Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμβόλια και ασφάλεια

aglaia

Recommended Posts

Υπάρχει, μόνο που πρέπει να το κάνεις ιδιωτικά, δηλ. να πληρώσεις από την τσέπη σου. Μιλάω για την Αγγλία. Τώρα, το πόσο καλά είναι δεν το γνωρίζω.

http://www.childrensimmunisation.com/html/single-mmr-jabs.htm

Ok, δηλ. αν σε παίρνει η τσέπη σου κάνεις το εμβόλιό σου ιδιωτικά (αν σου πούνε κιόλας ότι υπάρχει) και κανένα πρόβλημα.

Αν τώρα ανήκεις σε κείνη την κατηγορία του Άγγλων που έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους (πχ. λόγω οικονομικής κρίσης) και δεν έχεις ούτε να φας, κάνεις στο παιδί σου το χορηγούμενο από το κράτος mmr και κάνεις τον προτεσταντικό σταυρό σου. Συνεπώς:

Όπου φτωχός κι η μοίρα του...

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Nα κάνω κι εγώ μια ερώτηση εκ του πονηρού;

Αφού τόσος ντόρος γίνεται με το mmr και τόσοι γονείς αρνούνται να το χορηγήσουν στα παιδιά τους για τον φόβο τυχόν επιπλοκών, και αφού τόσο κόπτονται διάφοροι για την παγκόσμια υγεία, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ... 1 ΓΙΑ ΙΛΑΡΑ, 1 ΓΙΑ ΕΡΥΘΡΑ, 1 ΓΙΑ ΠΑΡΩΤΙΤΙΔΑ, να χορηγούνται χώρια στα παιδιά και να τελειώνει το θέμα;

Το πρωί διάβασα την ίδια είδηση από το BBC:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7872541.stm

Στην Αγγλία (όπως και στην Αμερική) υπάρχουνε μεμονωμένα εμβόλια. Αν διαβάσετε αναφέρει:

"It led to some parents opting to pay privately for single vaccines."

Ο λόγος που δεν διατίθονται στο ευρύ κοινό είναι καθαρά οικονομικός.

Θα επαναλάβω ότι δεν μας δίνονται αριθμοί των παιδιών που νόσησαν παρόλο που ήτανε εμβολιασμένα. Θα ήθελα τον αριθμό αυτό, καθώς και τον αριθμό τον μη-εμβολιασμένων παιδιών που νόσησαν, για να κάνω στατιστικό έλεγχο. Μόνο έτσι μπορούμε να καταλήξουμε σε ορθά συμπεράσματα.

Τέλος, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα χαμηλότερα vaccination rates έχει το Λονδίνο, όπου, αναλογικά, κατοικεί ο πιο μορφωμένος και ενημερωμένος κόσμος. Παρόμοια έρευνα είχε γίνει και στην Αμερική, και βρήκανε ότι η πιθανότητα να μην εμβολιάσουν είναι πολύ μεγαλύτερη όταν οι γονείς είναι μορφωμένοι, ενώ τα χαμηλότερα στρώματα συνήθως εμβολιάζουνε πλήρως τα παιδιά τους.

Οπότε ελπίζω αυτό το φόρουμ να κάνει γονείς που δεν έχουνε την ευκαιρία να ενημερωθούνε εύκολα, να προβληματιστούνε για κάποια πράγματα που μας "πουλάνε" οι διάφοροι γιατροί αλλά και το Υπουργείο Υγείας.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Από την άλλη, το πρώτο άρθρο λέει ότι το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στο το είχε το Ηackney, το οποίο, αν δεν με απατά η μνήμη μου από τις μέρες μου εκεί, είναι μια περιοχή του Λονδίνου από τις πιο υποβαθμισμένες - για τις άλλες που αναφέρει δεν ξέρω.

Στην Αγγλία (όπως και στην Αμερική) υπάρχουνε μεμονωμένα εμβόλια. Αν διαβάσετε αναφέρει:

Συνεπώς, κι εκεί ήθελα να φτάσουμε (γι' αυτό είπα θέτω την ερώτηση εκ του πονηρού,

ακόμη και αν η ιατρική τεχνολογία μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά και με λιγότερους κινδύνους τη δημόσια υγεία, μολαταύτα δεν το πράττει ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ.

