➔ ParentsCafe.gr

Athens Science Festival Φεστιβάλ Επιστήμης Τεχνόπολη Γκάζι

Το πρόγραμμα του ASF 2016 ! Έτσι ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν τις επιστήμες και να επιθυμούν να τις γνωρίσουν εις βάθος, είναι απαραίτητο να έρχονται σε επαφή με αυτές, με ευχάριστο τρόπο. Εκτός από τα παιχνίδια με τις επιστήμες, και τα πειραματα που οι γονείς μπορούν να κάνουν σπίτι, μόνοι τους, μπορούν να επισκεφθούν με τα παιδιά τους εκδηλώσεις όπως το Athens Science Festival –  με ελεύθερη είσοδο, που διοργανώνονται κάθε χρόνο: Για μία ακόμη χρονιά,διοργανώνεται φέτος (2016) το Athens Science Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.  Το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ  online http://www.athens-science-festival.gr/programme/  ή να το κατεβάσετε σε μορφή pdf εδώ:  /wp-content/legacy-upload/programma_ASF2016_WEB.pdf   Εδώ θα δείτε όλα τα εργαστήρια για παιδιά:http://www.athens-science-festival.gr/programme/?enotites[]=133  Athens Science Festival 2016«Εξελισσόμαστε με την επιστήμη» 80 Εκθέτες |50 Ομιλίες |30 εργαστήρια για παιδιά|25 workshop και σεμινάρια ενηλίκων | 8 θεατρικές παραστάσεις |7 βραδινά show|2 Αστροβραδιές| Και πολλές προβολές ταινιώνΜε θέμα «Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη» (“Evolving with Science”), το  Athens Science Festival, ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός με στόχο το «άνοιγμα» της Επιστήμης, Τεχνολογίας, Καινοτομίας στο ευρύ κοινό, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην καρδιά της Αθήνας με πλούσιο πρόγραμμα. Για έξι ημέρες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να «κατακτήσουν» τη γνώση μέσα από ένα πρωτότυπο, διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο. Ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες από τον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό χώρο ενώνουν τις γνώσεις, τη φαντασία και την εμπειρία τους για να παρουσιάσουν, όπως ποτέ άλλοτε, τον μαγικό κόσμο της επιστήμης. Μέσα από ένα σύνολο ξεχωριστών εκδηλώσεων: εκπαιδευτικά πειράματα, δρώμενα, ομιλίες, καφέ τις επιστήμης, διαδραστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και πρωτότυπα εργαστήρια, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα ανακαλύψουν, κατανοήσουν και ερμηνεύσουν τα μυστήρια του  κόσμου που μας περιβάλλει. Παράλληλα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συνομιλήσουν με μερικούς από τους πλέον αξιόλογους Έλληνες και ξένους επιστήμονες που έχει να αναδείξει η ακαδημαϊκή κοινότητα.
Από την κατανόηση της ζωής και της ύλης, μέχρι τη δημιουργία νοήμονων μηχανών από τον άνθρωπο, η επιστήμη οδηγεί τις εξελίξεις. H καταπολέμηση ασθενειών, η ψηφιακή επικοινωνία και η εφεύρεση υλικών με ιδιότητες που πριν από κάποιες δεκαετίες θα φάνταζαν μαγικές, αλλάζουν τη ζωή μας προς το καλύτερο. Από την άλλη, η κλιματική αλλαγή και η εξαφάνιση των ειδών, συνέπειες και αυτές της προόδου, μεταμορφώνουν τη Γη σε κάτι διαφορετικό από εκείνο που γνώρισαν οι πρόγονοί μας.
Ωστόσο, το ποιος εξελίσσει ποιον γίνεται όλο και πιο ασαφές. Η επιστήμη προοδεύει για να μας υπηρετήσει ή εμείς αλλάζουμε για να την ακολουθήσουμε; Οι εξελίξεις προσαρμόζονται στις ανάγκες μας ή μήπως μας υπαγορεύουν καινούργιες;
Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν μας πηγαίνει μόνο μπροστά, αλλά μας επιτρέπει να κοιτάξουμε και πίσω. Μορφές ζωής που έζησαν δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν, αποκαλύπτουν τα προϊστορικά τους μυστικά και μας βοηθούν να κατανοήσουμε τις ρίζες μας και να απαντήσουμε στο πώς φτάσαμε έως εδώ.  Γιατί ο άνθρωπος, και όχι κάποια άλλη μορφή ζωής, κυρίευσε τον κόσμο; Τι μπορούμε να μάθουμε από το DNA του κοντινότερου συγγενή του ανθρώπου;
Κατά τη διάρκεια του Athens Science Festival, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια. Η είσοδος στο Athens Science Festival είναι ελεύθερη. Για την παρακολούθηση κάποιων ομιλιών στο Αεριοφυλάκιο 1-Αμφιθέατρο απαιτείται η αγορά εισιτηρίου. Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια σας εδώ.
Διοργάνωση : Εκπαιδευτικός Οργανισμός “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”,  Βρετανικό Συμβούλιο, Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Υπό την αιγίδα: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίαςhttp://www.athens-science-festival.grhttps://www.facebook.com/athenssciencefestivalhttps://twitter.com/AthensSciFesthttps://www.linkedin.com/company/athens-science-festivalhttps://www.youtube.com/user/athensciencefestival Για παιδιά προσχολικής ηλικίας:  Σάββατο 09.04 @ 13:00 – 17:00 | 10.04 @ 13:00 – 17:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ Παιδότοπος STEM / 4-12 ετών 09.04 @ 13:00 – 17:00 | 10.04 @ 13:00 – 17:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑΟ STEM Education θα διεξάγει δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 4-6 ετών και 7-12 σε χώρο που θα διαθέσει η Τεχνόπολη για τη δράση αυτή. Συγκεκριμένα, για τα παιδιά 4-6 ετών θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί με εμπειρία σε αυτές τις ηλικίες και εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε ήδη στα εκπαιδευτικά προγράμματα προσχολικής ηλικίας. Για τα παιδιά 7-12 ετών, θα υπάρχει πλήθος δομικών στοιχείων LEGO ώστε τα παιδιά με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών να φτιάχνουν κατασκευές με ανεξάντλητη θεματολογία. Χρόνος δράσεων, 4 ώρες τη μέρα.
Για παιδιά 4-12 ετών
Διοργάνωση: STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών)

. Bιβλία ENCA Kids in Athens LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami S.O.S. STEM vbac Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διατροφή Δικαιοσύνη Δώρο Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Πρωτοχρονιά Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σπίτι Συμβουλές Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη


This is the First Placement in the SidebarThis is the Second Placement in the Sidebar
"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "

      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: