➔ ParentsCafe.gr

26/5 Σεξουαλική διαφορετικότητα. Υπό διωγμό; 2015

Στην Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), μια εξαιρετικής σημασίας ημερίδα. Θέμα τα φαινόμενα της βίας, του εκφοβισµού και διακρίσεων κατά των νέων εξαιτίας ταυτότητας/ έκφρασης φύλου κ σεξουαλικό προσανατολισµού.

Τρίτη 26 Μάϊου 2015, ώρα 9:30

Διαφημίσεις

Στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής, ΑΠΘ

Διοργάνωση: Επιτροπή Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Επιτροπή Φύλου και Ισότητας της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ.

«Σεξουαλική διαφορετικότητα. Υπό διωγµό;» είναι ο τίτλος της Ηµερίδας που

διοργανώνεται από την Επιτροπή Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ, σε συνεργασία µε

την Επιτροπή Φύλου και Ισότητας της Παιδαγωγικής Σχολής και θα πραγµατοποιηθεί

την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 και ώρα 9.30, στο 10ο όροφο του Πύργου της

Παιδαγωγικής Σχολής.

Σκοπός της Ηµερίδας είναι η ανάδειξη του φαινοµένου της βίας, του εκφοβισµού και

διακρίσεων κατά των νέων, µε βάση την ταυτότητα/ έκφραση φύλου, ή/και τον

σεξουαλικό προσανατολισµό στην Ελλάδα, η καταπολέµηση του στίγµατος µέσω της

ευαισθητοποίησης σε θέµατα που έχουν σχέση µε τη σεξουαλική διαφορετικότητα και

η προαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου µεταξύ εκπρόσωπων της κοινωνίας των

πολιτών και της Πολιτείας, για την αντιµετώπιση των διακρίσεων κατά των LGBTQI

ανθρώπων, µε έµφαση στους νέους και στις νέες.

«Στόχος της ενότητας για τον ’Οµοφοβικό και Τρανσφοβικό Εκφοβισµό στην Εκπαίδευση’’ είναι να ανοίξει ένας γόνιµος διάλογος για το θέµα της οµοφοβίας και της τρανφοβίας στην εκπαίδευση έτσι ώστε να συµπεριληφθεί στη συζήτηση και στις πολιτικές καταπολέµησης του (σχολικού) εκφοβισµού και αυτή που προέρχεται από την οµοφοβία και την τρανσφοβία. 

Το σχολείο οφείλει να διασφαλίσει ότι κανένα παιδί δεν θα παρενοχληθεί ή εκφοβισθεί µε βάση το φερόµενο σεξουαλικό προσανατολισµό, ή την ταυτότητα και έκφραση φύλου του, ή επειδή δεν πληροί τα κριτήρια των έµφυλων στερεοτύπων, αλλά και να διαπαιδαγωγήσει τους µαθητές και τις µαθήτριες στον σεβασµό όλων των έµφυλων υποκειµενικοτήτων.

 Η σεξουαλική αγωγή χρειάζεται να περιληφθεί στα σχολεία έτσι ώστε από νωρίς να διαµορφώνονται συνειδήσεις και πρακτικές που προωθούν την ισονοµία και δεν επιτρέπουν διακρίσεις και αποκλεισµούς ανάµεσα σε παιδιά και εφήβους» 

υποστηρίζει η Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ, Καθηγήτρια ∆ήµητρα Κογκίδου.

Στόχος της ενότητας ‘’∆ιεµφυλικότητα και θέµατα υγείας’’ επισηµαίνει η κ. Κογκίδου είναι

«η ανάδειξη των πολλαπλών διακρίσεων που υφίστανται στην εργασία, στην εκπαίδευση και στη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας οι διεµφυλικοί (τρανς) άνθρωποι.

Απαιτείται η θέσπιση εύκολα προσβάσιµων διαδικασιών αλλαγής των στοιχείων αστυνοµικής ταυτότητας και λοιπών εγγράφων ταυτοποίησής τους χωρίς ψυχιατρικοποίηση της τρανς κατάστασης (όπως πρόσφατα ζήτησε και η ολοµέλεια της Κοινοβουλευτικής ∆ιάσκεψης του Συµβουλίου της Ευρώπης µε το ψήφισµα της 22ας Απριλίου 2015 και ο Συνήγορος του Πολίτη στην Ελλάδα µε την ευκαιρία της παγκόσµιας ηµέρας κατά της οµοφοβίας και της τρανσφοβίας, στις 17 Μαΐου)».

Τέλος, µεταφέρονται εµπειρίες των τρανς ανθρώπων στον χώρο της υγείας και

καταγράφονται οι ανάγκες τους σε σχέση µε τη µετάβαση και τις διαδικασίες

επαναπροσδιορισµού / επανακαθορισµού του φύλου τους.’’

Επικοινωνία µε ∆ηµοσιογράφους:

Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ, Καθηγήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής, ∆ήµητρας Κογκίδου. http://www.educ.auth.gr/educdrupal/

Πατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση!

 

 

 

 

 

Σημείωση εκ μέρους της σύνταξης της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων):

Χαιρετίζουμε με μεγάλη εκτίμηση αυτή την προσπάθεια η οποία είναι απολύτως απαραίτητη, εν έτη 2015, έτσι ώστε η νέα γενιά να κατανοήσει κάποια πολύ σημαντικά πράγματα που θα οδηγήσουν σε μια κοινωνία αγάπης και αποδοχής για την διαφορετικότητα.

Ελπίζουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλα πανεπιστήμια που σχετίζονται με την εκπαίδευση όσων έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους σε πανεπιστήμια, σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Σχετικές συζητήσεις στο φόρουμ της ΕΕΕΓ : 

 http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19791

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=66110

Σχετικές σελίδες LGBT :

http://www.colouryouth.gr/ Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο

https://www.facebook.com/ColourYouth 

https://www.facebook.com/LGBTQIplusPrideKritis

http://www.pestosemas.com/ Πες το σε μάς

 http://www.colouryouth.gr/assets/PR_Pes_To.pdf

 

 

Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας

http://www.olke.org/  

Διαφημίσεις


1528 – Γραμμή υποστήριξης για τη σεξουαλική διαφορετικότητα και την ταυτότητα φύλου

 

 

 

Wikipedia Δικαιώματα ΛΟΑΤ στην Ελλάδα

Νομική προσέγγιση δικαιωμάτων των πολιτών ΛΟΑΤ σε διάφορες χώρες

 

. Bιβλία ENCA Kids in Athens LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami S.O.S. STEM vbac Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διατροφή Δικαιοσύνη Δώρο Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Πρωτοχρονιά Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σπίτι Συμβουλές Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη


This is the First Placement in the SidebarThis is the Second Placement in the Sidebar
"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "

      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: