➔ ParentsCafe.gr

Κυριακές στην Τεχνόπολη

Κυριακές στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων εικαστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Είσοδος ελεύθερη.

Χορηγία επικοινωνίας

Είμαστε και φέτος χορηγοί επικοινωνίας σε αυτή την πολύ όμορφη εκπαιδευτική, ενημερωτική δράση, η οποία έχει προγραμματισμένες πολλές Κυριακές εώς και το καλοκαίρι του 2018. Θα βρίσκετε πάντα αυτές τις νέες εκδηλώσεις σε αυτό το link – μπορείτε να το κρατήσετε ως σελίδοδείκτη/bookmark στον περιηγητή/browser σας .

Διαφημίσεις

Επόμενη Κυριακή με ελεύθερη είσοδο: 17/6/2018

17/6 Facebook event:

https://www.facebook.com/events/544024425997125/

Ιστοσελίδα της Τεχνόπολης

http://www.technopolis-athens.com/

Πρόγραμμα Κυριακής 17/6:

– 11.00 |διαδραστικό εικαστικό εργαστήρι αστρονομίας | Νέοι Φούρνοι | 4-8 ετών
– 11.00 |εργαστήριο animation | Δεξαμενές Καθαρισμού | 7-10 ετών
– 11.00 |παιχνίδι θησαυρού Α | Innovathens εξωτερικός χώρος  | 5-7 ετών
– 12.00 |παιχνίδι θησαυρού Β | Innovathens εξωτερικός χώρος |5-7 ετών
– 11.00 |εργαστήριο animation | Δεξαμενές Καθαρισμού | 7-10 ετών
– 11.00 |εργαστήριο STEM | Αεριοφυλάκιο 2 | 8-12 ετών
– 12.00 |εργαστήριο STEM | Αεριοφυλάκιο 2 | 8-12 ετών
– 12.00 |εικαστικό εργαστήριο | Παιδική χαρά | 5-9 ετών
– 13.00 |θεατρική παράσταση | Αεριοφυλάκιο -αμφιθέατρο | από 4 ετών

Αυτή την Κυριακή στην Τεχνόπολη, τα παιδιά μετρούν τα άστρα! Κυριακή 17 Ιουνίου 2018
#KatheMeraTexnopoli

Την Κυριακή 17 Ιουνίου στην Τεχνόπολη τα παιδιά μετρούν τα άστρα και «επισκέπτονται» τους πλανήτες με τους πιο διασκεδαστικούς, δημιουργικούς και ευφάνταστους τρόπους! Από τις 11.00 έως τις 14.00, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας θα έρθουν σε επαφή με την αστρονομία και την αστροφυσική διασκεδάζοντας και «ταξιδεύοντας» από πλανήτη σε πλανήτη μέσα από συναρπαστικά εργαστήρια και παιχνίδια κάνοντας την τελευταία τους στάση σε μία παράσταση που θα τους απογειώσει!
Στους Νέους Φούρνους, παρέα με τη Novel Vox, γινόμαστε για λίγο γαλαξιακοί ακροβάτες ενώ την ίδια ώρα στις Δεξαμενές Καθαρισμού εξερευνούμε το διάστημα μέσα από ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας με τον Μπάμπη Αλεξιάδη. Με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναζητούμε το χαμένο τηλεσκόπιο μέσα από ένα παιχνίδι θησαυρού στον εξωτερικό χώρο του Innovathens powered by Samsung και λίγο αργότερα στην Παιδική Χαρά φτιάχνουμε τον δικό μας πλανήτη με τα πιο φωσφορίζοντα χρώματα. Στον εσωτερικό χώρο του Innovathens powered by Samsung εξερευνούμε το ηλιακό μας σύστημα μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο βασισμένο στις αρχές της Διεπιστημονικότητας και του STEM και λίγο αργότερα στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο μας περιμένει μία διαδραστική παράσταση που θα εκτοξεύσει τη φαντασία μας στα ύψη!
Και αυτή την Κυριακή δίνουμε όλοι ραντεβού στην Τεχνόπολη, εκεί που όλα μπορούν να συμβούν!
#KatheMeraTexnopoli
Η εταιρεία Stoiximan στηρίζει το πρόγραμμα “Κυριακές στην Τεχνόπολη” μέσω του Νέου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μικροί Ήρωες».

