➔ ParentsCafe.gr

Κουίζ για το διαδίκτυο!

Παιχνίδι γνώσεων για τα παιδιά που μπαίνουν στο διαδίκτυο!

Από τι ηλικία να κάνω κουίζ για το διαδίκτυο, με το παιδί μου;

Η κατάλληλη ηλικία για να κάνετε ένα κουίζ με το παιδί σας είναι όταν σκοπεύετε να της/του δώσετε πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο ίντερνετ γενικά, όπου υπάρχουν ιστοσελίδες που διαθέτουν παράθυρα chat.

Διαφημίσεις

Συνήθως στην ηλικία των 10 ετών ήδη οι γονείς έχουν δώσει έστω περιορισμένα κάποιες τέτοιες προσβάσεις στο παιδί τους.

Άρα θα είναι σημαντικό από αυτή την ηλικία αλλά και πιο μετά, ως refresher να ξαναβλέπετε αυτά τα κουίζ για να θυμίζετε αλλά και να ελέγχετε τις γνώσεις του παιδιού σας, για κάποιους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να γνωρίζει.

Πότε & που να κάνουμε τα κουίζ;

Τα κουίζ που διαθέτει το saferinternet είναι πάρα πολλά & όλα πολύ σημαντικά, οπότε δεν θα καταφέρετε με την πρώτη φορά να τα ολοκληρώσετε όλα.  Προγραμματίστε μια φορά την εβδομάδα να κάνετε ένα τέτοιο κουίζ ως ψυχαγωγία σε μια χαλαρή στιγμή που είσαστε μαζί, σε κάποια αναμονή για ραντεβού, ή σε κάποιο μέσο μεταφοράς.

Η διαδικασία αυτή είναι σημαντικό να είναι ευχάριστη και χαλαρή. Με αυτό το τρόπο διασφαλίζετε ότι το παιδί σας θα θέλει να επικοινωνήσει και αργότερα μαζί σας για όλα αυτά τα θέματα και ότι θα σας συμβουλευτεί άμεσα αν συναντήσει κάποια τέτοια περίπτωση, ή αν το ίδιο κάνει κάποιο λάθος.

Θα μάθει το παιδί μου από το κουίζ, να ξέρει τι να κάνει στο διαδίκτυο;

Υπολογίστε ότι το παιδί σας σίγουρα θα κάνει κάποια λάθη, οπότε το θέμα των κουίζ δεν είναι να προγραμματίσετε το παιδί σας για την τελειότητα, αλλά πολύ περισσότερο για

  • να διασφαλίσετε ότι υπάρχει μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας
  • να ξέρει ότι μπορεί, ότι είναι οκ να απευθυνθεί σε εσάς, αν συναντήσει κάποιο από τα προβλήματα ή λάθη που περιγράφονται.
  • να κατανοήσει το σκεπτικό, της πολυπλοκότητας των εκβάσεων, μιας λανθασμένης επιλογής που γίνεται γρήγορα και εύκολα στο διαδίκτυο

Παράδειγμα ερώτησης

 Παράδειγμα απάντησης:

Να που θα βρείτε τα κουίζ:

https://saferinternet4kids.gr/quiz-saferinternet4kids/

Τι είναι το saferinternet.gr;

Η ιστοσελίδα saferinternet4kids, έχει δημιουργηθεί από το

https://saferinternet.gr/  

Η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και η ομώνυμη εκστρατεία ενημέρωσης και επαγρύπνησης για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο υλοποιούνται από το έτος 2004. Οι κύριοι στόχοι της δράσης Saferinternet.gr είναι:

  • Η προστασία των ανηλίκων από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο, ή από ακατάλληλη ή επιβλαβή συμπεριφορά και η προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου.
  • Η ενδυνάμωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο μέσω ενημερώσεων, εκπαιδεύσεων και κατάλληλου online και έντυπου υλικού.

Η δράση Saferinternet.gr αποτέλεσε για 13 έτη τον εθνικό εκπρόσωπο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης InsafeBetterinternetforkids.org με 30 μέλη σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα:

Η ιστοσελίδα μας φιλοξενεί και άλλα άρθρα της δράσης saferinternet δείτε τα όλα τα άρθρα με το συγκεκριμένο tag εδώ.

Όλα τα άρθρα με το tag Διαδίκτυο

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: