Φτιάξτε πανεύκολα (άψητα) αμυγδαλωτά με τα παιδιά σας!
Θα χρειαστείτε
-Εάν βρείτε αμύγδαλα με την φλούδα τους, τοποθετήστε τα απλώς σε βραστό νερό για 4 λεπτά και μετά δώστε τα στα παιδιά να τα “ζουλήξουν”, έτσι ώστε να γλυστρήσουν τα αμύγδαλα έξω απο την φλούδα – αυτή η διαδικασία είναι αρκετά διασκεδαστική και τα αμυγδαλωτά θα είναι λίγο πιο νόστιμα μιας και δεν θα έχουν περάσει απο κάποια βιομηχανική επεξεργασία αποφλοίωσης.
-Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα αμύγδαλα μαζί με τον καφέ φλοιό τους. Αυτό θα κάνει τα αμυγδαλωτά πιο υγειινά, καθώς θα περιέχουν φυτικές ίνες. Σε αυτή τη περίπτωση προτείνουμε να κάνετε το παρακάτω:
Αποφλοιωμένα ή όχι, μπορείτε να τα αφήσετε μέσα σε νερό να μουλιάσουν απο την προηγούμενη νύχτα. Αυτό θα κάνει τα αμυγδαλωτά σας πιο ζουμερά.
Τοποθετήστε τα αμύγδαλα στο μίξερ (ανάλογα το μέγεθος του μίξερ βάζετε λίγα λίγα) έτσι ώστε να ανακατευτούν και να γίνουν σκόνη – όσο πιο λεπτή γίνεται. Αφήστε τα παιδιά να προσθέτουν κάθε φορά τα αμύγδαλα και να πιέζουν το κουμπί του μίξερ. Θα χρειαστεί να ανοίγετε κάποιες φορές το καπάκι και να κατεβάζετε το μείγμα έτσι ώστε όλα τα αμύγδαλα να κοπούν σε πολύ μικρά κομμάτια. Αν χρειαστεί προσθέστε απο τώρα το νερό.
Σε ένα μπώλ ανακατέψτε καλά το τρίμμα αμύγδαλου με την ζάχαρη.
(Η αναλογία της ζάχαρης είναι χαμηλή σχετικά με άλλες συνταγές αμυγδαλωτών για ενήλικες. Αν προορίζετε τα αμύγδαλωτά για ενήλικες τοποθετήστε μία-μιάμιση κούπα ζάχαρη)
Αφού ανακατέψτε πολύ καλά τα αμύγδαλα και την ζάχαρη, προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό (αν δεν το τοποθετήσατε απο πρίν) και αρχίστε το ζύμωμα.
Θα χρειαστεί να ζυμώσετε για μερικά λεπτά έτσι ώστε το ζυμάρι να μην κολλάει.
Όταν αρχίσει να μην κολλάει πια και έχει γίνει ομοιόμορφο μπορείτε να πλάσετε τα αμυγδαλωτά.
Αν θέλετε να φτιάξετε αμυγδαλωτά με δυο γεύσεις πχ. και με γεύση σοκολάτα, χωρίστε την μισή ζύμη, και στο ένα κομμάτι προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας κακάο, ή σκόνη για ρόφημα κακάο (kaotonic, hemo κτλ). Ζυμώστε καλά, ώστε το χρώμα να είναι ομοιόμορφο.
Τώρα μπορείτε να παίρνετε λίγο απο το ζυμάρι σοκολάτας και λίγο απο το σκέτο ζυμάρι και να φτιάχνετε δίχρωμα μπαλάκια.
Αν θέλετε να δώσετε σοκολατένιο χρώμα στα μπαλάκια σας, τοποθετήστε σε ένα μπώλ λίγη σκόνη για ρόφημα κακάο ή σκέτο κακάο και κυλήστε σε αυτήν τα μπαλάκια.
Μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το ζυμάρι με χρώμα ζαχαροπλαστικής ή να δώσετε γεύση πορτοκαλιού, προσθέτοντας χυμό πορτοκάλι αντί νερό.
Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα και παρουσιάστε τα στους αγαπημένους σας ή στους φίλους/φίλες των παιδιών σας.
Καλή όρεξη!
Πρώτη δημοσίευση: Μάρτιος 2008
Διαφημίσεις (5)