Ναι καλά διαβάσατε! Αυτή η συνταγή είναι λίγο διαφορετική – μπορείτε να χτίσετε το δικό σας πυργάκι με φύλλο σφολιάτας (μία εκδοχή απο 3 ετών και μία εκδοχή και απο ενάμισυ ετών)
Είσαστε έτοιμες/-οι για μπανανο-κρουασανο-πυργάκια;
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- ένα πακέτο έτοιμη σφολιάτα (850 γρ.)
- 6-8 μπανάνες
- μισό βαζάκι μερέντα
- 150 γρ. αμυγδαλόψιχα
Κόψτε την σφολιάτα σε μικρά τετραγωνάκια. Στη συνέχεια, δώστε στο παιδί σας να κόψει τις μπανάνες με πλαστικό μαχαιράκι σε όσο πιο μικρά κομματάκια ή φετούλες μπορεί. Βάλτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνουν μικρά κομματάκια.
Ανακατέψτε την μερέντα με τα αμύγδαλα και τις μπανάνες και στρώστε επάνω σε ένα τετραγωνάκι σφολιάτας λίγο απο το μείγμα, επάνω σε αυτό, ένα άλλο τετραγωνάκι και ούτω καθ΄εξής!
Τοποθετήστε τα «πυργάκια» σε βουτυρωμένο ταψί και ψήστε στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Εκδοχή για παιδιά απο ενάμισυ ετών – “Ψητή μπανάνα με σφολιατάκια”.
- χρησιμοποιήστε την μισή ποσότητα απο την σφολιάτα και τις μπανάνες (μισό πακέτο σφολιάτα και 4 μπανάνες)
- 3/4 της κούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλλα
- 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
Δώστε στα παιδιά σας να κόψουν με τα χεράκια τους την σφολιάτα σε μικρά κομματάκια και βάλτε τα σε ένα μπώλ. Στη συνέχεια, δώστε τους να κόψουν τις μπανάνες με πλαστικό μαχαιράκι σε όσο πιο μικρά κομματάκια ή φετούλες μπορούν – προσθέστε και αυτό στο μπώλ.
Αφήστε τα παιδιά σας να αδειάσουν με τα χεράκια τους την κούπα με την ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και την κανέλλα στο μπωλ. Ανακατέψτε καλά με μία κουτάλα και αδειάστε σε ένα ταψί το μείγμα.
Ψήστε στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή όρεξη!