Μία πολύ νόστιμη συνταγή, αλλά και ευκαιρία να συζητήσετε για την Ν.Αφρική.
Υλικά που θα χρειαστείτε για το κέικ:
Υλικά που θα χρειαστείτε για την σάλτσα:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπήστε στο μίξερ την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτό κίτρινο και πηχτό. Προσθέστε την μαρμελάδα και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπώλ, περάστε απο το σουρωτήρι το αλεύρι την σόδα και το αλάτι. Λιώστε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά (μην το αφήσετε να βράσει) και προσθέστε το ξύδι.
Ανακατέψτε αυτό το μείγμα και το γάλα με το μείγμα των αυγών-ζάχαρης και σταδιακά ρίξτε και το μείγμα του αλευριού. Ανακατέψτε καλά.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε το για 45-50 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε όλα μαζί τα υλικά για την σάλτσα. Όταν το κέικ έχει ψηθεί 25 λεπτά βγάλτε το απο το φούρνο και κάντε τρύπες. Ρίξτε την σάλτσα απο πάνω απο το κέικ και επιστρέψτε το στο φούρνο για την υπόλοιπη ώρα που απομένει.
Καλή όρεξη!
Πηγή: www.Oprah.com
Δείτε αυτή την συνταγή, σαν ευκαιρία να μιλήσετε με τα παιδιά σας για το που είναι η Νότια Αφρική, ποιοί μένουν εκεί, να δείτε μαζί φωτογραφίες με παιδιά απο την Ν. Αφρική. Μην διστάσετε να συζητήσετε και για την διαφορετικότητα των παιδιών εκεί καθώς και τις διαφορετικές συνθήκες στις οποίες ζούν – άλλα και για το ότι παρόλες τις διαφορές, είναι σαν όλα τα άλλα παιδάκια.
Διαφημίσεις (5)