➔ ParentsCafe.gr

Νέος κανόνας του φόρουμ της ΕΕΕΓ – διαφήμιση

Νέος περιορισμός στην διάδοση θετικών κρίσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα, απο μέλη του φόρουμ της ΕΕΕΓ

2017 -Νέος κανόνας –  περιορισμός στην διάδοση θετικών κρίσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα, απο μέλη του φόρουμ της ΕΕΕΓ:

Tι είναι μια “θετική κρίση”;

Διαφημίσεις

Θετική κρίση είναι ένα ευνοϊκό (=θετικό) κείμενο για κάποιον (εταιρεία ή πρόσωπο), το οποίο “κρίνει” ως καλές, τις υπηρεσίες ή τα χαρακτηριστικά αυτού.
Όταν αυτή δημοσιεύεται κακόπιστα, ή χωρίς μέτρο, δημιουργεί πρόβλημα στις συζητήσεις των μελών μεταξύ τους, αλλάζοντας την αξιοπιστία της ιστοσελίδας αλλά και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επωνυμιών/φυσικών ή νομικών προσώπων.

Ο νέος κανόνας τον οποίο γνωστοποιούνται τα μέλη, μέσω ειδοποίησης κανονισμού του φόρουμ (κάρτες ειδοποίησης), στην περίπτωση που παρουσιαστούν κάποια απο τα παρακάτω κριτήρια είναι ο εξής:

Συνοπτικά, δεν επιτρέπεται πλέον σε νέους χρήστες η ανάρτηση θετικής κρίσης και θα πρέπει ο νέος χρήστης να κάνει χρήση του φόρουμ για 1 έτος πριν δημοσιεύσει θετική κρίση για φυσικό ή νομικό πρόσωπο. 
Επίσης απο κανονικούς λογαριασμούς δεν επιτρέπεται πλέον η συνεχής/επαναλαμβανόμενη δημοσίευση θετικής κρίσης, όποια και να είναι η περιγραφή ή ο λόγος ή το ιστορικό.
Επίσης όταν εμφανίζεται η χρήση ενός λογαριασμού να γίνεται ως επι το πλείστον για την συμμετοχή σε συζητήσεις γύρω απο το ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κατηγορία υπηρεσιών, επίσης θα ειδοποιείται το μέλος οτι αυτό δεν επιτρέπεται, και θα γίνεται απενεργοποίηση του λογαριασμού.

Αναλυτικά δεν επιτρέπεται πια:

  • Θετική κρίση επωνυμίας μεμονωμένη σε λογαριασμό χρήστη με πρόσφατη εγγραφή και χωρίς προηγούμενες δημοσιεύσεις
    Σε αυτή την περίπτωση κάθε δημοσίευση (απο την πρώτη κιόλας θετική κρίση) που αφορά την θετική κρίση, απομακρύνεται σε μη ορατό αρχείο και ο χρήστης λαμβάνει το παρακάτω κείμενο. Ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης, είτε απλώς ειδοποιείται, είτε και απενεργοποιείται ο λογαριασμός χρήστη του.
    *
    Στον χρήστη αυτό (νέος χρήστης χωρίς άλλες δημοσιεύσεις) επιτρέπεται η δημοσίευση θετικής κρίσης αποκλειστικά και μόνο μετά την πάροδο 1 έτους στο οποίο καλείται να έχει συμμετάσχει ενεργά σε συζητήσεις του φόρουμ, με τουλάχιστον 100 δημοσιεύσεις και να μην έχει παραβεί άλλους κανονισμούς λειτουργίας του φόρουμ.
  • Θετική κρίση επωνυμίας επαναλαμβανόμενη σε περισσότερες δημοσιεύσεις με λογαριασμό χρήστη που δεν φαίνεται να έχει άλλο ενδιαφέρον ή συμμετοχή όπως τα άλλα μέλη (δηλαδή επιστροφή συνέχεια στην ίδια επωνυμία εμμέσως).
    Σε αυτή την περίπτωση κάθε δημοσίευση (απο την πρώτη κιόλας θετική κρίση) που αφορά την θετική κρίση, απομακρύνεται σε μη ορατό αρχείο και ο χρήστης λαμβάνει το παρακάτω κείμενο και απενεργοποιείται ο λογαριασμός του.
    *
  • Θετική κρίση επωνυμίας επαναλαμβανόμενη σε περισσότερες δημοσιεύσεις από λογαριασμό χρήστη με προηγούμενες δημοσιεύσεις και κανονική συμμετοχή .
    Σε αυτή την περίπτωση η πρώτη δημοσίευση παραμένει, ενώ οι επόμενες στην περίπτωση που υπάρξουν απομακρύνονται σε μη ορατό αρχείο και ο χρήστης λαμβάνει το παρακάτω κείμενο.
    **

Αναλυτικά το κείμενο που λαμβάνουν τα μέλη:

“Γειά σας
Δημοσιεύσεις οι οποίες περιγράφουν πολύ θετικά κάποιο νομικό ή φυσικό πρόσωπο,
χωρίς να περιέχουν κάποια αιτιολογία,
μπορεί να ερμηνευθούν απο τα μέλη και τους συντονιστές ως διαφημιστικές, είτε είναι μεμονωμένες είτε είναι επαναλαμβανόμενες.
Λέξεις όπως “καλός άνθρωπος/επαγγελματίας” “ευγενική ψυχή” “υπέροχη υπηρεσία τάδε” δεν αποτελούν επιχειρήματα και είναι υποκειμενικοί όροι /δεν προσφέρουν κάποια πληροφορία.

Επίσης, ακόμα και όταν υπάρχει αιτολογία, ή περιστατικό θετικό, συγκεκριμένο, πολλές θετικές δημοσιεύσεις για ένα νομικό ή φυσικό πρόσωπο, ακολουθούν στο ίδιο αποτέλεσμα (διαφήμιση):

Προκαλούνται παρεξηγήσεις στις συζητήσεις, σχετικά με την πρόθεση μιας δημοσίευσης, ειδικά απο την στιγμή που το φαινόμενο της κατάχρησης του φόρουμ απο επαγγελματίες που δημοσιεύουν κείμενα δήθεν ως γονείς, και αναρτούν θετικά σχόλια για τον εαυτό τους, είναι πολύ συχνό.

Υπάρχει μάλιστα ειδική ενότητα στην οποία μεταφέρονται αυτές οι δημοσιεύσεις
(όσες είναι επιβεβαιωμένες με τεχνικό τρόπο), σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά έτσι ώστε να γνωρίζετε τι είναι αυτό που ενοούμε:
https://parents.org.gr/forum/forum/202-prospatheies-exapatisis-ton-anagnoston-apo-epicheiriseisepaggelmaties/
Σε αυτή την ενότητα οι δημοσιεύσεις είναι “πλαστές”, δηλαδή ΔΕΝ προέρχονται απο γονείς.

Δημοσιεύσεις που έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα μεταφέρονται στο ορατό αρχείο.

Παρακαλούμε όταν δημοσιεύετε κάποια καλή κρίση για νομικό ή φυσικό πρόσωπο να κάνετε κάποια περιγραφή των χαρακτηριστικών των οποίων για εσάς ήταν σημαντικά και έκαναν την διαφορά σε σχέση με άλλους επαγγελματίες και να μην επαναλαμβάνετε συχνά (πάνω απο 2-3 φορές) αυτή την θετική κρίση.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί ικανοί επαγγελματίες, και δεν επιθυμούμε το φόρουμ της ΕΕΕΓ να γίνει πλατφόρμα βαθμολόγησης των ειδικών, δεν υπάρχει τέτοιο κριτήριο στο καταστατικό της ΕΕΕΓ.

Επίσης κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μέσα απο ένα φόρουμ.
Ίσως κάποια άλλη ιστοσελίδα να μπορεί να αναλάβει την υλοποίηση ενός τέτοιου στόχου, με άλλο εργαλείο και λειτουργικό.

Για τους παραπάνω λόγους, θετική κρίση σε δημοσιευμένο κείμενο δεν επιτρέπεται σε χρήστες με εγγραφή πρόσφατη (είναι απαραίτητο να έχουν περάσει 12 μήνες), ή σε χρήστες που δεν έχουν συμπληρώσει μέσα στο πρώτο έτος 100 δημοσιεύσεις σε συζητήσεις του φόρουμ της ΕΕΕΓ. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Η δημοσίευσή σας μεταφέρθηκε στο αρχείο. 

Στην περίπτωση που μετά απο αυτή την ειδοποίηση υπάρξει εκ νέου αναφορά στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχετε ήδη αναφέρει στις προηγούμενές σας δημοσιεύσεις , απο τον λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να προβούμε σε μόνιμη απενεργοποίησή του χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. “

Δεν επιτρέπεται αντιγραφή του παραπάνω κειμένου.

Ο παραπάνω κανόνας αφορά όλες τις νέες δημοσιεύσεις από τη σημερινή ημερομηνία (24/9/14 ) ενώ η τεχνική εφαρμογή του στο 100% των νέων δημοσιεύσεων ήταν εφικτή μόνο από το έτος 2017 μετά την αναβάθμιση σε νέο λογισμικό. 

 Παλαιότερες δημοσιεύσεις που παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα, θα απομακρύνονται σιγά σιγά, σε βάθος χρόνου. Δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια ημερομηνία συγκεκριμένη στην οποία θα έχει τελειώσει αυτή η διαδικασία, καθώς ο αριθμός δημοσιεύσεων είναι μεγάλος.
Στην περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση κανονισμού παρακαλούνται οι αναγνώστες να στέλνουν μήνυμα με την σχετική ηλεκτρονική τοποθεσία στο διαδίκτυο (url link συνδεσμος) στο administrator(at)parents.org.gr

* στο παρελθόν υπήρχε ελαστικότητα σχετικά με την δημοσίευση πρώτης θετικής κρίσης σε λογαριασμούς μελών με λίγες δημοσιεύσεις. 

** στο παρελθόν υπήρχε ελαστικότητα σχετικά με την δημοσίευση περισσοτέρων θετικών κρίσεων απο λογαριασμούς μελών με κανονική συμμετοχή κατά τα άλλα, κάτι που άλλαξε το 2014 όταν διαπιστώθηκε τεχνικώς συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης των αναγνωστών από ιδιώτες.

Υπάρχουν ακόμα ψεύτικες δημοσιεύσεις που διαφημίζουν;

Καθώς από το 2005, όπου το φόρουμ ξεκίνησε την λειτουργία του, εώς σήμερα έχουν δημοσιευτεί πάνω από 2.000.000 κείμενα από αναγνώστες, είναι πιθανό να υπάρχουν αναρτήσεις που παραβαίνουν αυτό το κανόνα περι διαφήμισης, ή και άλλους νεότερους κανόνες.

Στην περίπτωση που θέλετε να μας επιστήσετε την προσοχή για δημοσιεύσεις που παραβαίνουν αυτό το κανόνα παρακαλούμε ειδοποιήστε μας στέλνοντάς μας τον σύνδεσμο στο εμαιλ μας  administrator(at)parents.org.gr .

Δεν επιτρέπεται αναδημοσίευση/χρήση του κειμένου.

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: