Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Κατασκευές

Ζυμάρια

Πειράματα & Επιστήμη

Χρώματα

Παιχνίδια & Τραγουδάκια

Προτάσεις για εξορμήσεις

 
Aρχιτεκτονική με φασόλια (απο 5 ετών)
15/03/2008

Θα χρειαστείτε:

  • μισό πακέτο φασόλια
  • νερό
  • ένα πακέτο οδοντογλυφίδες

Τοποθετήστε τα φασόλια για να μαλακώσουν, σε ένα βαθύ μπώλ με νερό που να τα καλύπτει, απο το προηγούμενο βράδυ. Θα χρειαστεί να περάσουν 12 ώρες έτσι ώστε τα φασόλια να μπορούν να τρυπηθούν απο τις οδοντογλυφίδες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλων των ειδών τα φασόλια, τα μεσαίου μεγέθους είναι ιδανικά.

Απο την στιγμή που τα φασόλια τρυπιούνται εύκολα με τις οδοντογλυφίες, μπορείτε να αρχίσετε.

Καθοδηγήστε τα παιδιά έτσι ώστε να ελέγξουν τις αντοχές και την ισσοροπία της κατασκευής τους προσθέτοντας όλο και περισσότερα φασόλια. Πώς θα ισορροπήσει η κατασκευή?

Τι χρειάζεται για να στέκεται? Πόσα πόδια θα χρειαστεί, φτάνουν δύο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άπειρα ? Πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε την κατασκευή?

Επίσης μπορείτε να δοκιμάστε να φτιάξετε κάτι συμμετρικό.

Ονομάστε την κατασκευή που φτιάξατε - διαστημόπλοιο, αεροπλάνο, καταμαράν,  τον πιο ψηλό πύργο απο φασόλια που έχει φτιαχτεί ποτέ απο άνθρωπο κτλ.

  

  

Αυτή η δραστηριότητα θα εξασκήσει την έννοια του χώρου, της βαρύτητας, της στατικής και άλλων μαθηματικών εννοιών - οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να δράσουν δημιουργικά, βρίσκοντας νέες λύσεις σε κάθε βήμα της κατασκευής.

Έτσι ώστε η κατασκευή σας να διαρκέσει στον χρόνο, καλύψτε τις ενώσεις με λίγη κόλλα, (άσπρη ξυλόκολλα απο χρωματοπωλείο).  Όταν η κατασκευή στεγνώσει και είναι σταθερή, μπορείτε να την βάψετε, να την καλύψετε με μεταξόχαρτα, αλουμινόχαρτα (πχ στο διαστημόπλοιο), κομμάτια απο γλωσσοπίεστρα ή ξυλάκια παγωτού και ότι άλλο επιθυμείτε.  

Καλή διασκέδαση!

 

 

 

 

 

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008