Koalaki Δημοσιεύτηκαν 26 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 26 Ιανουαρίου,2014 Προφανωσ χαρα-μαρια με την λεξη "προωθηση" εννοεισ την υποστηριξη???!!! Ελπιζω να καταλαβα σωστα!!! Την λεξη προτυπο σαν ορισμο την χαρακτηριζει μια αλλη λεξη, το "ιδανικο", εγω προσωπικα απο οποια πλευρα και να το δω αυτο το θεμα δεν μπορω να δεχτω σαν "προτυπο οικογενειασ" ενα τετοιο σχημα γονιων, μονο ιδανικο που δεν ειναι. Νομικα μπορει να ειναι κατοχυρωμενο και να ευσταθει το δικαιωμα αυτησ τησ μεριδα ανθρωπων να μεγαλωσουν ενα παιδι, αλλα πρακτικα, ηθικα και θρησκευτικα??? θα σεβαστω το δικαιωμα και την επιλογη τους χωρις να τους κανω τη ζωη δυσκολη αλλα μεχρι εκει, δεν θα μπορουσα ασ πουμε να αποτελεσω κρικο για να κανουν το δικαιωμα τους πραξη (αναφερομαι στην παρενθετη μητροτητα που πολλοι ανθρωποι του ιδιου φυλου καταφευγουν προκειμενου να επιλυσουν το προβλημα πηγαινωντασ εναντια σε αυτα που η ιδια η φυση οριζει). Σε καθε σταδιο της ζωης ενος παιδιου με τετοιους γονεις θα το ακουλουθει και το αναλογο αντικτυπο-βαρος που μεγαλωνοντας θα το κανει να διχαζεται ολο και πιο πολυ (μεσα σε μια τετοια οικογενια) για το σωστο και το λαθος, για το φυσην και το παρα φυσιν, θα αρχισει να αναρωτιεται, να μπερδευεται, να κλωνιζεται, να χανει ισσοροπιες κλπ...!!! Αυτα φυσικα ειναι τα ελαχιστα που μπορει να αναπτυχθουν μεσα στην οικογενεια, υπαρχουν ομως πολυ περισσοτερα προβληματα...που οι ιδιοι οι γονεις τα προκαλουν με τη σταση-επιλογη τους!!! Τι και αν εμεις οι 10 ευαισθητοποιηθουμε για λογαριασμο αυτων των παιδιων??? οι υπολοιποι 90, τι θα κανουν??? Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aimee Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Οι λεσβιες αποκτουν παιδια εδω και χρονια, αλλα φανταζομαι οτι οι περισσοτερες (εχω στο μυαλο μου μαλλον μια περιπτωση) μεγαλωνουν τα παιδια τους μονες τους . ....Το οτι υπαρχουν τα διαζυγια και μονογονεικες οικογενειες δεν σημαινει οτι το θεωρουμε φυσιολογικο μοντελο οικογενειας και ισοδυναμο με την κανονικη οικογενεια για τα παιδια. Αναγκαστικη λυση ειναι.. Το πρώτο γιατί το φαντάζεσαι;;; Το ότι κάποιος γίνεται γονιός σημαίνει ότι πρέπει να αρνηθεί (ή να κρύψει) τη σεξουαλικότητά του;;; Δηλαδή να ζει σαν μοναχός, αλλά με παιδί ; Δεν ισχύει αυτό! Για το δεύτερο που λες, έχω δύο ερωτήσεις: 1) Ποιοι είστε εσείς που θεωρείτε τι είναι φυσιολογικό και ισοδύναμο και τι όχι; Είστε κάποια ομάδα; Ρωτάω γιατί μου έκανε εντύπωση αυτό το "θεωρούμε". Χρησιμοποίησης πληθυντικό, δεν εξέφρασες προσωπική άποψη. 2) Χρησιμοποιείς συχνά τη λέξη "φυσιολογικό". Φαντάζομαι ότι υπονοείς το παραδοσιακό μοντέλο οικογένειας και ότι εκ παραδρομής μιλάς για "φυσιολογικό". Σωστά; Διευκρινίζω γιατί ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ τα λόγια σου θα μπορούσαν να θεωρηθούν πολύ πολύ πολύ προσβλητικά. Θα ήθελα να βάλω και μία παράμετρο για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μια οικογένεια με δύο μαμάδες/μπαμπάδες. Δεδομένου ότι νομική αναγνώριση δεν υφίσταται, το κύρος αυτής της οικογένειας είναι μετέωρο. Κοινώς, στα χαρτιά το παιδί είναι μόνο του ενός από τους γονείς. Τι συμβαίνει σε αυτό το παιδί, αν αυτός ο ένας γονιός (της γραφειοκρατίας) πεθάνει; Και τι θα έπρεπε να συμβαίνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer wine Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Για το πρωτο εχω ηδη απαντηση τους λογους που μια ητερα λεσβια θα το εκανε . Ο πληθυντικος αναφερεται γιατι αυτο ισχυει απο την αρχη της ζωης του ανθρωπου. . Τωρα εαν εσενα αυτο δεν σου αρεσει, πριν χαρακτηρισεις τα λογια μου , μαλλον καλο ειναι να διαβασεις και μερικα βιβλια παιδοψυχολογιας για να καταλαβεις καλυτερα τον σηαντικο ρολο και των δυο πατερα και μητερα στην ψυχολογια του παιδιου (το αυτονοητο) , γιατι φαινεται να δινεις εμφαση περισσοτερο στο νομικο κομματι του θεματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aimee Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Για το πρωτο εχω ηδη απαντηση τους λογους που μια ητερα λεσβια θα το εκανε . Ο πληθυντικος αναφερεται γιατι αυτο ισχυει απο την αρχη της ζωης του ανθρωπου. . Τωρα εαν εσενα αυτο δεν σου αρεσει, πριν χαρακτηρισεις τα λογια μου , μαλλον καλο ειναι να διαβασεις και μερικα βιβλια παιδοψυχολογιας για να καταλαβεις καλυτερα τον σηαντικο ρολο και των δυο πατερα και μητερα στην ψυχολογια του παιδιου (το αυτονοητο) , γιατι φαινεται να δινεις εμφαση περισσοτερο στο νομικο κομματι του θεματος. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarett Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Η εννοια γονεις , ισοδυναμει με πατερα+μητερα Kαι παραξενευεστε μαλιστα με οσους δεν υποστηριζουν τετοιου ειδους σχεσεις και τους αποκαλειτε και ''ρατσιστες'' ? Και πιστευετε οτι δεν σημαινει τιποτα για ενα παιδι , οτι δεν εχει αντικτυπο στην ψυχοσυνθεση του να εχει στη ζωη του , 2 ανθρωπους του ιδιου φυλου να προσποιουνται το ρολο αντιθετων φυλων πατερα+μητερα αντι να βλεπει τους δυο φυσιολογικους γονεις ? Δεν ειναι στη κρεβατοκαρα η διαφορα για το παιδι . Δεν εχω τιποτα αλλο να πω. Όπως πολύ σωστά το έθεσες δεν είναι στην κρεβατοκάμαρα η διαφορά. Επίσης πολλά παιδιά αναγκάζονται να μεγαλώσουν με μαμά + θεία ή μαμά+γιαγιά γιατί ο πατέρας πέθανε κλπ κλπ κλπ Όποτε πάλι θα μεγαλώσουν εκτός του πρότυπου της οικογένειας πατέρας+ μητέρα όπου δεν θα είναι διακριτοί οι ρόλοι. Το ίδιο αντίκτυπο δεν θα έχουν στην ψυχοσύνθεσή τους αφού "σπάει" τι μοντέλος πατέρας + μητέρα? Εγώ όμως άλλο ρώτησα Για ποιο λόγο θωρείς ότι μια οικογένεια ομοφυλόφυλων δεν μπορεί να γαλουχήσει ένα παιδί με αρχές και αξίες, αγάπη για τα άλλα παιδιά και τους συνανθρώπους τους?Γιατί νομίζεις ότι αν την μεγάλωναν ομοφυλόφυλοι δεν θα της κάλυπταν αυτό το κομμάτι της ψυχής της??? Θεωρείς ότι οι ομοφυλόφυλοι άνθρωποι γενικότερα στερούνται αρχών και αξιών και αγάπη προς τον συνάνθρωπό τους? Γι'αυτό και δεν μπορούν να το μεταδώσουν??? Άλλο πράγμα οι κοινωνία κι άλλο πράγμα να θεωρούμε ότι οι ομοφυλόφυλοι δεν μπορούν να προσφέρουν αγάπη και αξίες στον συνάνθρωπό τους. Αν μου απάντησες επ'αυτού και δεν το είδα ζητώ συγνώμμη, αν θες κάνει ένα quote. Αν δεν απάντησες, σε παρακαλώ αν θες μου λες. Ευχαριστώ. [B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilonka19 Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Γίνεται πολύς λόγος οτι καλύτερα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε οικογένειες ομοφυλοφίλων παρά να ειναι σε ιδρύματα, ξεχνάμε ομως οτι δεν ειναι τόσα πολλά τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα και όπου η γονική επιμέλεια να εχει αφερεθει τελείως απο τους γονείς. Υπάρχουν πολλες περιπτώσεις όπου η μητερα αφήνει εκεί προσωρινά το παιδί μέχρι να πατήσει οικονομικά στα πόδια της και να πάρει το παιδί. Δεν μπορεις να πάρεις το παιδί απο μια μάνα που ειναι απόρη και να το δώσεις σε κάποιον αλλο. Απο εκεί και πέρα οσα ζευγάρια επιθυμούν να υιοθετήσουν, θέλουν ένα υγιές βρέφος κατω του έτους, δηλαδη κοιτάνε το συμφέρον τους. Λογικό ειναι επομένως και ο νόμοθετης να κοιτα και να προστατεύει το παιδί και να προτιμά ζευγάρια άντρας+γυναικα παρά ομοφυλοφιλα ζευγάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marw st. Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 summer wine ισως ξερεις καλυτερα απο εμενα τα ορφανοτροφεια ,ισως ειχες αλλαξει 5-6 ισως παρακαλουσες καθε μερα της ζωης σου να χεις τη ζεστασια μιας οικογενειας...(οτι και αν ηταν αυτοι)μηπως θελεις να μας πεις και τι επικρατει εκει μεσα.....???δεν τα βαζω ολα στο ιδιο τσουβαλι αλλα σιγουρα θα ναι πολυ καλυτερο ενα σπιτι οπου θα σε φωναζουν με το ονομα σου παρα καποια ορφανοτροφια που σε φωναζουν με ενα ΑΡΙΘΜΟ...!!!τελος παντων υπαρχουν και ειδικοι οπως κοινωνικοι λειτουργοι,παιδοψυχολογοι κλπ που μπορουν να βοηθησουν το ζευγαρι να διαχειρηστει τι κατασταση,ωστε να εφοδιασει το παιδι με τα απαραιτητα εφοδια για να πορευτει στη ζωη του(τα προτυπα βαση εσενα)για εμενα ειναι κυριως αλλα...!! ααα..!!και κατι αλλο ! το να διαβασουμε 5 βιβλια ψυχολογιας ,δεν μας κανει επιστημονες,ουτε ειδικους,ουτε κριτες,ουτε θεους ουτε τιποτα..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
goody Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Η επιλογη του ορφανοτροφειου για ενα παιδι μπορει να ειναι πολυ καλυτερη απο το να μεγαλωνει σε ενα περιβαλλον που θα του προσθεσει πολλα προβληματα . (....) Μπορει να ειχε στερηθει την αυθορμητη και πηγαια αγαπη των πραγματικων γονιων, αλλα ειχε κερδισει τοσα αλλα. Σιγουρα μεσα της θα την πληγωνε αυτο, αλλα δεν σημαινει οτι εαν την υιοθετουσαν ομφυλοφιλοι θα της καλυπταν αυτο το κομματι της ψυχης της. Οι θετοι γονεις , οποιοι και να ειναι δυσκολα αντικαθιστουν το ρολο του πραγματικου γονεα. Αυτονοητο. Ευτυχως δεν εχω ζησει σε ορφανοτροφειο και ουτε ξερω πως ειναι, αλλα διαφωνω καθετα με την αποψη οτι το ορφανοτροφειο ειναι καλυτερο απο μια οικογενεια που δεν ανηκει στο παραδοσιακο μοντελο! Δηλαδη το ορφανοτροφειο μπορεσε να καλυψει στην κοπελα αυτη τα κενα της οικογενειας καλυτερα απο οτι θα της τα καλυπταν δυο μαμαδες ή δυο μπαμπαδες?? Νομιζω μονο η κοπελα που το εζησε μπορει να το απαντησει αυτο. Οσο καλα και να περασε στο ορφανοτροφειο, οση αγαπη και να της εδειξαν δεν νομιζω οτι συγκρινεται με την αγαπη των γονιων. Και οι θετοι γονεις ειναι καλυτεροι απο τους καθολου γονεις για να το πω ετσι απλα. Θεωρω βεβαια δεδομενο οτι μιλαμε για υγιεις ανθρωπους που θελουν με ολη τους την καρδια ενα παιδακι και σκοπευουν να το μεγαλωσουν σαν παιδι τους. Ε αυτο δεν το υποκαθιστα ισαξια ενα ορφανοτροφειο. Και σαφως οι θετοι γονεις μπορουν να αντικαταστησουν τον πραγματικο γονεα. Θα πω το κλασσικο, μανα δεν ειναι αυτη που γενναει αλλα αυτη που μεγαλωνει το παιδι. Νομιζω οτι τα επιχειρηματα σε αυτο το θεμα κανουν κυκλο αναμεσα στη συγκριση του οικογενειακου μοντελου ''μαμα-μπαμπας'' με ''μαμα-μαμα'' ή ''μπαμπας-μπαμπας''. Νομιζω οτι ολοι συμφωνουμε οτι το καλυτερο προτυπο για ενα παιδι ειναι το κλασικο και πατροπαραδοτο γυναικα-αντρας. Απο εκει και περα το θεμα ειναι αν εχουν δικαιωμα οι ομοφυλλοφιλοι να αποκτησουν παιδι. Εγω μεγαλωνω μονη μου το παιδι μου και ζω με τη μητερα μου. Ναι καποια στιγμη θα του λειψει ο πατερας, σαν προτυπο. Θα τον υποκαταστησει με τον παππου αλλα σιγουρα δεν θα ειναι το ιδιο, ενα καποιο κενο θα μεινει. Αλλα ειναι ενα ευτυχισμενο παιδακι σε μια ευτυχισμενη οικογενεια, θα ηταν καλυτερα σε ορφανοτροφειο?? Δεν νομιζω! Και αν εγω ειμαι γκευ? Ποιον αφορα? Θα δινω αναφορα στον περιγυρο? Ή δεν θα με καλουν στα παρτυ γιατι στις γιορτες του σχολειου παω με την κολλητη μου και οχι με τον αντρα μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χαρά-Μαρία Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Όπως πολύ σωστά το έθεσες δεν είναι στην κρεβατοκάμαρα η διαφορά. Επίσης πολλά παιδιά αναγκάζονται να μεγαλώσουν με μαμά + θεία ή μαμά+γιαγιά γιατί ο πατέρας πέθανε κλπ κλπ κλπ Όποτε πάλι θα μεγαλώσουν εκτός του πρότυπου της οικογένειας πατέρας+ μητέρα όπου δεν θα είναι διακριτοί οι ρόλοι. Το ίδιο αντίκτυπο δεν θα έχουν στην ψυχοσύνθεσή τους αφού "σπάει" τι μοντέλος πατέρας + μητέρα? Harlow μου μα αυτο λεμε τοση ωρα, οτι εδω υπαρχουν τοσα παιδακια που δεν ζουν σε παραδοσιακη οικογενεια, απο καποια ατυχια. Οντως, σπαει ο ρολος κι αυτο, ειναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Καταρχας εμμεσως, χωρις να καταλαβεις, αναγνωριζεις οτι και τα παιδια αυτα ειναι σε οικογενεια ελλειπη σε καποιον βαθμο. Πρεπει λοιπον να αυξησουμε τον αριθμο τους, αναγαγοντας σε πρακτικη την υιοθεσια απο ομοφυλοφιλους??? Ναι, θα στηριξω οσα τελικα γεννηθουν σε μια τετοια οικογενεια (πχ απο μαμα λεσβια) Οχι, δεν θα πω «τι καλα, ξεκινηστε τωρα ολοι οι gay να ψαχνετε για παρενθετες μητερες» . Ειδικα οσον αφορα στην υιοθεσια, ισχυουν ισχυροι νομοι για οσους ενδιαφερονται και το ξερουμε ολοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rea_1971 Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Harlow μου μα αυτο λεμε τοση ωρα, οτι εδω υπαρχουν τοσα παιδακια που δεν ζουν σε παραδοσιακη οικογενεια, απο καποια ατυχια. Οντως, σπαει ο ρολος κι αυτο, ειναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Καταρχας εμμεσως, χωρις να καταλαβεις, αναγνωριζεις οτι και τα παιδια αυτα ειναι σε οικογενεια ελλειπη σε καποιον βαθμο. Πρεπει λοιπον να αυξησουμε τον αριθμο τους, αναγαγοντας σε πρακτικη την υιοθεσια απο ομοφυλοφιλους??? Ναι, θα στηριξω οσα τελικα γεννηθουν σε μια τετοια οικογενεια (πχ απο μαμα λεσβια) Οχι, δεν θα πω «τι καλα, ξεκινηστε τωρα ολοι οι gay να ψαχνετε για παρενθετες μητερες» . Ειδικα οσον αφορα στην υιοθεσια, ισχυουν ισχυροι νομοι για οσους ενδιαφερονται και το ξερουμε ολοι. μια απλή μαθηματική παρέμβαση επ[ειδή το θέτεις σαν "ελλειπή" οικογένεια. Πως θα αυξήσουμε τον αριθμό "ελλειπων" οικογενειών μέσω της υιοθεσίας από ομόφυλους; Δηλαδή η γκέι οικογένεια είναι ελλειπής και το ίδρυμα πλήρης οικογένεια; Από το ίδρυμα η γκέι οικογένεια είναι σαφέστατα η καλύτερη επιλογή, στο επίπεδο που μιλάμε για υιοθεσία. Από την άλλη η γονεακή ικανότητα δεν είναι υποκείμενη σεξουαλικών προτιμήσεων. Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου! .................................................................................. Ο Θεός πέθανε... Ο Μαρξ πέθανε... κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer wine Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 GOODY Σε αυτο που εγραψες Ευτυχως δεν εχω ζησει σε ορφανοτροφειο και ουτε ξερω πως ειναι, αλλα διαφωνω καθετα με την αποψη οτι το ορφανοτροφειο ειναι καλυτερο απο μια οικογενεια που δεν ανηκει στο παραδοσιακο μοντελο! σου παραθετω ακριβως τι ειχα γραψει, για να μην γινεται διαστρεβλωση αυτων που γραφω. Η επιλογη του ορφανοτροφειου για ενα παιδι μπορει να ειναι πολυ καλυτερη απο το να μεγαλωνει σε ενα περιβαλλον που θα του προσθεσει πολλα προβληματα . Εδω εννοω και μια οικογενεια κανονικη οχι μονο ομοφυλοφίλων, αλλα με προβληματα. Εξαλλου και η προνοια ετσι κρινει καποιες φορες και αφαιρει την κηδεμονια των παιδιων απο τους ιδιους τους γονεις. Αλλα γραφω αλλα καταλαβαινετε. Επισης το οτι ειμαι χωρισμενη η οτι ειμαι χηρα η οτι εγω παραμελω το παιδι μου γιατι βαζω σε πρωτη προτεραιοτητα π.χ.την καριερα μου η οτι η αναγκη με εχει κανει λογω δουλειας να εχω αναθεσει την ανατροφη του παιδιου σε γιαγιαδες και παππουδες (αναγκαιο κακο), αυτο δεν σημαινει οτι θα το κανουμε και προτυπο οικογενειας η το παιδι δεν νιωθει την απουσια του πατερα η και των δυο στην τελευταια περιπτωση. Η να το υποστηριξουμε για να δικαιολογησουμε τον εαυτο μας οταν ειναι επιλογη μας , εθελοτυφλωντας και υποτιμωντας τις συνεπειες στην ψυχη του παιδιου . Αντιθετα θα πρεπει να εχουμε απολυτη επιγνωση των συνεπειων και των ελλειψεων ωστε να μπορεσουμε να βοηθησουμε καταλληλα το παιδι και να του αναπληρωσουμε τα συναισθηματικα κενα. Επισης μια μητερα που επελεξε να φερει το παιδι της στον κοσμο, απο το να κανει εκτρωση , μπραβο της και τη θαυμαζω. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το παιδι δεν στερειται τον πατερα και την κανονικη οικογενεια . Και μια μητερα μονη ειναι στις ευπαθεις ομαδες, οπως εγραψε νομιζω και η Χαρα-Μαρια . Και μην ξεχναμε οτι το θεμα ειναι ο γονεικος ρολος απο ατομα του ιδιου φυλου. Πως το βλεπουμε. Επισης οι ομοφυλοφιλοι ειναι μονο το 4% του πληθυσμου(απο ερευνες) και αυτοι που θελουν να γινουν γονεις πολλοι λιγοτεροι και εσεις το παρουσιαζετε σαν κατι ακρως φυσιολογικοτατο και συνηθισμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χαρά-Μαρία Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 μια απλή μαθηματική παρέμβαση επ[ειδή το θέτεις σαν "ελλειπή" οικογένεια. Πως θα αυξήσουμε τον αριθμό "ελλειπων" οικογενειών μέσω της υιοθεσίας από ομόφυλους; Δηλαδή η γκέι οικογένεια είναι ελλειπής και το ίδρυμα πλήρης οικογένεια; Από το ίδρυμα η γκέι οικογένεια είναι σαφέστατα η καλύτερη επιλογή, στο επίπεδο που μιλάμε για υιοθεσία. Από την άλλη η γονεακή ικανότητα δεν είναι υποκείμενη σεξουαλικών προτιμήσεων. Δεν μας ενδιαφερει η σεξουαλικη τους φυση, Ρεα, μας ενδιαφερει το γεγονος οτι το παιδι δεν μεγαλωνει με δυο γονεις, αντιθετου φυλου. Φυσικα και δεν μειωνεται η γονεικη ικανοτητα επειδη ειναι ομοφυλοφιλοι, αλλα προφανως, λειπει ενας απο τους δυο μαμα ή μπαμπας και το να εχουν εις διπλουν τον ενα, δεν με καλυπτει γιατι ο καθενας επιτελει αλλους ρολους (δες παραπανω μηνυματα απο 26/01). Οσο για το πως αυξανεται το νουμερο, εννοειται οτι αυξανεται, αφου θα εχουν το πρασινο φως ΚΑΙ να υιοθετουν παιδια-επιπλεον ενεργεια απο οσα ισχυουν σημερα. Απλα μαθηματικα δηλαδη οπως λες κι εσυ. H δικαιολογια «ε, αφου δεν εχουν μαμα και μπαμπα, απο το να μεινουν σε ιδρυμα, καλυτερα να πανε σε ζευγαρι ομοφυλοφiλων» δεν με καλυπτει παιδια. Καλυτερα να βελτιωθει λιγο το νομικο πλαισιο, που ζευγαρια περιμενουν χροοονια για μια υιοθεσια και ψειριζουν τα παντα. Να αυξηθουν οι υιοθεσιες πρωτα, απο τα ζευγαρια που περιμενουν. Ξερω ενα απο το 2003!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΝΝΑ24 Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Δεν μας ενδιαφερει η σεξουαλικη τους φυση, Ρεα, μας ενδιαφερει το γεγονος οτι το παιδι δεν μεγαλωνει με δυο γονεις, αντιθετου φυλου. Φυσικα και δεν μειωνεται η γονεικη ικανοτητα επειδη ειναι ομοφυλοφιλοι, αλλα προφανως, λειπει ενας απο τους δυο μαμα ή μπαμπας και το να εχουν εις διπλουν τον ενα, δεν με καλυπτει γιατι ο καθενας επιτελει αλλους ρολους (δες παραπανω μηνυματα απο 26/01). Οσο για το πως αυξανεται το νουμερο, εννοειται οτι αυξανεται, αφου θα εχουν το πρασινο φως ΚΑΙ να υιοθετουν παιδια-επιπλεον ενεργεια απο οσα ισχυουν σημερα. Απλα μαθηματικα δηλαδη οπως λες κι εσυ. H δικαιολογια «ε, αφου δεν εχουν μαμα και μπαμπα, απο το να μεινουν σε ιδρυμα, καλυτερα να πανε σε ζευγαρι ομοφυλοφiλων» δεν με καλυπτει παιδια. Καλυτερα να βελτιωθει λιγο το νομικο πλαισιο, που ζευγαρια περιμενουν χροοονια για μια υιοθεσια και ψειριζουν τα παντα. Να αυξηθουν οι υιοθεσιες πρωτα, απο τα ζευγαρια που περιμενουν. Ξερω ενα απο το 2003!!!! Αυτό είναι αλήθεια, και θέτει στον αέρα το δίλημμα "ίδρυμα ή ομόφυλη οικ." Ουσιαστικά για ποιό μοντέλο μιλάμε? 1. Το να αξιολογούνται εξ' ίσου τα γκει με τα ετερόφυλα ζευγάρια για σε μια αίτηση υιοθεσίας (για μένα αρνητική απάντηση) 2. Το να αποκτά γονεϊκά δικαιώματα ο σύντροφος του βιολογικού γονέα σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας (πολύ δύσκολο, χρειάζεται διερεύνηση, υπάρχουν περιπτώσεις όπου επιβάλλεται) 3. Το δικαίωμα σε μια γυναίκα ή έναν άνδρα που έχει παιδί μετά από ετερόφυλη σχέση, του να διατηρήσει την κηδεμονία του παιδιού του αν συζήσει με το σύντροφό του (για μένα αυτονόητο). 4. Η παρένθετη μητέρα για ένα γκέι ζευγάρι (δεν θα το πολεμούσα, αλλά μου μοιάζει πολύ "εργαστήριο χημείας"). Ίσως ακούγεται παρεξηγήσιμο αυτό, απλώς μου φαίνεται πολύ τεχνητό, για να αποκτήσει παιδί ένα ζευγάρι που η φύση δεν το προβλέπει. Και για να σας προλάβω, δεν θεωρώ το ίδιο και για τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν την υπογονιμότητα. Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
goody Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 summer wine συμφωνω οτι συγκριτικα με ενα προβληματικο περιβαλλον τοτε το ορφανοτροφειο ισως ειναι καλυτερο και ασφαλεστερο. Εδω δεν μιλαμε ομως για προβληματικο περιβαλλον, μιλαμε για το δικαιωμα υγειων (ψυχικα) ανθρωπων/ζευγαριων να τεκνοποιουν. Επισης το οτι ειμαι χωρισμενη η οτι ειμαι χηρα η οτι το εγω παραμελω το παιδι μου γιατι βαζω σε πρωτη προτεραιοτητα π.χ.την καριερα μου η οτι η αναγκη με εχει κανει λογω δουλειας να εχω αναθεσει την ανατροφη του παιδιου σε γιαγιαδες και παππουδες , αυτο δεν σημαινει οτι θα το κανουμε και προτυπο οικογενειας η το παιδι δεν νιωθει την απουσια του πατερα η και των δυο στην τελευταια περιπτωση. Η να το υποστηριξουμε για να δικαιολογησουμε τον εαυτο μας οταν ειναι επιλογη μας , εθελοτυφλωντας και υποτιμωντας τις συνεπειες στην ψυχη του παιδιου . Δεν ξερω που βλεπεις οτι παω να δικαιολογησω/υπερασπιστω καποια επιλογη μου, ουτε υποτιμω ουτε εθελοτυφλω. Νομιζω οτι τα επιχειρηματα σε αυτο το θεμα κανουν κυκλο αναμεσα στη συγκριση του οικογενειακου μοντελου ''μαμα-μπαμπας'' με ''μαμα-μαμα'' ή ''μπαμπας-μπαμπας''. Νομιζω οτι ολοι συμφωνουμε οτι το καλυτερο προτυπο για ενα παιδι ειναι το κλασικο και πατροπαραδοτο γυναικα-αντρας. Αν ομως δεν υπαρχει μαμα-μπαμπας και μιλαμε για ενα υγιες περιβαλλον τοτε πιστευω οτι οι θετοι γονεις ή ενα ομοφυλλοφιλο ζευγαρι ή μια μονογονεικη οικογενεια, ειναι οτι καλυτερο για ενα παιδι, αν προκειται να το αγαπησουν και να το μεγαλωσουν σαν παιδι τους. Πολυ πολυ καλυτεροι απο το ορφανοτροφειο! Και το λεω γιατι ειπες ''Μπορει να ειχε στερηθει την αυθορμητη και πηγαια αγαπη των πραγματικων γονιων, αλλα ειχε κερδισει τοσα αλλα. Σιγουρα μεσα της θα την πληγωνε αυτο, αλλα δεν σημαινει οτι εαν την υιοθετουσαν ομφυλοφιλοι θα της καλυπταν αυτο το κομματι της ψυχης της.'' Εγω νομιζω λοιπον οτι θα της καλυπταν τα κενα πολυ καλυτερα απο το ορφανοτροφειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer wine Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 27 Ιανουαρίου,2014 goody, δεν θελω να θιξω καμια κοπελα με αυτα που γραφω , ουτε εσενα βεβαια. Αντιθετα μητερες μονες τους που προτιμησαν να μην κανουν εκτρωση τις θαυμαζω κιολας για τη δυναμη τους. (Ισως ειχαν και περισσοτερη υποστηριξη και απο το σπιτι τους, σε σχεση με αλλες) Αυτο ομως που με ενοχλει απο αυτη τη συζητηση εδω και οπως προβαλλεται απο τα ΜΜΕ, ειναι η προσπαθεια που γινεται να μας πεισουν για κατι φυσιολογικοτατο και οποιος εχει αντιθετη αποψη στο γονεικο ρολο των ομοφυλοφιλων ειναι και ρατσιστης. Ο τροπος που προωθειται απο τα ΜΜΕ ειναι καθαρα πρoπαγανδιστικος και υποκρητικος. '' Βρεθηκε μια ομαδα ανθρωπων που ενδιαφερθηκε για τα ορφανα παιδια και το κρατος προτιμα τα παιδια στο ορφανοτροφειο '' (Λες και δεν υπηρχε παντα ενδιαφερον για υιοθεσια , απο ατεκνα ζευγαρια ) Καπως ετσι ειναι το γενικο νοημα. Και επιβεβαιωνεται και απο την αντιμετωπιση που ειχα εδω απο καποιες κοπελες. Εβγαλαν το συμπερασα οτι ειμαι και κατα της υιοθεσιας και προτιμω τα παιδια να ζουν σε ορφανοτροφειο. Αυτο πρεπει να μας προβληματιζει λιγο . Γιατι κοπτομαστε ξαφνικα ολοι για μια τοσο μικρη μεριδα ανθρωπων? (Που ειναι μικροτερη και απο το 2% σκεπτομενη οτι μονο το 4% ειναι οι ομοφυλοφιλοι). Γιατι γραψαμε 55 σελιδες, σαν γονεις.? Πολυ στη μοδα φαινεται το θεμα. Εαν πραγματικα ενδιαφερομασταν για τα παιδια στα ορφανοτροφεια τοτε θα επρεπε να προσπαθουσαμε μεσω συλλογων π.χ. γονεων να πιεζαμε την πολιτεια ωστε τα ατεκνα ζευγαρια να υιοθετουσαν γρηγορα και οχι να οδηγουνται πολλες φορες σε παρανομες διαδικασιες υιοθεσιας . Harlow Δεν σου απαντησα στην ερωτηση γιατι την εχω απαντησει και αλλες φορες σε πιο προηγουμενη συζητηση και δεν ειναι το θεμα η αποψη μας για τους ομοφυλοφιλους , αλλα ο γονεικος ρολος τους και η υιοθεσια. Οσο για τη γνωστη μου που εζησε σε ορφανοτροφειο ειμαι σιγουρη που ουτε να ακουσει κατι τετοιο θα ηθελε. Σχετικα με την αντιθετη αποψη μου για την υιοθεσια απο ομοφυλοφιλους για να μην επαναλλαμβανω αυτα που εχω γραψει βρισκεται εδω. http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=66110&page=6 marw st. και Αννα Αν θελετε και εχετε χρονο κοιταξτε Οχι μονο δεν θελω να απαξιωσω την υιοθεσια, αλλα την θεωρω ιερη πραξη και ο ρολος των γονεων αυτων ειναι πολυ δυσκολος και πρεπει να παλευουν διπλα στη ζωη τους. Eχοντας μαλιστα στο πολυ πολυ κοντινο μου περιβαλλον, οικογενεια που ειχε υιοθετησει 2 παιδια πριν πολλα χρονια και γνωριζοντας πολυ καλα την ψυχολογια και τους προβληματισμους και απο τις δυο πλευρες σχεδον απο την αρχη της υιοθεσιας . Ειναι ενα πολυσυνθετο ζητημα και δεν πρεπει να το αντιμετωπιζουμε επιπολαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aimee Δημοσιεύτηκαν 28 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 28 Ιανουαρίου,2014 Γράφεις και ξαναγράφεις αυτό το επιχείρημα (και υπογραμμίζεις κιόλας): ... Επισης οι ομοφυλοφιλοι ειναι μονο το 4% του πληθυσμου(απο ερευνες) και αυτοι που θελουν να γινουν γονεις πολλοι λιγοτεροι και εσεις το παρουσιαζετε σαν κατι ακρως φυσιολογικοτατο και συνηθισμενο. ΄...Αυτο πρεπει να μας προβληματιζει λιγο . Γιατι κοπτομαστε ξαφνικα ολοι για μια τοσο μικρη μεριδα ανθρωπων? (Που ειναι μικροτερη και απο το 2% σκεπτομενη οτι μονο το 4% ειναι οι ομοφυλοφιλοι). Γιατι γραψαμε 55 σελιδες, σαν γονεις.? Πολυ στη μοδα φαινεται το θεμα. . "Κοπτόμαστε" γιατί σε μια δημοκρατική Πολιτεία, η ποιότητα της δημοκρατίας φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις μειοψηφίες. Και γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν (πρέπει να ισχύουν) για όλους, είτε είναι μειοψηφία είτε πλειοψηφία. Οπότε, στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δεν μας ενδιαφέρει αν πρόκειται για μειοψηφία του 4% του 10% ή του 1/1000. Ακόμα και αν επρόκειτο για 1 άνθρωπο στο 1.000.000, είναι σωστό / ηθικό / δημοκρατικό εμείς οι 999.999.999 να του στερήσουμε έτσι απλά ένα ατομικό δικαίωμα; Και δεν πρόκειται για κάτι απλό. Καθόλου! Το δικαίωμα στη δημιουργία οικογένειας προκύπτει από το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη προσωπικότητας (άρθρο 5 του Συντάγματος). Η διάταξη αυτή θεωρείται ότι εντάσσεται στο "Σύνταγμα του Συντάγματος". Τόσο θεμελιώδης είναι! Αν είναι λοιπόν να αρνηθούμε την αναγνώριση αυτού του δικαιώματος, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι εξετάσαμε την περίπτωση αντικειμενικά και αμερόληπτα και ότι καταλήξαμε ότι υφίστανται πραγματικά πολύ σοβαροί λόγοι (σχετικοί με συμφέροντα τρίτων, του παιδιού δλδ.) που θα τεθούν σε κίνδυνο. Δεν είναι καθόλου εύκολο και απλό να πεις "ΝΑΙ άνευ όρων στην αναγνώριση γονεϊκής ικανότητας". Όλοι έχουμε ερωτήματα... Ομοίως όμως δεν θα έπρεπε να είναι καθόλου εύκολο και απλό να λέει κανείς "ΟΧΙ" προκαταβολικά και χωρίς καμία συζήτηση... Και δεν "κοπτόμαστε ξαφνικά". Τον τελευταίο αιώνα, ζώντας μέσα σε δημοκρατικές κοινωνίες, οι άνθρωποι συνέχεια διευρύνουν και εμβαθύνουν το πεδίο των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Ή έστω παλεύουν να το διευρύνουν. Κάποτε φαινόταν υπερβολικό το δικαίωμα σε διαζύγιο-πολιτικό γάμο-έκτρωση. Σήμερα μας φαίνονται αυτονόητα. Κάποτε φαινόταν αδιανόητο ότι ένας "μαύρος" μπορεί να είναι εξίσου έξυπνος και καλός με έναν "λευκό". Σήμερα μας φαίνεται αδιανόητο το αντίθετο. Και όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν μέσα σε πενήντα χρόνια. Για αυτό πιστεύω, για το θέμα μας, ότι το μέλλον είναι ήδη εδώ. Δεν πρόκειται για "μόδα". Αντίθετα, συμβαίνει εδώ και χρόνια. Απλά δεν θέλαμε να το "αντικρύσουμε". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aimee Δημοσιεύτηκαν 28 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 28 Ιανουαρίου,2014 Harlow μου μα αυτο λεμε τοση ωρα, οτι εδω υπαρχουν τοσα παιδακια που δεν ζουν σε παραδοσιακη οικογενεια, απο καποια ατυχια. Οντως, σπαει ο ρολος κι αυτο, ειναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Καταρχας εμμεσως, χωρις να καταλαβεις, αναγνωριζεις οτι και τα παιδια αυτα ειναι σε οικογενεια ελλειπη σε καποιον βαθμο. Πρεπει λοιπον να αυξησουμε τον αριθμο τους, αναγαγοντας σε πρακτικη την υιοθεσια απο ομοφυλοφιλους??? Ναι, θα στηριξω οσα τελικα γεννηθουν σε μια τετοια οικογενεια (πχ απο μαμα λεσβια) Οχι, δεν θα πω «τι καλα, ξεκινηστε τωρα ολοι οι gay να ψαχνετε για παρενθετες μητερες» . Ειδικα οσον αφορα στην υιοθεσια, ισχυουν ισχυροι νομοι για οσους ενδιαφερονται και το ξερουμε ολοι.... Για την πρώτη παράγραφο, ΟΚ. Για την δεύτερη: 1) Υιοθεσία: Είναι σχεδόν απίθανο ζευγάρια ομοφυλόφιλων να ακολουθήσουν την επίσημη οδό. Γιατί σύμφωνα με τους νόμους, προβλέπεται αξιολόγηση του ζευγαριού, οπότε υπεισέρχεται ένας προσωπικός παράγοντας. Για να είμαστε ρεαλιστές, οι λεσβίες αποκτούν παιδί με εξωσωματική και δωρεά σπέρματος, οι γκέι είτε με ιδιωτική υιοθεσία είτε μέσω παρένθετης μητέρας. Μπορούμε να ελέγξουμε -ακόμα και αν το θέλαμε- αυτές τις διαδικάσίες; ΟΧΙ. Μπορούμε να τις αποτρέψουμε με οποιονδήποτε τρόπο; Και πάλι ΟΧΙ. Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε αυτήν τη δεδομένη πραγματικότητα, χάριν ακριβώς των συμφερόντων των παιδιών. 2) Οπότε το μεγάλο ερώτημα είναι το "πώς θα στηρίξουμε αυτά τα παιδιά". Ας πούμε: - Είναι καλό / σωστό / αναγκαίο αν χαθεί ο "επίσημος" γονιός, να μπορεί το παιδί να μένει με τον άλλο (αφανή μέχρι τώρα) γονιό ή πρέπει να στέλνεται σε παππουδογιαγιάδες και ορφανοτροφεία; - Είναι καλό / σωστό / αναγκαίο να μπορεί ο ανεπίσημος γονιός να επισκέπτεται το σχολείο του παιδιού του; Να το φροντίζει στο νοσοκομείο αν ασθενεί; - Είναι καλό / σωστό / αναγκαίο να μπορεί το παιδί να επισκέπτεται στο νοσοκομείο τον άρρωστο ανεπίσημο γονιό του; Μπορεί το παιδί να εκπροσωπεί και να εξυπηρετεί τον ανεπίσημο γονιό; - Είναι καλό / σωστό / αναγκαίο να μπορεί ο ανεπίσημος γονιός να κληροδοτεί την περιουσία του στο παιδί του; Πώς μπορούμε να στηρίξουμε αν δεν αναγνωρίσουμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χαρά-Μαρία Δημοσιεύτηκαν 28 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 28 Ιανουαρίου,2014 Για την πρώτη παράγραφο, ΟΚ. Για την δεύτερη: 1) Υιοθεσία: Είναι σχεδόν απίθανο ζευγάρια ομοφυλόφιλων να ακολουθήσουν την επίσημη οδό. Γιατί σύμφωνα με τους νόμους, προβλέπεται αξιολόγηση του ζευγαριού, οπότε υπεισέρχεται ένας προσωπικός παράγοντας. Για να είμαστε ρεαλιστές, οι λεσβίες αποκτούν παιδί με εξωσωματική και δωρεά σπέρματος, οι γκέι είτε με ιδιωτική υιοθεσία είτε μέσω παρένθετης μητέρας. Μπορούμε να ελέγξουμε -ακόμα και αν το θέλαμε- αυτές τις διαδικάσίες; ΟΧΙ. Μπορούμε να τις αποτρέψουμε με οποιονδήποτε τρόπο; Και πάλι ΟΧΙ. Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε αυτήν τη δεδομένη πραγματικότητα, χάριν ακριβώς των συμφερόντων των παιδιών. 2) Οπότε το μεγάλο ερώτημα είναι το "πώς θα στηρίξουμε αυτά τα παιδιά". Ας πούμε: - Είναι καλό / σωστό / αναγκαίο αν χαθεί ο "επίσημος" γονιός, να μπορεί το παιδί να μένει με τον άλλο (αφανή μέχρι τώρα) γονιό ή πρέπει να στέλνεται σε παππουδογιαγιάδες και ορφανοτροφεία; - Είναι καλό / σωστό / αναγκαίο να μπορεί ο ανεπίσημος γονιός να επισκέπτεται το σχολείο του παιδιού του; Να το φροντίζει στο νοσοκομείο αν ασθενεί; - Είναι καλό / σωστό / αναγκαίο να μπορεί το παιδί να επισκέπτεται στο νοσοκομείο τον άρρωστο ανεπίσημο γονιό του; Μπορεί το παιδί να εκπροσωπεί και να εξυπηρετεί τον ανεπίσημο γονιό; - Είναι καλό / σωστό / αναγκαίο να μπορεί ο ανεπίσημος γονιός να κληροδοτεί την περιουσία του στο παιδί του; Πώς μπορούμε να στηρίξουμε αν δεν αναγνωρίσουμε; Πώς στηριζουμε πχ μονογονεικες? Νομιζεις οτι το νομικο του θεματος ειναι το προβλημα? Το κοινωνικο, οικονομικο και ψυχολογικο ειναι!!!! Μια γνωστη μου, πηρε απλα διαζυγιο. Μια πολυ συνηθισμενη περιπτωση. Και ειχαν και οι δυο επιμελεια τα μοιραζουν. Στο νοσοκομειο, δεν αφηναν να γινει η εγχειριση στην κορη της, χωρις να φωναξει τον αντρα της να υπογραψει , γιατι δεν ειχαν στοιχεια απο την ταυτοτητα της οτι ειναι η μανα του παιδιου και δεν ειχε μαζι της αλλα εγγραφα γιατι το ατυχημα συνεβη εξω. Τι μου λες τωρα??? Αν λειπει ο πατερας, για οποιοδηποτε λογο, βραστα. Ειναι δεν ειναι αναγωρισμενο νομικα-στην Ελλαδα ζεις. Για εμενα, δεν ειναι επιχειρηματα. Και δεν θα σταθω στην απιστευτα σπανια περιπτωση που ενας γκευ, κανει παιδι και μετα πεθανει νεος, ποιος θα υιοθετησει αυτο το παιδι, για να βγαλω ενα νομο. (!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aimee Δημοσιεύτηκαν 28 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 28 Ιανουαρίου,2014 Πώς στηριζουμε πχ μονογονεικες? Νομιζεις οτι το νομικο του θεματος ειναι το προβλημα? Το κοινωνικο, οικονομικο και ψυχολογικο ειναι!!!! ... (!!) Μπορείς να εξηγήσεις πιο αναλυτικά τη θέση σου; Οικονομική στήριξη: Γιατί να παρέχει η Πολιτεία; Αφού πρόκειται για ζευγάρι, όχι για μονογονεϊκή οικογένεια. Άρα γιατί πρέπει να παρέχει έξτρα επίδομα σε αυτά τα ζευγάρια και όχι στα παραδοσιακά. Ψυχολογική στήριξη: Δηλαδή εννοείς να πληρώνει η Πολιτεία έξτρα ψυχολόγους για τις περιπτώσεις της LGBT και των παιδιών τους. Θεωρείς ότι δεν καλύπτονται από τους υπάρχοντες; Κοινωνική στήριξη: Δεν θεωρείς ότι η στήριξη από την κοινωνία προυποθέτει την νομική αναγνώριση;; Είναι δυνατόν να καταπολεμήσεις διακρίσεις και ρατσισμό, αν δεν έχεις νομικά αναγνωρίσει την κατάσταση αυτή ώστε να υπάρχει δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης τυχόν αποζημιώσεων. Πώς αλήθεια; Δηλαδή τι περιμένουμε από την Πολιτεία (αν δηλαδή περιμένουμε κάτι); Γιατί κατά τα άλλα, ως ιδιώτες εννοείται ότι ο καθένας μας θα κάνει ό,τι θέλει. Θα προπηλακίσει, θα χυδαιολογήσει, θα διακρίνει, θα αποκλείσει, θα αδιαφορήσει, θα ανεχθεί ή θα ανοιχθεί... Αλλά αυτές είναι προσωπικές θέσεις. Εδώ μιλάμε για τη δράση που πρέπει ή δεν πρέπει να έχει η Πολιτεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelaki1980 Δημοσιεύτηκαν 28 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 28 Ιανουαρίου,2014 Εμενα η δικη μου απλη και λαικη αποψη ειναι οτι συμφωνω με τους ομοφυλοφιλους να μπορουν να μενουν και να εχουν ισα δικαιωματα και με τους ετεροφυλους.αλλωστε δεν ενοχλουν κανεναν και μαγκια τους κιολας γιατι ετσι θελουν να ειναι.πολυ σεβαστο.τοσο η ομοφυλοφυλοι οσο και η ετεροφυλοι ομως μπορουν να δωσουν απεριοριστη και πληρη αγαπη σε ενα παιδι παρεχοντας του ενα αξιαγαπητο περιβαλλον.αλλα βρε κοριτσια το παιδακι αργα η γρηγορα δεν θα ρωτησει για την μανουλα κα αναφερομαι και πιο πολυ σε αντρες ομοφυλοφιλους.τι απαντηση δινεις τοτε εκει;η μαμα ειναι μαμα.πολυ θα ηθελα να εχω στο περιβαλλον μου εναν φιλο γκευ και γιατι εννοειτε οτι δεν θα ειχα κανενα προβλημα συναναστφοφης αλλα πολυ θα ηθελα να μου απαντουσε σε αυτην την ερωτηση.