Τα εμβόλια υπάρχουν μεμονωμένα (εμβολιάστηκα για ερυθρά πριν μείνω έγκυος) αλλά κοστίζουν κατιτίς παραπάνω... Έλα μωρέ... σιγά τα λάχανα! όσοι εμβολιαστούν εμβολιάστηκαν! Οι υπόλοιποι που αντιδρούν ας πάνε να κόψουν το λαιμό τους (ίσα ίσα κιόλας αφού αντιδρούν είναι ύποπτοι... κι αφού δεν εμβολιάστηκαν έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν και ν' απαλλαγούμε μια και καλή από δαύτους!)

Πράγμα που πολύ απλά σημαίνει ότι μπροστά στους οικονομικούς δείκτες ενός κράτους ή μιας εταιρίας, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΑ...

(Κοίτα βιομηχανίες όπλων, ναρκωτικά και άλλα τέτοια ωραία...)

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Από την άλλη, το πρώτο άρθρο λέει ότι το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στο το είχε το Ηackney, το οποίο, αν δεν με απατά η μνήμη μου από τις μέρες μου εκεί, είναι μια περιοχή του Λονδίνου από τις πιο υποβαθμισμένες - για τις άλλες που αναφέρει δεν ξέρω.

Δε σε απατά καθόλου! :)

Για να μην παρεξηγηθώ λέω ότι:

Εγώ ΘΕΛΩ να εμβολιάσω τα παιδιά μου για να τα προστατέψω από κάποια επικίνδυνα λοιμώδη νοσήματα.

Επειδή όμως θέλω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ να τα προστατέψω από τα σύγχρονα εκφυλιστικά νοσήματα, φροντίζω τη διατροφή τους, την άσκησή τους, το χώρο στον οποίο ζουν και άλλα. Για το λόγο αυτό ΠΡΟΤΙΜΩ να μου χορηγήσουν εμβόλια ΧΩΡΙΣ Υδράργυρο (έστω και αδρανή), ΧΩΡΙΣ χαλκό και ΧΩΡΙΣ αλουμίνιο!

ΜΠΟΡΩ;

Συνεπώς, κι εκεί ήθελα να φτάσουμε (γι' αυτό είπα θέτω την ερώτηση εκ του πονηρού,

ακόμη και αν η ιατρική τεχνολογία μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά και με λιγότερους κινδύνους τη δημόσια υγεία, μολαταύτα δεν το πράττει ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ.

Τα εμβόλια υπάρχουν μεμονωμένα (εμβολιάστηκα για ερυθρά πριν μείνω έγκυος) αλλά κοστίζουν κατιτίς παραπάνω... Έλα μωρέ... σιγά τα λάχανα! όσοι εμβολιαστούν εμβολιάστηκαν! Οι υπόλοιποι που αντιδρούν ας πάνε να κόψουν το λαιμό τους (ίσα ίσα κιόλας αφού αντιδρούν είναι ύποπτοι... κι αφού δεν εμβολιάστηκαν έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν και ν' απαλλαγούμε μια και καλή από δαύτους!)

Πράγμα που πολύ απλά σημαίνει ότι μπροστά στους οικονομικούς δείκτες ενός κράτους ή μιας εταιρίας, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΑ...

(Κοίτα βιομηχανίες όπλων, ναρκωτικά και άλλα τέτοια ωραία...)

Εδώ είχε γίνει ντόρος μεγάλος για κάποια αντικαρκινικά φάρμακα που δεν τα χορηγούσαν στο δημόσιο γιατί το κόστος ήταν πολύ μεγάλο για λίγους μήνες παραπάνω ζωής...τα εμβόλια θα τους πειράξουν? :?

Δεν έτυχε ποτέ να βρεθώ σ' αυτή τη συνοικία, οπότε δεν ξέρω να σχολιάσω. Μιλάω γενικότερα για το Λονδίνο.

Dr Rosie, Dimitrali

το δεύτερο άρθρο κάπου αναφέρει ότι

"The figures come as a report from the World Health Organization on a measles outbreak in Germany in 2006, in which two children died, found 80% of those who had caught the infection were unvaccinated".

Διαβάζοντάς το, εγώ (μια απλή τριτοδεσμίτισσα) καταλαβαίνω ότι σε μια επιδημία ιλαράς στη Γερμανία, ΄το 80% των παιδιών που νόσησαν ήταν ανεμβολίαστα, άρα το 20% εμβολιασμένα.

Διαφημίσεις

Τα εμβόλια υπάρχουν μεμονωμένα (εμβολιάστηκα για ερυθρά πριν μείνω έγκυος) αλλά κοστίζουν κατιτίς παραπάνω...

Τα μεμονωμένα παιδικά εμβόλια, δυστυχώς, δεν υπάρχουν καθόλου στην Ελλάδα!

"The figures come as a report from the World Health Organization on a measles outbreak in Germany in 2006, in which two children died, found 80% of those who had caught the infection were unvaccinated".

Διαβάζοντάς το, εγώ (μια απλή τριτοδεσμίτισσα) καταλαβαίνω ότι σε μια επιδημία ιλαράς στη Γερμανία, ΄το 80% των παιδιών που νόσησαν ήταν ανεμβολίαστα, άρα το 20% εμβολιασμένα.

Ευχαριστώ, δεν το πρόσεξα. Και πάλι όμως χρειαζόμαστε τα ακριβή νούμερα και από τους δύο πληθυσμούς (δηλ. αριθμός νοσούντων σε κάθε ομάδα και αριθμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παιδιών) για να κάνουμε στατιστικό έλεγχο και να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.

Αφού δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία για τους ψ χ λόγους...

Τελικά υπάρχουν αυτά τα εμβόλια μεμονωμένα?

Από το εξωτερικό ?

Να τα παραγγείλουμε ?

Το κόστος είναι το λιγότερο...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ????????????

Ευχαριστώ, δεν το πρόσεξα. Και πάλι όμως χρειαζόμαστε τα ακριβή νούμερα και από τους δύο πληθυσμούς (δηλ. αριθμός νοσούντων σε κάθε ομάδα και αριθμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παιδιών) για να κάνουμε στατιστικό έλεγχο και να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.

Δεν πρόλαβα να το διαβάσω ακόμη... Αλλά επιμένω... Αν υπάρχουν γονείς που αντιδρούν στη χορήγηση του mmr (και δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή την ομάδα ακόμη, εγώ το δικηγόρο παριστάνω! προβληματισμούς θέτω!) τότε η πολιτεία οφείλει να δρομολογήσει τη χορήγηση μεμονωμένων εμβολίων!!!!!!! Για να προστατέψει στο φινάλε ολόκληρο τον πληθυσμό (άπιστους Θωμάδες και μη)

Αφού δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία για τους ψ χ λόγους...

Αυτό ακριβώς εννοώ! Γιατί να μην μαζεύονται; Ή μήπως μαζεύονται και για τον χ ή ψ λόγο δεν δημοσιοποιούνται...

Τελικά υπάρχουν αυτά τα εμβόλια μεμονωμένα?

Από το εξωτερικό ?

Να τα παραγγείλουμε ?

Το κόστος είναι το λιγότερο...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ????????????

Πρέπει να περάσουνε από ΕΟΦ πρώτα, και ο ΕΟΦ δεν θα τα εγκρίνει για τους δικούς του λόγους...

Διαφημίσεις

Ακόμα αναρρωτιόμαστε για αυτό ?

Δεν τους συμφέρει.. γενικά δεν συμφέρει η ενημέρωση του κόσμου

Σε πάραααααα πολλά θέματα...

Ας αφήσουμε τον ΕΟΦ όπως μας έχει και μας αφημένους...

κάποιος γιατρός να συνεργάζεται ?

Ιδιωτικά να το κάνουμε όσοι ενδιαφερόμαστε

Ας αφήσουμε τον ΕΟΦ όπως μας έχει και μας αφημένους...

κάποιος γιατρός να συνεργάζεται ?

Ιδιωτικά να το κάνουμε όσοι ενδιαφερόμαστε

Μόνο παράνομα αν το κάνουν, όλα πρέπει να περάσουνε από ΕΟΦ για να είναι νόμιμα.

• Μου αρέσει 1

Σοβαρά ?

Είναι βέβαιο αυτό ?

Δεν μπορώ εγώ ιδιωτικά να παραγγείλω ένα εμβόλιο για το παιδί μου ?

Αν υπάρχει τεσπα...@@@@@

γιατί έχουν τεθεί τέτοια ερωτήματα εδώ..

και κάποιος είπε ότι ο γιατρός του φέρνει εμβόλια..

πολύ επιπόλαια το λέω αυτό.. απλά νομίζω ότι το διάβασα.. ίσως και σε αυτό το ποστ !!!

Σοβαρά ?

Είναι βέβαιο αυτό ?

Δεν μπορώ εγώ ιδιωτικά να παραγγείλω ένα εμβόλιο για το παιδί μου ?

Αν υπάρχει τεσπα...@@@@@

Ούτε βιταμίνες δεν μπορείς να λάβεις ιδιωτικά χωρίς έγκριση (εκτός και αν δεν ανοίξουνε το πακέτο). Πέρασα πολλά με τον ΕΟΦ για διάφορα χαζά και ξέρω (πχ. τελευταία μια φίλη μου έστειλε κάποια χειροποίητα καλλυντικά από τον Καναδά και ο ΕΟΦ δεν μου έδινε έγκριση να τα πάρω από το τελωνείο, εκτός και αν είχα επίσημη λίστα των συστατικών τους -που δεν είχα γιατί ήταν χειροποίητα, και τελικά έμειναν στο τελωνείο). Πόσο μάλλον εμβόλια!

Ευχαριστώ για την ενημέρωση...

ΝΤΟΥΠ

:cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Η άλλη λύση είναι να πας Αγγλία ή Αμερική αν θες και να τα κάνεις. Αντιλαμβάνομαι ότι η λύση αυτή όμως δεν είναι εφικτή για όλους, δυστυχώς.

Αν υπάρχουν γονείς που αντιδρούν στη χορήγηση του mmr (και δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή την ομάδα ακόμη, εγώ το δικηγόρο παριστάνω! προβληματισμούς θέτω!) τότε η πολιτεία οφείλει να δρομολογήσει τη χορήγηση μεμονωμένων εμβολίων!!!!!!! Για να προστατέψει στο φινάλε ολόκληρο τον πληθυσμό (άπιστους Θωμάδες και μη)

Και τα μεμονωμένα όμως δεν συστήνονται για παιδιά κάτω των 2 ετών, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα και ο εγκέφαλος εξελίσσονται ραγδαία. Επίσης κάποια μεμενωμένα, όπως της γρίπης και της ηπατίτιδας (αν δεν με απατάει η μνήμη μου), εξακολουθούνε να έχουνε thimerosal.

Κοριτσια εμενα ο παιδιατρος μου οταν δεν υπηρχε το εμβολιο της ανεμοβλογιας στην Ελλαδα, κ ηθελαν οι γονεις να το κανουν στα παιδια τους,το παραγγελνε απο την Αμερικη κ του ερχοταν.

Δεν ξερω λεπτομερειες μπορω ομως να τον ρωτησω,Dr Rosie σε ποιο τελωνειω εχουν ερθει τα καλλυντικα σου?ισως να μπορεσω να στα βγαλω,εαν δεν εχουν μεινει πολυ καιρο

Δεν ξερω λεπτομερειες μπορω ομως να τον ρωτησω,Dr Rosie σε ποιο τελωνειω εχουν ερθει τα καλλυντικα σου?ισως να μπορεσω να στα βγαλω,εαν δεν εχουν μεινει πολυ καιρο

Στο Βενιζέλος, πριν από περίπου 3 μήνες. Αν υπάρχουν ακόμη (υπέροχα καλλυντικά από το όμορφο νησάκι Saltspring στον Καναδά), θα σου ήμουνα αιώνια υπόχρεη!!!

Για να το ξερεις παντα μα παντα οτι φερνες απο Αμερικη δεν τα φερνεις ποτε αεροπορικως,παντα απο λιμανι στα λεω αυτα γιατι η μητερα μου ειναι εκτελωνιστρια.Πεσμου τον κωδικο κ τον αριθμο που εχουν ερθει,κ οτι αλλα στοιχεια εχεις,στειλτα μου με πμ μην χαλασω το θεμα εδω,

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...