Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Θα συμφωνησω απολυτα με την Jean!!

Κ να προσθεσω οτι ο γραπτος σου λογος ειναι απαιχτος :wink:

εξηγησες τοσο παραστατικα τους λογους που σε εκαναν

να ανοιξεις αυτο το ποστ που ειλικρινα σε θαυμαζω!

Μπραβο Jean!!

:D:D:D:D:D:D:D:D

:D:D:D:D:D:D:D:D

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σίγουρα κάποιοι από αυτούς είναι πολύ πλούσιοι και κάποιοι φτωχοί-αλλά αυτός ο νόμος ισχύει για όλες τις φυλές.

Αλλά θυμάμαι ένα περιστατικό που με στεναχώρησε πάρα πολύ και γι'αυτό από τότε κρατώ στάση επικριτική απέναντί τους-η οποία ωστόσο από πολλούς ερμηνεύεται ως ρατσιστική...

Είχε ακούσει ο πατέρας μου σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό μια έκκληση για βοήθεια σε μια πολυμελή οικογένεια που δεν έχει σπίτι και διαμένει σε ένα παράπηγμα από νάυλον και ξύλα,με μια σόμπα για θέρμανση.Μας πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας και σοκαρισμένος για να μας πει να ετοιμάσουμε ρούχα και παπούτσια για να τους τα πάμε.Μαζί με αυτά τους ετοιμάσαμε και ψώνια από το σούπερ μάρκετ,γάλατα κονσέρβες κλπ κλπ.

Τους τα πήγαμε.Το παράπηγμα ήτανε γεμάτο από παρόμοια είδη που τους είχε προσφέρει ο κόσμος.Παράλληλα-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού-γίνονταν ενέργειες για να βρεθεί ένα σπίτι.

Το σπίτι βρέθηκε αλλά προτού καν τους ανακοινωθεί το γεγονός,είχαν γίνει άφαντοι. :evil:

Θυμάμαι τον πατέρα μου που έκλαιγε και θυμώνω ακόμη πιό πολύ...

Αν ο περισσότερος κόσμος κρατά εχθρική στάση απέναντί τους,είναι γιατί δυστυχώς οι ίδιοι δίνουν καθημερινά το δικαίωμα με τέτοιου είδους πράξεις... :?

Πριν αρκετά χρόνια ο πατέρας μου μας είχε πάει στα Λιόσια σε τσιγγάνικο γάμο, ήταν φίλος του ο πεθερός!!! το τι χρυσαφικο έπεσε εκεί δεν λέγεται και το τι χλιδή από μεταξωτά χαλιά κλπ!!! Ο γάμος έγινε σε τσαντίρι, τέντα!!!

Δίπλα ήταν ο καταυλισμος τους και τα παιδάκια αν και έκανε ψύχρα (ήταν φθινόπωρο θυμάμαι),ήταν ξυπόλητα και άπλυτα με μύξες κλπ

Ετσι έχουν μάθει να ζουν και αν τους πεις και τίποτα θα σε περικυκλώσουν και θα σε καθαρίσουν κιόλας!!! Χρήματα απότι μου φάνηκε τότε είχαν αλλά δεν τα διαχειρίζονται καλά δηλ ΄΄εχουν άλλες προτεραιότητες!!!

Συμφωνω με ολα τα κοριτσια....

Γλυκια μου Franklin δυστχυωςμαλλον δεν εχεις ιδεα τι παιζεται με του τσιγγανους :? Ολα τα παραπανω που λενε τα κοριτσια..δεν υπερβαλουν καθολου και ενα περασμα να κανεις απ τα τσαντιρια τους..η να παρεις απο πισω ...εναν ζητιανο....θα παθεις πλακα :?

Ενα περιστατικο θα πω και εγω..που εγινε μπροστα στα ματια μου ...που μανα-τσιγγανα με ενα 2χρονο ειχε ανοιξει ενα ψυγειο σ ενα ψιλικατζιδικο και του ελεγε να παρει ενα γιαουρτι και να το βαλει στο βρακι του :roll: ..και η συγκεκριμενη οικογενεια δεν ξερει τι εχει απο περιουσια και παραυτα το γυφτακι .....ηταν γυφτακι :x

Δεν θελω να το συνεχισω με την τροπή που πηρε...ενα εχω να προσθεσω ομως...

Δηλαδη οι τσιγγανοι εχουν διαφορετικα γονιδια στο αιμα τους και αν ενα τσιγγανάκι υιοθετηθει απο εναν αστό και μεγαλωσει διαφορετικα...μια μερα θα βγει να ζητιανευι και να κλεβει επειδη ειναι εκ φυσεως κακος ανθρωπος?

Ετσι μαθαινουν...ετσι το συνεχιζουν... ας τους κρινει ο Θεος. Οχι πάντως εμεις. :wink:

Διαφημίσεις

Δηλαδη οι τσιγγανοι εχουν διαφορετικα γονιδια στο αιμα τους και αν ενα τσιγγανάκι υιοθετηθει απο εναν αστό και μεγαλωσει διαφορετικα...μια μερα θα βγει να ζητιανευι και να κλεβει επειδη ειναι εκ φυσεως κακος ανθρωπος?

:shock::shock: Ποιος ειπε κατι τετοιο;;

Βρε Franklin μου, εχεις παρεξηγησει ολη τη φιλοσοφια αυτων που εγραψα!! Το ποστ μου το αρχικο το εγραψα μονο και μονο για να πω οτι τα μωρα αυτα ταλαιπωρουνται απο την νοοτροπια των γονιων τους και οτι πρεπει να ληφθουν καποια μετρα που να τα προστατευουν. Και θελω να με πιστεψεις οτι ουδεποτε θα μιλουσα ετσι σε μια μανα που θα ζητιανευε επειδη το εχει πραγματικα αναγκη. Φυσικα και θα εδινα οτι ειχα στην τζεπη μου εκεινη τη στιγμη (και το εχω κανει απειρες φορες). ΑΛΛΑ οποιος εχει ζησει χρονια στο κεντρο της Αθηνας (οπως εγω) καταλαβαινει με την πρωτη ματια ποιος ζητιανευει εξ' αναγκης και ποιος κατ' επαγγελμα. Και φυσικα δεν βαζω στο ιδιο τσουβαλι ολους τους τσιγγανους, Υπαρχουν φυλες που ζουν με αξιοπρεπεια χωρις να εκθετουν τα παιδια τους σε κινδυνο και κανουν οτι καλυτερο με οτι μεσα διαθετουν.

Δεν καταφερθηκα εναντιον των παιδιων!! Μακαρι αυτοι οι ανθρωποι να προσπαθουσαν να ξεφυγουν απ' αυτη τη νοοτροπια. Πολλα θα μπορουσαν να καταφερουν αν το ηθελαν. Το να απλωσεις ενα χερι βοηθειας ομως δεν συνεπαγεται παντα δυστυχως οτι και ο αλλος εχει τη διαθεση να το δεχτει. Δεν θελουν ν' αλλαξουν.

Ετσι μαθαινουν...ετσι το συνεχιζουν... ας τους κρινει ο Θεος. Οχι πάντως εμεις. :wink:

Μαλλον δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα....αλλο λεμε εμεις...και αλλο εσυ 8)

Κανεις δεν ειπε τιποτα απ αυτα που λες και εκει που το πας...

Καλημερα :D

Μαλλον δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα....αλλο λεμε εμεις...και αλλο εσυ 8)

Κανεις δεν ειπε τιποτα απ αυτα που λες και εκει που το πας...

Καλημερα :D

Ακριβώς. Και που τα διάβασα όλα όσα ειπώθηκαν κανείς δεν τα έβαλε με τα παιδιά των τσιγγάνων που αναγκάζονται να μεγαλώσουν έτσι αλλά με τους ενήλικες τσιγγάνους που -μπορεί μεν με τη σειρά τους να μεγάλωσαν κι αυτοί έτσι και ίσως είναι και οι μόνη δικαιολογία για τη συμπεριφορά τους - ακόμα και να θες να τους βοηθήσεις δεν το δέχονται. Και δυστυχώς με το να τους συμπονούμε απλά και να τους δίνουμε αυτό που ζητάνε δε σημαίνει πως τους βοηθάμε. Αμφιβάλλω πόσα από τα λεφτά που παίρνουν από τον κόσμο πηγαίνουν στα παιδιά τους. Κάτι που μπορούμε βέβαια να κάνουμε είναι αντί για λεφτά να τους πούμε: Πεινάς; να σου πάρω φαγητό ή γάλα για το μωρό. Καλύτερα κάτι σε είδος παρά χρήματα. Αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη θα το δεχθούν ευχαρίστως.

\ sL7ap2.png

Εσύ όμως κρίνεις την Jean χωρίς πραγματικά να έχεις καταλάβει αυτά που γράφει!!!!!!!

Εσύ όμως κρίνεις την Jean χωρίς πραγματικά να έχεις καταλάβει αυτά που γράφει!!!!!!!

Κι εγώ έτσι νομίζω...

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Διαφημίσεις

θα συμφωνησω και εγω.Το χωριο του αντρα μου ειναι 30ΧΛΜ εξω απο ΘΕΣ/ΝΙΚΗ εκει κατοικουν μονιμα πολλοι τσιγγανοι οι οποιοι έχουν δικά τους σπιτια τα νοικιαζουν εκει και μενουν σε καταυλισμους στην θεσ/νικη.Επίσης εκει που ειναι οι καταυλισμοι προσπαθωαντας να παρουν παρανομα ρευμα για να μην πληρωνουν, γινονται συνεχως διακοπες ρευματος και τα πολυτελη αυτοκινητα παρκαρισμα εκει στον καταυλισμο.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ

θα συμφωνήσω με τα κορίτσια, και φυσικά με την Jean.

Προσωπικά, δεν δίνω ποτέ ελεημοσύνη σε τσιγγάνες γιατί δεν έχουν όντως ανάγκη, παρά ταλαιπωρούν τα ξένα βρέφη που τα κοιμίζουν και με διάφορους απίστευτους και επικίνδυνους τρόπους... :?

Επίσης, δεν δίνω ποτέ ελεημοσύνη σε γριούλες (ειδικά από τότε που βρήκαν στο στρώμα εκείνης της γιαγιάς πόσα εκατομμύρια...) :?

Franklin, οι τσιγγάνοι ΔΕΝ είναι φτωχοί. Ο τρόπος ζωής τους είναι αυτός. Να ξέρεις, μερικοί είναι πιο πλούσιοι από σένα...

θα συμφωνήσω με τα κορίτσια, και φυσικά με την Jean.

Προσωπικά, δεν δίνω ποτέ ελεημοσύνη σε τσιγγάνες γιατί δεν έχουν όντως ανάγκη, παρά ταλαιπωρούν τα ξένα βρέφη που τα κοιμίζουν και με διάφορους απίστευτους και επικίνδυνους τρόπους... :?

Επίσης, δεν δίνω ποτέ ελεημοσύνη σε γριούλες (ειδικά από τότε που βρήκαν στο στρώμα εκείνης της γιαγιάς πόσα εκατομμύρια...) :?

Franklin, οι τσιγγάνοι ΔΕΝ είναι φτωχοί. Ο τρόπος ζωής τους είναι αυτός. Να ξέρεις, μερικοί είναι πιο πλούσιοι από σένα...

για του λόγου το αληθές φτάνει μια βόλτα εξω από τις βίλες της Αγίας Βαρβάρας...άσε που εγώ έχω μπει και μέσα και ντρεπόμουν να πατήσω μέσα από την χλιδή!!!Εκεί φίλος μου τσιγγάνος πριν χρόνια με πήγε βόλτα με την πόρσε του !!!

Της λεω: Το καλο που σου θελω, παρε τωρα τα παιδια και φυγε γιατι θα φωναξω τους μπατσους και δεν σου εγγυωμαι τιποτα απο κει και περα. Τωρα αμεσως! Πηγαινε τα παιδια καπου ζεστα!! Αρχισε να τα μαζευει βριζοντας κι εφυγα σε εξαλλη κατασταση.

Μπράβο σου κορίτσι μου!! Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά σου και να μην αφήνουμε αυτά τα φαινόμενα να διαδραματίζονται χωρίς να αντιδρούμε!!

Και πάλι μπράβο σου!!! :):):)

Dεν θα ηθελα με τιποτα να ακουστει ρατσιστικο γιατι δεν ειμαι ρατσιστρια.

Εβλεπα μια τσιγγανα την περιοδο που ειχε το πολυ κρυο, που χιονιζε, να καθεται εξω, κατω με ενα μωρο ουτε χρονιαρικο. Μικροτερο. Το ειχε σε μια κουβερτα και ζητιανευε. Μονο που ειδα το μωρο ανατριχιασα και σας δινω τον λογο μου γι αυτο! Αυτοματα σκεφτηκα οτι ακομα κι αν δεν ειχε να φαει, ηταν προτιμοτερο να παει σε εναν φουρνο και να ζητησει ενα καρβελακι ψωμι και ενα γαλα να της το χαρισουν , παρα να καθεται με τετοιο κρυο εξω και να ταλαιπωρειται ετσι το παιδι! Πριν απο χρονια, δεν θυμαμαι σε ποιο ρεπορταζ, ειχα δει στην τηλεοραση οτι μερικοι προχωρουν ακομα και σε ακκρωτηριασμους των ακρων, προκειμενου να τους λυπαται ο κοσμος και να τους δινει λεφτα. Υπαρχουν βεβαια και αλλοι οι οποιοι ειναι περισσοτερο ενταγμενοι στην κοινωνια και δουλευουν οπως ολοι για να βγαλουν το ψωμι τους. Πως ομως εμεις μπορουμε να ξεχωρισουμε ποσοι απο αυτους εχουν πραγματικα αναγκη?

Δεν εχω τιποτα απο αποψη "φυλετικης διακρισης" αλλα νομιζω οτι καποιοι απο αυτους αγωνιζονται να μας πουν οτι ειναι και αυτοι ανθρωποι με αναγκες οπως εμεις (φυσικα και ισχυει αυτο)και αλλοι το καταριπτουν με τις πραξεις τους.

Διαφημίσεις

ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ 5 ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ;;;;

ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑΑΑΑ ΛΕΦΤΑ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ. ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ 5 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ (ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΤΙΑΝΙΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΤΙ ΛΕΩ)...

Εγώ έχω μείνει άναυδη με την επίθεση που δέχτηκε η Jean. "Μαντάμ Σουσού";;;; Ποια η Jean;;;; Δεν τη γνωρίζω προσωπικά αλλά οι δημοσιεύσεις της χαρακτηρίζονται πάντα από τόση ευγένεια και λεπτότητα (και συχνά απίθανο χιούμορ) που μόνο εκτίμηση μπορούν να εμπνεύσουν.

Να διαφωνούμε βρε παιδιά αλλά να μην τα ισοπεδώνουμε και όλα!

Εγώ έχω μείνει άναυδη με την επίθεση που δέχτηκε η Jean. "Μαντάμ Σουσού";;;; Ποια η Jean;;;; Δεν τη γνωρίζω προσωπικά αλλά οι δημοσιεύσεις της χαρακτηρίζονται πάντα από τόση ευγένεια και λεπτότητα (και συχνά απίθανο χιούμορ) που μόνο εκτίμηση μπορούν να εμπνεύσουν.

Να διαφωνούμε βρε παιδιά αλλά να μην τα ισοπεδώνουμε και όλα!

Συμφωνώ και επαυξάνω ενώ δεν την ξέρω είναι από τις κοπέλες που τρελαίνομαι να διαβάζω.Πρέπει να είμαστε πιο διακριτικοί με τα σχολειά μας..

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Πιστεύω ότι δεν φταίνε οι αθίγγανοι για την κατάσταση που επικτατει,αλλά το κράτος και οι κοινωνικές υπηρεσίες του που επιτρέπουν καποιες καταστασεις. Πού είναι η πρόνοια σε τέτοιες περιπτώσεις, που είναι η αστυνομία? Είναι υποχρέωση τους να διαφυλάξουν την καλή υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, ανεξάρτητως φυλής, θρησκευματος, καταγωγής. Αν οι γονείς όντως ζουν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας το κράτος έχει υποχρέωση να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει να ενταχτουν, αν πάλι οι γονείς αμελούν τη σωματική και πνευματική υγεία των παιδιών του ή θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους θα έπρεπε να τους αφαιρείται η κηδεμονία.

Πιστεύω ότι δεν φταίνε οι αθίγγανοι για την κατάσταση που επικτατει,αλλά το κράτος και οι κοινωνικές υπηρεσίες του που επιτρέπουν καποιες καταστασεις. Πού είναι η πρόνοια σε τέτοιες περιπτώσεις, που είναι η αστυνομία? Είναι υποχρέωση τους να διαφυλάξουν την καλή υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, ανεξάρτητως φυλής, θρησκευματος, καταγωγής. Αν οι γονείς όντως ζουν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας το κράτος έχει υποχρέωση να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει να ενταχτουν, αν πάλι οι γονείς αμελούν τη σωματική και πνευματική υγεία των παιδιών του ή θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους θα έπρεπε να τους αφαιρείται η κηδεμονία.

Αυτα ακριβως ηθελα να γραψω και μου βγηκε σε "επιθεση" γιατι τα πηρα προς στιγμην... :oops:

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΕΟΟΟΟ? :roll:

Πάλι το κράτος ??????? Για όλα φταίει το κράτος και η πολιτεία????

Για το ότι οι αθίγγανοι έχουν αυτές τις συνήθειες, είναι δική τους επιλογή, αυτά είναι τα έθιμά τους .... φταίει το κράτος????

Δηλαδή όταν βρεθούμε σε αδιέξοδο τα ρίχνουμε στο κράτος.

Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με τη Jean.

Franklin δεν ξέρω από που πηγάζουν αυτά που είπες αλλά μπορεί και να μην έχεις ιδέα. Μου κάνει εντύπωση γιατί δείχνεις σαν να μην έχεις δει ποτέ καταυλισμό αθίγγανων, συνήθειές τους κλπ κλπ.

Εδώ που μένω κοντά είναι η πόλη της Άμφισσας όπου ο μισός πληθυσμός της είναι αθίγγανοι!

Ζουν σε καταυλισμό επειδή έτσι θέλουν, τα παιδιά τους ζητιανεύουν στα καταστήματα κάθε μέρα και τα έχουν οι γονείς ελεύθερα να κυκλοφορούν όπως θέλουν, μέσα στη βρώμα. Δεν τους νοιάζει καθόλου.

Οι ίδιοι κάνουν τις δουλειές τους, κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους, κάθονται οι γυναίκες και πίνουν καφέ στην πλατεία γελάνε, βρίζουν δυνατά. Μια χαρά τους βλέπω. Δεν βλέπω καμία δυστυχία.

Πηγαίνουν και παίρνουν τα επιδόματά τους από τον ΟΑΕΔ, πάνε στο ΙΚΑ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τί περιμένετε να κάνει το κράτος???? Να τους δώσει σπίτια??? Τους είπε κανένας πως δεν έχουν δικαιώματα???? Τί είναι???? Εξωγήινοι? Χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης γιατί? Είναι καθυστερημένα άτομα??? ΑΜΕΑ????

Δηλαδή θα δεις την αθίγγανη να κρατάει στα χέρια το μωρό παιδί της στο κρύο που βήχει και θα τη λυπηθείς και θα πεις η καημένη.... Το κράτος φταίει που δεν της παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση για να καταλάβει πως αυτό που κάνει είναι ανθυγιεινό για το παιδί της????

Ε μην τρελαθούμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φυσικα και δεν ευθυνεται το κρατος για τη κατασταση τους, μην τρελαθουμε. Θα ηθελα ομως το κρατος να παρεμβαινει για την προστασια των παιδιων. θα ηθελα να εφαρμοστουν στους τσιγγανους οι κυρωσεις που αφορουν στην εκθεση ανηλικου σε κινδυνο, στην παραμεληση, στην εκμεταλλευση κτλ. και θα ξαναγραψω αυτο που ειπα στο αρχικο μου ποστ. Δεν με νοιαζει αν ετσι ειναι οι συνηθειες και η κουλτουρα τους. Με αφηνει παγερα αδιαφορη. Καθε παιδι ανεξαρτητως χρωματος, φυλης, κουλτουρας εχει δικαιωμα στη γονεϊκή φροντιδα. Οταν ενα παιδακι γεννιεται δεν σκεφτεται: "Α, επειδη ειμαι τσιγγανακι και αυτη ειναι η κουλτουρα μας, γι' αυτο δεν με πλενουν οι γονεις μου και με στελνουν να ζητιανευω" Ειναι πολυ, μα πολυ σκληρο απεναντι σ' αυτα τα παιδια.

Διαφωνώ με το ότι δεν φταίει το κράτος. Στους τσιγγάνους επιτρέπονται όλα αυτά που κάνουν ενώ σε όποιονδήποτε άλλον θα είχε επέμβει για να πάρει την κηδεμονία των παιδιών από τους άκαρδους γονείς. Γιατί όμως αυτή η διάκριση; Οι τσιγγάνοι δεν είναι έλληνες πολίτες; Το ξέρω ότι έτσι είναι η κουλτούρα τους άλλά όταν μιλάμε για την υγεία των ίδιων και ειδικά των παιδιών τους θα έπρεπε να είναι αυστηροί. Με αυτή την εσκεμμένη αδιαφορία το πρόβλημα θα διαιωνίζεται. Αυτοί οι γονείς που βλέπουμε να σέρνουν τα παιδιά τους μες στο κρύο έτσι τους μεγάλωσαν και το παιδί που μεγαλώνει έτσι, έτσι θα συμπεριφερθεί και στα δικά του παιδιά και κ.ο.κ. Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ τέλος.

Δεν ξέρω με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό (σίγουρα οχι με οικονομική βοήθεια. Δεν είναι τα λεφτά που τους λείπουν) - ξέρω ότι κατά καιρούς οι δήμοι οργανώνουν κάποια προγράμματα με στόχο την εκπαίδευση των τσιγγανοπαίδων- αλλά προφανώς δεν είναι αρκετό.

\ sL7ap2.png

Jean μου το χειρίστηκες άψογα! Κι ευτυχώς που την είδες να σηκώνεται γιατί έτσι όπως τα είχες πάρει,(και με το δίκιο σου) βλέπω αν δεν σηκωνόταν να σε βλέπαμε στα κανάλια! :wink:

Πράγματι όπως ένοιωσες και όπως εκφράστηκες ήταν σαν να ήμουν στη θέση σου. Κάθε φορά χαλιέμαι το ίδιο και δεν μπορώ να το συνηθίσω όσα χρόνια και αν το βλέπω.

Αυτό που θέλω να αναφέρω ενημερωτικά, είναι ότι βγαίνω καθημερινά για δουλειές του γραφείου και πηγαίνω πάντα και στο ταχυδρομείο. Οι τσιγγάνοι βρίσκονται εκεί μια φορά τον μήνα και παίρνουν το επίδομα που τους παρέχει το κράτος. Ξέρατε ότι παίρνουν επίδομα; Εγώ πάντως όχι.

Και φυσικά όπως καταλαβαίνετε πολλά από αυτά τα χρήματα βρίσκονται πολύ καλά αποθηκευμένα γιατί οι τσιγγάνοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους ούτε σε φροντιστήρια, ούτε ξοδεύουν για να αγοράσουν δώρα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ούτε πληρώνουν γιατρούς αλλά ούτε και παίρνουν στα παιδιά τους ρούχα παπούτσια και παιχνίδια. Και φυσικά δεν τα στέλνουν για σπουδές, ούτε τους αγοράζουν ποδήλατα ή αργότερα μηχανάκια!

Ο λόγος που είναι σε αυτήν τη μοιρα τα παιδιά τους αλλά και οι ίδιοι είναι ότι έτσι έμαθαν να ζουνε και έτσι θέλουν να συνεχίσουν να ζουν. Και έτσι θέλουν να τους βλέπει ο υπολοιπος κόσμος.

Πολλοί μου έχουν πει ότι έτυχε να δώσουν ρούχα ή παπόύτσια σε τσιγγάνες και αυτές τα άφησαν πεταμένα πιο πέρα από το σπίτι.

Παρόλα αυτά, αυτό που εγώ κάνω τα τελευταία χρόνια είναι να μην δίνω λεφτά ούτε στα παιδιά αλλά ούτε και στους ίδιους φυσικά για το λόγο που ανέφεραν και οι άλλες κοπέλες. Αυτό που κάνω είναι να δίνω κανένα παιχνίδι που έχει παλιώσει για τα παιδιά. Τα αφήνουμε σε ένα σημείο που συχνάζουνε.

Πάντως έχω δει παιδιά που δεν ήταν παραπάνω από 10 χρονών να πινουν φραπέ και να αγοράζουν τσιγάρα από το περιπτερο και να κάθονται στα χόρτα κοντά μας και να πίνουν τον καφέ και να καπνίζουν ανενόχλητα. Ήταν πράγματι ένα φρικιαστικό θέαμα. Θέλησα να τα μαλώσω και να πώ κάτι αλλά δεν ήξερα τί μπορεί να ήταν αυτό.

Μπράβο Jean για ακόμη μια φορά. Εγώ πάντως στην περίπτωση που ανέφερα είχα μείνει σοκαρισμένη και άφωνη αν και πάντα γνώριζα τί συμβαίνει. Είναι όμως αλλιώς όταν γίνεσαι θεατής.

Εκπροσώπησες την ψυχή όλων των μανάδων!!Μπράβο! :wink::D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...