και ειμαι πολυ ανοιχτομυαλος ανθρωπος στη ζωη μου χωρις κλισε και ταμπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer wine Δημοσιεύτηκαν 28 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 28 Ιανουαρίου,2014 "Κοπτόμαστε" γιατί σε μια δημοκρατική Πολιτεία, η ποιότητα της δημοκρατίας φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις μειοψηφίες. Και γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν (πρέπει να ισχύουν) για όλους, είτε είναι μειοψηφία είτε πλειοψηφία. Οπότε, στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δεν μας ενδιαφέρει αν πρόκειται για μειοψηφία του 4% του 10% ή του 1/1000. Ακόμα και αν επρόκειτο για 1 άνθρωπο στο 1.000.000, είναι σωστό / ηθικό / δημοκρατικό εμείς οι 999.999.999 να του στερήσουμε έτσι απλά ένα ατομικό δικαίωμα; Και δεν πρόκειται για κάτι απλό. Καθόλου! Το δικαίωμα στη δημιουργία οικογένειας προκύπτει από το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη προσωπικότητας (άρθρο 5 του Συντάγματος). Η διάταξη αυτή θεωρείται ότι εντάσσεται στο "Σύνταγμα του Συντάγματος". Τόσο θεμελιώδης είναι! Αν είναι λοιπόν να αρνηθούμε την αναγνώριση αυτού του δικαιώματος, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι εξετάσαμε την περίπτωση αντικειμενικά και αμερόληπτα και ότι καταλήξαμε ότι υφίστανται πραγματικά πολύ σοβαροί λόγοι (σχετικοί με συμφέροντα τρίτων, του παιδιού δλδ.) που θα τεθούν σε κίνδυνο. ". Ας ενδιαφερθει η δημοκρατικη μας πολιτεια για την πλειοψηφια πρωτα και μετα ας ασχοληθει και με τις απαιτησεις πολυ μικρης μειοψηφιας. Δεν γνωριζεις οτι σημερα στην Ελλαδα καταπατουνται τα στοιχειωδη δικαιωματα του συνταγματος της πλειοψηφιας των Ελληνων, οπως δικαιωμα στη ζωη , υγεια, εργασια , παιδεια, βασικων παροχων επιβιωσης οπως φαγητο, ρευματοδοτηση ?? Και εμεις ασχολουμαστε με την εγωιστικη απαιτηση μιας πολυ μικρης μεριδας ανθρωπων βαφτιζοντας την ως δικαιωμα στην ''οικογενεια'' κλονιζοντας τον θεμελειωδη ιστο της κοινωνιας μας και αμφισβητωντας τη φυση ? Το συνταγμα οπου αναφερει τη λεξη οικογενεια εννοει την κανονικη οικογενεια. Και αφου μας ενδιαφερουν τα δικαιωματα που καταπατουνται σημερα θα αναφερω μερικα σχετικα με το θεμα. 1.Αρχικα με την νομιμοποιηση της υιοθεσιας ορφανων παιδιων απο ομοφυλοφιλους καταπατειται το δικαιωμα αυτων των παιδιων στην υιοθεσια απο μια φυσικη οικογενεια, οπως ειναι και οι βιολογικοι γονεις τους Ξερουμε πολυ καλα καθε παιδι τι θα προτιμουσε και απο ποια μορφη οικογενειας εχει αναγκη. Στα εχω ξαναγραψει. 2 Σημερα οι διαδικασιες στην Ελλαδα ειναι πολυ χρονοβορες κατα μεσο ορο 6 χρονια , που η πολιτεια αποθαρρυνει τα ατεκνα ζευγαρια απο την νομιμη λυση υιοθεσιας. Με αποτελεσμα περισσοτερα παιδια να παραμενουν σε ιδρυμα , παρολο που οι εκκρεμεις αιτησεις ειναι παρα πολλες. Καταπατειται επομενως εμμεσα το δικαιωμα των παιδιων να υιοθετουνται απο πολλες ατεκνες οικογενεις που εχουν ολη την καλη θεληση 3. Η οικονομικη κριση, η ανεργια οδηγουν πολλα ζευγαρια να εγκαταλειψουν τα παιδια τους σε νοσοκομεια. Η δημοκρατικη μας πολιτεια επομενως στερει ακομα και απο τους φυσιολογικους γονεις τα παιδια τους . 4. Παιδια επιστρεφονται στα ιδρυματα απο τους ιδιους τους γονεις πολλες φορες για τους παραπανω λογους , αλλα και απο τους θετους. Επομενως για αλλη μια φορα η πολιτεια στερει την οικογενεια απο τα παιδια, εφοσον οχι μονο δεν βοηθαει τις οικονομικα αδυναμες ομαδες πληθυσμου αλλα συντελει και στην αυξηση τους. 5. Δικαιωμα σε εξωσωματικη γονιμοποιηση με ολες τις εξετασεις και επεμβασεις ωστε να να μεγιστοποιηθουν οι πιθανοτητες επιτυχιας , εχουν μονο αυτοι που εχουν χρηματα. Τα φτωχα ζευγραρια, δεν τολμουν να σκεφτουν αυτα τα ποσα. Αρα το δικαιωμα φτωχων υπογονιμων ζευγαριων στην τεκνοποιηση ειναι περιορισμενο. Εχουμε να παλεψουμε για πολλα δικαιωματα σε αυτη τη χωρα που ζουμε. Τωρα σχετικα με τα δικαιωματα των ομοφυλοφιλων. Για ποια δικαιωματα μιλουν οι ομοφυλοφιλοι οτι δεν εχουν? Οι λεσβιες κανουν παιδια πιθανον με δοτη σπερματος η και με καποιον αντρα . Οι αντρες μπορουν να κανουν παιδι ακομα και με δανεικα ωαρια και παρενθετη μητερα. Αν θελουν συζουν, δεν τους το στερει κανενας Καθε μερα μας τους προβαλλουν στη ΤV, απο το πρωι εως το βραδυ . Πλυση εγκεφαλου, οτι ειναι οτι πιο φυσιολογικο ενας αντρας να συμπεριφερεται σαν γυναικα. Και ολη αυτη η εκστρατεια υπερ τους , ωραιοποιημενα video που θυμιζουν Αμερικανιεκς Σαπουνοπερες , υποτιμανε την νοημοσυνη μας. Η ''οικογενειακη ζωη '' παιδιων υιοθετημενων απο ομοφυλοφιλους ειναι ηρεμη και ονειρικη ζωη μεσα στην χλιδη μαζι με δυο αντρες που φιλιουνται και αγκαλιαζονται. Και την πιο ταλαιπωρη και δυστυχισμενη οικογενεια να βρισκαμε , ο καλος σκηνοθετης με τους καταλληλους σπονσορες θα την ειχε κανει προτυπο χιλιαδων ανθρωπων. Μηπως πρεπει σαν γονεις να αναρωτηθουμε τι προτυπα προωθουνται για τα παιδια μας?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Little Monkey Δημοσιεύτηκαν 29 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 29 Ιανουαρίου,2014 2 Σημερα οι διαδικασιες στην Ελλαδα ειναι πολυ χρονοβορες κατα μεσο ορο 6 χρονια , που η πολιτεια αποθαρρυνει τα ατεκνα ζευγαρια απο την νομιμη λυση υιοθεσιας. Με αποτελεσμα περισσοτερα παιδια να παραμενουν σε ιδρυμα , παρολο που οι εκκρεμεις αιτησεις ειναι παρα πολλες. Αλλιώς παρουσιάζει τα πράγματα το Μητέρα. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα τους λένε τα εξής: Στη χώρα μας υιοθετούνται λιγότερο από 500 παιδιά κάθε χρόνο. Από αυτά μόνο το 1/5 αφορά στα παιδιά που προστατεύονται σε Ιδρύματα. Οι υιοθεσίες παιδιών που ετησίως διεκπεραιώνει το ΜΗΤΕΡΑ δεν υπερβαίνουν τις 35, αρκετές από τις οποίες αφορούν παιδιά με προβλήματα υγείας και ψυχοκινητικής εξέλιξης. Αντιθέτως οι αιτήσεις που ετησίως υποβάλλονται στο ΜΗΤΕΡΑ ανέρχονται στις 150-200, με αποτέλεσμα τη μακρά αναμονή των ενδιαφερομένων για να έλθει η σειρά τους να υιοθετήσουν. Επομένως η αναμονή για διεκπεραίωση των αιτήσεων υιοθεσίας δεν οφείλεται σε χρονοβόρες διαδικασίες, όπως συχνά αναφέρεται, αλλά στην έλλειψη παιδιών για υιοθεσία συγκριτικά με τον μεγάλο αριθμό ζευγαριών που επιθυμούν να υιοθετήσουν. Για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας ή παιδιά με ειδικές ανάγκες ο χρόνος αναμονής είναι κατά πολύ μικρότερος λόγω του μικρού αριθμού αιτήσεων υιοθεσίας γιʼ αυτά τα παιδιά αλλά και της προτεραιότητας που δίνεται στις αιτήσεις ζευγαριών που έχουν δεκτικότητα. http://www.kvmhtera.gr/index.php?detail_id=81&pid=8 Αμφισβητείς αυτές τις ανακοινώσεις του Μητέρα; Προσωπικά γνωρίζω από οικογενειακούς φίλους που υιοθέτησαν πρόσφατα μέσω άλλου ιδρύματος ότι τα διαδικαστικά πήραν λιγότερο από 6 μήνες, ενώ έπρεπε να περιμένουν 5+ χρόνια να βρεθεί μωρό για υιοθεσία (και δεν ήταν και τόσο "μωρό", πατημένα 2 όταν το πήραν). Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer wine Δημοσιεύτηκαν 29 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 29 Ιανουαρίου,2014 δΕς ΕΔΩ http://www.mothersblog.gr/news/item/12894-aitimata-filoksenias-paidion-kai-yiothesies--afksithikan-gia-to-etos-2013-stin-ellada Ειχα διαβασει και καποιο αλλο αρθρο σχετικα με τα παιδια που εγκαταλλειπονται σημερα στα Ελληνικα νοσοκομεια λογω οικονομικης δυσκολιας. Δεν αμφισβητω το Μητερα. Εαν τα παιδια ειναι λιγα και οι αιτησεις πολλες , τοτε το επιχειρημα των ομοφυλοφιλων ακομα πιο πολυ δεν ευσταθει. Ορφανοτροφειο η υιοθεσια απο ομοφυλοφιλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aimee Δημοσιεύτηκαν 29 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 29 Ιανουαρίου,2014 Ας ενδιαφερθει η δημοκρατικη μας πολιτεια για την πλειοψηφια πρωτα και μετα ας ασχοληθει και με τα προβληματα της πολυ μικρης μειοψηφιας. Δεν γνωριζεις οτι σημερα στην Ελλαδα καταπατουνται τα στοιχειωδη δικαιωματα του συνταγματος της πλειοψηφιας των Ελληνων, οπως δικαιωμα στη ζωη , υγεια, εργασια , παιδεια, βασικων παροχων επιβιωσης οπως φαγητο, ρευματοδοτηση ?? Και εμεις ασχολουμαστε με την εγωιστικη απαιτηση μιας πολυ μικρης μεριδας ανθρωπων βαφτιζοντας την ως δικαιωμα στην ''οικογενεια'' κλονιζοντας τον θεμελειωδη ιστο της κοινωνιας μας και αμφισβητωντας τη φυση ? ... Η δημοκρατικη μας πολιτεια επομενως στερει ακομα και απο τους φυσιολογικους γονεις τα παιδια τους . ... Καθε μερα μας τους προβαλλουν στη ΤV, απο το πρωι εως το βραδυ . Πλυση εγκεφαλου, οτι ειναι οτι πιο φυσιολογικο ενας αντρας να συμπεριφερεται σαν γυναικα. .... Μηπως πρεπει σαν γονεις να αναρωτηθουμε τι προτυπα προωθουνται για τα παιδια μας?? Η LGBT δεν αποτελεί τμήμα των Ελλήνων, της οποίας καταπατούνται "τα στοιχειωδηδικαιωματα του συνταγματος της πλειοψηφιας των Ελληνων, οπως δικαιωμα στη ζωη , υγεια, εργασια , παιδεια, βασικων παροχων επιβιωσης οπως φαγητο, ρευματοδοτηση ", όπως λες;;; Δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο στις θέσεις μας. Άραγε τι έγινε η αρχή ότι "όλοι οι άνθρωποι (και οι μειοψηφίες) δικαιούνται απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων τους", που τη διδαχθήκαμε από την εφηβεία μας στα βιβλία της "Αγωγής του Πολίτη"; Η δημοκρατική μας Πολιτεία κινδυνεύει από εμάς. Όχι από φανταστικούς εχθρούς, τροϊκανούς, βαρβάρους, ομοφυλόφιλους κλπ. Και τα παιδιά μας το ίδιο. Η ηθική που θα αποκτήσουν ή δεν θα αποκτήσουν θα καθοριστεί από τη δική μας στάση ως γονιών και όχι από κάθε είδους "Beverly Hills". Ας μην ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους... Edit: Παρεμπιπτόντως, επειδή εμείς δεν παρακολουθούμε καθόλου τηλεόραση, ποια είναι αυτά τα προγράμματα που κάνουν "πλύση εγκεφάλου" όλη μέρα κάθε μέρα για τους γκέι; Εγώ είχα μείνει στο ότι η τηλεόραση είναι γεμάτη Τούρκους.. Ωστε αλλάξαν τα πράγματα... Πραγματικά μου κίνησες την περιέργεια να ψάξω -μετά από μήνες- το τηλεκοντρόλ... Αν δεν μπορείς να ονομάσεις κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, στείλε πμ. Παρατηρώ ότι εξακολουθείς να χρησιμοποιείς το επίθετο "φυσιολογικό"... Αλλά δεν θα σχολιάσω πια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer wine Δημοσιεύτηκαν 29 Ιανουαρίου,2014 Share Δημοσιεύτηκαν 29 Ιανουαρίου,2014 Η LGBT δεν αποτελεί τμήμα των Ελλήνων, της οποίας καταπατούνται "τα στοιχειωδηδικαιωματα του συνταγματος της πλειοψηφιας των Ελληνων, οπως δικαιωμα στη ζωη , υγεια, εργασια , παιδεια, βασικων παροχων επιβιωσης οπως φαγητο, ρευματοδοτηση ", όπως λες;;;Άραγε τι έγινε η αρχή ότι "όλοι οι άνθρωποι (και οι μειοψηφίες) δικαιούνται απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων τους", που τη διδαχθήκαμε από την εφηβεία μας στα βιβλία της "Αγωγής του Πολίτη"; Η δημοκρατική μας Πολιτεία κινδυνεύει από εμάς. Όχι από φανταστικούς εχθρούς, τροϊκανούς, βαρβάρους, ομοφυλόφιλους κλπ. Και τα παιδιά μας το ίδιο. Η ηθική που θα αποκτήσουν ή δεν θα αποκτήσουν θα καθοριστεί από τη δική μας στάση ως γονιών και όχι από κάθε είδους "Beverly Hills". Ας μην ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους... Διαστρεβλωνεις αυτα που γραφω ! Και δεν με εκπλησει βεβαια γιατι δεν ειναι η πρωτη φορα Δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο στις θέσεις μας. Γιατι θα επρεπε? Ειμαστε εδω για να γραφει ο καθενας τις διαφορετικες αποψεις του, και οχι εαν δεν συμφωνουμε να κανουμε επιθεση με χαρακτηρισμους και παρασταση εντυπωσιασμου ! Κατι που το συνηθιζεις. Και το οτι δημοκρατια κινδυνευει απο εμενα και απο αλλους που εχουν παρομοιες αποψεις επι του θεματος Το αφηνω ''ασχολιαστο'' . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts