Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

να ζωγραφισω οταν μας λεει η μανταμ αλλα στο διαλειμα παιζει μονο με τους "μεγαλους" (τον αδελφο του και τους φιλους του).

Ενω φανηκε να μην εχει προβλημα προσαρμογης αρνηται να κανει τις εργασιες που του βαζουν στο σχολειο. Ζωγραφικη δηλαδη αντε και να κολλησουν τιποτα... Οσο παιζουν ειναι μια χαρα. Μετα.. στην αρχη ετρεμε τωρα συνεφιαζει, βουρκωνει και δεν σηκωνεται απο τον παγκο για να καθισει στο τραπεζακι. Εμαθε πως να λεει δεν θελω (απο τον "μεγαλο" δασκαλο") και αυτο ειναι...

Ειναι προοβλημα σε αυτη την ηλικια τετοιου ειδους αρνηση? Θα στρωσει απο το Σεπτεμβρη? ή πρεπει να το κοιταξω και απο που να αρχισω?

Διαφημίσεις

Η μεγάλη μου έλεγε κάτι τέτοια όταν δεν ήθελε να κάνει ποδήλατο, επειδή φανταζόταν ότι θα έπιανε αυτό το επιχείρημα. Επειδή είναι πολύ φιλότιμη και περήφανη, δεν ήθελε να πει ότι δεν θέλει, φοβάται, διστάζει, κτλ., και μου έλεγε ότι είναι μικρή και θα το κάνει του χρόνου. Δεν επέμεινα, και τελικά ζήτησε από μόνη της πολύ γρήγορα.

Όπως τα περιγράφεις, μου φαίνεται ότι και ο γιος σου δεν έχει πρόβλημα αυτοπεποίθησης, απλά βρίσκει μια έξυπνη δικαιολογία.

Η μαντάμ τι λέει;

Και ο δικός μου τα ίδια μου έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό.Εχουν την ίδια ηλικία.Του λέω π.χ Γιάννη μου πέταξε το κεσεδάκι απο το γιαουρτάκι που έφαγες στα σκουπίδια. "Δεν μπορώ είμαι μικρός" ή "μετά εντάξει"(το "μετά" δεν έρχετε ποτέ).Φυσικά στα παιχνίδια και τις σκανταλιές με τον ξαδερφό του πρώτος.

Επίης εμένα έχει αποκτήσει παράλληλα και διάφορες φοβίες του τύπου "δεν θέλω να μπω στο ασανσέρ" "δεν θέλω να μπω στο τρενάκι του λούνα πάρκ(ούτε κάν αυτά που βάζεις τα κέρματα και κουνιούνται). "Μαμάαααα που πάς(στο άλλο δωμάτιο)" "Μαμά χεράκι,μαζί για να κάνω τσίσα στο μπάνιο μας. "Μαμάααααα να έρθω στο κρεβάτι σου(ποτέ δεν κοιμότανε μαζί μας.Το να κοιμάτε στο κρεβάτι του,ήταν κάτι δεδομένο απο 2 μηνών βρέφος)

Η δική μου όταν ήταν μικρότερη χρησιμοποιούσε αυτην τη δικαιολογία όταν φοβόταν να κάνει κάτι ή όταν πίστευε ότι δεν θα το κάνει αρκετά καλά και τα άλλα παιδιά μπορεί να την κοροιδέψουν.

Δεδομένων και των άλλων θεμάτων που έχεις ανοίξει σχετικά με τον παιδικό.. Θα ψαχνόμουν, όχι τι τρέχει με το παιδί, αλλά μέσα από το παιδί να δω τι τρέχει στον παιδικό. Κάτι δεν του "κάθεται" καλά... η γλώσσα, η ενσωμάτωση... η επικοινωνία... το πρόγραμμα κτλ κτλ... κάτι.....

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Η μανταμ δεν λεει τιποτα. Απλα σημειωνει αν κανει τις εργασιες. Αλλωστε τελειωνει η χρονια. Παντως δεν ειναι το μικροτερο παιδακι στην ταξη του, ουτε το μοναδικο που δεν ξερει την γλωσσα.

