➔ ParentsCafe.gr

Ζυμάρι από πριονίδι

Φτιάξτε ζυμάρι με πριονίδι, αλεύρι και νερό (από 2 ετών) και κατασκευάστε με αυτό μπωλάκια και πιατάκια (από 4- 5 ετών)!

Φτιάξτε ζυμάρι με πριονίδι αλεύρι και νερό (από 2 ετών) και κατασκευάστε μπωλάκια και πιατάκια (από 4 ετών)!

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις


Θα χρειαστείτε:

  • Μια κούπα νερό
  • Μια κούπα αλεύρι
  • Δύο κούπες πριονίδι (ζητήστε από έναν ξυλουργό να σας δώσει).

Σε ένα μεγάλο μπώλ δώστε στο παιδί σας να αδειάσει το αλεύρι και το πριονίδι και εξηγήστε του να ανακατέψει καλά καλά το αλεύρι να πάει παντού. Δώστε του να αδειάσει και την κούπα νερό και αφήστε το να ζυμώσει.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, δώστε του και ένα μαχαιράκι πλαστικό για να “κόβει” το ζυμάρι του. Αφήστε τα σχήματα έξω να στεγνώσουν καλά – το ζυμάρι σκληραίνει και γίνεται σαν ξύλο. Μπορείτε μετά να το τρίψετε και με γυαλόχαρτο και να το βάψετε.
Επίσης είναι ιδανικό για να φτιάξετε μπωλάκια που θα βάζετε όλα τα μικροσκοπικά παιχνιδάκια: Πάρτε ένα μπώλ από την κουζίνα και γυρίστε το ανάποδα. Βάλτε το ζυμάρι πάνω του και ζουλήξτε το έτσι ώστε να το τυλίξει – θα ξεκολλήσει μετά απο δύο – τρείς μέρες στον ήλιο. Αφήστε το να στεγνώσει και άλλες δύο μέρες στον ήλιο πρίν το επεξεργαστείτε.

Για παιδιά απο 3 ετών: ζητήστε απο τον ξυλουργό να σας δώσει ένα κομμάτι ξύλου μασίφ και ένα κομματάκι κόντρα πλακέ – έτσι θα δείξετε στο παιδί σας πως έγινε το πριονίδι και ότι απο πριονίδι στα εργοστάσια ξαναφτιάχνεται “ξύλο”.

. Bιβλία ENCA Kids in Athens LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami S.O.S. STEM vbac Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διατροφή Δικαιοσύνη Δώρο Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Πρωτοχρονιά Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σπίτι Συμβουλές Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη


This is the First Placement in the SidebarThis is the Second Placement in the Sidebar
"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "

      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: