτα να απολάυσεις την εγκυμοσύνη σου και αυτα να μη σε αγγίζουν. Με το καλό το μωράκι σου.

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

κοριτσια σας ευχαριστώ όλες πολύ.. ήταν μεγάλη στήριξη η συντροφιά σας...σημερα νιωθω πολύ καλύτερα...

foulina ακριβώς έτσι νιωθω και εγώ.... το ένα παιδί καλό παιδί και το άλλο . :D δεν βαριεσαι όμως... η ζωή δεν είναι δίκαιη... αλλα μάλλον στο μέλλον θα έχω και εγώ ευκαιρίες να μην είμαι δίκαιη έτσι δεν είναι :wink: ?

liontarina δε μπορείς να φανταστείς πόσο σε καταλαβαίνω...

εμείς τους δανείσαμε χρήματα γιατί η κουνιάδα μου έπρεπε να κάνει εγχείρηση στην Αθήνα και θεωρήσαμε οτι θα χρειάζονταν κάποια μετρητά μαζί τους και αυτοί επέστρεψαν, όλα καλά στην εγχείρηση και τα δανεικά είχαν γίνει γόβες, φορέματα και κοστούμια...

Το πόσο μ.....ες αισθανθήκαμε τη στιγμή που με περηφάνια μας έδειχναν τι είχαν ψωνίσει με τα δικά μας λεφτά, που προορίζονταν για θέμα υγείας φυσικά, δε μπορώ να το περιγράψω!!!! :shock::shock::shock:

Το μόνο που μας παρηγορεί είναι οτι τα χρήματα ήταν δανεικά και μετά απο αυτή την κοροϊδία εννοείται οτι δε θα επιτρέψουμε να γίνουν και αγύριστα!!!

fairytale... αν σας τα επιστρέψουν να μου πεις το κόλπο.. :wink: γιατί τα δικά μας πέταξαν προς άγνωστο προορισμό... το μόνο καλό της υπόθεσης είναι πως για κανένα μήνα θα μου δείχνουν το αμάξι και δεν θα ζητάνε άλλα... μην τους πούμε και ζήτουλες.....

ωραια παροιμία μαριάνθη ... δεν την ήξερα και ταιριάζει γάντι στην περιπτωση... :P

δυστυχώς ο κόσμος είχε πολύ θράσος..δεν ξέρεις από που να προφυλαχτείς :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted: και εγώ έχω κοινό λογαριασμό μόνο με τον πατέρα μου-αλλά δεν τον αγγίζουμε :wink::wink: όσο για τα δανεικά,τώρα με το παιδάκι σας θα τα ξεχάσουν-είτε έετε τη δυνατίτητα να τα δώσετε είτε όχι-είναι μια τέλεια ευκαιρία να το ξεκόψετε μια και καλή.γιατί όπως λένε πρώτα φευγει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του :lol::lol:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

τα χω πει και τα δικα μου αλλα θα τα ξαναπω!δεν εισαι η μονη που εχεις μπλεξει με τρακαδορους!εμενα τα πεθερικα μου ζουν στο σπιτι μας το οποιο πληρωνουμε καθε μηνα εμεις 500 ευρω δανειο μεχρι ο αντρας μου να γινει 68 ετων.εκμεταλευονται τον αντρα μου και δινουν κατι ψιχουλα.ακομα και τα κλιματιστικα εμεις τα βαλαμε τωρα προσφατα.2 συνταξεις περνουνε.δεν μπορουν να καταλαβουν οτι εχουμε οικογενεια και μας επιβαρινουν!και αντε πες αστους γιατι ειναι γεροι.η κουνιαδα μου που χωρισε δευτερη φορα και μενει κιαυτη εκει?ειναι δασκαλα και κανει και φροντιστηρια και μονο ρουχα και συνολακια ξερει να περνει!νοικιαζει αλλου σπιτι και αντι να παρει τους γονεις της εκει να μην επιβαρυνουν παει και μενει κιαυτη στο δικο μας σπιτι!ασε τη γαιδουρια της.ηρθε στα γενεθλια της μικρης μου και ουτε ενα δωρο δεν της εφερε.και τον αντρα μου τον παιρνει τηλ μονο οταν θελει να της κανει καποια δουλεια!αστο καλο συγχιστικα παλι πρωι-πρωι.ξερω οτι φταιει ο αντρας μου αλλα ειναι μονοδρομος.η παταω ποδι και φτανω στο διαζυγιο η καθομαι και ανεχομαι τις μακακιες τους.

elachl εμενα δεν μπορώ να πω.. η συνυφάδα μου μου φέρνει πάντα δωρο...την πρωτοχρονια μια πιατέλα με 3 ευρώ...και το πάσχα ένα διακοσμητικό με τεσσερα.. αλλά τα έφερε με ύφος σαράντα καρδιναλίων...αν την δειτε θα νομίζετε πως είναι η βασίλισα της Αγγλίας...εγω μόνο σκάω (δηλ.. εσκαγα...) τα 100αρια για δώρα στο παιδί της...

• 4 weeks later...
elachl εμενα δεν μπορώ να πω.. η συνυφάδα μου μου φέρνει πάντα δωρο...την πρωτοχρονια μια πιατέλα με 3 ευρώ...και το πάσχα ένα διακοσμητικό με τεσσερα.. αλλά τα έφερε με ύφος σαράντα καρδιναλίων...αν την δειτε θα νομίζετε πως είναι η βασίλισα της Αγγλίας...εγω μόνο σκάω (δηλ.. εσκαγα...) τα 100αρια για δώρα στο παιδί της...

Επειδή κάτι τέτοιο το έχω ζήσει και το ζω ακόμα...ενα θα σου πω με θράσος παρτε τα πίσω με στιλ Π.Χ.:να μωρε τώρα με το μωρό έχω ανάγκη από τόσα θα τα ήθελα μέχρι μεθαύριο!Θα σου απαντήσουν δεν ΕΧΟΥΜΕ και να πεις οτι είπα κι εγώ ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΩΣΤΑ ΜΟΥ.....