Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λιγότερο φαγητό ξαφνικά

Πηνελόπη Β

Recommended Posts

Καλημέρα κοριτσάκια μου,

Είμαι σχεδόν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και θέλω τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Ο ζουζούνης μας στις 20.02 θα κλείσει τους 6 μήνες και με χθεσινή ζύγιση είναι 8.200 από 7.800 που ήταν τον περασμένο μήνα που πήγαμε στο γιατρό μας.

Από εχθές κάναμε την πρώτη μας απόπειρα με κρέμα βανίλια όπου και φάγαμε ένα με 2 κουταλάκια και μετά ήπιαμε 140 ml γάλα. έ μην είμαστε και πλεονέκτες...

Μέχρι εδώ καλά..Το πρόβλημα μου όμως ξεκινάει εδώ και 5-6 μέρες όπου ενώ το βλαστάρι μας έπινε με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση 180 plus και στα 5 γέυματα που πίνει ημερισίως ξαφνικά αρχίσαμε τα 130 και τα 140 καμιά φορά και πιο λίγο κυρίως στο πρωινό γεύμα στο βραδυνό και στο απογευματινό..... Το δεύτερο πρωινό και το μεσημεριανό είναι 180....

Άρχισε να με πιάνει πανικός κλάμματα και τέτοια....

Από την μία σκέφτομαι μήπως δεν του αρέσει πια το γάλα μιας και είναι 1ης βρεφικής ηλικίας, μήπως οι θηλές είναι μικρές (αυτό το επέκλεισα γιατί τις άνοιξα).

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ.... Κοιμάται κανονικά το βράδυ από τις 10:30 μέχρι τις 07:00 που πίνει γάλα και μετά ξανακοιμάται μέχρι τις 09:00 και γενικά είναι πολύ κεφάτος ενεργείτε κανονικά γελάει είναι κηνιτικότατος, δεν δείχνει να πεινάει και το μόνο που συμβαίνει είναι ότι τις τελευταίες 10 μέρες βάζει ότι βρει και δεν βρει στο στόμα και το μάσημα πάει σύννεφο...... από μπλούζες μέχρι παιχνίδια και φυσικά δεν συζητώ τα δάχτυλα... Η τελευταία μου σκέψη είναι μήπως φταίνε τα δόντια που προετοιμάζεται να βγάλει..... Είμαι λίγο πελαγωμένη δεν ξέρω τι να σκεφτώ....

Να σας πω δε ότι έχω και άλλο ένα πρόβλημα αυτό το παιδί δεν θέλει πιπίλα με τίποτα ούτε στον ύπνο του ούτε στον ξύπνιο του παρότι μέχρι 3 μηνών κάτι γινότανε αλλά όχι πάντα μόνο στον ύπνο καμιά φορά...

Έχετε τίποτα ιδέες ή παρόμοιες εμπειρίες πτώσης στην όρεξη για φαγητό....

Please help me.....

Διαφημίσεις

Και εμενα ο μπεμπουλης γυρω στου 4 μηνες μου εκανε νουμερα για να πιει το γαλα του.

Εμας μας εφταιγαν ομως οι θηλες του μπιμπερο και της αλλαξαμε σε 4+.

Η παιδιατρος μας ειχε πει οτι τα παιδακια κανουν τετοιες παλινδρομησεις και να μην ανησυχουμε.

Εαν δεν φταινε τα δοντακια σας,ενδεχεται να προσπαθει να προσαρμοστει στις νεες διατροφικες αλλαγες.

Αφου ειναι και κεφατος και κοιμαται και καλα μην στενοχωριεσαι.

FWusp3.png

Αλλάζουνε οι διατροφικές συνήθειες πρώτον, ξαφνικά αρχίζει να τρώει κάτι πιο στερεό, ενώ μέχρι τώρα έπινε μόνο γάλα.

Και δεύτερον, ίσως να έχει φαγούρα στα ούλα.

