Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?

bibis

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να πάρετε τουλάχιστον άλλη μία γνώμη και μετά να προχωρήσετε.

ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ.... ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ..... ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΕ ΑΚΡΗ... Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ.

asimina δες εδώ:

http://paidiatros.blogspot.com/2005/10/blog-post_113043420926632513.html

Αν δεν έχει κάτι παθολογικό-σύμφωνα με αυτά που διαβάζω- δε χρειάζεται να κάνετε κάτι από τώρα.

Άσε γιατί αυτό με το πουλάκι είναι ζόρικο θέμα που προβληματίζει εμάς τις μαμάδες.

Εμάς ο παιδίατρος είπε στην τελευταία επίσκεψη ότι θα του το ανοίξει ο ίδιος σιγά-σιγά(εννοεί στην επίσκεψη ρουτίνας να το τραβήξει) και τα πήρα στο κρανίο γιατί αυτός είναι λάθος χειρισμός, σύμφωνα με αυτά που διαβάζω απο ουρολόγους στο ίντερνετ.

σημερα στην τηλεοραση επωνυμος παιδοουρολογος ελεγε για το θεμα αυτο οτι:

ολα τα αγορια γεννιουνται με μια υποτυπωδη φιμωση η οποια ομως στην πορεια στα περισσοτερα βελτιωνεται και δεν υπαρχει, μεγαλης σημασιας ειναι η επεμβαση της μητερας με το να κατεβαζει σε καθε αλλαγμα της πανας το δερμα και να αποκλαυπτεται εστω το πανω μερος της βαλανου ωστε να μπορει να καθαριζεται η περιοχη διοτι αυτος ειναι και ο σοβαρος κινδυνος.

Εαν διαγνωστει κανονικη φιμωση και ειναι ανεκτη προτεινεται να γινει περιτομη σε ηλικια 5-6 ετων, σε αλλες περιπτωσεις νωριτερα.

Ωστοσο η περιτομη δεν ειναι απαραιτητα κατι κακο, εξασφαλιζει υγιενη στην περιοχη και για αυτο προτιμαται αππ τους Εβραιους, Μουσουλμανους και Αμερικανους παλαιοτερα σε ποσοστο 90% τελευταια ομως με πτωση στο 40% μονο και μονο επειδη οι παιδουουρολογοι δεν το κανουν αν δεν το κρινουν αναγκαιο.

Φιμωση μπορει να διαγνωστει και σε πολυ προχωρημενη ηλικια..πχ ενας θειος μου εκανε περιτομη στα 53 του. Ο ανδρας μου στα 19.

Επειδη καποια στιγμη κυοφορουσα αγορακι και το χασα στο βτριμηνο παρολα αυτα ειχαμε αποφασισει ν ατην κανουμε αν και αρχικα διαφωνουσα με επεισε ο ανδρας μου..βεβαια τελικα χασαμε το μωρο και δεν εκατσε αλλα λογο αυτου του γεγονοτος ειχα ψαξει το ζητημα..

Διαφημίσεις

prosperous εγραψε

αν και αρχικα διαφωνουσα με επεισε ο ανδρας μου

Τελικά οσοι άντρες έχουν κάνει (και ο δικός μου) είναι υπέρ της περιτομής..

βέβαια και εγω απο αυτά που έχω ακούσει μου φαίνεται λίγο μικρούλης ο μπέμπης σου ωστόσο αν πάρεις και δεύτερη (και τρίτη) γνώμη θετική να το κάνετε.. asimina οτι και αν αποφασίσετε με τις καλύτερες ευχές μου!

ειχαμε αποφασισει ν ατην κανουμε αν και αρχικα διαφωνουσα με επεισε ο ανδρας μου

Χωρίς παρεξήγηση, στη σημερινη εποχή που όλα τα σπίτια έχουν νερό και σαπούνι και ο κόσμος δεν περιμένει να έρθει το Σάββατο για να κάνει μπάνιο το επιχείρημα περί υγιεινής δεν υφίσταται κατά τη γνώμη μου. Η περιτομή είναι ακρωτηριασμός και πρέπει να γίνεται μόνο αν υπαρχει ιατρικος λόγος.

ειχαμε αποφασισει ν ατην κανουμε αν και αρχικα διαφωνουσα με επεισε ο ανδρας μου

Χωρίς παρεξήγηση, στη σημερινη εποχή που όλα τα σπίτια έχουν νερό και σαπούνι και ο κόσμος δεν περιμένει να έρθει το Σάββατο για να κάνει μπάνιο το επιχείρημα περί υγιεινής δεν υφίσταται κατά τη γνώμη μου. Η περιτομή είναι ακρωτηριασμός και πρέπει να γίνεται μόνο αν υπαρχει ιατρικος λόγος.

Φίλη Maggie μήπως τα υπερβάλλεις ? Έχεις δει περιτμημένο και σου φάνηκε ακρωτηριαμένο? Όταν υπάρχει φίμωση και δη , μεγάλη, σαφώς και τίθεται θέμα υγιεινής.. αφού η βάλανος δεν αποκαλύπτεται επαρκώς για να καθαριστεί..( συγχωρίστε μου την περιγραφή, ελπίζω να μην παρεξηγηθώ)

Εμενα η παιδιατρος μας ειχε πει οτι υπαρζουν 2 σχολες: αυτη που λεει να κατεβαζουμε το δερμα σε καθε αλλαγη πανας και αυτη που λεει να μην ασχολουμαστε καθολου με το θεμα, οποτε στους 18 - 24 μηνες το τραβαει ο γιατρος αφου πρωτα βαλει αλοιφη για τοπικη αναισθησια. Η δικια μας παιδιατρος λοιπον ειναι της πρωτης σχολης, ετσι κι εγω καθε φορα κατεβαζα το δερματακι οσο πηγαινε και δεν πηγαινε πολυ. Στους 4 μηνες το τραβηξε αρκετα η παιδιατρος τοσο που πονεσε ο μκρουλης μου. Μεχρι τον 5ο μηνα ομως και αφου το κατεβαζα κι εγω ξαναεκλεισε. Ετσι στον 5ο μηνα η παιδιατρος το κατεβασε τελειως και εμφανιστηκε ολοκληρη η βαλανος. Εκλεγε το μωρακι μου, ποναγε... Και ολοκληρη την υπολοιπη μερα οποτε ουρουσε ετσουζε και εκλεγε το μικρο μου. Αυτο ηταν ομως, θελω να πιστευω. Βεβαια το προσεχω να μην ξανακλεισει κι εχουμε τα ιδια παλι, ως τωρα ομως ολα οκ.

στη σημερινη εποχή που όλα τα σπίτια έχουν νερό και σαπούνι και ο κόσμος δεν περιμένει να έρθει το Σάββατο για να κάνει μπάνιο

Κι ομως η παιδιατρος μου αντιμετωπισε περιστατικο οπου το μωρο 18 μηνων ειχε φιμωση και ειχε μαζεψει τοση βρωμιτσα και πυον που οι γονεις του το πηγαν στο νοσοκομειο γιατι νομιζαν οτι ειχε συνεχη στυση... Ισως ακουγεται αστειο αλλα...

Διαφημίσεις

Στη δική μας περίπτωση ένας παιδοχειρούργος συνέστησε άμεση περιτομή στην ηλικία των 8 μηνών, χωρίς να υπάρχει φίμωση. Ήταν λίγο κολλημένο, λόγω κακού χειρισμού μίας παιδιάτρου. Η δεύτερη γνώμη που πήραμε από παιδοχειρούργο του Παίδων ήταν καθησυχαστική και μας είπε να περιμένουμε μέχρι να κλείσει τα 2 του χρόνια. Τότε θέλει να τον ξαναδεί αλλά μας απαγόρευσε να το κατεβάζουμε πολύ, όπως δηλ μας είχαν συστήσει οι παιδίατροι. Αυτό είχα διαβάσει κι εγώ σε έρευνά μου στο internet και μάλιστα μου φαινόταν παράξενο επειδή όοοοοοοοοοοοολοι οι υπόλοιποι έλεγαν το αντίθετο! Απο συγγενείς μέχρι γιατρούς.

Πάντως δεν με φοβίζει περιτομή. Όχι βέβαια από θέμα ταλαιπωρίας (εννοείται!) αλλά από θέμα υγιεινής. Ο πρώτος παιδοχειρούργος (εκείνος που την υποστήριζε) μας είπε ότι στην Αμερική πλέον γίνεται στα μαιευτήρια, σε όλα τα αγοράκια, στη 2η ή 3η μέρα.

.png

Έχεις δει περιτμημένο και σου φάνηκε ακρωτηριαμένο?

Τι μου φαίνεται και τι έχω δει δεν έχει καμία αξία, καμια σημασία και δεν ενδιαφέρει νομίζω.

Εξ'ορισμού "Περιτομή είναι η αφαίρεση της πόσθης ή ακροποσθίας (αρχ. ακροβυστίας), της πτύχωσης δηλαδή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους, του εξωτερικού ανδρικού γεννητικού οργάνου." Αφαίρεση, κόψιμο. Για το ίδιο λόγο που δεν θα έκοβα το μικρό δάχτυλο του παιδιού μου χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος (γάγγραινα; μόλυνσή;)δεν θα έκοβα και ό,τιδήποτε άλλο. Θα περίμενα να μου το πει ο γιατρός και δεν θα το έκανα από μόνη μου (αν υπαρχουν θρησκευτικοί λόγοι, πάω πάσσο, δεν μπορώ να κρίνω)

Κι ομως η παιδιατρος μου αντιμετωπισε περιστατικο οπου το μωρο 18 μηνων ειχε φιμωση και ειχε μαζεψει τοση βρωμιτσα και πυον ...

Η φίμωση είναι ιατρικός λόγος. Αν δεν υπάρχει φίμωση και πλενόμαστε;

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ 14ΜΗΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΠΑΙΔΟΟΥΡΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΣΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ 99% ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΙΜΩΣΗ?

maggie έγραψε

Αν δεν υπάρχει φίμωση και πλενόμαστε;

μιλάμε για την περίπτωση της asiminas..

Ακρωτηριασμός είναι η αποκοπή ενός μέλους ή τμήματος του μέλους από το υπόλοιπο σώμα. Το συχνότερο σημείο όπου γίνεται αυτό είναι τα κάτω άκρα.

Διαφημίσεις

Κι ομως η παιδιατρος μου αντιμετωπισε περιστατικο οπου το μωρο 18 μηνων ειχε φιμωση και ειχε μαζεψει τοση βρωμιτσα και πυον ...

Η φίμωση είναι ιατρικός λόγος. Αν δεν υπάρχει φίμωση και πλενόμαστε;

Κατα τη γνωμη & την εμπειρια μου παντα, πρεπει να γινεται σχολαστικο πλυσιμο και κατω απο την επιφανεια της ποσθης κατα το δυνατον. Ναι, σε περιπτωση φιμωσης θεωρω οτι πρεπει να γινει περιτομη, οχι ομως για προληψη. Πολλοι εξαλλου ειναι αυτοι που υποστηριζουν οτι η ποσθη προστατευει και αυτη απο μολυνσεις και ερεθισμους του αντρικου μοριου και προσωπικα συμφωνω κι εγω.

Αντιγράφω από εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=313859#313859

διαβάστε αυτό -

Τι είναι η φίμωση τι βαλανοποσθικές συμφύσεις και πότε χρειάζεται επέμβαση.

Ονομάζουμε πόσθη το μέρος του δέρματος που καλύπτει το πέος του μικρού παιδιού και βάλανο το τελικό τμήμα του πέους με αυτό το ιδιόμορφο σχήμα. Στον πέμπτο μήνα της ενδομήτριας ζωής ο σχηματισμός αυτός του δέρματος που ονομάζουμε πόσθη είναι πλήρης. Καλύπτει τελείως τη βάλανο με την οποία και συμφύεται δηλαδή είναι πολύ καλά κολλημένη. Κάτω από την επίδραση ανδρογόνων σχηματίζονται μικρά κενά διαστήματα μεταξύ της πόσθης και της βαλάνου. Αυτά τα κενά αυξάνουν σε μέγεθος και ενώνονται το ένα με το άλλο, διαχωρίζοντας τελείως την πόσθη από τη βάλανο. Η διαδικασία του διαχωρισμού είναι συνήθως ατελής κατά τη γέννηση και συνεχίζεται μέσα στην παιδική ζωή.

Κατά τη γέννηση η πόσθη τραβιέται προς τα κάτω αποκαλύπτοντας τη βάλανο μόνο σε ένα ποσοστό 4% των παιδιών. Στα μισά νεογέννητα αγόρια δεν μπορεί κανείς να δει ούτε το στόμιο της ουρήθρας. Έως την ηλικία των 6 μηνών η πόσθη τραβιέται τελείως προς τα κάτω σε ένα ποσοστό 20% των αγοριών. Μέχρι την ηλικία των 3 ετών 10% των αγοριών έχουν ακόμη πόσθη η οποία δεν μπορεί να τραβηχτεί προς τα κάτω. Βέβαια σχεδόν σε όλα τα αγόρια μέχρι την ηλικία των 17 ετών η πόσθη έχει ανοίξει κανονικά.

Αν ορίσουμε σαν φίμωση μονάχα την αδυναμία να τραβήξει κανείς την πόσθη προφανώς όλα τα νεογέννητα αγόρια έχουν φίμωση. Παρʼ όλα αυτά η φίμωση που καθορίζεται μʼ αυτόν τον τρόπο είναι συνήθως μία φυσιολογική οντότητα και δεν έχει καμία παθολογική συνέπεια. Πρόκειται λοιπόν για τη φυσιολογική νεογνική φίμωση, που δεν χρειάζεται οποιαδήποτε επέμβαση. Ένα συνηθισμένο λάθος στην απόπειρα να εξετάσει κανείς το πέος είναι να τραβήξει την πόσθη προς τη βάση του πέους, τότε συνήθως βλέπει ένα άνοιγμα σαν κεφαλής καρφίτσας που μπορεί να οδηγήσει λανθασμένα στη διάγνωση μιας αληθινά παθολογικής φίμωσης. Παρόλα αυτά εάν η πόσθη τραβηχτεί περιφερικά προς τα μας τότε μπορεί κανείς να δει ότι το άνοιγμα της πόσθης είναι αρκετά φαρδύ και με κανένα τρόπο δεν εμποδίζει την ούρηση.

Αληθινή παθολογική φίμωση είναι πολύ σπάνια πριν την ηλικία των 5 ετών. Προκαλείται συνήθως από συνεχείς βαλανοποσθίτιδες οδηγώντας σε μία ίνωση του στόμιου της πόσθης και πραγματική στένωση για την οποία η περιτομή είναι απόλυτη ένδειξη.

Παρʼόλα αυτά η βαλανοποσθίτιδα από μόνη της δεν αποτελεί ένδειξη περιτομής γιατί είναι συνήθως ήπια, αυτοπεριοριζόμενη και λίγα παιδιά πάσχουν από παραπάνω από ένα επεισόδια. Για την αντιμετώπισή της είναι αρκετή η συντηρητική θεραπεία της με αντιβιοτικά.

Από τα παραπάνω μπορούμε να καταλάβουμε ότι και οι συμφύσεις δηλαδή τα σημεία που η βάλανος και η πόσθη είναι ακόμη κολλημένες είναι μία φυσιολογική διεργασία και πρέπει κανείς να τις αφήνει τελείως μόνες τους. Ο βίαιος διαχωρισμός συνήθως χωρίς αναισθησία οδηγεί σε πόνο, αιμορραγία, και ακόμη σε παραφίμωση. Αυτή η βίαιη πράξη είναι τελείως αχρείαστη διότι ο αυτόματος διαχωρισμός συμβαίνει φυσιολογικά ούτως ή άλλως μόνος του. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι καμία ειδική φροντίδα δεν χρειάζεται για το πέος ενός αγοριού. Είναι τελείως αχρείαστη η έλξη της πόσθης σαν ρουτίνα για να βοηθήσει την αποκάλυψη της βαλάνου ή να διευκολύνει τον φυσιολογικό διαχωρισμό. Αφού η πόσθη έχει χωρίσει μόνη της από τη βάλανο, το αγόρι πρέπει να ενθαρρύνεται να καθαρίζει αυτή την περιοχή όπως και όταν πλένεται πίσω από τα αυτιά του. Η νεογνική περιτομή και η περιτομή παιδιών που δεν υπάγονται στην κατηγορία της παθολογικής φίμωσης, είναι βάρβαρη μεσαιωνική και ακρωτηριαστική πρακτική.

Ο Παιδοχειρουργός κος Μαρινόπουλος εκπαιδεύθηκε στην Αγγλία στην Νεογνική Χειρουργική και την Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

http://healthsites.in.gr/imarinopulos/page_GREEK_2.htm

Κορίτσια ευχαριστώ για τις ανταποκρίσεις....δεν θεωρώ ότι είναι ακρωτηριασμός.... πιστεύω δε ότι οι άνδρες με περιτομή - καθώς αυτό δείχνουν όλες οι ιατρικές μελέτες - έχουν μικρότερο ποσοστό καρκίνου του προστάτη, λοιμώξενων κλπ.

είναι όμως και το θέμα που λένε όλοι οι άνδρες περί απώλειας των περισσοτέρων νευρικών απολύξεων και της σκλύρηνσης της βαλάνου λόγω τριβής με υφάσματα.... δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω εγώ την απόφαση για κάτι που ίσως υφίσταται ο γιός μου ή να την πάρει ο ίδιος αργότερα

είναι και το άλλο!!!! σύντομα θα μπούμε σε χειρουργίο για κρυψορχία και υδροκοίλη.... ο παιδοουρολόγος (τρανός και ονομαστός) μου πρότινε να τα κάνουμε όλα μαζί για να μην ξαναμπεί σε χειρουργίο στην περίπτωση της φίμωσης... νομίζω ότι δεν θα κάνουμε τελικά την περιτομή.... θα περιμένω ο χρόνος να δείξει....

άλλωστε σήμερα θα πάμε στην παιδίατρο και θα το συζητήσω μαζί της διεξοδικά να μου πει και αυτή την γνώμη της.

Κορίτσια ευχαριστώ για τις ανταποκρίσεις....δεν θεωρώ ότι είναι ακρωτηριασμός.... πιστεύω δε ότι οι άνδρες με περιτομή - καθώς αυτό δείχνουν όλες οι ιατρικές μελέτες - έχουν μικρότερο ποσοστό καρκίνου του προστάτη, λοιμώξενων κλπ.

είναι όμως και το θέμα που λένε όλοι οι άνδρες περί απώλειας των περισσοτέρων νευρικών απολύξεων και της σκλύρηνσης της βαλάνου λόγω τριβής με υφάσματα.... δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω εγώ την απόφαση για κάτι που ίσως υφίσταται ο γιός μου ή να την πάρει ο ίδιος αργότερα

είναι και το άλλο!!!! σύντομα θα μπούμε σε χειρουργίο για κρυψορχία και υδροκοίλη.... ο παιδοουρολόγος (τρανός και ονομαστός) μου πρότινε να τα κάνουμε όλα μαζί για να μην ξαναμπεί σε χειρουργίο στην περίπτωση της φίμωσης... νομίζω ότι δεν θα κάνουμε τελικά την περιτομή.... θα περιμένω ο χρόνος να δείξει....

άλλωστε σήμερα θα πάμε στην παιδίατρο και θα το συζητήσω μαζί της διεξοδικά να μου πει και αυτή την γνώμη της.

...Η νεογνική περιτομή και η περιτομή παιδιών που δεν υπάγονται στην κατηγορία της παθολογικής φίμωσης, είναι βάρβαρη μεσαιωνική και ακρωτηριαστική πρακτική...

Ενταξει, σε ελευθερη χωρα ζουμε και ο καθενας μπορει να λεει τη γνωμη του. Αυτο καταλαβαινω εγω, οτι το παραπανω ειναι προσωπικη γνωμη του παιδοχειρουργου.

Εγώ θα σας περιγράψω την περιπτωση του γιου μου και του ανηψιου μου.

Ο μικρος μου απο οταν γεννηθηκε η παιδιατρος ειπε δεν το πειράζουμε καθολου και κοντα στα 2 χρονια παμε στο χειρουργο και το ανοιγει. Δεν ειναι ακριβως περιτομη. Εγώ επειδη δεν ηθελα και δεν θελω να υποβαλλω το παιδι σε αυτη την ταλαιπωρια, μετά το μπανιο, μια φορά στο τοσο, μια το μηνα ισως και σπανιοτερα, το κατεβαζα αλλά πολύ λιγο. Σαν απειρη μανα θεωρουσα οτι το κατεβαζα αρκετα. Οταν ομως το εξετασε η παιδιατρος, δεν περιμενα οτι μπορει να κατεβει τοσο πολύ. Ο μικρος δεν αντιμετωπισε ποτε προβλημα.

Ο ανιψιος μου τώρα, ειναι 15 μηνών, με την ιδια παιδιατρο και με τις ιδιες οδηγιες, παρουσιασε καποια μολυνση στο πουλάκι του. Η γιατρος τους συνεστησε καποιες κρεμες και μετα σε χειρουργο. Ο χειρουργος, πιο λογικος κατεμε, αρνηθηκε να πειραξει το μωρο γιατι ήταν ευαισθητο απο τη μολυνση και το θεωρησε πολύ επωδυνο. Συνεστησε χρηση των κρεμων για αλλες 15 μερες και στις 20 επανεξεταση. Στην τελευταια επισκεψη, ο χειρουργος απεφανθη οτι δεν υπαρχει λογος να γινει οτιδηποτε γιατι ήδη το ανοιγμα ειναι καλο και αν συνεχισει ετσι δεν θα χρειαστει καμια επεμβαση.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι πρωτα απο ολα σκεψου οτι δεν χρειαζεται το μωρο να μπει σε αυτη την πραγματικά επωδυνη διαδικασία για προληπτικούς λόγους. Αν όντως εχει προβλημα καποια στιγμή να το καταλάβω αλλά προληπτικά; Εγώ στη θέση σου δεν θα το έκανα. Και να συμπληρωσω οτι το ενστικτο της μανας ειναι το καλυτερο. Εγω παρολο που ολοι μου ελεγαν οχι, το πειραζα λιγο το πουλάκι του. Λιγο γιατι ήμουν και φοβιτσιάρα. Τώρα πια και η αδελφη μου βάζοντας τις κρεμες το κανει λιγο μασαζακι-τραβηγματακι και τελικα ο μικρος θα αποφυγει την ταλαιπωρια.

πραγματικά κάπως έτσι θα πορευθώ.... εχθές τον είδε η παιδίατρός μας.. το συζητήσαμε και μου έδωσε αλοιφούλα για κάθε βράδυ και πρωί ξέπλυμα...εύχομαι να πάνε όλα καλά....πάντως εχθές που του το κατέβασε λίγο... είδα για πρώτη φορά το κεφαλάκι του και μας είπε ότι δεν βλέπει να έχει φίμωση.... και ότι αν για ένα μήνα κάνουμε αυτή τη γυμναστικούλα όλα θα πάνε καλά... το εύχομαι!!! άσε που ο κακομοιρούλης στην ούρηση έτσουξε λιγάκι και γκρίνιαζε... αλλά σήμερα όλα καλά

ευχαριστώ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...