Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ

iro18

Recommended Posts

Καλημέρα, θέλω να σας ρωτήσω όσες γεννήσατε στη Γένεσις-Θεσ/νικη με προγραμματισμένη καισαρική δηλ. 2 εβδομάδες νωρίτερα από την ΠΗΤ αν χρειάστηκε να κάνατε ένεση για την ωρίμανση των πνευμόνων και αν χρειάστηκε το μωρό σας θερμοκοιτίδα λόγω αυτής της "προωρότητας"?

Και κάτι ακόμα μπορεί ο γιατρός να προβλέψει την ανάγκη για θερμοκοιτίδα πριν τον τοκετό ή είναι κάτι που φαίνεται μετά?

Τα ρωτάω γιατί άκουσα διάφορα για το Γένεσις και την "αναγκαιότητα"(200 ευρώ/ημέρα) της θερμοκοιτίδας.

0eqUp2.png

Διαφημίσεις

iro18 ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΙΝΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΣΤΙΣ 34 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Κ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΕΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΕΣΗ ΑΝ Κ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΤΩΡΑ...ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΣΩ..ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 5 ΜΕΡΕΣ Κ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ 22 ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΑΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΕΚΕΙ!ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ Κ ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ.

Μπηκα για καισαρικη στις 37 εβδομαδες και δεν χρειαστηκε τιποτα..ουτε οι αλλεςκοπελες που ηταν μαζι μου δεν αντιμετωπισαν τετοιο θεμα...εγω ημοπυν σε μονοκλινο αλλα βρισκομασταν στα μαθηματα και συζητουσαμε..

αλλα μεσυγχωρεις βρε κοριτσακι μου αφου ειναι προγραμματισμενη καισαρικη γιατι δεν πας στο παπαγεωργιου?

αν πας θα παθεις πλακα ...και απο τα δωματια και σαν συμπεριφορα..

εγω στο πρωτο την πατησα και πληρωσα τα 4 χιλ ευρω...

τωρα στο παπαγεωργιου ..χιλιες φορες καλυτερα...και αν χρειαστει κατι το μωρο ολα εκει μεσα χωρις τα τρελλα ποσα του γενεσις..για σκεψου το..

Τελικά θα τα αποφύγουμε και τα δυο γιατί το μωρό είναι μεγάλο πια και δεν υπάρχει ούτε λόγος ούτε κίνδυνος. DEMI, Δηλ. θα μπορούσα να πάω με το γιατρό μου σε δημόσιο νοσοκομείο? αυτό δεν το ήξερα, μου είχε δώσει 2 επιλογές κλινικών και διάλεξα εγώ.

0eqUp2.png

Διαφημίσεις

Oxi δυστυχως θα επρεπε να διαλεξεις καποιον που να συνεργαζεται με ενα δημοσιο νοσοκομειο...υπαρχει μεγαλη λιστα με αξιολογους γιατρους...ευτυχως δεν χρειαζεται τιποτα το νινι....ναναι γερο και καλοτυχο

iro18 είπε:
Καλημέρα, θέλω να σας ρωτήσω όσες γεννήσατε στη Γένεσις-Θεσ/νικη με προγραμματισμένη καισαρική δηλ. 2 εβδομάδες νωρίτερα από την ΠΗΤ αν χρειάστηκε να κάνατε ένεση για την ωρίμανση των πνευμόνων και αν χρειάστηκε το μωρό σας θερμοκοιτίδα λόγω αυτής της "προωρότητας"?

Και κάτι ακόμα μπορεί ο γιατρός να προβλέψει την ανάγκη για θερμοκοιτίδα πριν τον τοκετό ή είναι κάτι που φαίνεται μετά?

Τα ρωτάω γιατί άκουσα διάφορα για το Γένεσις και την "αναγκαιότητα"(200 ευρώ/ημέρα) της θερμοκοιτίδας.

Εκανα την ενεση για τα πνευμονια αν και ο γιατρος μου ειπε οτι αχρηστη θα παει. Η μικρη γεννηθηκε στις 36 εβδομαδες, δεν μπηκε καθολου θερμοκοιτιδα ΟΥΤΕ παρακολουθηση. Πηρε 9/10 και εφυγε μαζι μας 3 μερες μετα. Τιποτα δεν σημαινει τιποτα .....ολα ειναι σχετικα με την περιπτωση......και οχι δεν μπορεις να προβλεψεις αν θα μπει θερμοκοιτιδα το μωρο. Αυτο φαινεται απο το πως ειναι το μικρακι μολις γεννηθει.....υπαρχουν μωρα 40 εβδομαδων που χρειαστηκαν θερμοκοιτιδα, και αλλα 35 εβδομαδων που την εβγαλαν καθαρη.....ποτε δεν ξερεις.....ελπιζω ολα καλα να πανε.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Καλησπέρα.... Επειδή η δικιά μου εμπειρία είναι πρόσφατη να σου την πω. Γέννησα στο Γένεσις το Νοέμβριο. Γέννησα στις 38 εβδομάδες με καισαρική και το μωρό μου γεννήθηκε 2.850 κιλά. Την έβαλαν στη θερμοκοιτίδα για 3 ώρες λόγω δυσπροσαρμογής και πλήρωσα 60 ευρώ. Από τις άλλες κοπέλες έμαθα ότι ο συγκεκριμένος παιδίατρος έχει πάγια τακτική να βάζει τα μωρά στη θερμοκοιτίδα για 3 ώρες. Δεν ξέρω κατά πόσο καλό ή κακό είναι αυτό αλλά εμένα προσωπικά δεν με πείραξε καθόλου. Και κάτι ακόμα ο δικός μου γυναικολόγος δεν συνεργάζεται με δημόσιο νοσοκομείο οπότε αναγκαστικά έπρεπε να πάω στο Γένεσις. Δεν το μετάνοιωσα ούτε στιγμή. Ίσως να είναι πολλά τα λεφτά αλλά όταν παίζεις με την ζωή 2 ανθρώπων νομίζω ότι πρέπει να έχεις την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση. Ειδικά οι μαίες του τετάρτου ορόφου στα μωρά είναι όλες καταπληκτικές. Και το λέω αυτό για τον 4ο γιατί το μωρό μου ήταν και στον 3ο και στον 4ο όροφο. Αλλά είναι και μία στα μωρά στον τέταρτο η οποία απλά δεν υπάρχει ούτε σαν άνθρωπος αλλά ούτε σαν μαία. Δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ!!!! Και οι μαίες του θηλασμού ήταν πολύ καλές... Επειδή εγώ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα τις παρακολουθούσα στις άλλες κοπέλες που είχαν προβλήματα πως τις καθοδηγούσαν και πως τις πρόσεχαν και τις βοηθούσαν. Ξέφυγα λίγο από το θέμα σου και με συγχωρείς αλλά ήθελα να τα πω γιατί ενώ ήμουν αρνητική από σχόλια κάποιων γνωστών μου για το Γένεσις ανεθεώρησα εντελώς. Και κάτι ακόμα.... Ενώ είχα ακούσει ότι το Γένεσις δεν υποστηρίζει το θηλασμό ισχύει ακριβώς το αντίθετο.... άσχετα αν εγώ τελικά δεν κατάφερα να θηλάσω.....

Ειμαι παντα η ιδια και στο φορουμ και στο ριαλ λαιφ... δεν μπορω να κρυψω τι ή ποια ειμαι....

καλησπερα και απο μενα!

σε λιγες μερες θα γεννησω και εγω το δευτερο παιδακι μου στην κλινικη γεννεσις.ειμαι απο επαρχια και επειδη η πρωτη μου εμπειρια στο δημοσιο νοσοκομειο δεν ηταν η καλυτερη αποφασισα να γεννησω στη θεσσαλονικη με τον γιατρο μου ο οποιος συνεργαζεται και με το γεννεσις.το πρωτο μου παιδακι ηταν προωρο και το βαλαμε λογω αυξημενων τιμων ικτερου στη θερμοκυτηδα (στη λαμπα που λενε).επρεπε να ειμαι 24ωρες και εγω εκει και οχι στην μαιευτικη γιατι δεν ειχαν προσωπικο λεει για τετοιες περιπτωσεις.τελος παντων μετα απο ταλαιπωρια η οποια μου στοιχησε και τον θηλασμο καθοτι δεν καταφερα να θυλασω και για μενα φταιει κατα 90% η αδιαφορια των μαιων, βγηκαμε μετα απο τρεις περιπου μερες απο την θερμοκυτηδα και πηγαμε σπιτι μας.ευτυχως αυτη τη φορα το μωρακι μου δεν αποφασισε να "σκασει μυτη" νωρις και μεχρι στιγμης ειναι ακομα στη ζεστασια της μανουλας του.παρολα αυτα θα ηθελα να ξερω τι γινεται με τις θερμοκυτηδες στα ιδιωτικα και κατα ποσο με ή χωρις λογο βαζουν στη θερμοκυτηδα τα μωρακια.επισης επειδη εχω ανεστραμενη την μια απο τις δυο θηλες μου και αν και εχω παρει απο την avent μια συσκευη αναστροφης θηλων και ιδιαιτερο αποτελεσμα δεν ειδα και δε θελω να στερηθω ξανα αυτη τη θαυμασια εμπειρια θα ηθελα να μου πειτε αν οι μαιες βοηθανε στο θεμα του θηλασμου.και γιατι αναφερατε μονο τις μαιες του τεταρτου;παιζει ρολο το δωματιο;εμενα οι δυνατοτητες μου φτανουν μεχρι το τρικληνο.μονο τα μονοκληνα και οι σουϊτες χαιρουν βοηθειας;

ευχαριστω εκ των προτερων.

pGqKp3.pngXyeRp3.png

Διαφημίσεις

Η δικη μου εμπειρια στο γεννεσις ηταν τετοια που και να με πληρωσουν δεν ξαναπαω εκει.Ολα τα κανουν για τα λεφτα,ειναι ικανοι να σου χρεωσουν μεχρι και τον αερα που αναπνεεισ εκει μεσα.Και φυσικα εβαλαν την μικρη μου στην θερμοκοιτιδα για τις κλασικες 3 ωρες...αλλα την κρατησαν 4 μερες κι ευτυχως που μου εκοψε και την μετεφερα σε δημοσιο νοσοκομειο και την βγαλαν σχεδον την επομενη μερα γιατι δεν ειχε απολυτως τιποτα...ολα για τα λεφτα.

3nr2p2.png

PENIBA2 είπε:
καλησπερα και απο μενα!

σε λιγες μερες θα γεννησω και εγω το δευτερο παιδακι μου στην κλινικη γεννεσις.ειμαι απο επαρχια και επειδη η πρωτη μου εμπειρια στο δημοσιο νοσοκομειο δεν ηταν η καλυτερη αποφασισα να γεννησω στη θεσσαλονικη με τον γιατρο μου ο οποιος συνεργαζεται και με το γεννεσις.το πρωτο μου παιδακι ηταν προωρο και το βαλαμε λογω αυξημενων τιμων ικτερου στη θερμοκυτηδα (στη λαμπα που λενε).επρεπε να ειμαι 24ωρες και εγω εκει και οχι στην μαιευτικη γιατι δεν ειχαν προσωπικο λεει για τετοιες περιπτωσεις.τελος παντων μετα απο ταλαιπωρια η οποια μου στοιχησε και τον θηλασμο καθοτι δεν καταφερα να θυλασω και για μενα φταιει κατα 90% η αδιαφορια των μαιων, βγηκαμε μετα απο τρεις περιπου μερες απο την θερμοκυτηδα και πηγαμε σπιτι μας.ευτυχως αυτη τη φορα το μωρακι μου δεν αποφασισε να "σκασει μυτη" νωρις και μεχρι στιγμης ειναι ακομα στη ζεστασια της μανουλας του.παρολα αυτα θα ηθελα να ξερω τι γινεται με τις θερμοκυτηδες στα ιδιωτικα και κατα ποσο με ή χωρις λογο βαζουν στη θερμοκυτηδα τα μωρακια.επισης επειδη εχω ανεστραμενη την μια απο τις δυο θηλες μου και αν και εχω παρει απο την avent μια συσκευη αναστροφης θηλων και ιδιαιτερο αποτελεσμα δεν ειδα και δε θελω να στερηθω ξανα αυτη τη θαυμασια εμπειρια θα ηθελα να μου πειτε αν οι μαιες βοηθανε στο θεμα του θηλασμου.και γιατι αναφερατε μονο τις μαιες του τεταρτου;παιζει ρολο το δωματιο;εμενα οι δυνατοτητες μου φτανουν μεχρι το τρικληνο.μονο τα μονοκληνα και οι σουϊτες χαιρουν βοηθειας;

ευχαριστω εκ των προτερων.

