Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρομποτική χειρουργική - Γυναικολογία - Εμπειρίες


Recommended Posts

Γειά σας φίλες,

Θα ήθελα να μοιραστούμε εδώ τις εμπειρίες μας σχετικά με αυτού του είδους χειρουργείο.

Εγώ προγραμματίζω για ρομποτική χειρουργική αφαίρεση ινομυωμάτων και θα το εκτιμούσα πάρα πολύ εάν έχετε οτιδήποτε να πέιτε σχετικά με την ίδια την εγχείρηση ή για γιατρούς , κλινικές , νοσοκομεία , Κόστος... και οτι άλλο σας έκανε εντύπωση, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε κάποια στιγμή μια ολοκληρωμένη άποψη για το καινούργιο αυτό θέμα!!!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ελ!:cool:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Kαλησπέρα! Τα δικά μου τα ξέρεις και από π.μ. και από το πρώτο σχετικό topic που είχα ανοίξει για την πρώτη γιατρό που εφάρμοσε αυτή τη μέθοδο στην Ελλάδα, την κ. Χατζηραφαήλ. Μακάρι να βρούμε κορίτσια που το έχουν δοκιμάσει και να μας πουν την εμπειρία τους, ειδικά σε σύγκριση με ένα ανοιχτό γυναικολογικό χειρουργείο.

it's never too late to start all over again

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ! Και αφού υπάρχει ας ανοίξουμε τα μάτια μας! Εγώ θα κάνω ρομποτική αφαίρεση ινομυωμάτων, απλά ενημερώθηκα οτι πρέπει να κάνω κάποια διαδικάστικά με το Ικα :-( ! Τελικά θα την κάνω στην Ευρωκλινική. Εκεί έχουν το πιο καινούργιο ρομποτικό σύστημα και είναι καλύτερα για μένα να την κάνω εκεί! Έχετε καμιά άποψη για την ευρωκλινική (όσον αφορά χειρουργείο) ?

Ελ!:cool:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Τέρμα τα αστεία κορίτσια, μεθάυριο πάω για το χειρουργέιο (ρομποτικά)! Θα σας ενημερώσω με λεπτομέρειες μετά την εγχείρηση. Ο γιατρός είναι υπέροχος απο όλες τις απόψεις, με βοήθησε σε όλα και στο οικονομικό που είναι σημαντικό στις μέρες μας (αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια βέβαια). Όποια θέλει πληροφορίες για το γιατρό μου λέει. Σας χαιρετώ, και αν έχει καμιά σας ανάλογη εμπειρία θα το εκτιμούσα αν το μοιραζόταν εδώ μαζί μας!

Skybeam πως είσαι εσύ? Μετά απο δίμηνο περίπου μετά την εγχείρηση, όλα καλα?

Ελ!:cool:

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα πρόσφατα ότι ρομποτικές επεμβασεις με το συστημα DaVinci γίνονται και στο καινούργιο μαιευτηριο του Ντυναν, στο Γαια. Ελεγε μάλιστα ότι είναι το πρωτο μαιευτηριο στην Ελλάδα που ξεκίνησε γυναικολογικες ρομποτικες επεμβασεις.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν το ξέρω αυτό συγκεκριμένα που λές αλλά οι ρομποτικές εγχειρήσεις γίνονται εδώ και χρόνια στην ευρώπη και στην ελλάδα πρόπερσι ήρθε και ακόμη να το μάθει ο κόσμος, πολλές κλινικές έχουν το ρομποτικό μηχάνημα da vinci. Τέλοσπάντων το θέμα είναι οτι εφόσον γίνονται ας το εκμεταλλευτούμε. Το μόνο αρνητικό είναι οτι δεν έχει σε δημόσιο νοσοκομείο. Μάλλον έχει το λαικό αλλά δεν το χρησιμοποιεί. Το πήρανε (2008) μόνο και μόνο για τις μίζες, κάνανε και εγκαίνια και μετά δεν το ξαναείδαμε!!!(κλασσικά). Αλλά πιστέυω οτι αν υπάρχουν καλοί γιατροί που καταλαμβαίνουν σε τι κόσμο ζούμε δεν σκέφτονται μόνο το χρήμα και θέλουν να βοηθήσουν τότε υπάρχει ελπίδα!!

Ελ!:cool:

Link to comment
Share on other sites

Ξεμπέρδεψα και εγω κορίτσια,ΤΕΛΕΙΑΑΑ!!! Καλά η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που πραγματικά έχω την ανάγκη να το μοιραστώ μαζί σας! Η ρομποτική χειρουργική αφαίρεση ινομυωμάτων είναι πιστέυω η καλύτερη μέθοδος!Την έκανα την τετάρτη και σήμερα είμαι περδίκι, καλά και χθές ήμουν αλλά σήμερα πολύ καλύτερα! Λίγο πρήξιμο αλλά φυσιολογικό!Είχα πάρα πολλά ινομυώματα και δυστυχώς πήρε πολλή ώρα το χειρουργείο και απο ασφάλεια δεν το συζητάω, αναίμακτα! Επίσης απο τιμή έχω να σας πώ οτι είναι λίγη η διαφορά απο την απλή χειρουργική τομή (λαπαροτομή). Χαίρομαι πολύ που έκανα αυτή την μέθοδο και την συστήνω σε όποια θέλει επίσης να ξεμπερδεύει με τα ινομυωματάκια! Τα μόνα αρνητικά είναι η ολική αναισθησία αφού ξυπνήσεις και μέχρι να φύγει απο τον οργανισμό είναί λίγο ζόρι όπως επίσης και το διοξείδιο του άνθρακα που βαζουν στη κοιλιά για να φουσκώσει και χτυπάει λίγο στα κόκκαλα, κατα τα άλλα είναι όλα τέλεια. Ο γιατρός μου είναι ΣΟΥΠΕΡ, τέλειος, επαγγελματίας, και λόγω του οτι είναι και νέος είναι πολυ μπροστά απο άποψης τεχνολογίας και ένα επίσης καλό είναι οτι μέχρι χτές με έπαιρνε κάθε μέρα για να δεί πως είμαι! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα σέ όποια θέλει κορίτσια! Είναι χειρούργος Μαιευτήρας Γυναικολόγος με είδίκευση στην ρομπότική χειρουργική και είναι απο τους πρώτους που ξεκινήσαν τη ρομποτική μέθοδο στην Ελλάδα (Αδάμης Θεόδωρος). Λοιπόν αυτά κορίτσια, αν έχετε απορίες σχετικά με την μέθοδο με ρωτάτε ελέυθερα! Φιλάκια και καλά ξεμπερδέματα και στις υπόλοιπες!

Ελ!:cool:

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα! Εγώ έκανα αφαίρεση ενδομητριώματος στην αριστερή οωθήκη μουν πριν 2 χρόνια ρομποτικά. Η επέμβαση έγινε στο Μητέρα, κράτησε 1 ώρα, ολική νάρκωση και έκατσα ένα βράδυ. Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τίποτα, δεν πόνεσα καθόλου και οι τρεις τρυπούλες που μου κάναν στην κοιλιά, έχουν εξαφανιστεί. Βέβαια για τις επόμενες δύο με τρεις μέρες πόναγα στην πλάτη μου από το διοξείδιο του άνθρακα αλλά με ένα παυσίπονο σου περνάει. Η τιμή ήταν γύρω στα 1500 ευρώ το μαιευτήριο για μία βραδιά και περίπου 1300 ευρώ ο γιατρός. Ήταν αρκετά αλλά... τώρα είμαι μια χαρά και εγκυούλα στον 4ο μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο χαίρομαι για σένα Leiba και καλή λευτεριά! Εμένα έγινε στην ευρωκλινική κράτησε 3,5 ώρεσ περίπου και έιμαι τώρα στην εκτη 7η μέρα μετά την εγχείρηση και είμαι τέλεια απλά δεν μπορώ να τρέξω να σηκώσω βάρη και τα κατανοητά αλλά κατα τα άλλα μια χαρά, και εμένα πονάει η πλάτη μου πάρα πολύ αλλά δυστυχώς δεν φέυγει με παυσίπονο απλά περιμένω να γίνω εντελώς καλά για να γυμναστώ! Η τιμή ήταν γύρω στα 5.000 και έμεινα και εγώ ένα βράδυ.

Ελ!:cool:

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα.κι εγω κοριτσια θα κανω λαπαροσκοπηση στις 9 του μηνος και φοβαμαι πολυ.εχω ακουσει πολλα σεναρια οτι μετα την ναρκωση θα ξυπνησω και θα κανω εμετο θα εχω ζαλαδες και ειλικρινα εχω τρομοκρατηθει.μου ειπαν επισης οτι θα εχω πρηξιμο και πονο στους ωμους?εσεις βρε κοριτσια που κανατε επεμβαση ετσι ειναι?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ακριβώς έτσι όπως τα λές είναι, κουράγιο και μην το σκέφτεσαι αυτό περνάει σε μια μέρα! Απλά δεν θα υπάρχει πόνος σε τομή (το πιο σημαντικό).

Καλη τύχη

Ελ!:cool:

Link to comment
Share on other sites

  • 8 χρόνια μετά...

Τα μοντέρνα ρομποτικά χειρουργεία χρησιμοποιούνται σαν δέλεαρ για να απομυζούν περισσότερα χρήματα από τους ασθενείς οι γιατροί. 
Στην Γυναικολογία και στην Ογκολογία, για παράδειγμα, τα ρομποτικά χειρουργεία αποδείχθηκαν ανασφαλή, αναποτελεσματικά και θανατηφόρα-αυξάνουν δηλαδή τη θνησιμότητα των χειρουργημένων ασθενών. 

Η ανοιχτή ριζική ολική υστερεκτομία αυξάνει την επιβίωση των ασθενών με γυναικολογικούς καρκίνους σε σχέση με τις εναλλακτικές ρομποτικές και λαπαροσκοπικές υστερεκτομίες. 
Για καλοήθεις ενδείξεις, η κολπική υστερεκτομία αποδείχθηκε αποτελεσματικότερη κι ασφαλέστερη από τις εναλλακτικές ρομποτικές και λαπαροσκοπικές υστερεκτομίες. 
Είτε σε καρκινοπαθείς, είτε στις λοιπές καλοήθεις χειρουργικές γυναικολογικές ενδείξεις, λοιπόν, η ρομποτική υστερεκτομή και η λαπαροσκοπική υστερεκτομή πρέπει να αποφεύγονται. 

Διαβάστε τις σχετικές δημοσιευμένες μελέτες: 

https://gyncan.org/files/4349/SGO%20LACC%20Presentation%20March%202018.pdf 
https://www.gynecologiconcology-online.net/article/S0090-8258(18)30830-8/fulltext 
https://www.acog.org/Clinical-Guidance-and-Publications/Committee-Opinions/Committee-on-Gynecologic-Practice/Choosing-the-Route-of-Hysterectomy-for-Benign-Disease

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...