Μια πανεύκολη συνταγή για μικρούς μάγειρες, με μήλο βούτυρο και αλεύρι.
Για να ψήσετε αυτή την εύκολη μηλόπιτα θα χρειαστείτε,
Για 10 μερίδες (Για λιγότερες μερίδες ή μικρό ταψί απλώς χρησιμοποιήστε τις μισές αναλογίες):
Ξεφλουδίστε τα μήλα, κόψτε τα σε τέταρτα και δώστε στο παιδί σας ένα πλαστικό μαχαιράκι ή στρογγυλό μαχαιράκι παιδικό, να κόψει τα κομμάτια μήλου σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορεί. Ότι κομμάτια κόβει μπορεί να τα βάζει σε ένα μπώλ που θα έχετε βάλει δίπλα στο πιάτο του.
Μπορείτε όση ώρα ξεφλουδίζετε τα μήλα, ότι ξεφλουδίζετε να του/της το δίνετε να το κόβει. Υπολογίστε ένα μήλο παραπάνω για να μην υπάρχει πρόβλημα εάν το παιδί σας θέλει να φάει λίγο.
Τοποθετήστε απο πρίν την κανέλα και την μισή ζάχαρη σε δύο μπωλάκια και πείτε στο παιδί σας να ρίξει τα υλικά μέσα στο μπώλ με τα μήλα. Δώστε του/της μια κουτάλα για να τα ανακατέψει να πάει παντού η ζάχαρη και η κανέλα – θυμίστε του/της να μυρίσει για να δεί αν μυρίζουν ωραία όλα τα υλικά μαζί.
Βουτυρώστε το ταψί, τρίβοντας το κομμάτι βούτυρο πάνω στο ταψί. Χρησιμοποιήστε το περιτύλιγμα του βουτύρου για να απλώσετε το βούτυρο σε κάθε γωνιά του ταψιού.
Αυτή η διαδικασία είναι πάρα πολύ διασκεδαστική για μικρά παιδιά.
Αδειάστε μέσα στο ταψί το μείγμα με τα μήλα την ζάχαρη και την κανέλα.
Στο ιδιο μπώλ που μόλις αδειάσατε, τοποθετήστε το βούτυρο, την υπόλοιπη ζάχαρη καθώς και το μισό αλεύρι.
Βάλτε τα χέρια σας μέσα, παιδιά και ενήλικες και ζουλήξτε το βούτυρο έτσι ώστε σιγά σιγά να ανακατευτεί με το αλεύρι, δημιουργώντας μικρά κομματάκια.
Τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους έτσι ώστε τα κομματάκια να γίνονται όλο και πιο μικρότερα σβολάκια.
Προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίστε να ανακατεύετε να ζουλάτε και να τρίβετε.
Αυτή η διαδικασία είναι πάρα πολύ διασκεδαστική για μικρά παιδιά.
Θα τελειώσετε όταν όλο το αλεύρι έχει ανακατευτεί με κομματάκια βούτυρου, έχουν παντού δημιουργηθεί γρομπαλάκια ζυμαριού και δεν υπάρχει πια αλεύρι σε σκόνη.
Μεταφέρετε το μπώλ κοντά στο ταψί και πασπαλίστε σιγά σιγά όλο το μείγμα του αλευριού/βούτυρου απο πάνω απο τα μήλα.
Δεν χρειάζεται να ανακατέψετε, απλώς πασπαλίστε απο πάνω ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε το ταψί σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει το πάνω μέρος.
Καλή Όρεξη!
Διαφημίσεις (5)