Eίτε σκέτη είτε και με κακάο αυτή η κρέμα είναι πολύπλευρη και πεντανόστιμη!
Αυτή η πεντανόστιμη κρέμα περιέχει πρωτεϊνες και φυτικές ίνες και καλή πηγή υδατανθράκων. Ότι πρέπει για ένα θρεπτικό πρωϊνό, απογευματινό ή και βραδυνό γεύμα!
Θα χρειαστείτε
Προαιρετικά,
για περισσότερες φυτικές ίνες:
για μεγαλύτερη νοστιμιά:
για μεγαλύτερη θρεπτική ή θερμιδική αξία
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι με έναν αναδευτήρα, πολύ καλά.
Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά συνέχεια και γρήγορα μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς πάντα έτσι ώστε να μην κολλήσει στον πάτο η κρέμα.
Με το που θα πήξει, η κρέμα είναι έτοιμη. Συντηρείται στο ψυγείο, μέχρι και 2-3 ημέρες. Μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο ζεστό γάλα, την επόμενη ημέρα που θα έχει “σφίξει”.
Στην παραλλαγή με κακάο, δηλαδή για να φτιάξετε Σοκολατένια κρέμα
Τοποθετήστε το κακάο (μιάμισυ κουταλιά της σούπας) απευθείας στην κατσαρόλα, ανακατάψτε το με το αλεύρι και προσθέστε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μας βοήθησε η Μ. 3 ετών.
Εδώ βλέπετε την τελική σύσταση της σοκολατένιας κρέμας – ότι πρέπει για το σχολείο!
Μοιράστε την κρέμα απευθείας σε μικρά μπωλάκια, έτσι ώστε μέσα στην εβδομάδα να μπορείτε να τα πάρετε μαζί – στην παιδική χαρά ή στον παιδικό σταθμό.
Καλή όρεξη και καλή μαγειρική! Δείτε εδώ γιατί είναι καλό να μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά μας:
Μαγειρική και μαθηματικά! Γιατί να μαγειρέψω με το παιδί μου; http://parents.org.gr/psych/a41
Αυτή η συνταγή μοιάζει πάρα πολύ με την συνταγή Σάλτσα τυριού για μακαρόνια, είναι το ίδιο εύκολη και νόστιμη. Θα μπορεί με την καθοδήγησή σας να την φτιάξει ακόμα και ένα μεγάλο παιδί από 6-7 ετών μόνο του.
Το πιο σημαντικό είναι όταν αρχίσει το μείγμα να ζεσταινεται, να ανακατεύετε με μια ίσια κουτάλα η οποία να μην αφήνει το μείγμα να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας!
Διαφημίσεις (5)