Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βοηθεια σε μεταναστες-γυναικες

angela_kgr

Recommended Posts

ειχα παει για ψωνια στη καλλιθεα πριν απο ενα μηνα και στο πεζοδρομια καθοταν μια κοπελα με ενα κοριτσακι και πούλαγαν χαρτομαντηλα.Μου εκαναν πολυ εντυπωση γιατι ηταν πολυ καθαρες και ομορφες και οι δυο.Τις ρωτησα αν εχουν σπιτι που μενουν κτλ αλλα η μαμα (περιπου 25-28 χρονων ) δε μιλαγε καθολου ελληνικα και το κοριτσακι ηταν πολυ ντροπαλο.Τη ρωτησα αν θελει να δουλεψει και μου ειπε μεσω της κορης της ναι αλλα δε τη παιρνουν γιατι δε ξερει τη γλώσσα.Πήρα στο χαμογελο του παιδιου αλλ δε μπορουσαν ουτε αυτοι να με βοηθησουν.Εχω κρατησει το κινητο της αλλα δε μπορω να τη βοηθησω.

αν ξερει καποιος τι μπορουμε να κανουμε ή που να της πω να απευθυνθει θα τον ευχαριστουσα πολυ.Από τοτε δεν την εχω ξαναδει.

Ειναι πολυ ασχημο να εισαι σε ενα αγνωστο μερος και να μην εχεις κανεναΝα πω την αληθεια φοβηθηκα πολυ για το παιδι της, ηταν τοσο ομορφο και γλυκο κοριτσάκι και αυτη φαινοταν τοσο απονηρευτη κοπέλα που μπορει να γινουν ευκολα θυματα επιτηδιων.Απο τοτε τη σκεφτομαι συνεχεια αλλα δε ξερω τι θα μπορουσα να κανω.

Διαφημίσεις

Αν την ξαναδείς μπορείς να της προτείνεις να απευθυνθεί σε συλλογικότητες μεταναστών..από πού υποθέτεις ότι κατάγεται;

Συνήθως οι μετανάστες έχουν επαφές με γνωστούς τους (εκτός κι αν είναι θύματα trafficking δυστυχώς...) δεν έρχονται 'ξεκρέμαστοι'. Το θέμα είναι τι ποιότητα ζωής καταφέρνουν να έχουν με τις συνθήκες στην Ελλάδα αλλά τελοσπάντων...

Δες κι εδώ :

http://www.migrant.gr/cgi-bin/pages/index.pl?arlang=greek

• 8 months later...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΄΄ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ΄΄(http://www.gcr.gr)

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ....

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΧΕ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΔΩ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΛΛΟΝ....

Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΕΣ ΜΟΥ.ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΧΩ 2 ΑΡΡΕΝΑ ΒΡΕΦΑΚΙΑ!!!!!!!!!

• 1 month later...

Διοργανωτής:

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...ΕΣΥ???ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ???

Είδος: Σκοπός - Διαμαρτυρία

Ημερομηνία: Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Ώρα: 3:00 μ.μ.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΡΟΥΧΑ,ΤΡΟΦΙΜΑ Κ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ...ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ Κ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΔΩΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΒΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ....ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ....ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝΕ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΥ....ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ.....ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ....ΗΔΗ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΑΡ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Κ ΦΕΥΓΕΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ....ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 6989342334 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ...ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 3 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ....ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ Ι ΑΦΗΣΤΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ....ΔΕΙΞΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ....ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ.Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ....ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΑΖΑ ΤΕΣΤΑΚΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK Ο GIORGOS DEVERAKIS

ΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 15.00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ... ΠΟΛΛΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ... ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=70168&cid=4

ΓΙΑ ΝΑΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΙ ΠΑΙΡΝΑΝΕ...

ΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΕΣΤΩ ΜΕ 2-3 ΚΟΥΤΙΑ ΕΒΑΠΟΡΕ, ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!! ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...