➔ ParentsCafe.gr

Κουτί με στόχους για nerf ή μπάλες!

Θέλω να πετάξω την μπάλα! Που μαμά;

Αποκτήστε ευστοχία… με ευχάριστο τρόπο

Υπάρχουν στιγμές που αγόρια και κορίτσια θέλουν να δοκιμάσουν την ευστοχία τους πετώντας αντικείμενα στο σπίτι.
Για ποιό λόγο να χαλάτε τα νεύρα σας και να μην δώσετε ευκαιρία στα παιδιά σας να εξασκηθούν με επιθυμητούς τρόπους; Με αυτό το τρόπο μπορείτε να τα επιβραβεύσετε και να κρατάτε τους κανόνες του σπιτιού με ευχάριστο τρόπο.

Διαφημίσεις

Είτε έχετε τα γνωστά nerf (τα πιστόλια που πετούν “σφαίρες” από αφρολέξ) είτε απλώς έχετε μπαλάκια ή άλλα αντικείμενα τα οποία επιτρέπεται να πετάξουν τα παιδιά, θα χρησιμεύσει να έχετε ένα συνδυασμό στόχων – δηλαδή τρύπες τις οποίες θα πρέπει να πετύχουν.

Η χρήση τέτοιων στόχων βοηθά και στην οριοθέτηση και την αντίστοιχα την επιβράβευση ειδικά εάν έχετε τους στόχους αποθηκευμένους για χρήση σε δύσκολες στιγμές – δηλαδή όταν βλέπετε τα παιδιά σας να έχουν περισσή ενέργεια την οποία δεν ξέρουν πως να την εκφράσουν με αποδεκτό τρόπο.

Παράλληλα ενισχύουν και την λεπτή/αδρή κινητικότητα ανάλογα με το πως θα τους χρησιμοποιήσετε (απόσταση, κανόνες παιχνιδιού, αλλαγή γωνίας), αλλά και τα μαθηματικά (δείτε πιο κάτω) στο μέτρημα του σκόρ.

Κουτί με στόχους-τρύπες

Μπορείτε αρχικά να φτιάξετε ένα κουτί με στόχους από ένα απλό κουτί παπουτσιών.

Εμείς επιλέξαμε ένα μεγάλο κουτί, το οποίο χωρούσε να γίνουν  3 τρύπες. Για να φτιάξουμε τους κύκλους, χρησιμοποιήσαμε 1 cd, μια μικρή κονσέρβα γάλα, ένα καπάκι από μέλι ή τα γνωστά πουράκια.  Τους κόψαμε με ένα κοπίδι, στον πάτο της κούτας, όχι στο καπάκι, μιας και εκεί το χαρτόνι είναι πιο σταθερό.

Καλύψαμε την κούτα με μπόλικη άσπρη υγρή ξυλόκολλα κρυσταλλιζέ ( την βρίσκετε στις αλυσίδες παιχνιδιών ) αρκετά αραιωμένη.

Ντύσιμο του κουτιού

Κολήσαμε γύρω γύρω ένα χαρτί περιτυλίγματος που είχαμε & μας άρεσε – στα σημεία που είναι οι τρύπες, ψαλιδίσαμε γύρω γύρω το χαρτί, για να διπλώσει από την πίσω μεριά.

Αφού κολλήσαμε το χαρτί από την εξωτερική μεριά, γυρίσαμε την κούτα ανάποδα και τοποθετήσαμε πάλι μπόλικη κόλλα από την μέσα μεριά.

Διπλώσαμε τα “αυτάκια” κ περάσαμε από πάνω και άλλη κόλλα. Δεν χρειάζεται πολύ προσοχή, η κόλλα είναι διάφανη όταν στεγνώσει.  Θα είναι μόνο καλό να μην τσιγκουνευτείτε με την κόλλα και να την βάζετε απλόχερα. Από κάτω στρώσαμε ένα ύφασμα (παλιά πετσέτα κουζίνας) για να προστατεύσουμε το χαρτί που από την άλλη μεριά ήταν ακόμα υγρό.  Η κόλλα επειδή είναι αρκετά αραιωμένη θα φύγει στο πλύσιμο.

Εδώ μερικές λεπτομέρειες στο καπάκι του κουτιού, που θέλαμε να είναι όμορφο:

Πως θα κλείνει το κουτί

Βρήκαμε 1 λαστιχάκι για μαλλιά το οποίο περάσαμε μέσα από μια τρύπα, & στερεώσαμε από την πίσω πλευρά με μια παλιά χάντρα ως “άγκυρα”. Ένα παλιό κουμπί θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό.

Έτσι στερεώνεται το λαστιχάκι από την μέσα πλευρά:

Έτσι είναι στερεωμένο το κάτω μέρος του κλεισίματος: μια μεγάλη ξύλινη στρογγυλή χάντρα (θα μπορούσε και να είναι κουμπί) + ένας μεγάλος κόμπος  + και άλλο ένα κουμπί (πράσινο εδώ), για να μην μπορέσει ποτέ ο κόμπος να σκίσει το χαρτόνι.

Δεν πετάξαμε τους κύκλους που αποκτήσαμε όταν κόψαμε τις τρύπες. Θα τους χρησιμοποιήσουμε για να σημειώσουμε επάνω τους βαθμούς κάθε τρύπας.

Βρήκαμε χαρτί από την ανακύκλωση και το κολλήσαμε γύρω από τους κύκλους – δεξιά ένας έτοιμος, αριστερά με τα “αυτάκια” πριν τον κολλήσουμε.

Γράψτε τα νούμερα των πόντων:

Το τελικό αποτέλεσμα

Εντάξτε σε αυτό το παιχνίδι τα μαθηματικά

Τώρα θυμηθείτε να έχετε χαρτί για να κρατάτε το σκόρ – αυτό θα βοηθήσει και στα μαθηματικά – στην πρόσθεση φυσικά, αλλά και στον πολλαπλασιασμό, εάν για παράδειγμα σημειώσετε ότι εάν κάποιος 2 φορές ρίξει στην πιο δυσκολη τρύπα πολλαπλασιάζει εκείνο το σκόρ του επί 5x. ή εάν κάποιος ρίξει 2 φορές στην πιο εύκολη τρύπα συνεχόμενα πολλαπλασιάζει το σκόρ του επι 2x.

Εάν φτιάξατε και εσείς ένα κουτί και θέλετε να το αναδείξουμε στους αναγνώστες στείλτε μας το στο editor(at)parents.org.gr !

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: