➔ ParentsCafe.gr

Ινδιάνικο Καπέλο…χωρίς φτερά!

Μερικά χρωματιστά χαρτιά, λίγο χαρτόνι & ένα ψαλίδι αρκούν!

Αντί για φτερά, θα χρησιμοποιήσετε χρωματιστά χαρτιά Α4, τα οποία θα τσαλακώσετε καλά εις μήκος και θα ψαλιδίσετε στις άκρες έτσι ώστε να μοιάζουν με “φτερά”.

Διαφημίσεις

Εάν δεν έχετε χρωματιστά χαρτιά Α4, πάρτε απλώς άσπρο χαρτί Α4 και πείτε στα παιδιά να τα χρωματίσουν ολόκληρα, χωρίς συγκεκριμένα σχέδια, απλώς με χρώματα.

Τώρα ήρθε η ώρα να δώσετε σχήμα στα χαρτιά – πάρτε μερικά ψαλιδάκια και ξεκινήστε. Δεν χρειάζεται να φτιάξετε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο – οι ψαλιδιές μπορεί να είναι εντελώς ακανόνιστες, όπως στην φωτογραφία, ενώ δεν χρειάζεται να είναι πολλές.

Από τι ηλικία ψαλιδίζουμε;

Σε αυτή την κατασκευή μπορούν να βοηθήσουν παιδιά από 2 ετών. Κρατήστε εσείς το χαρτί στα χέρια σας και δείξτε σε ποιά σημεία θα πρέπει να ψαλιδιστεί για να φαίνεται σαν φτερό. Αρκούν ακόμα και 3-4 ψαλιδιές.

[Σε βιβλιοπωλεία θα βρείτε τα ειδικά ψαλιδάκια τα οποία μπορείτε με επίβλεψη να τα χρησιμοποιήσετε μαζί με τα παιδιά σας – δεν απαιτούν γνώση χρήσης ψαλιδιού καθώς απλώς το παιδί πιέζει το ψαλίδι να κλείσει για να κόψει το χαρτί, ενώ ανοίγει μετά από μόνο του. ]

Όταν φτιάξετε 4-5 φτερά, θυμηθείτε 1-2 από αυτά να είναι λίγο πιο κοντά έτσι ώστε να υπάρχει μια διακύμανση στο ύψος.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με το ψαλίδισμα και το παιδάκι σας είναι μικρό, μπορείτε και να σκίσετε τις άκρες του χαρτιού με τα χέρια σας, ακανόνιστα. Δείξτε πως μπορεί να πιάσει με τις μύτες των δαχτύλων του το χαρτί, για να το σκίσει λίγο.

Το ψαλίδισμα αλλά και το σκίσιμο με τα δάχτυλα, είναι μια άσκηση που εξασκεί την λεπτή κινητικότητα.  Δείτε περισσότερα για την Λεπτή Κινητικότητα εδώ! 

Με ένα συρραπτικό, συρράβετε τα “φτερά” στο κομμάτι χαρτόνι απλό ή οντυλέ που έχετε προσαρμόσει να ταιριάζει στο κεφάλι του/των παιδιών.

Μερικά ακόμα χρωματιστά χαρτιά και κόλλα/χρυσόσκονη, αμέσως αναδεικνύουν τον/την αρχηγό του ινδιάνικου καταυλισμού – έτοιμο το καπέλο της αποκριάτικης στολής!

Άλλες ιδέες: Δάχτυλα εξωγήινου ή διαστημάνθρωπου

Αν ψάχνετε κάποιο άλλο αξεσουάρ για την αποκριάτική σας στολή δείτε πως φτιάχνουμε “ασημένια” νύχια στο παρακάτω άρθρο.

Φτιάξτε για κάθε δάχτυλο ένα νύχι και κολλήστε γύρω γύρω με κόλλα στίκ, αλουμινόχαρτο:

Τα πρώτα μας βίντεο! Origami για παιδιά

Καλές απόκριες!

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami S.O.S. Saferinternet STEM vbac Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Πρωτοχρονιά Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σπίτι Συμβουλές Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φωτιά Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς ΖάχαρηΔιαφημίσεις (5)
"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "

      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: