Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πίεση για δεύτερο παιδί

Recommended Posts

Δηλαδή, τα παιδιά τα "χρειαζόμαστε" είτε για ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ή για να μας... ΓΗΡΟΚΟΜΗΣΟΥΝ, έτσι;

Εγώ αποφάσισα να φέρω στο κόσμο έναν ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, γιατί ΟΤΑΝ είχα χρήματα (!) και κατόρθωσα να γυρίσω κάμποσο τον Κόσμο (πλανήτη) μας, θεώρησα/θεωρώ ότι ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ο Κόσμος αυτός (από μας τους ίδιους), στην ουσία είναι Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ... και ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ να έρθει στην ζωή να τον χαρεί - όσο κρατά ακόμα!

Μην αρπάζεσαι καλέ, θα κάνεις ρυτίδες!!!

Στην ζωή δεν είναι τίποτα ασπρο και μαύρο!Την γνώμη μου είπα, οτι στο θέμα των μελών της οικογένειας, όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα!!;)

Ενίοτε, μπορεί και να γηροκομεί ο ένας τον άλλο, και να βοηθάει, και να συμπαρίσταται κι άλλα πολλά!Σου εύχομαι να τα βρεις, να τα ζήσεις και να τα απολαύσεις!Τι νόημα θα είχε ο υπέροχος πλανήτης μας αν αύριο το πρωί ξυπνούσες και ήσουν "μόνη στην γη"??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μην αρπάζεσαι καλέ, θα κάνεις ρυτίδες!!!

Στην ζωή δεν είναι τίποτα ασπρο και μαύρο!Την γνώμη μου είπα, οτι στο θέμα των μελών της οικογένειας, όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα!!;)

Ενίοτε, μπορεί και να γηροκομεί ο ένας τον άλλο, και να βοηθάει, και να συμπαρίσταται κι άλλα πολλά!Σου εύχομαι να τα βρεις, να τα ζήσεις και να τα απολαύσεις!Τι νόημα θα είχε ο υπέροχος πλανήτης μας αν αύριο το πρωί ξυπνούσες και ήσουν "μόνη στην γη"??

μπαμπας ειναι

Ενώ το να κάνουν πολλά παιδιά και να μην έχουν να τα θρέψουν είναι καλύτερο?

Ο κόσμος μάλλον έχει ένα θέμα με όσους έχουν λίγο νιονιό στο κεφάλι τους και προγραμματίζουν τη ζωή τους και ξέρουν τί θέλουν και τί αντέχουν.

Ενώ το να κάνουν πολλά παιδιά και να μην έχουν να τα θρέψουν είναι καλύτερο?

Ο κόσμος μάλλον έχει ένα θέμα με όσους έχουν λίγο νιονιό στο κεφάλι τους και προγραμματίζουν τη ζωή τους και ξέρουν τί θέλουν και τί αντέχουν.

Αμα δεν έχεις να τα θρέψεις, αστο, εκεί δεν είναι επιλογή το να μην κάνεις παιδιά, είναι εξαναγκασμός, μη σου τύχει ποτέ!

Πάντως, ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό!νομίζω...

Εκτός αν έχετε καεί από αδέρφια, εκεί πάω πάσο..Αλλιώς γιατί να επιλέξεις ναναι το παιδί σου μόνο??

Διαφημίσεις

Αμα δεν έχεις να τα θρέψεις, αστο, εκεί δεν είναι επιλογή το να μην κάνεις παιδιά, είναι εξαναγκασμός, μη σου τύχει ποτέ!

Γιατί άστο...είναι ένας λόγος και ο άλλος δεν θέλει να δόσει δικαίωμα..

άλλοι λόγοι

1) υγείας

2) μάνα που δεν μπορεί ψυχολογικά/σωματική κουραση να αντέξει τον ερχομό ενός μωρού

3) κακή σχέση ζευγαριού

4) αβεβαιότητα λόγω οικ.κρίσης και άλλοι φυσικά

Oι λόγοι για τον καθένα μπορεί να είναι διαφορετικοί και δεν μας αφορούν.

Πάντως, ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό!νομίζω...

Εκτός αν έχετε καεί από αδέρφια, εκεί πάω πάσο..Αλλιώς γιατί να επιλέξεις ναναι το παιδί σου μόνο??

Από εκεί και πέρα συμφωνώ μαζί σου ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον.

Πολλές φορές έχει αποδειχτεί ότι οι φίλοι από καρδιάς ή οι γειτονές μας μπορεί να είναι πολύ σημαντικά πρόσωπα στη ζωή μας.

rQGhp3.png

γενικα πιστευω στην οικογενεια και στα αδερφια κλπ αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το μοναχοπαιδι εχει προβλημα ενω τα αλλα οικογενειακα σχηματα δεν μπορει και να πασχουν σε κατι,,,σε ολους μας κατι λειπει

επειδη ομως τα παιδια τα μεγαλωνουν οι γονεις αυτοι κανουν τα κουμαντα τους με την επιθυμια τους κι αναλογως πραττουν, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα

παντως αν καποιος θελει κι αλλο παιδι-παιδια και δεν πτοειται απο την κριση του βγαζω το καπελο μαγκια του! αλλα και οποιος μενει στο ενα παιδι επειδη φοβαται για διαφορους λογους αλλα και λογω κρισης παλι με σεβασμο τον ακουω γιατι προφανως αυτος ξερει καλυτερα, μαγκια του λοιπον και σε αυτον!

Η bobonela, στην οποία αναφέρονται τα post μου (κι οχι στην θεματοθέτρια) αναφέρει οτι τις δευτερες σκέψεις τις έχει λόγω της διαφοράς ηλικίας που θα υπάρχει κι οχι λόγω υγειας, κούρασης, οικονομικών προβλημάτων κι ένα σωρό δεινών!Και παρακαλέι για τις εμπειρίες μας!Επειδή έχω διαφορά 13 χρόνια με τον αδερφούλη μου, ένιωσα οτι έχω κάτι να πω! Εφόσον οι γονείς θέλουν και μπορούν, να χαρίσουν στο παιδάκι τους αδερφάκι, μόνο καλό θα του κάνουν, κατά την ταπεινή μου πάντα, γνώμη!

Καλησπέρα σε όλους. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum αν και παρακολουθώ τις συζητήσεις πολύ συχνά. Έχω ένα υπέροχο αγοράκι 2,5 χρονών που υπερλατρεύω!

Μόλις το μωρό μου έκλεισε τα 2 άρχισε το πρήξιμο:

«Να κάνεις άλλο ένα παιδάκι τουλάχιστον»

«Τα μοναχοπαίδια είναι πολύ δυστυχισμένα και συχνά έχουν ψυχολογικά προβλήματα»

«Ένα παιδί ίσον κανένα»

«Μάνα που έχει μεγαλώσει μόνο ένα παιδί δεν θεωρείται ολοκληρωμένη μάνα» (!!!!!!!!!!).

Όλα αυτά τα λόγια (και μάλιστα από ανθρώπους πολύ κοντινούς) με έχουν κουράσει αφάνταστα. Μου έχουν δημιουργήσει τύψεις και θυμό μέσα μου.

Εγώ έχω αποφασίσει να κάνω μόνο ένα παιδί για τους δικούς μου λόγους βρε αδερφέ!!!!! Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταδικαστώ ως άχρηστη και κακή μάνα;;;; Δεν το καταλαβαίνω!!!

Πόσο σε καταλαβαίνω,δεν φαντάζεσαι!Σαν να τα γράφω εγώ αυτά!Ακριβώς το ίδιο πρήξιμο έτρωγα κι εγω τα τελευταια δυο-τρια χρόνια.Η κόρη μου είναι 7 χρονών πια και από τότε που έκλεισε τα τρία περίπου τα ίδια λόγια άκουγα κάθε μέρα.Μέχρι που τους το ξέκοψα όλους και τους είπα ότι τα παιδιά δεν τα κάνουμε για τον κόσμο κατα παραγγελια και για τις γιαγιάδες να έχουν να παίζουν με τα εγγόνια!Επίσης κανείσ δεν μπορεί να ξέρει τους λόγους που κάποα γυναικα δε θέλει να κάνει άλλο παιδί.Και εν τέλει είναι θέμα του ζευγαριού αυτό και κανείσ άλλος δεν έχει λόγο πάνω σε αυτό.Την κόρη μου την έκανα στα 23 και τώρα σε λίγο κλείνω τα τριάντα.Το βιολογικό μου ρολόι άρχισε να χτυπάει πια και είναι πολύ περίεργη αίσθηση γιατί όταν έμεινα έγκυος ήμουν πολύ μικρή και ανώριμη και δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά έτσι.Μέχρι και πριν λίγους μήνες ένιωθα ακριβώς όπως και εσυ και δεν υπήρχε ούτε ένας να με καταλάβει!Τώρα πια που νιώθω ότι θέλω ένα ακόμη παιδί θα το προσπαθήσω. Σε καμία περίπτωση όμως μην αφήσεις κανέναν να σου πει πως δεν είσαι καλή μητέρα!!Μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα απο όλους(ακόμα και από τον πατέρα του παιδιου)τι πραγματικά θες,τι πραγματικά νιώθεις στην ψυχή σου.Πόσο σε καταλαβαίνω...

Διαφημίσεις

Η bobonela, στην οποία αναφέρονται τα post μου (κι οχι στην θεματοθέτρια) αναφέρει οτι τις δευτερες σκέψεις τις έχει λόγω της διαφοράς ηλικίας που θα υπάρχει κι οχι λόγω υγειας, κούρασης, οικονομικών προβλημάτων κι ένα σωρό δεινών!Και παρακαλέι για τις εμπειρίες μας!Επειδή έχω διαφορά 13 χρόνια με τον αδερφούλη μου, ένιωσα οτι έχω κάτι να πω! Εφόσον οι γονείς θέλουν και μπορούν, να χαρίσουν στο παιδάκι τους αδερφάκι, μόνο καλό θα του κάνουν, κατά την ταπεινή μου πάντα, γνώμη!

To έθεσες απόλυτα στο επίπεδο που ήταν και η δική μου σκέψη. Αυτό ακριβώς : η διαφορά ηλικίας και το αν μελλοντικά θα υπάρξει σύγκλιση ενδιαφερόντων ή τελικά "τσάμπα κόπος". Οποιος έχει μεγάλη διαφορά με τα αδέλφια του (και κυρίως να μην μεσολαβούν άλλα παιδιά σε κοντινή ηλικία, ώστε να φανεί η διαφορά στην καθημερινότητα) θα μου ήταν χρήσιμη η εμπειρία του.

Επειδή κι εμένα με απασχολεί το θέμα, έχετε άποψη για το παρακάτω ? :

Aν το μεγαλύτερο παιδί είναι γύρω στα 9, αξίζει τον κόπο να αποκτήσει αδελφάκι? εννοώ ότι μήπως δημιουργήσει προβλήματα η αναστάτωση αυτή για αρκετά χρόνια, παρά το καλό που θα προσφέρει μελλοντικά, έχοντας σχεδόν 10 χρόνια διαφορά?

Δεν ξέρω τι έχει γραφτεί ανάμεσα αλλά θα απαντήσω μόνο σε αυτό.

Ο άντρας μου έχει 10 χρόνια διαφορά με τον αδερφό του.

Ο αδερφός του ήταν συμφοιτητής μου...

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας:wink:

Πάντως λίγο πιο σοβαρά τώρα ως παιδιά δεν έχουν πραγματικά μεγαλώσει 'μαζί' γιατί πάντα ήταν σε άλλη φάση ο καθένας. Ως ενήλικοι όμως έχουν μια πολύ καλή και ουσιαστική σχέση και κάνουν πολύ καλη παρέα.

Η διαφορά ηλικίας γίνεται λιγότερο σημαντική όσο μεγαλώνουμε...

Η αναστάτωση πάντως είναι λίγο πιο ελέγξιμη με τη μεγαλύτερη διαφορά νομίζω...Το 2χρονο, 3χρονο δεν μπορεί τόσο εύκολα να δεχτεί τη εισβολή. Το μεγαλύτερο παιδάκι την διαχειρίζεται πιο εύκολα. Βέβαια αυτά όλα εξαρτώνται πάντα και από τα συγκεκριμένα παιδιά κάθε φορά.

Όσο για το αρχικό θέμα...

Αφήστε τους άλλους να λένε και κάνετε αυτό που εσείς θέλετε και πιστεύετε!!! Δεν αξίζει τη στενοχώρια, ούτε τον καυγά

KbCJp2.pngEYukp3.png

Απλά υπάρχει αυτή η χαζοπαροιμία που τη θυμούνται οι συγγενείς και μας σπανε τα νεύρα: "ένα ίσον κανένα, τεσσερα πολλά, δύο ειναι λίγα, τρία ειναι καλά" :wink:

Ωραία παροιμία!!! Θα στην κλέψω ελπίζω όχι για να σπάσω τα νεύρα του συζύγου αλλά για να έχω άλλα... αποτελέσματα! ;)

Καλημέρα σε όλους

Δεν υπάρχει λόγος να τρελαινόμαστε, όπως κάποιους τους πρήζουν να κάνουν ένα ακόμη παιδί - και ένα ισον κανένα κλπ--

έτσι και κάποιους άλλους τους πρήζουν να μην κάνουν άλλο- γιατί πως θα τα ζήσουν και πόσο κακοί γονείς είναι που δεν σκέφτονται πως δεν θα μπορούν να παρέχουν τα ιδια σε 4 η 5 παιδια.

Ο κόσμος πάντα θα λεει .

Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι να ΄΄την λες΄΄ ούτε σε αυτούς που δεν θέλουν άλλο , ούτε σε αυτούς που θέλουν.

Στο κάτω κάτω ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πληρώνει το ανάλογο τίμημα!!Στον απολογισμό της ζωής μας θα δούμε αν πράξαμε σωστά η όχι ..

Διαφημίσεις

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει κάποιος να δικαιολογεί μια προσωπική επιλογή στους άλλους...

Έλα μου ντε! Την ίδια απορία έχω κι εγώ...:(

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

σε καταλαβαινω.... κ εμενα θα με εκνευριζε αν το ελεγαν συνέχεια αυτό... η απάντηση που δίνω είναι οποιος θέλει κ άλλο παιδί να το κάνει ο ίδιος, το τι κάνω στην οικογένειά μου δεν αφορά κανέναν....

ntRCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...