Αναλυτικά:


«Γαλαξιακοί ακροβάτες», διαδραστικό εικαστικό εργαστήρι αστρονομίας από την Novel Vox
Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι
Ώρα έναρξης: 11.00
Το διαστημόπλοιο Technopolis 100 ετοιμάζεται για το πρώτο του γαλαξιακό ταξίδι!
Οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστροναύτες είναι πανέτοιμοι για την πρώτη τους αποστολή!
Να ταξιδέψουν στον γαλαξία μας, να επισκεφτούν όλους τους πλανήτες και τα αστέρια και να μάθουν τα κρυμμένα τους μυστικά! Όλη αυτή η διαστημική εμπειρία θα μεταμορφωθεί στο πιο εντυπωσιακό γαλαξιακό έργο τέχνης!
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών και διαρκεί περίπου 60’.


«Στα ίχνη του χαμένου τηλεσκοπίου» παιχνίδι θησαυρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Χώρος διεξαγωγής: Εξωτερικός χώρος Innovathens powered by Samsung
Εργαστήριο α’: 11.00
Εργαστήριο β’: 12.00
Ένα παιχνίδι θησαυρού, όπου οι νεαροί επισκέπτες με τρόπο ευχάριστο και ψυχαγωγικό μυούνται σε θέματα Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής Φυσικής μαζί με τους γονείς τους!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 7 ετών και διαρκεί περίπου 60’.


«Η Εξερεύνηση του διαστήματος» εργαστήριο animation από τον Μπάμπη Αλεξιάδη

Χώρος διεξαγωγής: Δεξαμενές Καθαρισμού (υπόγειο)
Ώρα έναρξης: 11.00

Ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας, όπου οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους φανταστικό πλανήτη και να δώσουν κίνηση και ζωή στο δικός τους ηλιακό σύστημα!

Κάθε παιδί μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική και την τεχνική του κολάζ θα δημιουργήσει το δικό του μοναδικό πλανήτη, θα του δώσει όνομα, όπως και τα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ξεχωριστό!

Στη συνέχεια, με την τεχνική του stop motion animation θα δώσουμε κίνηση και ζωή στους πλανήτες μας και θα φτιάξουμε το δικό μας κινούμενο ηλιακό σύστημα και μια χάρτινη ηλιακή έκλειψη!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 90’.


«Από τη Γη στο Διάστημα» εργαστήριο STEM για παιδιά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Χώρος διεξαγωγής: Innovathens Powered by Samsung – Αεριοφυλάκιο 2
Εργαστήριο α’: 11.00
Εργαστήριο β’: 12.00

Ανακαλύψτε το μαγικό κόσμο του Διαστήματος εξερευνώντας τους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος με όχημα τις Διαστημικές Αποστολές, μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο βασισμένο στις αρχές της Διεπιστημονικότητας και του STEM.
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60’.


«Πολύχρωμοι πλανήτες !» εικαστικό εργαστήριο από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Χώρος διεξαγωγής: Παιδική χαρά
Ώρα έναρξης: 12.00
Θα ήθελες να κάνεις ένα ταξίδι στο διάστημα; Τί χρώμα έχει ο δικός σου φανταστικός πλανήτης; Πόσα αστέρια έχει ο ουρανός;
Φοράμε τις ποδιές μας και γινόμαστε για λίγο “γαλαξιακοί” ζωγράφοι! Παίρνουμε μπογιές και χρώματα που φωσφορίζουν στο σκοτάδι και φτιάχνουμε τον δικό μας μοναδικό πλανήτη για να στολίσουμε το σύμπαν του δωματίου μας!
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 9 ετών και διαρκεί περίπου 60’.


«Το απίστευτο ταξίδι του κ. Πικ!» θεατρική παράσταση από τις Μορφές Έκφρασης
Χώρος διεξαγωγής: Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο
Ώρα έναρξης: 13.00
Ο κύριος Πικ, ήταν ένας διάσημος εξερευνητής των άστρων που κάθε μέρα παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο του τ’ άστρα! Ένα βράδυ όμως ανακαλύπτει πως τα αστέρια χάνουν σιγά – σιγά την λάμψη τους… Πολλά ερωτήματα γεννήθηκαν στο κεφάλι του επιστήμονα… γιατί να συμβαίνει άραγε αυτό; Και τι θα μπορούσε να σημαίνει για το μέλλον του σύμπαντος; Κάτι τόσο σοβαρό δεν θα μπορούσε φυσικά ο κ. Πικ να το αφήσει στην τύχη του! Έπρεπε να κάνει κάτι… Έτσι ο κύριος Πικ κατάλαβε πως είχε φτάσει η στιγμή που θα έπρεπε να ταξιδέψει στο σύμπαν! Το ταξίδι του δεν ήταν εύκολο, αφού ο κύριος Πικ συνάντησε στον δρόμο του απίστευτους πλανήτες… πλανήτες που είχαν συναισθήματα!
Η παράσταση λειτουργεί ως ένα εργαστήρι συναισθημάτων, όπου τα παιδιά μέσα από την περιπέτεια του κυρίου Πικ θα γνωρίσουν αλλά και θα παίξουν με τα συναισθήματα. Ο κύριος Πικ δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς τα παιδιά, τα οποία θα εκπαιδεύσει για να γίνουν το πλήρωμα του σε αυτό το απίστευτο ταξίδι! Θα τα εκπαιδεύσει να αναγνωρίσουν με ευκολία τα συναισθήματα και να παίξουν με αυτά, φτιάχνοντάς τους ένα χάρτη που θα τους οδηγήσει στον πλανήτη της χαράς!
Στο τέλος της παράστασης θα ζωγραφίσουμε με τα παιδιά τον δικό τους χάρτη συναισθημάτων, έτσι ώστε να μην ξεχάσουμε ποτέ το απίστευτο ταξίδι που κάναμε μαζί του!
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και άνω και τους γονείς τους και διαρκεί περίπου 70’.

 

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου που δημοσιεύονται σε αυτό το άρθρο είναι ελεύθερη.
Απαραίτητη η Κράτηση θέσης : 213 0109327
(Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 16.00)


Χάρτης των κτιρίων της τεχνόπολης:


Στην Τεχνόπολη, μπορείτε ακόμα…

 • Να πάρετε μαζί σας τα ταπεράκια σας 🙂 και να ταίσετε δωρεάν τα παιδιά σας ή όμως και
  να φάτε στo κιόσκι ή στο εστιατόριο/καφέ που λειτουργεί στον χώρο!
 • Υπάρχει παιδική χαρά αλλά και το skywalk οπότε υπολογίστε τουλάχιστον 1 ώρα για αυτό.
 • Στον χώρο υπάρχουν και καθαρές τουαλέτες, ενώ μπορείτε να πάρετε μαζί σας το καρότσι του παιδιού σας εάν έχετε μωράκι/μικρότερο αδερφάκι!
 • Να ανακαλύψετε το Παρατηρητήριο στο ψηλότερο κτίριο του παλιού εργοστασίου, με θέα 360 μοιρών σε όλη την Αθήνα
 • Να κάνετε τη βόλτα σας στην πόλη με ένα από τα Athens Bikes
  Να βρείτε ξεχωριστά δώρα για μικρούς και μεγάλους στο Industrial Gas Museum Shop
 • Να σκαρφαλώσετε, να ισορροπήσετε και να ακονίσετε τη φαντασία σας στο Sky Walk, ενός υπερσύγχρονου action park για παιδιά κάθε ηλικίας
 • Να απολαύσετε τον καφέ, το χυμό ή μια ποικιλία πιάτων στο καφέ της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων . Στο καφέ μας μπορείτε να διοργανώσετε και το παιδικό σας πάρτυ.

Η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και στο Παρατηρητήριο είναι ελεύθερη μέχρι τις 14.00.

 Απαραίτητη κράτηση: 213 0109300 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)

Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548, press(at)athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com

Φωτογραφίες από προηγούμενες εκδηλώσεις των Κυριακών με ελεύθερη είσοδο:

 

"

H ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων Parents.org.gr στηρίζει αυτή την εκδήλωση/προσπάθεια με χορηγία επικοινωνίας !
tag/xorigia-epikoinonias

Προϋπόθεση για χορηγία επικοινωνίας είναι η εκδήλωση να είναι με ελεύθερη είσοδο και να έχει εκπαιδευτικό/φιλανθρωπικό χαρακτήρα κ’ να μην είναι προωθητική ενέργεια ]

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη ΩάριοΔιαφημίσεις (5)
"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "

      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: