Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες!

renik

Recommended Posts

μήπως έχετε καμιά δοκιμασμένη συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες????αν κάποια ξέρει ας μου τις γράψει! ευχαριστώ προκαταβολικά

Διαφημίσεις

μήπως έχετε καμιά δοκιμασμένη συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες????αν κάποια ξέρει ας μου τις γράψει! ευχαριστώ προκαταβολικά

Συστατικά

1 κιλό κολοκυθάκια

φρυγανιά τριμμένη (όσο πάρει)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3/4 φλυτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο

1 αυγό

αλάτι, πιπέρι, μπόλικο δυόσμο

Οδηγίες

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν

Αφού βράσουν αφήνουμε να στραγγίσουν τα πολλά υγρά και να κρυώσουν

Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε τηγάνι με λάδι (να μην σκουρύνει πάρα πολύ)

Βγάζουμε το κρεμμύδι με τρυπητό από το τηγάνι και το αφήνουμε να στραγγίσει σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε το σωταριμένο κρεμμύδι σε ένα μπωλ.

Λιώνουμε τα κολοκύθια με τα χέρια μας στο μπωλ με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το αυγό, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο.

Βάζουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε τον χυλό που έχουμε δημιουργήσει.

Προσθέτουμε τόση γαλέτα όση χρειάζεται για να μην "στάζει" ο χυλός, αλλά όχι πάρα πολύ και γίνει πολύ πυχτός.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά λάδι για το τηγάνισμα και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τηγανίζουμε μέχρι να "χρυσίσουν"

Μετά το τηγάνισμα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.

Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσοι θέλετε λιγότερο "πικάντικο" αποτέλεσμα, μπορείτε να παραλείψετε το κεφαλοτύρι και να βάλετε στη θέση του περισσότερη γαλέτα

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

vXPNp3.png

QcHZp3.png

το καλοκαίρι είχα κάνει καταπληκτικούς ντοματοκεφτέδες απο μια συνταγή που είχα βρεί εδώ αλλα την έχασα και δεν τη βρίσκω ούτε εδω μέσα.αν ξέρετε που μπορώ να κοιτάξω;;

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Ντοματοκεφτέδες

Υλικά

4 μέτριες κόκκινες ντομάτες κομμένες σε κομματάκια

5 (περίπου) γεμάτες κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 αυγό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λίγο θυμάρι

Λίγο δυόσμο

Λίγο τυρί τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να έχουμε ένα μίγμα κανονικό.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε το μίγμα μας κουταλιά-κουταλιά.

Μόλις οι ντοματοκεφτέδες τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Ντοματοκεφτέδες

Υλικά

4 μέτριες κόκκινες ντομάτες κομμένες σε κομματάκια

5 (περίπου) γεμάτες κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 αυγό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λίγο θυμάρι

Λίγο δυόσμο

Λίγο τυρί τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να έχουμε ένα μίγμα κανονικό.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε το μίγμα μας κουταλιά-κουταλιά.

Μόλις οι ντοματοκεφτέδες τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.

Καλή επιτυχία!

Αφροδιτούλα αυτή τη συνταγη έψαχνα και κάτι μου έλεγε οτι εσύ θα την είχες.ευχαριστώ :lol:

επιστρέφω με απορίες!!!!

"Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λίγο τυρί τριμμένο "

πάνω- κάτω πόσο περίπου από το καθένα????

θέλω να φτιάξω ντοματοκεφτέδες αύριο και έχω προβληματιστεί σε αυτά τα σημεία...

renik καλημέρα , το θέμα του μαιντανού είναι υποκειμενικό , όσο θέλεις , το προσθέτουμε για άρωμα περισσότερο , τυράκι βάλε τόσο ώστε να γίνει μια οχι πολύ σφυχτη ζύμη , σαν σφυχρός χυλός θα έλεγα.

στο περίπου 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό

και 1φλ.τσαγιού τυράκι είναι μια χαρά , αλλά μπορείς να βάλεις και πιο πολύ , ανάλογα τα γούστα. :) καλή επιτυχία :)

Διαφημίσεις

Αφροδίτη σε ευχαριστώ πολύ!!θα τους φτιάξω μέσα στη βδομάδα και θα σου πω εντυπώσεις.Στις ντομάτες να αφαιρέσω τα σποράκια ή όχι?

Ρενίκ μου , εγω τα βγάζω , κοιτά να δείς εφόσον θα τις κόψεις σε μικρά κυβάκια , ετσι και αλλιώς τα περισσότερα θα φύγουν , βάλτες μετά σε ένα τρυπιτό , και θα φύγουν όσα έχουν απομείνει.