Ααα. έχω κ τρίτο, αλλάζει πρόγραμμα κ ωράριο.

Αυτά ήταν τρείς λόγοι για τους οποίους έκανε κ η δικιά μου ακριβώς το ίδιο, στην ίδια ηλικία κ τον προηγούμενο μήνα έβαλε πολύ λίγα γραμμάρια, από 7450 που ήτανε, έγινε 7700 γραμμάρια, τώρα όμως ξεκινήσαμε φαγητά κ τρώμε καλύτερα, μόνο τις μέρες που δεν κλαίει-γκρινιάζει για τα δόντια. Μην πανικοβάλλεσαι, η δικιά μου σε πληροφορώ ότι από Γενάρη ξεκίνησε φαγητά, της άρεσαν όλα, κ τώρα έχει 4 μέρες που δεν θέλει να τρώει τίποτα παρά μόνο γάλα (σήμερα έφαγε μισό μπόλ φαγητό κ μόνο τούμπες που δεν έκανα), κλαίει πολύ, δεν κοιμάται όπως πριν όλη νύχτα αλλά ξυπνάει με κλάματα κ διάφορα τέτοια που είναι λόγω δοντιών. Δες αν τα ούλα είναι άσπρα κ φουσκωμένα, κ πές τον παιδίατρο να σου δώσει αλοιφή να ανακουφίζεται το μωρό.

Μαρία μου,

Σε ευχαριστώ για την απάντηση αφενός... και αφετέρου προσπαθώ να ξεαγχοθώ και δεν τα καταφέρνω όλοι μου λένε ότι αστο να φάει όσο θέλει αφού τον ζυγίσαμε εχθές και παίρνει βάρος απλά δεν θέλει να φάει άλλο....

Τι να σου πω όσο για τα ούλα που λες βάζω το χέρι μου ξανά και ξανά....Λίγο άσπρα τα βλέπω αλλά από φούσκωμα δεν μπορώ να καταλάβω πιο είναι το πολύ και πιο το λίγο.....

τι να κάνω δεν ξέρω......

Αν δεις μόλις χτες δημοσιευσα ένα αντίστοιχο θέμα. Μάλλον χορταίνουν με τα στερεά φαγητά και τρώνε λιγοτερο γάλα. Κι εγώ βέβαια απάντηση ακομα δεν έχω για το τί ειναι το σωστό. Πάντως ειναι κοντά στην ηλικία και το δικό μου.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

βρε μαμά του κωσταντίνου μόλις 2 κουταλάκια έφαγε εχθές και αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και 5-6 μέρες που ακόμα δεν έτρωγε στερεά....

Μήπως είναι τα δόντια .....Δεν μας λέτε εσείς που ξέρετε ποιά είναι τα κύρια συμπτώματα (εκτός της γκρίνιας φυσικά που το καταλαβαίνω) όταν βγάζουν δόντια γιατί έψαξα στο forum αλλά σαφή συμπτώματα και αν είναι και το φαγητό μέσα σε αυτά δεν βρήκα....

βρε μαμά του κωσταντίνου μόλις 2 κουταλάκια έφαγε εχθές και αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και 5-6 μέρες που ακόμα δεν έτρωγε στερεά....

Μήπως είναι τα δόντια .....Δεν μας λέτε εσείς που ξέρετε ποιά είναι τα κύρια συμπτώματα (εκτός της γκρίνιας φυσικά που το καταλαβαίνω) όταν βγάζουν δόντια γιατί έψαξα στο forum αλλά σαφή συμπτώματα και αν είναι και το φαγητό μέσα σε αυτά δεν βρήκα....

Το φαγητό είναι μέσα στα συμπτώματα, μόλις μίλησα με την παιδίατρο για την περίπτωση της δικιάς μου. Εμείς μιλάμε για πλήρης αφαγία, κ το γάλα με το ζόρι το πίνει...Συμπτώματα δοντιών μου είπε είναι τα εξής. αφαγία, πονοκέφαλος, φαγούρα στα ούλα, γενική αδιαθεσία, κλάμα, γκρίνια, αυπνία. να δαγκώνει ότι βρεί μπροστά του, να κλαίει με το παραμικρό, να γκρινιάζει χωρίς λόγο, να μην ξέρει τί θέλει. αυτά περίπου, εμένα μου έδωσε αλοιφή που ανακουφίζει, μίλα με τον παιδίατρό σου, να σε βοηθήσει. αν βάλεις το χέρι σου στο στόμα του μωρού στο δαγκώνει? μαζεύει τα χείλη του κ κάνει σαν να τα μασουλάει? αν ναι, αυτά είναι ενδείξεις εμφάνισης δοντιού.

Ολα όσα σου αναφέρει η Μαρία είναι συμπτώματα δοντιού, επίσης και η διάρροια. Εμένα μόνο στο πρώτο δόντι της είχε διάρροια. Αφού σου παίρνει βάρος μη στεναχωριέσαι και εμένα στους 6 μήνες είχε σταματήσει να τρώει πολύ αλλά ήταν ευδιάθετη. Από κέφι πως είναι? Παίζει με τα παιχνιδάκια του? Να ξέρεις όμως ότι όταν ξεκινάνε τις στερεες τροφές δεν πολυτρώνε, αστον και σιγα σιγα θα συνηθήσει. Αλλά να περιμένεις σύντομα δοντάκι!

Με το καλό λοιπόν να στολίσετε τη μασελίτσα σας!

από κέφι καλά είναι παίζει με τα παιχνίδια του για την ακρίβια και παιζεί και μετά καταλήγουν στο στόμα όλα...

Τα κάνει όλα αυτά που είπατε...

Μασουλάει τα πάντα.....γκρινιάζει πολλές φορές χωρίς λόγο είναι δηλαδή αλλαγμένος ταϊσμένος κοιμισμένος αλλά η γκρίνια και το κλάμα εξακολουθεί...

Μας έχει φάει η βόλτα για να αλλάζουμε δωμάτια για να ξεχνιέται...

Αλλά από γέλια δόξα το Θεό.....

Ψάχνω για μυτούλα για δοντάκι αλλά τίποτα......ακόμα.....

Εμας το πρώτο μας βγήκε 1-2 βδομάδες αφού είχαν ξεκινήσει τα συμπτώματα. Σε κάθε παιδάκι αλλάζει. Μάλλον αυτό είναι, αφού το παιδί έχει όρεξη. Απο σάλια πως πάτε? Παντως εμας το πρώτο μας ταλαιπώρησε λιγάκι, αλλά τα υπόλοιπα (έχουμε 8!) βγήκαν γρήγορα και εύκολα, με πολλά σάλια αλλά λίγη γκρίνια. Της δικιάς μου της είχα πάρει μασητικά παιχνίδια που τα έβαζα για λίγο στο ψυγείο (ισα για να δροσισουν λίγο) και όταν τα μάσαγε την ανακούφιζαν. Αν το κάνεις όμως πρόσεξε μη παγώσει και μετά κρυώσετε!!!

Αντε με το καλό να σκάσει μύτη!

Διαφημίσεις

Εμείς είχαμε αυτά τα συμπτώματα πριν 2-3 εβδομάδες. Γκρίνια,αφαγία και κλαμα με το παραμικρό, ξύπναγε το βράδυ, έτρωγε το χέρι του, το χέρι μου, τα παιχνίδια, τα μασητικά, τα μπλουζάκια του κλπ κλπ. Ακόμα δόντι δεν έχει σκάσει. Η παιδιατρος είπε ότι έτσι κάνουν τα δοντια. Ανεβαίνουν λίγο και μετά στέκονται και ξανα τα ίδια μετά από λίγο. Τί έχουμε να τραβήξουμε...

s-age.pngs-age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...