Νέες μελέτες έδειξαν πόσο ωφέλιμο μπορεί να είναι για τις μητέρες και τους γονείς να συμμετέχουν σε ομάδες μαζί με άλλους γονείς, στις οποίες το σπρώξιμο
του παιδικού καροτσιού εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα διατήρησης/βελτίωσης της φυσικής τους κατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις αλλά και παιχνίδια με τα παιδιά.
Νέες μελέτες έδειξαν πόσο ωφέλιμο μπορεί να είναι για τις μητέρες και τους γονείς να συμμετέχουν σε ομάδες μαζί με άλλους γονείς, στις οποίες το σπρώξιμο του παιδικού καροτσιού εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα διατήρησης/βελτίωσης της φυσικής τους κατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις αλλά και παιχνίδια με τα παιδιά.
Αυστραλιανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ανάμεσα σε γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με επιλόχεια κατάθλιψη, εκείνες που συμπλήρωσαν 12 εβδομάδες μιάς τάξης που συμπεριλάμβανε δραστηριότητες βελτίωσης της φυσικής κατάστασης με σπρώξιμο του καροτσιού (στο οποίο βρισκόταν μέσα το παιδί τους) μαζί με άλλες γυναίκες και γονείς, έδειξαν πολύ λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης απο ότι οι άλλες μητέρες οι οποίες συμμετείχαν σε ομάδες οι οποίες δεν περιλάμβαναν σωματικές ασκήσεις.
Έτσι έγινε ξεκάθαρο, το ότι η συμμετοχή σε μια τέτοια ομάδα, αποτελεί πολύ καλύτερη μέθοδο για την πρόληψη αλλά και καταπολέμηση της επιλόχειας κατάθλιψης, έναντι ενός απλού playgroup του οποίου οι δραστηριότητες δεν περιείχαν ασκήσεις για την βελτίωση/διατήρηση της φυσικής κατάστασης.
Στο εξωτερικό έχουν ήδη ιδρυθεί πολλές τέτοιες ομάδες στις οποίες οι μητέρες συναντιούνται τακτικά, αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους και το σώμα τους, χωρίς παράλληλα να πρέπει να αποχωριστούν το μωρό τους.
Διαβάστε περισσότερες πληροφοριες στους παρακάτω συνδέσμους (στα Αγγλικά):
Διαφημίσεις (5)