➔ ParentsCafe.gr

Καλοκαιρινά αξεσουάρ που θα σας βολέψουν!

Παιχνιδάκι θα γίνει η παραμονή σας στην παραλία αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές!

Η ζέστη, οι διακοπές, το διαφορετικό περιβάλλον, είναι ευχάριστες αλλαγές, όμως σε συνδυασμό με ένα μωρό ή μικρό παιδάκι, είναι μια μικρή πρόκληση.

Διαφημίσεις

Ζεμπίλι

Είναι ο λαστιχένιος κουβάς που κανονικά τοποθετούνται τα ξύλα ή άλλα υλικά κήπου ή σπιτιού. Είναι εύκαμπτος και η χρήση του στην παραλία με μωρό ή μικρά παιδιά, σίγουρα θα σας βοηθήσει να τα απασχολήσετε ευχάριστα:

  • θα χωρέσουν τα πάντα μέσα (νερά, σνάκ, κουβαδάκια άμμου, τσάντα μπάνιου)
  • στην παραλία το γεμίζετε με νερό, είτε για να χρησιμεύσει ως πισινάκι είτε για να λειτουργήσει ως τεράστιος κουβάς, λίμνη, σπιτάκι των καβουριών ή μικρών κοχυλιών που θα βρείτε, ή προσωπικό τζακούζι αν το βάλετε δίπλα στο κύμα 🙂
  • φεύγοντας πάλι το χρησιμοποιείτε για να τοποθετήσετε τα πάντα μέσα – το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας θα μείνει καθαρό καθώς βρεγμένα ή με άμμο αντικείμενα θα μείνουν στον κουβά.

Εάν δεν προλαβαίνετε να προμηθευτείτε ζεμπίλι πάρτε ένα μικρό πισινάκι που να φουσκώνει – υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ τα πιο μικρά με διάμετρο 60 εκατοστών. Απλώς το πλαστικό της πισίνας δυσκολεύει στο στέγνωμα & στο καθάρισμα, ενώ δε μπορεί να χρησιμεύσει και ως μέσο μεταφοράς όλων των μικροπραγμάτων που συνήθως είναι αναγκαία, όπως θα το έκανε το ζεμπίλι.

Τι άλλο μπορώ να κάνω με το ζεμπίλι

  • Εκτός καλοκαιρινής σαιζόν, το ζεμπίλι χρησιμεύει ως καλάθι μεταφοράς ρούχων (άπλυτα, πλυμένα κλπ), ή
  • ως μικρή μπανιερούλα – γεμίστε το με νερό, αντί να γεμίσετε όλη τη μπανιέρα. Είναι ότι πρέπει για παιδιά 2-4 ετών, για ένα εύκολο μπάνιο χωρίς πολύ νερό. Προσθέστε παιχνιδάκια!
  • ως κάδος πάγου για αναψυκτικά/κρασιά, σε πάρτυ. Αδειάστε τα παγάκια στο ζεμπίλι κ προσθέστε τα αναψυκτικά.

Που θα βρώ ένα ζεμπίλι;

Εάν κάνετε αναζήτηση με την λέξη ζεμπίλι θα βρείτε διάφορα eshops ή καταστήματα που έχουν λαστιχένια ζεμπίλια.

Ύφασμα-ριχτάρι για το πάτωμα

Η ψάθα δεν είναι ευχάριστη στο ευαίσθητο δέρμα μικρών παιδιών.  Όμως σε όλα τα μωρά & παιδιά αρέσει να ξαπλώνουν στο πάτωμα – έτσι μπορούν να περιεργαστούν ακόμα καλύτερα την άμμο ή τα πολύχρωμα πετραδάκια.
Για αυτό το λόγο χρησιμεύει ένα ύφασμα/κουβερτάκι, ριχτάρι, ή ακόμα και παλιό μονόχρωμο τραπεζομάντηλο – θα είναι ιδανικό σε μέγεθος. Τα τραπεζομάντηλα λόγω της πυκνής ύφανσης, δεν αφήνουν και αγκαθάκια ή άλλα κλαδάκια να περάσουν, οπότε είναι καλή επιλογή.

Πισινούλα 1 μέτρου

Για μωρά που ακόμα δεν περπατούν/δεν μετακινούνται πολύ, προμηθευτείτε ένα πισινάκι 1 μέτρου στο οποίο όταν το φουσκώσετε θα στρώσετε μέσα μια πετσέτα μπάνιου και θα τοποθετήσετε παιχνίδια.

Τοποθετήστε το δίπλα στην ξαπλώστρα σας ή εκεί που κάθεστε , έτσι ώστε να έχει το μωρό σας ένα χώρο παιχνιδιού στην παραλία.

Όταν βαρεθεί το παιχνίδι με τα στεγνά αντικείμενα, μπορείτε να βγάλετε την πετσέτα & να βρέξετε την πισινούλα και να την χρησιμοποιήσετε για παιχνίδια με νερό.

Φροντίστε να έχετε μια πετσέτα που θα είναι προς χρήση για το πισινάκι – δηλαδή θα την χρησιμοποιείτε είτε για να την στρώσετε στο πισινάκι ή για να ξαναστεγνώσετε το πισινάκι μετά τα παιχνίδια με το νερό.

Πτυσσόμενο πάρκο (με ή χωρίς κουνουπιέρα)

Εάν το μωρό σας είναι μικρό κ δεν σηκώνεται ακόμα, αν θέλετε δοκιμάστε να πάρετε μαζί ένα μικρό πάρκο στην παραλία. Αρκετές οικογένειες παίρνουν μαζί το πάρκο τους όταν πηγαίνουν διακοπές, για το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το πάρκο και στην παραλία;  Το πάρκο θα το προστατέψει και από αέρα, στην περίπτωση που θα πάτε σε νησί, ή από τα πετραδάκια εάν τοποθετεί ακόμα τα αντικείμενα στο στόμα. Κάθε παραπάνω ξέγνοιαστη στιγμή, τις πολύτιμες ημέρες των διακοπών ή εκδρομών, αξίζει.

Άδειο τάπερ

Εάν πάτε διακοπές μακριά από το σπίτι σας ή σε ξενοδοχείο, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα άδειο τάπερ, που να κλείνει καλά, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να

  • για να τοποθετήσετε ένα μήλο κομμένο, ή άλλο σνάκ από το πρωινό του ξενοδοχείου ή το ψυγειάκι σας
  • για το υπόλοιπο του φαγητού της ταβέρνας/εστιατορίου γιατί τα αλουμινένια πακέτα δεν βολεύουν μιας και έχουν διαρροές κ εξαιτίας αυτού προσκαλούν μύγες/μέλισσες κλπ.

Νερομπογιές ή ξυλομπογιές

Με ένα φτηνό πακέτο (2 ευρώ) νερομπογιές ή ξυλομπογιές, μπορείτε να απασχολήσετε αρκετά παιδιά.

Στην φύση, όλο και κάτι θα εμφανιστεί που μπορείτε να ζωγραφίσετε – μια πέτρα, ένα φύλλο, ένα κλαδί, ή τα χαρτιά που έχετε φέρει μαζί σας.

Καλές διακοπές!

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: