Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νερό και ποσότητα 6+ μηνών

elena.

Recommended Posts

Εμενα κοντευει 10 μηνων ο μικρος και πινει ελαχιστο νερο.Εχω δοκιμασει ολων των ειδων τα μπουκαλακια....τωρα του το δινω σε μπιμπερο....δαγκωνει τις θηλες,παιζει,γινεται μουσκεμα αλλα νερο δεν πινει.Θηλαζει...δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο.Χαμομηλι δεν εχω δοκιμασει να το δωσω.Βεβαια η αληθεια ειναι πως ουτε κι εγω τα παω καλα ε ο νερο...ελαχιστο πινω κι εγω δυστυχως.

Νίκη δεν πιστευω να εχει να κανει με τον θηλασμο...εγω δεν θηλασα σχεδον καθολου.. και μενα οπως ειπα πριν δαγκωνει τις θηλες παιζει ...κ.λ.π μαλλον απο μας το πηρανε τα παιδια μας και δεν πινουν :roll:

zTq9p2.png

OC8Op2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλησπερα! Εγώ καπου διαβασα στο ιντερνετ οτι ενα μωρο 6-7 μηνων πρεπει να πινει 30-60 ml. σε καθε γευμα. Οπότε προσπαθω να του δινω αλλά δεν πινει πολυ. Άντε να πιει 10 ml. σε καθε γευμα. Και όποτε του δινω και με βλεπει η πεθερα μου, ή οταν του δινει αυτη νερο, αν συνεχιζει το μωρο να πινει ενω θέλει δεν του δινει παραπάνω, λεει οτι δεν κανει πολυ γιατι αρραιώνει το αιμα. Ισχυει αυτο ή ειναι μια βλακεία της;;;

Κοριτσια καλησπερα! Εγώ καπου διαβασα στο ιντερνετ οτι ενα μωρο 6-7 μηνων πρεπει να πινει 30-60 ml. σε καθε γευμα. Οπότε προσπαθω να του δινω αλλά δεν πινει πολυ. Άντε να πιει 10 ml. σε καθε γευμα. Και όποτε του δινω και με βλεπει η πεθερα μου, ή οταν του δινει αυτη νερο, αν συνεχιζει το μωρο να πινει ενω θέλει δεν του δινει παραπάνω, λεει οτι δεν κανει πολυ γιατι αρραιώνει το αιμα. Ισχυει αυτο ή ειναι μια βλακεία της;;;

Αχ! αυτες οι πεθερες ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...πρωτη φορα το ακουω...εσυ να ακους τον παιδιατρο γιατι θα σε τρελανουν ο καθενας με τα δικα του! εμενα μου ειπε οτι οσο θελει να του δινω..αν διψαει δηλαδη τι θα γινει?

zTq9p2.png

OC8Op2.png

Και εμένα δε με περιόρισε στη ποσότητα του νερού...

Και επειδή πολλές φορές δε θέλει να πιεί μετά το φαγητό γιατί έχει χορτάσει, της δίνω μετά απο μισή ώρα ή και πιο αργά!!

Αλλά να του δίνεις νεράκι να πίνει όσο θέλει, κάνει καλό στα νεφρά του!!!

Και όποτε του δινω και με βλεπει η πεθερα μου, ή οταν του δινει αυτη νερο, αν συνεχιζει το μωρο να πινει ενω θέλει δεν του δινει παραπάνω, λεει οτι δεν κανει πολυ γιατι αρραιώνει το αιμα.

κανε μου μια χαρη..αν ξανα κανει κατι τετοιο ενω θελει κ αλλο νερο το παιδι πες της να μην ανακατευεται επειδη σου ειπε ο παιδιατρος να πινει το παιδι οσο θελει...παρε αμεσως το νερο κ δωσε στο παιδι να πιει...ξερεις ποσα χαζα μου ελεγαν; τους το εκοψα και βρηκα την ηρεμια μου..

zTq9p2.png

OC8Op2.png

Διαφημίσεις

Επισης αν καμια μερα διψαει η πεθερουλα και σου ζητησει νερο δωσε της μια σταλια...σε σφυνοποτηρο...ετσι για να δει τι ωραια ειναι να διψας και να μη σου δινουν νερο...

• 3 εβδομάδες μετά...
εμενα ειναι 9 μηνων κ ζητημα να πινει 10 κουταλιες νερο την μερα. δεν του αρεσει. τι να κανω?

δοκιμασες να του δώσεις βρεφικό χυμό αραιωμένο με νεράκι (50ml χυμό & 50 ml νερό) ?

εμένα στην αρχή που του έδωσα νερό 5,5 μηνών που αρχισαμε τα φρούτα δεν το ήθελε με τίποτε.. το έφτυνε και έκανε πως αναγουλιάζει!! με το που άρχισα τα λαχανικά και το κρέας πίνει κανονικά & με λαχτάρα...μάλλον κατάλαβε οτι τον ξεδιψάει!!

τώρα που είμαστε 7 μηνών του δίνω και λίγο χυμό κάθε απόγευμα και του αρεσει πολύ!!

ένα ακόμη κολπάκι που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να του δώσεις νερό με το μπιμπερό μόλις τον πιάσει λόξυγγας, ο δικός μου και τότε πίνει αρκετό..

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Σε μωρα που μπουσουλανε και γυρνανε το σπιτι ενα κολπακι που πιανει επιασε στο δικο μου παιδι δηλαδη που δεν ηθελε αρχικα το νερο ηταν οτι σταματησα να του το δινω εγω και το αφηνα στο ορατο του πεδιο σε ενα ραφακι και παρακολουθουσα. Στην αρχη το κοιταγε μονο και μετα πηγαινε και το επιανε. Την πρωτη μερα βραχηκε λιγο αλλα μετα το εμαθε μονος του το επιανε και επινε οποτε ηθελε.

Ούτε εμένα έπινε και έκανα το εξής: την παίρνω αγκαλιά, με το ένα χέρι κρατάω το μπιμπερό με το νερό και με το άλλο της κουνάω ένα παιχνιδάκι της.Το μπιμπερό ίσα που το ακουμπάω στα χείλη της.Μόλις ξεχνιέται λιγάκι αρχίζει να πίνει!!Τώρα πια πίνει χωρίς το παιχνιδάκι!Μην φανταστείτε καμιά τρελή ποσότητα.Σήμερα για παράδειγμα όλη μέρα ήπιε περίπου 40 μλ.Της δίνω και το πρωί μετά τα φρούτα και κατά την διάρκεια της μέρας.'Εχω ένα μπιμπερό με νεράκι όλη μέρα στο τραπέζι και που και που της δίνω.

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

• 2 εβδομάδες μετά...

ουτε εμενα πινει στην αρχη λιγο με το ειδικο μπιμπερο που χει χερουλια μετα με τπτ...οπτοε και γω πηρα συριγγα και του εδεινα το περεργο ειναι οτι το μπιμπερο το μασουλαει για να πιει νερο αλλα δεν ρουφαει ενω με την συριγγα ανοιγει το στομα:rolleyes: ειναι και αυτος ενας τροπος αλλα ακομα δεν ξερω ποση ποσοτητα πρεπει να του δινω την ημερα η γιατροςμου πε οσο θελει :roll:

Όλα τα έχω δοκιμάσει αλλά αρνείται πεισματικά να πιει νερό...

Εμένα πια πίνει αρκετό νεράκι μετά το μεσημεριανό φαγητό.Περίμενε κανένα τεταρτάκι μετά το φαγητό και δώστου.Λογικά το φαγάκι φέρνει δίψα!Δίνε του όσο πιο συχνά μπορείς μέχρι να συνηθίσει -εγώ αυτό έκανα!Πάντως δεν πίνει πάντα το ίδιο.'Οσο θέλει, μην τον πιέζεις!

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Διαφημίσεις

ουτε εμενα πινει στην αρχη λιγο με το ειδικο μπιμπερο που χει χερουλια μετα με τπτ...οπτοε και γω πηρα συριγγα και του εδεινα το περεργο ειναι οτι το μπιμπερο το μασουλαει για να πιει νερο αλλα δεν ρουφαει ενω με την συριγγα ανοιγει το στομα:rolleyes: ειναι και αυτος ενας τροπος αλλα ακομα δεν ξερω ποση ποσοτητα πρεπει να του δινω την ημερα η γιατροςμου πε οσο θελει :roll:

Για να είμαι ειλικρινής αυτό με την σύριγγα μου φαίνεται κάπως!Η λογική είναι να μάθει να πίνει νερό και η σύριγγα του το βάζει κατευθείαν μέσα στο στόμα, οπότε δεν ρουφάει από μόνο του!ίσως βέβαια να βοηθάει στην αρχή!

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Όλα τα έχω δοκιμάσει αλλά αρνείται πεισματικά να πιει νερό...

Εμένα δεν το ήθελε με τίποτα στην αρχή! Απο 7,5 μηνών άρχισε να πίνει και πλέον είναι μέσα στην τρελή χαρα μόλις το βλέπει και πίνει αρκετό. Μην αγχωνεσαι, δώσε λίγο χρόνο.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

και πώς ξερεις με την σύριγγα πόσο θέλει ?:shock: ο μπέμπης μου πινει με το εκπαιδευτικό ποτηράκι (στην αρχη ξεκινήσαμε με μπιμπερό) , και οταν δεν θελει άλλο το βγάζει μονος του

2b590bac1c.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

• Δημιουργία νέου...