Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πότε δίνουμε νερό?

rosaki

Recommended Posts

Εφόσων έχετε το οκ από τον παιδίατρο για νερό μπορείς να του προσφέρεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και ας μη το πιει δε πειράζει απλά για να το συνηθίζει κ να καταλάβει σε ποια ανάγκη το εξυπηρετεί κ θα το ζητήσει μόνο του όταν το χρειαζετε πραγματικά ....Εγώ θα σου πρότεινα να μη το δείνεις με μπιμπερο αλλά με κουταλάκι ή εκπαιδευτικό ποτηράκι στον γιο μου του έβαζα νερό στο ποτηράκι κ το άφηνα δυπλα του στο τραπεζάκι κ έπαιζε πέρασαν σχεδόν δύο μήνες για να πιει νερό αλλά από τότε θέλει να πίνει συνέχεια .. σε αυτές τις ηλικίες κ ειδικά τώρα το χειμώνα δε διψανε τα μωρά αναπληρώνουν τα υγρά που χρειάζονται  από το γάλα τους ..Τώρα αν μετά την κρέμα δε θέλει γαλατάκι σημενει πως έχει χορτάσει ..Δε χρειαζετε να σε ανυσηχει αυτό ...!!!!

Διαφημίσεις

On 6/11/2017 at 11:19 ΠΜ, Sporaki17 είπε:

Το νερακι το δινω σε μικρο μπιμπερο (avent) με πιπιλα ελεγχομενης ροης στο 1! Ενω το γαλα του το πινει στο 3! 

Expand  

Sporaki χρησιμοποιω τα ιδια μπουκαλια κ εκεινη τη περιοδο κ τιε ιδιες θηλες. Δωσε στο 3 κανονικα το νερακι..Κ σιγα σιγα θα πιει.. Στην αρχη ουτε εμενα επινε κ ειχα αγχωθει γτ ηταν κ το καλοκαιρι που μας περασε οταν ξεκινησε το νερο με ζεστη κλπ. Οταν διψασει θα πιει!! Εσυ να το προσφερεις 1 τεταρτο μετα το ρυζαλευρο για να μην αναγουλιαζει!! να μη σε αγχωνει καθολου!!!

Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο μπιμπερο. Όμως για να πινει το γάλα του ανετα απ το ίδιο σημαινει πως τον παραξένεψε ή γεύση για αυτό είχε αυτήν την αντίδραση. :) 

Καλή συνέχεια!

Sporaki μου προσπάθησε οσο μπορείς να μην αγχώνεσαι!!Το καταλαβαίνω οτι είναι ιδιαίτερη η περίπτωση σας που ο άντρας σου είναι μακριά και αυτό οσο να ναι σε βαραίνει λίγο παραπάνω.Σκέψου πιο ψύχραιμα..Αφού δίνεις γάλα με το #3 γιατί όχι κ το νερό;;Αν έδωσες 90γρ κρεμα κ δεν πείνασε σημαίνει ότι είναι εντάξει..Σιγά σιγά το στομαχακι του θα ανοίξει κ θα ζηταει περισσότερο μην ανησυχείς!Όσο για το νεράκι ασε λίγο χρόνο κ δώσε του παλι.

Εγω δεν του εδωσα καθολου νερο μεχρι να ξεκινησει τις στερεες γιατι οι οδηγιες και της παιδιατρου ηταν πως με το θηλασμο δε χρειαζεται νερο, αλλα να σου πω την αληθεια το μετανιωσα. Μολις ξεκινησαμε τις στερεες τις πρωτες 2 φορες εδειξε αυτο που λες " τον παραξενεψε" και απο τοτε επινε ως και 200  ml τη μερα - ειχε καυσωνα βεβαια τοτε.

Επι της ουσιας, αυτο που σου προτεινω κι εγω, και το κανω, ειναι να του δινεις ανα τακτα διαστηματα, πχ καθε μια ωρα και θα πιει οσο χρειαζεται, μπορει και καθολου, οκ. Αν ομως διψαει, δεν μπορεις να το μαθεις με αλλο τροπο.

Διαφημίσεις

On 6/11/2017 at 4:04 ΜΜ, xaroumenh mama είπε:

Εφόσων έχετε το οκ από τον παιδίατρο για νερό μπορείς να του προσφέρεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και ας μη το πιει δε πειράζει απλά για να το συνηθίζει κ να καταλάβει σε ποια ανάγκη το εξυπηρετεί κ θα το ζητήσει μόνο του όταν το χρειαζετε πραγματικά ....Εγώ θα σου πρότεινα να μη το δείνεις με μπιμπερο αλλά με κουταλάκι ή εκπαιδευτικό ποτηράκι στον γιο μου του έβαζα νερό στο ποτηράκι κ το άφηνα δυπλα του στο τραπεζάκι κ έπαιζε πέρασαν σχεδόν δύο μήνες για να πιει νερό αλλά από τότε θέλει να πίνει συνέχεια .. σε αυτές τις ηλικίες κ ειδικά τώρα το χειμώνα δε διψανε τα μωρά αναπληρώνουν τα υγρά που χρειάζονται  από το γάλα τους ..Τώρα αν μετά την κρέμα δε θέλει γαλατάκι σημενει πως έχει χορτάσει ..Δε χρειαζετε να σε ανυσηχει αυτό ...!!!!

Expand  

Ευψαριστω πολυ!! Να ρωτησω ομως δεν ειναι μικρουλης για εκπ. Ποτηρακι!! Ειμαστε 5 κ 10 ημερων?

On 7/11/2017 at 6:57 ΠΜ, Sporaki17 είπε:

Ευψαριστω πολυ!! Να ρωτησω ομως δεν ειναι μικρουλης για εκπ. Ποτηρακι!! Ειμαστε 5 κ 10 ημερων?

Expand  

sporaki εγω της εδινα με το μπιμπερο κ εδω κ ς μηνα που πηρα το εκπαιδευτικο ποτηρακι της avent δε λεει να το δεχτει με τιποτα!!Ενημερωτικα κ το ποτηρακι αυτο εχει ελεχγομενη ροη. Δηλαδη ρουφαει κ πινει. δεν ειναι συνεχομενη αρα δεν υπαρχει κινδυνος!!!Δοκιμασε το σιγα σιγα! Αν δε πινει συνεχ

ισε στο μπιμπερο!

To νερό ξεκινάει με την έναρξη των στερεών και δεν πίνει μεγάλη ποσότητα αρχικά οπότε μην ανησυχείς. Καλύτερα θα ήταν να συνηθίσει να πίνει με εκπαιδευτικό ποτηράκι αν και νομίζω πως είναι για μωρά 6 μηνών και πάνω. Ίσως γιατί (βάση ΠΟΥ) από 6 μηνών και πάνω ξεκινούν κανονικά οι στερεές τροφές.

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

On 7/11/2017 at 7:53 ΠΜ, marakiz είπε:

To νερό ξεκινάει με την έναρξη των στερεών και δεν πίνει μεγάλη ποσότητα αρχικά οπότε μην ανησυχείς. Καλύτερα θα ήταν να συνηθίσει να πίνει με εκπαιδευτικό ποτηράκι αν και νομίζω πως είναι για μωρά 6 μηνών και πάνω. Ίσως γιατί (βάση ΠΟΥ) από 6 μηνών και πάνω ξεκινούν κανονικά οι στερεές τροφές.

Expand  

Μιας κ το λεμε.. Πως μπορει εμενα να συνιθισει το εκπαιδευτικο?? Δε πινει καθολου απο εκει ενω διψαει... Το θελει μονο για να το κραταει απο τις λαβες παιζει κ στο τελος απλα το ανοιγει κ γινεται μουσκεμα !!!!!