Μιλησα με την ιδιοκτητρια του παιδικου που πηγαινε μεχρι τα Χριστουγεννα και μου ειπε οτι κατα εκεινη δεν υπαρχει θεμα. Ισως να μην υπαρχει χημεια. Ισως να μεγαλωσε και να ντρεπεται. (Βεβαια αυτη ειναι επιχειρηματιας και περιμενει μηπως της παω και τριτο).

Χτες και σημερα τις εκανε τις εργασιες περιμενοντας να του πει γουαου η μανταμ (ετσι του ειπε ο μεγαλος οτι λεει η δικια του μανταμ αλλα Ο Δημητρακης δεν ηταν τοσο τυχερος).

Alcyon ειναι τωρα και τα δυο παιδια στο ιδιο σχολειο (σε διαφορετικες ταξεις). Για την γλωσσα δεν μπορουμε να κανουμε κατι. Ειναι η γλωσσα της χωρας που ζουμε, πρεπει να την μαθουν, και οσο νωριτερα τοσο καλυτερα.

Η αληθεια ειναι οτι τον μικρο τον ριξαμε νωριτερα στα βαθια (και για το οικονομικο αλλα και γιατι ειναι πιθο ευκολο να ειναι και τα δυο παιδια στον ιδιο χωρο. Επισης εχω τυψεις γιατι δεν ασχολουμε μαζι του οσο ασχοληθηκα με τον αλλον. Ελπιζα οτι τα Σαββατα που ο μεγαλος θα ειναι στο σχολειο θα αφιερωνα τον χρονο μου σε αυτον αλλα μεχρι να παω σουπερμαρκετ περναει η ωρα....

mmad... είμαι σίγουρη πως κάνεις ότι μπορείς και περνά από το χέρι σου. Μη νιώθεις άσχημα γι' αυτό! Τα παιδιά καταλαβαίνουν τις προθέσεις μας και την αγάπη μας. Να μη νιώθεις τύψεις λοιπόν! :)

Αυτό το "δεν υπάρχει χημεία"... δεν το δέχομαι. Δεν προσπαθούμε μόνο για τα παιδιάκια που μας ταιριάζουν, αλλά για όλα. Από τη στιγμή που υπάρχει ένα θέμα ... πρέπει να δωθεί σημασία.

Αν προσπαθούσαν για να βελτιώσουν κάποια πράγματα, θα σου ανέφεραν τις προσπάθειές τους και έστω τις αποτυχίες τους... και ότι το ψάχνουν. Όταν όμως σου λένε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και ίσως να μην υπάρχει χημεία, σε μένα... μεταφράζεται σε... δεν έδωσα σημασία ή/και έχω παραιτηθεί από μια προσπάθεια.

Δεν είμαι άνθρωπος που τα βάζει με τις δασκάλες ή με τους παιδικούς ή του φταίνε οι γύρω όταν υπάρχει κάτι που με προβληματίζει με τα παιδιά. Όμως απ' όσα μας λες... θα το έψαχνα ... (το παιδί, τον παιδικό, τα άλλα παιδιά ίσως... κάτι...)

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

mmad... είμαι σίγουρη πως κάνεις ότι μπορείς και περνά από το χέρι σου. Μη νιώθεις άσχημα γι' αυτό! Τα παιδιά καταλαβαίνουν τις προθέσεις μας και την αγάπη μας. Να μη νιώθεις τύψεις λοιπόν! :)

Αυτό το "δεν υπάρχει χημεία"... δεν το δέχομαι. Δεν προσπαθούμε μόνο για τα παιδιάκια που μας ταιριάζουν, αλλά για όλα. Από τη στιγμή που υπάρχει ένα θέμα ... πρέπει να δωθεί σημασία.

Αν προσπαθούσαν για να βελτιώσουν κάποια πράγματα, θα σου ανέφεραν τις προσπάθειές τους και έστω τις αποτυχίες τους... και ότι το ψάχνουν. Όταν όμως σου λένε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και ίσως να μην υπάρχει χημεία, σε μένα... μεταφράζεται σε... δεν έδωσα σημασία ή/και έχω παραιτηθεί από μια προσπάθεια.

Δεν είμαι άνθρωπος που τα βάζει με τις δασκάλες ή με τους παιδικούς ή του φταίνε οι γύρω όταν υπάρχει κάτι που με προβληματίζει με τα παιδιά. Όμως απ' όσα μας λες... θα το έψαχνα ... (το παιδί, τον παιδικό, τα άλλα παιδιά ίσως... κάτι...)