Για τα μωρά ανάφερα τις μαίες του τέταρτου γιατί το μωρό μου ήταν και στον τρίτο και στον τέταρτο. Για το θηλασμό όλες ήταν εκπληκτικές όλες όμως..... Και για το δωμάτιο θα σου πω ότι ήμουν σε τετράκλινο...... Δεν έχει σημασία το δωμάτιο αλλά νομίζω πως παίζει για όλα πολύ σημαντικό ρόλο ο γιατρός σου. Τα άλλα μου δύο παιδιά τα έκανα στην κλινική Τατιάνα πριν από 12 και 9 χρόνια. Και από εκεί ήμουν πολύ ευχαριστημένη. Και από συζητήσεις που είχα με τις μαίες διαπίστωσα ότι τον σημαντικότερο ρόλο τον παίζουμε εμείς εννοώ η συμπεριφορά μας. Για παράδειγμα όταν ρώτησαν μία κοπέλα στις 21:00 που είχε θηλάσει καλά το μωρό της αν θέλει να της το φέρουν στις 24:00 και αυτή απάντησε "Μπα και πια είναι η δουλειά σας? Ταίστε το εσείς εγώ θέλω να κοιμηθώ" ε τότε και αυτές πως να συμπεριφέρονται? Νομίζω πως πρέπει και εμείς να καταλαβαίνουμε ορισμένα πράγματα.....

ααααααααααααααααααα και κάτι ακόμα το φαγητό τους εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου..... Αλλά είχε πρώτο και δεύτερο πιάτο και μπύρα χωρίς αλκοόλ κάθε μεσημέρι. Και το επισκεπτήριο πολύ αυστηρό.....

Ειμαι παντα η ιδια και στο φορουμ και στο ριαλ λαιφ... δεν μπορω να κρυψω τι ή ποια ειμαι....

eirinilagadas είπε:
Για τα μωρά ανάφερα τις μαίες του τέταρτου γιατί το μωρό μου ήταν και στον τρίτο και στον τέταρτο. Για το θηλασμό όλες ήταν εκπληκτικές όλες όμως..... Και για το δωμάτιο θα σου πω ότι ήμουν σε τετράκλινο...... Δεν έχει σημασία το δωμάτιο αλλά νομίζω πως παίζει για όλα πολύ σημαντικό ρόλο ο γιατρός σου. Τα άλλα μου δύο παιδιά τα έκανα στην κλινική Τατιάνα πριν από 12 και 9 χρόνια. Και από εκεί ήμουν πολύ ευχαριστημένη. Και από συζητήσεις που είχα με τις μαίες διαπίστωσα ότι τον σημαντικότερο ρόλο τον παίζουμε εμείς εννοώ η συμπεριφορά μας. Για παράδειγμα όταν ρώτησαν μία κοπέλα στις 21:00 που είχε θηλάσει καλά το μωρό της αν θέλει να της το φέρουν στις 24:00 και αυτή απάντησε "Μπα και πια είναι η δουλειά σας? Ταίστε το εσείς εγώ θέλω να κοιμηθώ" ε τότε και αυτές πως να συμπεριφέρονται? Νομίζω πως πρέπει και εμείς να καταλαβαίνουμε ορισμένα πράγματα.....

ααααααααααααααααααα και κάτι ακόμα το φαγητό τους εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου..... Αλλά είχε πρώτο και δεύτερο πιάτο και μπύρα χωρίς αλκοόλ κάθε μεσημέρι. Και το επισκεπτήριο πολύ αυστηρό.....

σε ευχαριστω πολυ ειρηνη για την απαντηση σου οπως και την προηγουμενη κοπελα.παντα υπαρχουν και οι θετικες και οι αρνητικες αποψεις και ειναι ολες δεκτες και τις ακουσα με προσοσχη.ησυχασα με το θεμα του θυλασμου και θα εχω ματια και αυτια ανοιχτα για το θεμα θερμοκοιτιδα...

pGqKp3.pngXyeRp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

γεια σας κοριτσια..εχω κι εγω παρομοιο προβλημα και με απασχολει πολυ..εχω ηδη ενα παιδακι με καισαρικη και μετα τις 15 μαρτιου θα γεννησω και το δευτερο με καισαρικη αλλα λογω υποχρεωσεων στο εξωτερικο θα πρεπει 11 απριλιου να φυγω απο την ελλαδα και να αφησω το μωρο πισω στη μητερα μου.η γυναικολογος μου μου ειπε πως απο 15 μαρτιου και μετα ως τις 20 μαρτιου θα γινει η καισαρικη και δε μπορει να μου πει αν μπει θερμοκοιτιδα η οχι..εγω θα θελα να γεννησω νωριτερα για να θηλασω πιο πολυ το μωρο αλλα σκεφτομαι και την περιπτωση θερμοκοιτιδας και δε θελω καθολου να μπει.δε ξερω τι ειναι καλυτερο και τι πρεπει να κανω γενικα..στο γεννεσις κι εγω θα γεννησω..εχω καταμπερδευτει..

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...