Πόσο καιρό το χρησιμοποιείς? Δώσε του λίγο χρόνο να μάθει πως, μέχρι τώρα ήξερε μόνο να πίνει από μπιμπερό. Πόσο είναι τώρα? Μήπως να δοκίμαζες ποτηράκι με καλαμάκι? Κι ο δικός μου μούσκεμα γινόταν στην αρχή. Του είχα πάρει ένα εκπαιδευτικό της chicco όταν ξεκίνησε στερεές στους 6 μήνες. Γύρω στους 7+ μήνες του πήρα με καλαμάκι της munchkin και βολεύτηκε περισσότερο με το καλαμάκι κι άρχισε να πίνει και περισσότερο. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Expand  

Εγώ της έδωσα το ποτηράκι κ το πήρε απο μόνη της οταν ήταν 4 κ 10 απλά έγινε μούσκεμα κ το απέφευγα μόνο γι αυτό.δοκίμασε τον κ οτι δεχτεί απο μονος του.

Στον έκτο μήνα του πήρα εκπαιδευτικό ποτηρακι αλλά δεν κατάφερνε να πιει. Δοκιμασα και καλαμάκι( βυθιζεις το καλαμάκι στο νερό, κλείνεις με το δάχτυλο το πάνω στομιο και το βάζεις στο στόμα του, το αφήνεις να τρέξει όταν ρουφάει για να μάθει πώς έτσι πίνουν με αυτό) αλλά τελικά κατεληξα σε ένα μικρο γυαλινο ποτηρακι. Αυτό τον βολεψε.

Δοκίμασε κι εσυ balletina διάφορα μεχρι να βρείς το καταλληλο. 

On 7/11/2017 at 8:11 ΠΜ, marakiz είπε:

Πόσο καιρό το χρησιμοποιείς? Δώσε του λίγο χρόνο να μάθει πως, μέχρι τώρα ήξερε μόνο να πίνει από μπιμπερό. Πόσο είναι τώρα? Μήπως να δοκίμαζες ποτηράκι με καλαμάκι? Κι ο δικός μου μούσκεμα γινόταν στην αρχή. Του είχα πάρει ένα εκπαιδευτικό της chicco όταν ξεκίνησε στερεές στους 6 μήνες. Γύρω στους 7+ μήνες του πήρα με καλαμάκι της munchkin και βολεύτηκε περισσότερο με το καλαμάκι κι άρχισε να πίνει και περισσότερο. 

Expand  

Δεν την εχω πιεσει καθολου η αληθεια ειναι. τις δινω βλεπω οτι δε το παιρνει κ την αφηνω. Ειναι 10 μηνων τωρα αλλα το ξεκινησα πριν 2 μηνες με διαλλειματα ειναι η αληθεια.Το αργησα κ εγω κ δε ξερω κ γιατι!!  Θα προσπαθησω κ το καλαμακι που λετε κ βλεπουμε.. Αν κ απο το μπιμπερο πινει αρκετο νερακι πλεον.

On 7/11/2017 at 10:19 ΠΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Στον έκτο μήνα του πήρα εκπαιδευτικό ποτηρακι αλλά δεν κατάφερνε να πιει. Δοκιμασα και καλαμάκι( βυθιζεις το καλαμάκι στο νερό, κλείνεις με το δάχτυλο το πάνω στομιο και το βάζεις στο στόμα του, το αφήνεις να τρέξει όταν ρουφάει για να μάθει πώς έτσι πίνουν με αυτό) αλλά τελικά κατεληξα σε ένα μικρο γυαλινο ποτηρακι. Αυτό τον βολεψε.

Δοκίμασε κι εσυ balletina διάφορα μεχρι να βρείς το καταλληλο. 

Expand  

Νομιζω οτι η μικρη μου ειναι πανω κατω στην ιδια ηλικια με τον δικο σου... Θα δοκιμασω ναι! Ευχαριστω κ για το πως να χρησιμοποιησω καλαμακι.. Ειναι να παμε κ στη παιδιατρο αυτην την εβδομαδα θα το κουβεντιασω κ μαζι της!!

Expand  

και εμεις τις στερεες τροφες τις ξεκινησαμε πεντεμιση μηνων .. εγω του εδινα με το κουταλακι στην αρχη (αν και παλι δεν επινε..) και του αφηνα το ποτηρακι να το επεξεργαστει εφοσων δε δεχοταν το νερο ετσι και αλιως.. και ναι θα βραχει θα τα λουστει αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο τον αλλαζεις και ολα οκ και αν ειναι καθαρα τα ρουχα κιολας τα αφηνεις και στεγνωνουν απλα και του τα ξαναβαζεις.. οταν ξεκινησουν φρουτα και το μεσημεριανο και η εξευρευνηση του φαγητου με τα χερια εκει ειναι που γινονται στα λαδια και στα φρουτα απο την κορυφη ως τα νυχια... αρα το να βραχει λιγο με το νερο δεν ειναι τιποτα..!! εμεις ξεκινησαμε απριλιο κ το νερο το δεχτηκε 1 του ιουνη ..

On 7/11/2017 at 12:38 ΜΜ, xaroumenh mama είπε:

και εμεις τις στερεες τροφες τις ξεκινησαμε πεντεμιση μηνων .. εγω του εδινα με το κουταλακι στην αρχη (αν και παλι δεν επινε..) και του αφηνα το ποτηρακι να το επεξεργαστει εφοσων δε δεχοταν το νερο ετσι και αλιως.. και ναι θα βραχει θα τα λουστει αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο τον αλλαζεις και ολα οκ και αν ειναι καθαρα τα ρουχα κιολας τα αφηνεις και στεγνωνουν απλα και του τα ξαναβαζεις.. οταν ξεκινησουν φρουτα και το μεσημεριανο και η εξευρευνηση του φαγητου με τα χερια εκει ειναι που γινονται στα λαδια και στα φρουτα απο την κορυφη ως τα νυχια... αρα το να βραχει λιγο με το νερο δεν ειναι τιποτα..!! εμεις ξεκινησαμε απριλιο κ το νερο το δεχτηκε 1 του ιουνη ..

Expand  

χαχαχαχαχα Δικιο εχεις!! απλα μαλλον εγω καποια στιγνη της το εδωσα στο λαθος σημειο (παρκο αντι καρεκλακι) και καταλαβαινεις.. περα απο τα ρουχα που δν ειναι τπτ κουβερτουλα σεντονακι κ στρωμα λουτσα!! Κ δεν ειχε κ ηλιο εκεινη τη μερα!!!

Διαφημίσεις

On 7/11/2017 at 8:13 ΠΜ, Elfer είπε:

Εγώ της έδωσα το ποτηράκι κ το πήρε απο μόνη της οταν ήταν 4 κ 10 απλά έγινε μούσκεμα κ το απέφευγα μόνο γι αυτό.δοκίμασε τον κ οτι δεχτεί απο μονος του.

Expand  

Θα το δοκιμασω.. Δεν ρχω να χασω κατι.. Αλλα πως?? Εννοω το βαζω μπροστα του και αν και οσο θελει?? Η π.χ. μετα τη κρεμα του το δινω γισ λιγη ωρα??

On 8/11/2017 at 2:58 ΜΜ, Sporaki17 είπε:

Θα το δοκιμασω.. Δεν ρχω να χασω κατι.. Αλλα πως?? Εννοω το βαζω μπροστα του και αν και οσο θελει?? Η π.χ. μετα τη κρεμα του το δινω γισ λιγη ωρα??

Expand  

Εγώ την πρώτη φορά (επειδη ηταν πολυ μικρή) της το εδωσα στο χέρι κ της εδειξα τι κάνεις με αυτό..Επειδή τώρα είναι 5 μηνών κ έχει αρχισει να επεξεργάζεται για μενα δωσ του το να δεις τι θα κάνει,αλλα αν δεις οτι δεν το βρίσκει βοήθησέ τον λιγο κ ίσως χρειαστεί να του δώσεις εσυ νερο τελικά.Μην περιμένεις δλδ θαύματα με την 1η..:-D good luck!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...