➔ ParentsCafe.gr

Μικρά Κουτάκια

Πώς να φτιάξετε μικρά κουτάκια για μικροσκοπικά πράγματα. Τσιμπιδάκια, μπαταρίες, κουμπάκια, βίδες.

Μικρά Κουτάκια

Δείτε εδώ πώς να φτιάξετε μικρά κουτάκια για μικροσκοπικά πράγματα.
Τα χρειάζεστε γιατί…..

Διαφημίσεις
  • στο συρτάρι χάνεται πάντα  …το usb με την παιδική μουσική
  • οι ανεξίτηλοι μαρκαδόροι μπλέκονται με τους κανονικούς…
  • στην εργαλειοθήκη χάνονται οι μύτες του κατσαβιδιού

Θα χρειαστείτε ένα χαρτόνι λεπτό αλλά σταθερό – ενδεχομένως από την συσκευσία ενός προϊόντος.
Κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα παραλληλόγραμμου & χαράξτε με ένα κλειστό ψαλίδι την ευθεία που θα ορίζει το ύψος των πλευρών του κουτιού,      και κατόπιν κάθετες γραμμές που θα ορίζουν πόσες πλευρές θα έχει. Μπορεί να είναι τρίγωνο, ή τετράγωνο.

Βοηθάει να κρατάτε τις υπάρχουσες “γραμμές” του χαρτονιού ως κάθετες: θα διπλώνει πιο καλά το κουτάκι σας, στις γωνίες.

Εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε χάρακα, μιας και δεν θέλαμε τα κουτάκια σε συγκεκριμένη διάσταση, μας αρκούσαν απλώς να είναι μικρά.
Αν παρατηρήσετε μάλιστα, οι πλευρές δεν είναι καν όλες ίδιες σε πλάτος ή και εντελώς ίσιες – δεν πειράζει !!Το σημαντικό είναι να είναι απλώς οι κάθετες γραμμές περίπου 90 μοίρες – και οι παράλληλες, όσο γίνεται παράλληλες μεταξύ τους.
Όταν χαράξετε λοιπόν τις κάθετες, θα κόψετε τα “αυτάκια” στα οποία θα τοποθετήσετε την κόλλα. Μην ξεχνάτε στην άκρη – φαίνεται δεξιά κ στις δύο φωτογραφίες – να υπάρχει το αυτάκι που θα κολλάει για να κλείσει το κουτί στο πλάι του:      Θα χρειαστείτε ένα αυτάκι που θα είναι όσο ο πάτος του κουτιού (εδώ το πρώτο αριστερά είναι ίσο με τον πάτο).
Κρατήστε μερικά χαρτιόνια έτσι ώστε να βρείτε αν όχι με την πρώτη προσπάθεια, με τις επόμενες πως πρέπει να χαράξετε το χαρτόνι, έτσι ώστε να προκύψει το ύψος ή το πλάτος του κουτιού που χρειάζεστε για το κάθε πράγμα που θέλετε να αποθηκεύσετε.  Ο πάτος του κουτιού, που είναι κάτι σημαντικό έτσι ώστε να στέκεται σωστά το κουτί, θα προκύψει αν κάνετε μια “πρόβα” του πως θα φαίνεται το κουτί. Αν δείτε ότι είναι μεγαλύτερος, τον μικραίνετε λίγο.
Αν είναι μικρότερος, τότε ίσως πρέπει να ξαναφτιάξετε το σχέδιο σε ένα καινούριο χαρτόνι, γιατί εάν δεν πατάει σωστά, θα σας πέφτουν συνέχεια τα πράγματα ή υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσουν να κολλήσουν σωστά τα μικρότερα αυτάκια.
Άρα, όταν ξεκινήσετε την χάραξη των γραμμών για ένα νέο κουτί,  υπολογίστε πάντα αρκετό χαρτόνι για να φτάνει και για τον πάτο.   Μετά (για το τετράγωνο κουτί) θα χρειαστείτε δύο αυτάκια που θα είναι μικρότερα. Ιδανικό θα είναι, να τα τοποθετήσετε όπως στην εικόνα, έτσι ώστε όταν κλείσετε το κουτί, τα αυτάκια να είναι αντικρυστά, ενώ τα άλλα δυο μεγαλύτερα επίσης.  Αυτό το κουτάκι επιλέξαμε να το κόψουμε ελεύθερα με το ψαλίδι σε κυμματιστή γραμμή. Μετά αν επιλέξετε να τα διακοσμήσετε κιόλας, αυτό θα δώσει περισσότερο ενδιαφέρον στην εμφάνιση του κουτιού.
  Αυτό είναι το σχέδιο για ένα ένα “ρηχό” κουτάκι.     Αυτή είναι η πάνω πλευρά – έτσι θα φαίνεται όταν είναι κλειστό.     Για την κόλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αραιωμένη άσπρη κόλλα (κρυσταλλιζέ). Θα την βρείτε σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών J…o, ή σε βιβλιοχαρτοπωλεία, ή χρωματοπωλεία.  Ιδανικά απλώστε την κόλλα σε όλη την επιφάνεια που θέλετε να κολλήσει, δηλαδή σε όλο το “αυτάκι” ώς την άκρη του:     Χρησιμοποιήστε μανταλάκια αλλά/ή και χαρτοταινία για να στερεώσετε τα σημεία μέχρι να στεγνώσουν.     
Το κουτάκι σας θα είναι έτοιμο για χρήση σε 1 το πολύ 2 ώρες!    Τα κουτάκια αυτά θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τα συρτάρια σας και να βρίσκετε γρήγορα τα μικροπράγματα που διαφορετικά χάνονται εύκολα!  

Organizer

Εάν έχετε χρόνο και όρεξη, μπορείτε από πολλά τέτοια κουτάκια που φτιάξατε, να δημιουργήσετε ένα organizer – κολλώντας τα όλα μαζί.

Σε αυτή τη περίπτωση απλώς φροντίστε να έχετε μερικά κουτιά πιο μακρόστενα έτσι ώστε να χωρούν και αντικείμενα πιο μεγάλα.

Για μεγαλύτερη ομορφιά, μπορείτε να κολλήσετε επάνω στο τελικό αποτέλεσμα και λίγο μεταξόχαρτο – είναι λεπτό και δεν θα αλλάξει το πάχος των κουτιών πολύ, αλλά θα δώσει ωραίο χρώμα.

Κουτάκια μόνο από χαρτί

Εάν έχετε απλώς χαρτί και όχι χαρτόνι, μπορείτε επίσης να φτιάξετε κουτάκια:


Δείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο πως https://parents.org.gr/events/a83

Kουτάκι μπομπονιέρας μόνο από χαρτί – origami

 

2017/07/21/koutaki-bobonieras-apo-charti-origami/

 

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: