Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν χορταίνει....

Recommended Posts

Αγλαία συγνώμη που δημιουργώ νεό θέμα αλλά νομίζω ότι δεν είδες την απαντησή μου.Στέλνω πάλι το μήνυμα.

Το μωρό είναι 3 μηνών και 13 ημερών και ζυγίζει 5.200.Εδώ και 3 εβδομάδες τρώει σε 3 λεπτά από το κάθε στήθος και μετά γκρινιάζει τραβιέται,ξαναπαίρνει τη θυλή ,γκρινιάζει κ.τ.λ.Πιστεύω πλέον ότι δεν του φτάνει το γάλα.

Στην αρχή αυτό το έκανε μόνο στα απογευματινά γεύματα τώρα το κάνει σε κάθε γεύμα, εκτός και αν τον πάρει ο ύπνος στο στήθος.

Επειδή το βάρος του είναι χαμηλό και εδώ και ενάμιση μήνα περίπου τη ημέρα παίρνει περίπου 15 γραμμαρια

θα έπρεπε να αυξήσω την παραγωγή του γάλατος και με ποιον τρόπο;

Ηδη εδώ και 2 μέρες πίνω τίλιο γιατί διαβασα σε ένα βιβλίο ότι αυξάνει την παραγωγή αλλά δεν είδα βελτίωση.

Είμαι πολύ αγχωμένη, δεν ξέρω τι να κάνω, ανησυχώ πολύ....πρέπει να δώσω συμπλήρωμα;..

Διάβασα ότι στο τέλος του πέμπτου μήνα πρέπει να διπλασιάσει το βάρος γέννησης του.Το μωρό μου γεννήθηκε 3200.Με αυτούς τους ρυθμούς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.Τι να κάνω; Το βλέπω να κάνει έτσι και στεναχωριέμαι πολύ.Νομίζω ότι το αφήνω νηστικό.Τις τελευταιες εβδομάδες το βάζω στο στήθος κάθε 2 ώρες.Από πάνες έχουμε 4 με 5 την ημέρα, και 2 με 3 φορές κακάκια.

Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Ημερομηνία γέννησης 29/10/2008

Βάρος γέννησης 3180

4/11/2008 3000

9/11/2008 3130

24/11/2008 3900

8/12/2008 4290

29/12/2008 4670

21/1/2009 5kgr

6/2/2009 5200

θήλαστρο δεν χρησιμοποιούμε.

Περιμένω με ανηπομονησία την απάντηση σου γιατί το άγχος μου, και η ανασφάλεια ότι αφήνω το παιδί νηστικό με βασανίζουν...

Ευχαριστώ.

Ευχαριστώ πολύ... Αγλαΐα βοήθεια.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 108
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επειδή το βάρος του είναι χαμηλό και εδώ και ενάμιση μήνα περίπου τη ημέρα παίρνει περίπου 15 γραμμαρια

το υπολογίζεις αποσπασματικά και δεν είναι σωστός ο υπολογισμός. Πρέπει να κοιτάμε πάντα το συνολικό βάρος γιατί οι τιμες που δίνουν για σύγκριση είναι μέσοι όροι.

θα έπρεπε να αυξήσω την παραγωγή του γάλατος και με ποιον τρόπο;

Ηδη εδώ και 2 μέρες πίνω τίλιο γιατί διαβασα σε ένα βιβλίο ότι αυξάνει την παραγωγή αλλά δεν είδα βελτίωση.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνεις κάτι. Πάντως οτιδήποτε και να κάνεις πλην της φαρμακευτικής αγωγής, δεν δίνει αποτελέσματα σε 1 ή 2 24ωρα

Είμαι πολύ αγχωμένη, δεν ξέρω τι να κάνω, ανησυχώ πολύ....πρέπει να δώσω συμπλήρωμα;..

Να κοιτάξεις τις καμπύλες ανάπτυξης των μωρών που υπάρχουν στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού και να περάσεις εκεί όλες τις ζυγίσεις.

29/10/2008 Βάρος γέννησης 3180

4/11/2008 3000

9/11/2008 3130

24/11/2008 3900

8/12/2008 4290

29/12/2008 4670

21/1/2009 5kgr

6/2/2009 5200

To μωρό σου μέχρι τις 21/1 έβαζε 25.6 γρ το 24ωρο που είναι ένας καλός μέσος όρος για το πρώτο τρίμηνο

μετά τις 21/1 (δεν έχουμε ζύγιση στις 29/1, δεν πειράζει) , που μπαίνει σχεδόν στο δεύτερο τρίμηνο του αναλογεί το μισό βάρος σε σχέση με αυτό που έβαζε το πρώτο τρίμηνο, πηρε 200 γρ σε 16 μέρες, που σημαίνει 12,5 γρ το 24ωρο, επίσης αναμενόμενο για το 2ο τρίμηνο. Μπορεί να μην πάρει και καθολου βάρος για έναν ολόκληρο μήνα και πάλι θα είναι φυσιολογικό.

Δηλαδή Αγλαια η γνώμη σου είναι να μη του δώσω συμπλήρωμα,ούτε να κάνω κάτι να αυξήσω την παραγωγή;

Επίσης αν στο τέλος του 5 μήνα δεν διπλασιάσει το βάρος γέννησης δεν πειράζει;

Ευχαριστώ...

Δηλαδή Αγλαια η γνώμη σου είναι να μη του δώσω συμπλήρωμα,ούτε να κάνω κάτι να αυξήσω την παραγωγή;

Επίσης αν στο τέλος του 5 μήνα δεν διπλασιάσει το βάρος γέννησης δεν πειράζει;

Ευχαριστώ...

Τα μωρά διπλασιάζουν το βάρος γέννησης στον 6ο μήνα

νομίζω ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα! :wink:

Διαφημίσεις

Σε 3 μήνες το μωράκι σου έχει πάρει 2.200. Δλδ πάνω από 700 γρ το μήνα. Νομίζω οτι είναι πολύ καλά. 'Εχετε άλλους 3 μήνες για να διπλασιάσει το βάρος του. Νομίζω οτι σε 3 μήνες θα πάρει άνετα άλλο 1.200, δλδ 400 γρ τη βδομάδα. Δε φαίνεται να υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Στους 3 μήνες αν δεν κάνω λάθος, είναι άλμα ανάπτυξης. Μπορεί γι'αυτό να είναι ανήσυχο. Άστο να θηλάζει όσο θέλει, και για όση ώρα θέλει. Υπομονή! Θα αυξηθεί η παραγωγή σου, και το μωράκι θα ηρεμίσει.

Καλή συνέχεια, κι ό,τι απορίες έχεις στη διάθεση σου. :)

• 4 months later...

και εμεις σε μια παρομοια κατασταση ειμαστε , ισως και λιγο χειροτερα...

γεννηθηκαμε 2800 στις 10.02.09 και στις 09.06.09 (4 μηνων δηλαδη) ειμασταν 4540

αλλα αφου η μικρη εχει κανονικες πανες, καλη διαθεση normal συμπεριφορα, προσπαθω να σκεφτομαι θετικα και να ελπιζω πως θα διπλασιαδουμε μεχρι τους 6... τι να πω...

καλη συνεχεια και καλο κουραγιο σε ολες τις μανουλες, ειδικα στις θηλαζουσες μια και χρειαζομαστε λιγη παραπανω υποστηριξη...:-)

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Διαφημίσεις

μην αγχώνεστε κοριτσακια....ο μέσος όρος ειναι το φυσιολογικό όμως και λιγο πάνω λίγο κάτω ειναι μια χαρά! Πρεπει να αποβάλλουμε το κομπλεξ της Ελληνιδας μαμας που θελει το στρουμπουλό μωρο για να κοιμάται ήσυχη :) :) :)

ds, αν μπορείς απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Επίσης πες μας πως εναλλάσεις στήθος στα γεύματα και αν το μωρό θηλάζει τη νύχτα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι βρε κορίτσια?εμένα η μικρή μου είναι μόλις 26 ημερών και εχθές το βράδυ σαν να μην χόρταινε ένα πράγμα!ξυπνούσε συνεχώς, ήταν ανήσυχη και έδειχνε σημάδια πείνας.Εγώ απο την άλλη την έβαζα πρώτα στο δεξί στήθος,έπινε λίγο και αποκοιμίοτανε.Μόλις την έβαζα στο κρεβατάκι της...ξυπνούσε.(Να σημειώσω εδώ οτι τα βράδια κοιμάται 3-4 ώρες ανάμεσα στα γεύματα) Παρατήρησα όμως κάτι.Στο δεξί στήθος δεν χορταίνει και νοιώθω οτι δεν έχει τόσο γάλα όσο το αριστερό.Γίνεται αυτό? μπορεί το ένα στήθος να έχει περισσότερο γάλα απο το άλλο?

4S7L.jpgjNXsp3.png

Πρεπει να αποβάλλουμε το κομπλεξ της Ελληνιδας μαμας που θελει το στρουμπουλό μωρο για να κοιμάται ήσυχη :) :) :)

Πίστεψέ με, δεν είναι μόνο οι Ελληνίδες ... Τουλάχιστον δεν ξέρω Ελληνίδες που θα έδιναν σαλάμι και παγωτό σε μωρό 1 1/2 χρονών και θα έλεγαν με καμάρι "κοίτα όταν το ταΐζω εγώ τι καλά που τρώει!!!"

Συγγνώμη για το off topic, απλώς τα έχω πάρει από χθες με ένα επεισόδιο και με πνίγει το δίκιο όταν ακούω τέτοια κλισέ.

Πάντα το ένα στήθος έχει περισσότερο γάλα, είτε εντονότερα περισσότερο είτε ανεπαίσθητα. Υπάρχουν πολλές κοπέλες στο φόρουμ που θηλάζουν πολύ καιρό μόνο από το ένα στήθος κι από το άλλο έχουν αποθηλάσει.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38 και 6

Β. Το φύλο του βρέφους

κοριτσακι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

δε θυμαμαι τις τιμες αλλα στο νοσοκομειο μου ειπαν πως εκανε ελαχιστο και πως δεν χρειαζοταν να την ξανατρυπησουν

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηθηκαμε 2800

3μερες μετα ειμασταν 2600

7 ημερων ειμασταν 2860

14 ημερων ειμασταν γυρω 2900

21 ημερων ειμασταν 3000

28 ημερων 3260

33 ημερων 3220

απο κει και περα τη ζυγιζα μεν καθε εβδομαδα αλλα δε σημειωνα το βαρος απλα θυμομουν καθε εβδομαδα της προηγουμενης, και μεχρι και πριν ενα μηνα επαιρνε το minimum των επιτρεπτων οριων (130-150) και καποιες φορες και 100. τον τελευταιο μηνα που μπηκαμε και στη φαση που παιρνουν λιγοτερο παιρνει γυρω στα 60 με 70 την εβδομαδα

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ολα αλλα σε καποια λιγοτερο σε καποια περισσοτερο , με λιγοτερη η περισσοτερη ορεξη καθε φορα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

οχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

οχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

χρησιμοποιω θηλες, αν και τωρα πια ξεκιναμε το θηλασμο χωρις ψευδοθηλη και οταν τσαντιζομαστε τη βαζουμε και συνεχιζουμε μετα

επισης βγαζουμε γουλιτσες λογω της παλινδρομησης και τσαντιζομαστε σε καποιους θηλασμους μετα απο λιγη ωρα, υποθετω λογω της παλινδρομησης και αυτο, απο οτι εχω διαβασει,οσο για την εναλλαγη του στηθους κανω το εξης που μου ειχε πει η συμβουλος θηλασμου: οταν τη βλεπω νευρικη στο ενα στηθος τη δοκιμαζω στο αλλο και συνηθως τρωει λιγο και απο εκει (λιγοτερο απο το πρωτο στηθος). και τωρα τελευταια αφου φαει και δε θελει αλλο(βγαζει τη θηλη γελαει και δειχνει χορτασμενη) και ως τωρα σταματαγα το θηλασμο οταν το εκανε αυτο , τωρα τη βαζω λιγο και απο το αλλο και τρωει λιγο και απο κει.

το βραδυ κοιμομαστε στις 11 και την ξυπναω εγω στις 4 τρωει και κοιμαται αλλες 3,5 με 4 ωρες, αν δεν τη ξυπνησω (ετυχε 2 φορες) κοιμαται 7 ωρες.

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

γεννηθηκαμε 2800

3μερες μετα ειμασταν 2600

7 ημερων ειμασταν 2860

14 ημερων ειμασταν γυρω 2900

21 ημερων ειμασταν 3000

28 ημερων 3260

33 ημερων 3220

απο κει και περα τη ζυγιζα μεν καθε εβδομαδα αλλα δε σημειωνα το βαρος απλα θυμομουν καθε εβδομαδα της προηγουμενης, και μεχρι και πριν ενα μηνα επαιρνε το minimum των επιτρεπτων οριων (130-150) και καποιες φορες και 100. τον τελευταιο μηνα που μπηκαμε και στη φαση που παιρνουν λιγοτερο παιρνει γυρω στα 60 με 70 την εβδομαδα

Παιδίατρο δεν πηγαίνεις; Δεν σημειώνει τις μετρήσεις που κάνει στο βιβλιάριο; Αυτές οι μετρήσεις που έβαλες δεν είναι αξιολογήσιμες. Μέχρι εκείνο το σημείο που έχεις βάλει (33 ημερών) σου έχει απαντήσει η Αγλαΐα ότι κάποιο πρόβλημα υπήρχε http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=776912&postcount=672

οσο για την εναλλαγη του στηθους κανω το εξης που μου ειχε πει η συμβουλος θηλασμου: οταν τη βλεπω νευρικη στο ενα στηθος τη δοκιμαζω στο αλλο και συνηθως τρωει λιγο και απο εκει (λιγοτερο απο το πρωτο στηθος). και τωρα τελευταια αφου φαει και δε θελει αλλο(βγαζει τη θηλη γελαει και δειχνει χορτασμενη) και ως τωρα σταματαγα το θηλασμο οταν το εκανε αυτο , τωρα τη βαζω λιγο και απο το αλλο και τρωει λιγο και απο κει.

Να επιμένεις όσο μπορείς στο ένα στήθος πριν δώσεις το άλλο για να παίρνει πολύ από το λιπαρό γάλα. Την ακούς να καταπίνει σε όλη τη διάρκεια του γεύματος;

το βραδυ κοιμομαστε στις 11 και την ξυπναω εγω στις 4 τρωει και κοιμαται αλλες 3,5 με 4 ωρες, αν δεν τη ξυπνησω (ετυχε 2 φορες) κοιμαται 7 ωρες

Αν μπορείς μην αφήνεις παραπάνω από 4 ώρες μεταξύ των βραδυνών θηλασμών. Δηλαδή αν ήμουν στη θέση σου θα έβαζα ξυπνητήρι κάθε 3 ώρες να ταίζω και θα κοιμόμουν μαζί με το μωρό ώστε να ζητάει να θηλάσει περισσότερο (συνήθως μυρίζουν τη μαμα που κοιμάται δίπλα και ζητάνε περισσότερο). Οι βραδυνοί θηλασμοί και την παραγωγή σου θα τονώσουν και το βάρος του μωρού. Βάλε έναν στις 2 έναν στις 5 και τον πρωινό στις 8 που θα σηκωθείτε.

Οι ερωτήσεις αυξήθηκαν και δεν τις απάντησες όλες. Κοίτα λίγο το λινκ που σου έβαλα παραπάνω.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

2-4 φορες κανει κακα της και οι πανες ειναι παντα βρεγμενες.νομιζω μονο σε αυτο δεν απαντησα...

στο κρεβατι δεν μπορω να την παρω αλλα μπορω να αρχισω να την ξυπναω πιο συχνα.

επιμενω στο ενα στηθος, οταν δεν γινεται αλλο τη βαζω στο αλλο.

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

pipi, ευχαριστώ για την απάντηση.

Φοβάμαι αυτό που είπες όμως για τον αποθηλασμό του ενός στήθους.Πως θα ανταπεξέλθω με 1? το μωράκι μου ακόμα δεν έχει σαραντήσει κι εγώ θέλω να το θηλάσω τουλάχιστο 6 μήνες...

4S7L.jpgjNXsp3.png

pipi, ευχαριστώ για την απάντηση.

Φοβάμαι αυτό που είπες όμως για τον αποθηλασμό του ενός στήθους.Πως θα ανταπεξέλθω με 1? το μωράκι μου ακόμα δεν έχει σαραντήσει κι εγώ θέλω να το θηλάσω τουλάχιστο 6 μήνες...

Δεν είπα ότι θα αποθηλάσεις από το ένα στήθος. Εγω αναφερόμουν στην απορία σου για το αν γίνεται. Και να συμβεί αυτό σε σένα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποθηλάσεις εντελώς. Σου είπα υπάρχουν πολλές κοπέλες που θηλάζουν πολύ καιρό από το ένα στήθος μόνο. Ανταπεξέρχεται μια χαρά και το ένα στήθος μόνο του. "Λειτουργούν" αυτόνομα το ένα από το άλλο.

Αν προσφέρεις συχνά το στήθος με το λιγότερο μια χαρά θα πας. Αν δεν το δέχεται με τίποτα, τότε προσφερέ το σε στιγμές που είναι ήρεμη, πχ. μετά τον ύπνο ή στη διάρκεια του ύπνου.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

2-4 φορες κανει κακα της και οι πανες ειναι παντα βρεγμενες.νομιζω μονο σε αυτο δεν απαντησα...

στο κρεβατι δεν μπορω να την παρω αλλα μπορω να αρχισω να την ξυπναω πιο συχνα.

επιμενω στο ενα στηθος, οταν δεν γινεται αλλο τη βαζω στο αλλο.

Άρχισε να την ταίζεις μέσα στη νύχτα περισσότερο που είναι πιο ήρεμη και θα θηλάζει περισσότερο, παρακολούθα πως πάει κι ενημέρωνε μας. Επίσης μπορείς να της προσφέρεις σε άσχετες στιγμές μέσα στη μέρα ώστε να αυξήσει κι άλλο τους θηλασμούς.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

pipi ευχαριστώ και πάλι.Φυσικά και δεν θα αποθηλάσω απο το ένα στήθος!! απλά το άκουσα πρώτη φορά και με αναστάτωσε.Πάμε καλύτερα όμως.Την βάζω να θηλάζει πολύ συχνά απο αυτό και έχω δεί βελτιωση.Και πάλι σε ευχαριστώ.

4S7L.jpgjNXsp3.png

έχω ένα μωράκι 20 ημερών που φαίνεται να πεινάει συνέχεια. ήθελα πάρα πολύ να το θηλάσω αποκλειστικά, αλλά τελικά δε μου φαίνεται εφικτό κάτι τέτοιο.

από την πρώτη μέρα στο σπίτι μπορώ να πω ότι γίναμε αυτοκόλλητοι με το μωρό να θηλάζει πρακτικά συνέχεια με κάθε θηλασμό να διαρκέι 1,5 με 2 ώρες, με το που αποκοιμιέται το βάζω στο κρεββατάκι του και σε 5 λεπτά νά σου πάλι να δαγκώνει τα χεράκια του και να ψάχνει το στήθος. στην προσπάθειά μου να μην δώσω ξένο βγάζω με το θήλαστρο περίπου 250ml τη μέρα και του τα δίνω περίπου 60ml σαν συμπλήρωμα σε 1-2 γεύματα συνήθως το απόγευμα μήπως κοιμηθεί λίγο παραπάνω και αυτός και εγώ. συνήθως όταν του δίνω δικό μου γάλα με το μπουκάλι κοιμάται 2 ώρες. φοβάμαι ότι τον έχω μπερδέψει μια στο στήθος μια μπουκάλι. κάνω καλά που βγάζω με το θήλαστρο, ή με πάει ένα βήμα μακριά από το θηλασμό? μήπως τελικά προτιμήσει το μπιμπερό? αν τελικά το προτιμήσει δε ξέρω για πόσο θα αντέξω να βγάζω με το θήλαστρο και να του το δίνω και φοβάμαι μην τα παρατήσω.

ο περιγυρός μου γενικότερα δε με στηρίζει στην επιλογή μου να τον θηλάσω αποκλειστικά, και γενικότερα όλοι με συμβουλεύουν να δίνω και ξένο γάλα γιατί

"δε χορταίνει το μωρό, γι'αυτό δεν κοιμάται" και έτσι κάποιες φορές κατέφυγα και στο ξένο γάλα. Το βάρος του μωρού αυξάνεται κανονικά μας είπε ο παιδίατρος.

Είμαι τόσο αναστατωμένη. Δε θέλω να τα παρατήσω.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40+3

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 60ML(δικο μου γάλα) σε 1-2 γεύματα τη μέρα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 120ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1-2

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι δεν είναι σε προγραμματισμένες ώρες, οποτε νιώθω πρησμένο το στήθος

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Καλημερα και να σου ζησει το μωρακι σου.Καταλαβαινω οτι εισαι πολυ κουρασμενη και μπερδεμενη με αυτη την κατασταση παντως το πιο συνηθισμενο φαινομενο τις πρωτες 40 μερες εως 2 μηνες ειναι αυτη που περιγραφεις εσυ και οι πιο πολλες μαμαδες εχουμε ζησει κατι αναλογο.Απο αυτα ποθ διαβασα το μωρακι σου αναπτυσσεται φυσιολογικοτατα.Κατα τη γνωμη μου κοψε το συμληρωμα και μην ακους κανεναν απο τον περιγυρο σου.Οσο μεγαλωνει το παιδι κι εσυ συνεχιζεις να θηλαζεις καποια αφορμη μπορουν να βρουν για να σου πουν οτι το παιδι πειναει και οτι δεν χορταινει με το γαλα σου.Καλο θα ηταν ομως και να επικοινωνησεις με μια συμβουλο θηλασμου που θα σου δωσει οχι μονο πρακτικες συμβουλες αλλα και ψυχολογικη υποστηριξη.

Εγώ δεν ήθελα να θηλάσω ( παρά το ότι είχα πολύ γάλα και πήρα τρεις!! φορές χαπια για να το κόψω ) αλλά και ο δικός μου που είναι 50 ημερών, τρώει 10 γεύματα την ημέρα και αν τον παρεις αγκαλιά μπορεί και να σε δαγκώσει απο τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κάνει για να φάει! Αν δεν τον πάρει ο ύπνος με το μπιμπερό μπορεί να τρώει συνεχώς και λίγο-λίγο για 2,5-3 ώρες μέχρι να κοιμηθεί. Και εννοείται πως αν δεν του δώσεις γάλα μαυρίζει απο το κλάμμα. Δεν φταίει ο θηλασμός είναι στο παιδί! Ας οπλιστούμε με υπομονή..

4599150571.png6def44b14c.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...