Για την χημεια το επε αυτη που τον ειχε μεχρι τα Χριστουγεννα. αλιμονο ομως αν στηρικτουμε στην χημεια για τα επομενα 15 τουλαχιστον χρονια...

Η τωρινη δασκαλα του ειπε οτι δεν εχει μαθει το παιδι να δουλευει (ολα τα αλλα ξερουν?) αλλα μονο να παιζει. Ειπαμε οτι πραγματι στο σπιτι δεν κανει κατι συντονισμενο αλλα οτι θελει... Αυτη λεει οτι πιθανοτατα ΘΑ προσαρμοστει. θα δουμε. Ενας μηνας εμεινε για φετος. Απο τον σεπτεμβρη θα εχει αλλη δασκαλα και ισως αν λυθει και το προβλημα της κατανοησης να παει καλυτερα. Θα προσπαθησω να κανουμε τιποτα και το καλοκαιρι.. (δεν το βλεπω αλλα..)

....

Η τωρινη δασκαλα του ειπε οτι δεν εχει μαθει το παιδι να δουλευει (ολα τα αλλα ξερουν?) αλλα μονο να παιζει....

Για 4χρονο δε μιλάμε;! Έχασα κάτι;

Τι εννοεί να έχει μάθει να δουλεύει;!!! :shock:

Ο δικός μου... στις ζωγραφιές είναι ακόμα. Δεν κάνει λογιστικά! :lol:

(Ελπίζω να κατανοείς το πνεύμα με το οποίο μιλάω). Πολύ δουλειά στα μικρά παιδιά πάντως... δεν κάνει καλό. Όλα πρέπει να γίνονται μέσα από το παιχνίδι. Και οι αντοχές τους για οργανωμένες δραστηριότητες που διαδέχονται η μία την άλλη... είναι περιορισμένη.

Από όσο βλέπω δηλαδή, από τα δικά μου...

Τι να πω;!

Ελπίζω να χαλαρώσετε οικογενειακώς το καλοκαίρι! :)

Για 4χρονο δε μιλάμε;! Έχασα κάτι;

Τι εννοεί να έχει μάθει να δουλεύει;!!! :shock:

Ο δικός μου... στις ζωγραφιές είναι ακόμα. Δεν κάνει λογιστικά! :lol:

(Ελπίζω να κατανοείς το πνεύμα με το οποίο μιλάω). Πολύ δουλειά στα μικρά παιδιά πάντως... δεν κάνει καλό. Όλα πρέπει να γίνονται μέσα από το παιχνίδι. Και οι αντοχές τους για οργανωμένες δραστηριότητες που διαδέχονται η μία την άλλη... είναι περιορισμένη.

Από όσο βλέπω δηλαδή, από τα δικά μου...

Τι να πω;!

Ελπίζω να χαλαρώσετε οικογενειακώς το καλοκαίρι! :)

Οχι μιλαμε για τον μικρο που θα κλεισει τα 3 το καλοκαιρι. Μεχρι στιγμης παει μονο τα πρωινα.

Ο μεγαλος (σχεδον 5) απο τοτε που αρχισε να επικοινωνει προφορικα παει καλα.

Διαφημίσεις

Συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά απόρησα, τι σόι δουλειά να κάνει το 3χρονο και δεν την έχει μάθει ακόμα?

Γενικά μιλώντας τα θέματα που βάζεις κατά καιρούς για τα παιδάκια σου τα βρίσκω κάπως "υπερβολικά". Ανησυχείς υπερβολικά πολύ για τη σταδιοδρομία τους και για τις επιδόσεις τους και νομίζω πως άθελά σου τα πιέζεις με αρνητικά αποτελέσματα. Χαλάρωσε βρε λιγάκι, άστα να χαίρονται και να κάνουν παλαβομάρες σαν παιδάκια, άστα και να τεμπελιάσουν και γίνε η παρέα τους στο παιχνίδι. Θα έχουν πολλά χρόνια στη ζωή τους που θα πιέζονται και θα προσπαθούν να αποδώσουν, ενώ λίγα να είναι παιδιά με όλη την έννοια της λέξης.

Συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά απόρησα, τι σόι δουλειά να κάνει το 3χρονο και δεν την έχει μάθει ακόμα?

Γενικά μιλώντας τα θέματα που βάζεις κατά καιρούς για τα παιδάκια σου τα βρίσκω κάπως "υπερβολικά". Ανησυχείς υπερβολικά πολύ για τη σταδιοδρομία τους και για τις επιδόσεις τους και νομίζω πως άθελά σου τα πιέζεις με αρνητικά αποτελέσματα. Χαλάρωσε βρε λιγάκι, άστα να χαίρονται και να κάνουν παλαβομάρες σαν παιδάκια, άστα και να τεμπελιάσουν και γίνε η παρέα τους στο παιχνίδι. Θα έχουν πολλά χρόνια στη ζωή τους που θα πιέζονται και θα προσπαθούν να αποδώσουν, ενώ λίγα να είναι παιδιά με όλη την έννοια της λέξης.

Δουλεια με την ενοια οτι τωρα θα ζωγραφισουμε αυτο και δεν θα παιξουμε κυνηγητο.

Αγχονομαι γιατι βρισκομαστε σε μια ξενη χωρα και πρεπει να ξεπερασουν περισσοτερα πραγματα απο τα παιδια που μιλανε την γλωσσα εδω..

Εδω τα παιδια τα αφηνουν και στο Δημοτικο στην ιδια ταξη οχι γιατι δεν εχουν την ωριμοτητα να πανε στην επομενη αλλα δεν καταφερνουν να αποκτησουν τις γνωσεις που πρεπει και η γλωσσα ειναι κατι βασικο. Γιαυτο και τους πιεζω τοσο...

Το τρίχρονο!!!! :shock: Κορίτσι μου... άσε το παιδί ελεύθερο!! ;)

Μια χαρά είναι το παιδάκι!! Λογικό είναι να του φαίνονται "βαριά" όλα αυτά...

Η κόρη μου (3+) δεν ασχολείται με τίποτα πέρα από ζωγραφική και παιχνίδι πότε μόνη της και πότε μπλεγμένη σε μικρή παρέα.

Αν δεν κάνει όοοοολα αυτά που λες (από δραστηριότητες), σε 2-3 χρόνια από τώρα... εεε σου επιτρέπω να ανησυχήσεις λίγακι... :P;)

Όλοι οι παιδικοί έτσι είναι εκεί;;

Δεν υπάρχουν άλλοι που να είναι ... φιλικοί προς τις ηλικίες των παιδιών;

Χαθηκε η απαντηση μου.

Εδω ετσι ειναι το συστημα. Το αργοτερο στα 3 πανε σχολειο με συνηθηκες και απαιτησεις σχολειου...

Ωωωωωω!!!!

Διαφημίσεις

Παντως βλεπω οτι ψιλοβολευται οτι θα τα κανει ο αδελφος του. Του πειρα ενα βιβλιο με ασκησεις για την ηλικια του και μολις ζητησε ο αδελφος του να ζωγραφισει του το εδωσε αμεσως..

Τωρα αποφασισε να φταιξει ενα 'χιοναθρωπο" (Φτιαχνουν 1 καθε μηνα σιγουρα στα 3 χρονια του νηπιαγωγιου για να παρακολουθουν την εξελιξη τους οι δασκαλοι). Μολις του ειπε ο αδελφος του να τον φταιξει αυτος του εδωσε τα χαρτια και αυτο ηταν...

Στη θέση σου θα δοκίμαζα το εξής:

Όταν θα μπει στη μέση ο μεγάλος για να προτείνει να του κάνει τις "ασκήσεις"... πες εσύ...

"γιατί δεν κάνετε μαζί από ένα; "

Δηλαδή να βλέπει ο μικρός τον μεγάλο πώς το κάνει, αλλά να έχει κι ο ίδιος αντικείμενο εργασίας. Να μπορεί να νιώθει την "παρέα"... να τον χαλαρώνει, να τον "καθοδηγεί"... και από την άλλη να αναλάβει την ευθύνη της δημιουργίας του.

Τωρα το αλλαξε... αν δεν του αρεσει το θεμα δεν το κανει... Παντως ειδα οτι τις τελευταιες εργασιες τις ειχε κανει...