Μια κάπως χαζή ερώτηση... Δεν κατέχω κ πολύ το θέμα... :oops:

Όταν λέμε "τηγανίζουμε το μίγμα μας κουταλιά-κουταλιά" εννοούμε ότι τηγανίζουμε έναν έναν τους κεφτέδες;;

Δηλαδή περιμένω να τελειώσει ο πρώτος πριν βάλω τον δεύτερο;;

Ναι, είμαι ξανθιά!

Διαφημίσεις

pitsinaki βάζεις στο τηγάνι σου οσες κουταλιές χωράει και τα τηγανίζεις ολα μαζί οπως κανουμε τα κεφτεδάκια :D

Εγω πλεον δεν τηγανίζω αλλα τα κανω μαφινάκια !

http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/07/muffinakia.html

VgL7.jpgIgLdp2.png

• 2 weeks later...

Χριστινούλα η γαλέτα είναι η τριμμένη φρυγανιά,και αν δεν κάνω λάθος μαφινάκια μπορείς να βρείς και στο σουπερ μάρκετ, 1 χρήσεως φυσικά, και είναι της sanitas.δεν είμαι όμως και σίγουρη

Αχα... Λαμπρινήηηη σε τσάκωσα να γυρνάς από δω κι από κει... Λοιπόν απορίες σχετικά με τα ντοματομάφινς που φαίνονται κολασμένα...

1) ντοματίνια αντί για ντομάτες, κι αν ναι πόσα;

2) αντί για φέτα γραβιέρα πάει;

3) φλυτζανι τσαγιού εννοείς;

και 4) για κάνε μας λιανά τη σως που λες!

ένα φιλί προκαταβολικά για κάθε απάντηση :wink:

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Χριστινούλα η γαλέτα είναι η τριμμένη φρυγανιά,και αν δεν κάνω λάθος μαφινάκια μπορείς να βρείς και στο σουπερ μάρκετ, 1 χρήσεως φυσικά, και είναι της sanitas.δεν είμαι όμως και σίγουρη[/quote

ααα!σε ευχαριστω τιτη μου.θα κανω κι εγω τωρα.εχω συνταγη για ρεβυθοκεφτεδες.την βρηκα κ θα την γραψω.μακια

1) Υπολογισε περιππου 300-400 γρμ ντοματινακια

2) Παει , οτι τυρι θελεις βαζεις ίσως και ανθότυρο . Απλα για μενα παει πολυ το φετα-ντομάτα :D Γινονται και χωρις τυρι !

3) Ναι τσαγιού ! Την μισή φρυγανιά την ρίχνεις στο μειγμα (δεν το διευκρινίζω) και την αλλη μιση στις υποδοχες για να μην κολλησουν (εχεις και ενα θεμα με αυτο ..)

4) Θα ανακατέψεις 200 γρμ γιαουρτι με 100-150 γρμ τυρί χοντροτριμμένο με τα χέρια σου . Θα προσθέσεις οτι μυριστικό (βρωμομυστικό :lol: ) σου ταιριάζει στη γευση (και σκετο με λιγο κοκκινο πιπέρι ειναι μουρλια) και βουαλά !

Στο ψησιμο μπορει να παρει παραπάνω χρονο ! Τα ειχα κανει προσφατα και στη νεα κουζινα χρειαστηκαν περιππου 40 λεπτα .

Αι λοβ γιου καργα ΤρεΛεγκω :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

και την αλλη μιση στις υποδοχες για να μην κολλησουν (εχεις και ενα θεμα με αυτο ..)

Άντε καλέ φήμες...

4) Θα ανακατέψεις 200 γρμ γιαουρτι με 100-150 γρμ τυρί χοντροτριμμένο με τα χέρια σου . Θα προσθέσεις οτι μυριστικό (βρωμομυστικό :lol: ) σου ταιριάζει στη γευση (και σκετο με λιγο κοκκινο πιπέρι ειναι μουρλια) και βουαλά !

Αχα σε τσάκωσα μικρό Λαμπρινάκι... 200γρμ ή δύο κουταλιές γιαούρτι;

Αι λοβ γιου καργα ΤρεΛεγκω :D
:lol::lol::lol: Μι του, σε λέω!

Αχα σε τσάκωσα μικρό Λαμπρινάκι... 200γρμ ή δύο κουταλιές γιαούρτι;

Λεγκω σε επαναφερω στο καφε!!! οι 2 κουταλιες ειναι για τα μαφινς και τα 200 γραμ για τη σως!!! :D

Αααααα... :lol::lol::lol: Εντάξει... μόνο μην το πεις στη Λαμπρινή γιατί θα με κάνει εντελώς ρόμπα :lol: